bajmil 03.10.14, 20:59 Proszę, doradźcie, w jakim kolorze dobrać obrus do starego, tradycyjnego serwisu obiadowego: białe naczynia z różowymi kwiatkami i zielonymi listkami? Niby biały zawsze wygląda elegancko, ale wolałabym jakąś odmianę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leda16 Re: kolor obrusa 03.10.14, 22:18 Ja bym wybrała jeden z kolorów serwisu, w miarę identycznym odcieniu - zielony lub różowy. Do tego serwetki w białych, porcelanowych obrączkach. Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: kolor obrusa 04.10.14, 10:31 Biały obrus można inaczej zaaranżować , potraktować jako bazę i położyć na nim długi bieżnik w jasnozielonym lub jasnoróżowym kolorze, dwa lub trzy bieżniki w poprzek , prostokątne lub okrągłe podkładki pod talerze w tych kolorach . Jeżeli stół ma ładny blat nie trzeba go przykrywać, do dekoracji można wykorzystać tylko bieżniki i podkładki. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: kolor obrusa 05.10.14, 21:40 Najlepiej mieć dwa obrusy z serwetkami - zielony i różowy; w zależności od humoru nakrywać albo z takimi samymi serwetkami, albo z tymi z drugiego kompletu. Odpowiedz Link Zgłoś
bajmil Re: kolor obrusa 12.10.14, 20:17 O tym właśnie myślałam, na różowym tle zastawa wygląda bardzo ładnie, ale boję się "efektu lalki Barbie". Kupę chyba duży zielony obrus. A zaintrygował mnie pomysł Nuty15. Na mniejsze imprezy sprawię sobie chyba różowe bieżniki. Jaka byłaby najlepsza szerokość tych bieżników (położonych w poprzek stołu)? Dziękuję wszystkim za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: kolor obrusa 13.10.14, 08:24 Uważaj żeby nie uzyskać odpustowego efektu. Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: kolor obrusa 13.10.14, 17:00 Myślę, że szerokość 50 cm jest optymalna . Odpowiedz Link Zgłoś
maks-3 Re: kolor obrusa 07.10.14, 01:29 patrz na wnętrze, obicia mebli a nie na wzorek na talerzu. Odpowiedz Link Zgłoś
rosemary84 Re: kolor obrusa 13.10.14, 18:36 No właśnie, tez bym bardziej patrzyła pod kątem wystroju i kolorystyki mieszkania a nie talerzy ;) chyba, że jak ktoś wcześniej napisał, dac biały obrus i bieżnik/serwetki kolorystyczne- to w sumie może mieć sens. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: kolor obrusa 13.10.14, 08:23 Spróbowałabym z szarym gładkim obrusem. Ostatnio kupiłam synowi szary obrus o fakturze lnu wykończony grubą szarą koronką rzadkiej piękności. Jasny serwis dobrze wygląda na ciemniejszym obrusie, z kolei ciemniejszy serwis - na białym. Odpowiedz Link Zgłoś