Dodaj do ulubionych

trudne 54m dla 4 osób

17.07.17, 20:47
Witam,
zastanawiamy się z mężem nad wydzieleniem w mieszkaniu trzeciego pokoju tak, aby każde z dzieci miało swój własny (teraz mają wspólny) - czy zamienić kuchnię na pokój, a kuchnię przenieść obok łazienki (aby wykorzystać piony), jednocześnie zmniejszając mały pokój?
Druga opcja to przeniesienie kuchni do dużego pokoju, koło balkonu - będzie to bardziej skomplikowane, ponieważ nie ma tam pionu, a i dla nas oznaczałoby już kompletne zakłócenie prywatności (bo duży pokój jest jednocześnie salonem i małżeńską sypialnią).
Utknęliśmy w martwym punkcie. Może jest jednak rozwiązanie, którego nie dostrzegamy?
plan lokalu fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/4084769,2,1,mieszkanie-53m.html
Z góry dziękuję :)
Obserwuj wątek
    • ekspert_artefekt Re: trudne 54m dla 4 osób 20.07.17, 11:12
      Witaj,
      Z rzutu jaki przesyłasz wygląda na to, że przeniesienie kuchni do salonu to dobry pomysł. Ten pokój jest największy. Niestety wiąże się to z utratą prywatności :(
      Gdyby wszystkie ściany były dokładnie zwymiarowane, można by pomyśleć o innym rozwiązaniu. Może zastanów się nad konsultacją z architektem. Wydaje mi się, że taka wizyta rozwiałaby wszelkie wątpliwości.
      Pozdrawiam
      Alicja
      • lokatorka_134 Re: trudne 54m dla 4 osób 20.07.17, 14:43
        Bardzo dziękuję :), chyba nie obejdzie się bez specjalisty
    • 9agatka Re: trudne 54m dla 4 osób 20.07.17, 11:39
      Ja bym pomyślała o architekcie. Przeniesienie kuchni do pokoju może być bardzo trudne.
      • lokatorka_134 Re: trudne 54m dla 4 osób 20.07.17, 14:45
        Dziękuję za odzew :) masz rację, to przeniesienie to niestety nie bułka z masłem, wiąże się z trudniejszym dostępem do pionu...
    • Gość: Marcin Policki Re: trudne 54m dla 4 osób IP: *.static.ip.netia.com.pl 22.07.17, 15:42
      Niestety przy takim metrażu i takich potrzebach przy takiej ilości osób, ta utrata prywatności jest wkalkulowana niestety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka