Dodaj do ulubionych

Łączenie stylów

25.10.04, 20:39
Łączenie stylów to śliska sprawa, więc potrzebuję waszej rady. Mam białą
nowoczesną lakierowaną kuchnię z witrynkami, ale chciałabym nadać mieszkaniu
nieco egzotyczny charakter: kolonialny, meksykański..Czy to się da jakoś
pożenić? Czy powinnam zrezygnować z witrynek i szyby na ścianie? Czy to już
definitywnie narzuca styl mieszkaniu? na szczęscie mam ciemną egzotyczną
podłogę, więc może cos da się zrobić?
Obserwuj wątek
    • karorka Re: Łączenie stylów 25.10.04, 22:09
      Masz jeszcze ściany które możesz pomalować na dowolny kolor. Z egzotycnymi
      krajami kojarzą się wszystkie odcienie terakoty, pomarańczy, czerwieni, ciepłe
      róże. Świetnie mogą wyglądać postarzone lub przetarte, albo na nierównych
      tynkach. Z ciemną podłogą, o której wspominasz, doskonale. Myślę, że to, plus
      stylowe dodatki (maty, bambusy, nieszkliwiona ceramika, może jakieś drobiazgi z
      egzotycznego drewna) i może być naprawdę fajnie. Wstawienie w to wszystko
      bardzo nowoczesnej kuchni: hmm... zapowiada się smacznie...
      • kosda Re: Łączenie stylów- wyzsza szkola jazdy :) 08.11.04, 00:27
        Fajny temat na pogaduszki :)
        Zawsze jednoznacznie podchodzilam do tematu- jedno mieszkanie - jeden styl.
        Az tu mi odbilo i zaczelam style laczyc. I podoba mi sie to o co nigdy
        wczesniej bym siebie nie podejrzewala.
        Nie wiem co ostatecznie mi sie wykluje. Jestem na etapie wyrzucania jednych,
        dokladania drugich mebelkow. A podobaja mi sie osobno zupelnie nie pasujace do
        siebie na pierwszy rzut oka. Tu dopiero wyzsza szkola jazdy mnie czeka :)
        Pozdrawiam.
    • martaross Re: Łączenie stylów 08.11.04, 10:51
      aire1 napisała:

> Łączenie stylów to śliska sprawa, więc potrzebuję waszej rady. Mam białą
      > nowoczesną lakierowaną kuchnię z witrynkami, ale chciałabym nadać mieszkaniu
      > nieco egzotyczny charakter: kolonialny, meksykański..Czy to się da jakoś
      > pożenić? Czy powinnam zrezygnować z witrynek i szyby na ścianie? Czy to już
      > definitywnie narzuca styl mieszkaniu? na szczęscie mam ciemną egzotyczną
      > podłogę, więc może cos da się zrobić?

Arie, napisz mi jaką szybę masz na ścianie. Jeśli dobrze zrozumiałam - to jest
      ona w miejscu glazury w kuchni. Tak??? Właśnie przymierzam się do zrealizowania
      u siebie w kuchni tego pomysłu i szukam ludzi którzy mają z nim doswiadczenie.
      niestety mierne moje poszukiwania. Może ty mi pomorzesz???
      Dzięki i pozdrawiam
      • aire1 Re: Łączenie stylów 08.11.04, 12:00
        Jeszcze nie mam tej szyby, ale zamierzam taką zainstalować. Widziałam kilka
        takich zdjęć w magazynach wnętrzarskich i w studio z kuchniami. Rozmawiałam z
        dwoma szklarzami, nie ma problemu. Widzę że szyba robi się coraz bardziej
        popularna :)
        • martaross Re: Łączenie stylów 08.11.04, 13:50
          aire1 napisała:

> Jeszcze nie mam tej szyby, ale zamierzam taką zainstalować. Widziałam kilka
          > takich zdjęć w magazynach wnętrzarskich i w studio z kuchniami. Rozmawiałam z
          > dwoma szklarzami, nie ma problemu. Widzę że szyba robi się coraz bardziej
          > popularna :)

chyba nie jest tak popularna ta szyba. Ja np mam problem z dotarciem do ludzi
          mających "taką glazurkę".
          Jeśli będziesz w trakcie montowania, pewnie pojawią się jakieś pytania, nowe
          rozwiazania... Jeśli możesz, daj znać kiedy to nastąpi.
          Zamierzam remont robić w maju, mam nadzieję że ty już będziesz po i podzielisz
          się swoimi wrazeniami z montażu!
          Jeśli tak to b. proszę o info na martaross@gazeta.pl
          Dzięki i życzę super wnętrza!
          Pozdrawiam,
          Marta
          • aire1 Re: Łączenie stylów 08.11.04, 19:24
            Do maja na pewno u mnie będzie wszystko skończone, pozdrawiam!
    • magda176 Re: Łączenie stylów 08.11.04, 15:51
      Nie sądzę, żeby wygląd kuchni musiał narzucać styl pozostałej części
      mieszkania. Chyba, że ktoś się upiera przy bardzo „jednolitej” aranżacji całego
      wnętrza. Eklektyzm już na dobre zapanował we wnętrzarstwie i nie sądzę, żeby to
      była przejściowa moda. Łączenie stylów jest świetną zabawą, ale nie jest też
      łatwe, wbrew pozorom. Zastanawiam się tylko Aire jaką masz kuchnię, otwartą na
      mieszkanie czy jest to oddzielne pomieszczenie?
      Z tego, co piszesz myślę, że kolonialne brązy i beże czy południowoamerykańska
      intensywna kolorystyka na pewno ciekawie „zagra” z prostą, nowoczesną kuchnią.
      I nie martwiłabym się o te witrynki:))

pozdr

magda
      • aire1 Re: Łączenie stylów 08.11.04, 19:23
        No właśnie, zapomniałam o najważniejszym !! moja kuchnia jest otwarta na pokój,
        dzięki Magda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka