zzana 19.05.05, 22:35 no właśnie, ma ktoś, jak z jakością no i ceną. są funkcjonalne - nadają się do bloku czy raczej do domu? serdeczne dzięki z odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
markx Re: red apple - mebelki 20.05.05, 15:20 Mam wlasnie zamiar takie nabyc. Konkretnie dwie komody + stolik do pokoju 17 m2 :) Odpowiedz Link Zgłoś
zzana Re: red apple - mebelki 20.05.05, 17:14 a zdradzisz dlaczego akurat te meble, co w nich cię natchnęło? Odpowiedz Link Zgłoś
markx Re: red apple - mebelki 21.05.05, 09:53 Ja gustuje w prostych mebelkach. A takich na rynku jest bbbardzo malo. Owszem znalazlem tansze z BRW ale jakosc wykonania wola o pomste do nieba. Dodatki metalowe przy blizszym przygldnieciu okazuja sie plastikowe (predzej czy poziej to cos z tego zejdzie), jakas plyta wiorowa itp. Tutaj jest calkiem odwrotnie. Porzadne wykonanie, wykonczenie, MDF, fajne metalowe nozki. Minusem jest cena. Taka dluga komoda 2250 kosztuje okolo 1300 zl. Stoliki 700. Ale ja uwazam ze mebli nie kupuje sie co roku. Wole nie miec niz kupic szajs, ktory sie rozwali po roku. A tak przy okazji, to moze Ty mi poradzisz. Wybralem te mebelki ciemne. Jak uwazasz, w jakiej tonacji powinny byc panele? Moze jakies propozycje? Sciany bede mial cos ala bez, krem. Odpowiedz Link Zgłoś
zzana Re: red apple - mebelki 21.05.05, 23:37 tez tak uwazam co do jakosci BRW. Red apple rzeczywiście są bardzo dobrej jakosci, ale właśnie ta cena:(. ale chyba tez sie skusze bo nie lubie -podobnie jak Ty wyrzucac kasy w błotko. co do ścian - świetny wybór - krem bedzie tam najbardziej odpowiednim kolorem, no chyba ze jeszcze pomarańcz ale taki delikatny. hmm m a podłogi? ja - jesli myslisz o tym beżu to zachowałabym kolor ścian na podłodze, czyli jak najmniej sęków w panelach, klepek i innych tego typu historii. do tego obowiązkowy dywan najlepiej z naturalnych tkanin. trzeba pamietać o zachowaniu klasyki. mnie tez podoba sie ta ciemna linia red apple. aha a widziałeś meble z Bydgoskich fabryk mebli - tam mają podobne linie, ale jakośc troche słabszą. Odpowiedz Link Zgłoś
markx Re: red apple - mebelki 22.05.05, 14:15 O jakich konkretnie mowisz mebelkach z tej bydgoskiej fabryki? Odpowiedz Link Zgłoś
zzana Re: red apple - mebelki 22.05.05, 15:51 www.bfm.com.pl/gen_walencja.htm a tutaj popatrz:) Odpowiedz Link Zgłoś
markx Re: red apple - mebelki 22.05.05, 20:05 Dla mnie odpadaja :) Nie ma tam takich fajnych komod jak w redapple :) Odpowiedz Link Zgłoś
paula101 Re: red apple - mebelki 23.05.05, 10:06 daj jakiś link, chętnie obejrzę. jeśli chodzi o BRW, to przede wszystkim opatrzyły mi sie maksymalnie, nie mogę sie wypowiadać co do jakości. z BRW mam kuchnię, która kiedyś nazywała się Bolonia, a teraz widziałam ją pod nazwą 35th Avenue i jestem z niej bardzo zadowolona. wprawdzie to tylko 3 lata, ale nic nie odpada, wszystko działa jak należy, no i cały czas mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
zzana Re: red apple - mebelki 23.05.05, 18:12 www.redapple.pl to tutaj mnie też się bardzo podobają i chyba tez sie zdecyduję na nie. Odpowiedz Link Zgłoś
paula101 Re: red apple - mebelki 25.05.05, 14:18 a gdzie Wy tam widzicie ceny? ja nie widzę, podajcie prosze jakieś przykładowe. Odpowiedz Link Zgłoś
markx Re: red apple - mebelki 25.05.05, 16:54 Sa w sklepach firmowych Agata :) Ceny stolikow okolo 700 zl. Komody dlugie (przeszlo 2 m) 1200 zl Krotsze 700 zl Odpowiedz Link Zgłoś
van8 Re: red apple - mebelki 23.05.05, 14:32 mebelki-bardzo ładne i coraz popularniejsze,szzególnie w wersji venge.ja też sie do nich przymierzam a cena uważam za stosunkowo niską!zobacz meble bo concept:bardzo podobna stylistyka,troche ładniejszy fornir a ceny trzy-cztery razy wyższe!ja na 99% kupuję! Odpowiedz Link Zgłoś
mimbla_x Re: red apple - mebelki 24.05.05, 15:31 mam od nich taka dluga komode wenge z szufladami i przesuwana szybka (nawet nie wiedzialam, ze nazywaja sie Red Apple...) - mam ja jakies pol roku wiec na razie wszystko jest ok, jedyna rzecz na "nie" to dosc niska jakosc okleiny - bardzo latwo sie rysuje!! przy przesunieciu czegokolwiek, nawet czegos lekkiego natychmiast pojawiaja sie rysy; kupilam w Warszawie w Agata Meble - to co bardzo mi sie podobalo to obsluga przy montazu, przyszli dwaj sympatyczni panowie, polozyli na podlodze wlasne KOCE! zeby nic nie porysowac, sprawnie i szybko zmontowali, pozabierali smieci i pozamiatali - bylam w szoku :) Odpowiedz Link Zgłoś