Dodaj do ulubionych

jaki kolor paneli dobrać?

25.09.05, 20:39
poradźcie, bo nie wiem co wybrać
jedna ściana jest pomarańczowa (traopikalna pomarańcza Duluxa) na scianie
ustawione są meble BRW (ocha miodowa), kanapa beż. Nie wiem jaki kolor
paneli wybrać. Podoba mi się badi, ale pewnie za rok będę się z tego
mieszkania wyprowadzac, więc inwestowanie ok. 150zł/m2 w pokoju 20m2 chyab
nie ma sensu. Zastanawiam się raczej nad panelami na płycie HDF.
Za wszelkie porady w tej kwestii bedę bardzo wdzięczna :)
Obserwuj wątek
    • marian57 Re: jaki kolor paneli dobrać? 26.09.05, 16:53
      Panele to nie jest najlepszy pomysł.Widziałem sporo podłóg i sie na nie nie
      zdecydowałem na takie rozwiązanie.Prosta sprawa u znajomych półroczna podłoga
      wyglądała jakby pamiętała obrady okrągłego stołu.Postrzżepione
      krawędzie,szczeliny ...mało estetyczne łagodnie mówiąc.Co tu dużo mówić:
      prowizorki są najtrwalsze i może lepiej położyć coś trwałego.U siebie mam deskę
      barlinecką paduuk i orzech.Trwałe,ładne i łatwe w utrzymaniu.
    • majkatoja27 Re: jaki kolor paneli dobrać? 26.09.05, 19:56
      Witaj! Nie zgodze sie z poprzednikiem. Chociaz sama nie mam ani paneli, ani
      desek, tylko parkiet (ale w dobrym stanie, dlatego nie bede nic zmieniac).
      Wiekszosc moich znajomych ma wlasnie panele jedni te drozsze inni te tansze,
      ale wszyscy bardzo je sobie chwala, zreszta nie musza, bo ich widok po wielu
      latach sam mowi za siebie. Moi rodzice maja te tansze, poki co, po 5 latach
      wygladaja jak nowe, moj kuzyn ma rowniez panele i do tego male dziecko w domu i
      nie widac sladow uzytkowania. Trzeba jednak pamietac, zeby je odpowiednio
      pielegnowac, poza tym trzeba uwazac zeby nie stala na nich dlugo i w duzych
      ilosciach woda (na parkiecie i deskach zreszta tez), po prostu zacznaja sie
      robic malenkie szczeliny pomiedzy panelami. Z jednym sie jednak zgodze, co
      decha, to decha, jest ladniejsza-nie da sie ukryc i gdybym wiedziala, ze robie
      cos na 20 lat, moze i bym sie zdecydowala na deski, jednak czy warto decydowac
      sie na taki wydatek na kilka lat? Decyzja nalezy do Ciebie.
      Pozdrawiam :)).
      Ps. Zwracaj uwage na grubosc paneli, te grubsze sa ponoc lepsze, poza tym nie
      klejone, tylko te na zatrzaski, czy jakosc tak sie to nazywa.
    • majkatoja27 Re: jaki kolor paneli dobrać? 26.09.05, 20:04
      Acha pytalas glownie o kolor. Mi osobiscie podobaja sie jasne podlogi. Np.
      jasny klon, sosna, wiaz, ale w zasadzie jesli masz jasne sciany i jasne meble,
      moze wybierz ciemna podloge, cos w ciemnym brazie, zeby pasowalo do
      pomaranczowego? Np. orzech, ale ciemny. Pozdrawiam jeszcze raz.
      • marian57 Re: jaki kolor paneli dobrać? 27.09.05, 16:21
        Co do koloru to rzeczywiście jasna podłoga może być niezłym pomysłem, jeżeli zaś
        chodzi o panele ... no cóż jako tymczasowa podłoga może i są dobre.Tylko trzeba
        mieć od początku świadomość że to zmarnowana kasa. Niestety nie miałem dotąd
        szczęścia oglądać dobrze wyglądających paneli.Może to kwestia mebli lub
        oświetlenia ale zawsze czegoś brakowało. Do tego powstające mimo wszystko
        uszkodzenia mechaniczne i to czasem w przykrych miejscach.Jak mówiłem wcześniej
        wybrałem do siebie deskę barlinecką,jestem z niej zadowolony i ją polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka