Dodaj do ulubionych

pomarańczowy salon

31.01.07, 18:25
witam, mam nadzieje ze pomozecie mi i podacie jakies porpozycje na dodatki,
podloge i okna pasujace do pomaranczowego salonu. 3 sciany sa pomaranczowe z
bialymi obwodkami dookola, natomiast 4 sciana jest kamienna, kolor piaskowy.
zastanawiam sie nad dodatkami koloru niebieskiego, jednak jakos wolalabym
odcienie czerwonego...moze macie jakies fajne pomysly na urzadzenie takiego
salonu badz zdjecia wnetrz w podobnej kolorystyce?
Obserwuj wątek
    • kreatywni Re: pomarańczowy salon 01.02.07, 13:29
      Ja mam pomarańczowe ściany, meble ciemnobrązowe, dodatki ecru. Kolor dodatków
      zależy od odcieniu jaki masz na ścianach.
      Zaraz wysle ci na maila katalogowe zdjęcia salonów w tonacji pomoarańczowej.
      • kreatywni Re: pomarańczowy salon 01.02.07, 13:46
        No niestety maila narazie Ci nie wyślę bo moja gazetowa poczta szaleje.
        Część możesz zobaczyć w mojej galerii tu:
        fotoforum.gazeta.pl/5,6,1753,kreatywni.html
        Pozdrawiam
        Ania

--
        Moja kuchnia
        Metamorfoza drzwi
        Po-Prostu-Przed-Pokój
        • kendal Re: pomarańczowy salon 02.02.07, 13:42
          Witam,
          my również mamy pomarańczowy salon. Mam jedną fotkę w galerii, którą możesz
          zobaczyć pod adresem: fotoforum.gazeta.pl/u/kendal.html

Teraz troszkę zmienia się ustawienie, ale wszystkie fotki zamieszczę, jak już
          dojadą w końcu do nas wszystkie dodatki:)
          • biedronka710 Re: pomarańczowy salon 02.02.07, 15:34
            bardzo fajnie wygladaja biale meble, tez zastanawiam sie nad kupnem jasnej
            kanapy i dywanika , wyglada to bardzo ekskluzywnie.Interesujacy jest motyw na
            scianie, moze sobie zgapie :) coz to jest?
          • sylvik28 Re: pomarańczowy salon-kendal 13.02.07, 11:04
            rewelacyjny salon, świetny styl, ja też mam pomorańczowo-biało, ale jednak nie
            zapiera dechu jak u Ciebie
            • marika271 Re: pomarańczowy salon-kendal 20.04.07, 18:45
              kendal rewelacyjne mieszkanie, możesz pokazać fotki mebelków z pomarańczowego
              pokoju? a kominek to atrapa czy działa? to jakiś kominek elektryczny?
              i jeszcze bardzo podobają mi się ściany w sypialni, czy to tapeta?
        • biedronka710 Re: pomarańczowy salon 02.02.07, 15:38
          Dzieki za linka , bardzo fajne propozycje aranzacji i dobor kolorystyki,
          wlasnie lubie takie cieple wnetrza, a polaczenie czerwieni, pomaranczy i zolci
          sprawia ze przytulnie sie robi :) czekam tez na reszte zdjec :) bardzo chetnie
          obejrze.
          • kendal Re: pomarańczowy salon 05.02.07, 09:59
            Dzięki. Ten motyw na ścianie, to są płytki z gresu, któym wyłożony jest "barek"
            w kuchni. Natomiast na ścianie chcieliśmy zrobić, tak jakby odbicie ściany
            przeciwnej (dodałem nową fotkę w galerii). Trochę pozmienialiśmy ustawienia w
            pokojach, także mieszkanie wygląda jeszcze inaczej:) Ale czekamy na szafkę,
            którą wykonuje nam stolarz i przekłada termin odbioru co raz o 2 tyg:(
    • suchanski Re: pomarańczowy salon 09.02.07, 14:37
      www.e-mieszkanie.pl moze serwis o aranzacjach ?
    • sylvik28 Re: pomarańczowy salon- może tak ? 13.02.07, 10:33
      hej, nie potrafię wstawic zdjęc mojego salonu, więc możesz wejśc na galerię i
      obejżeć ogólnie całe moje mieszkanie, ale widzę , że mamy podobny gust,
      pomarańczowe wnętrze z czerwonymi dodoatkami -:)))pozdrawiam
      fotoforum.gazeta.pl/u/sylvik28.html
      • biedronka710 Re: pomarańczowy salon- może tak ? 14.02.07, 09:57
        sylvik jaki nowoczesny i stylowy kolor szafek bardzo mi sie podoba,ciepelko
        samo, czy to jest srebrny czy jakis zmatowiony inox, no bardzo ladny.Ja akurat
        jestem w trakcie remontu i bede miala calosc w wenge bo lubie ciemne meble ale
        Twoja kuchnia mimo ze nie lubie jasnego tez mi sie wyjatkowo podoba.
        • sylvik28 Re: pomarańczowy salon- może tak ? 14.02.07, 12:43
          szafki w kuchni to okleina w kolorze srebrnym, miała byc czerwona na wysoki
          połysk ale wszyscy meblarze odradzili, że odciski palców, niepraktyczna
          itp.więc jest inoxowo-srebrna z dodatakami jesionu[chyba], ciesze sie, że Ci
          sie podoba !
      • biedronka710 Re: pomarańczowy salon- może tak ? 14.02.07, 10:08
        sylwik i jeszcze pytanie jedno, na podlodze masz drewno czy panele , jesli
        panele to jakie i jak myslisz czy takie psowaly by do ciemnych drzwi i szafki
        koloru wenge? tez zastanawiamy sie a takimi najbardziej drewnopodobnymi, jednak
        jak one beda do tego wenge pasowac to trudno mi sobie troszke wyobrazic, bo
        widze ze Ty jednak masz jasniejsze meble i drzwi.
        • sylvik28 Re: pomarańczowy salon- może tak ? 14.02.07, 12:40
          Widzisz panele są niby dobrane kolorystycznie do drzwi, futryn, mebli, tyle, że
          te meble to staroć z czasów panieńskich i w przypływie gotówy wymienimy je
          pewnie na coś właśnie w kolorze wenge lub ciemny dąb, i wtedy też będe się
          zastanawiać czy te panele będą pasować, jednak, nie chciałabym zbyt ciemnej
          podłogi, mimo, że są piękne i modne. JA unikam ciemnicy, lubie jasne wnętrza.
          A le skoro Ty masz ciemniejsze drzwi i szafkę to może jednak ciemniejszą
          podłogę wybierz, aha tyle , że ważne jest też doświetlenie pomieszczenia i
          metraż, bo tak jak wspomniałam, ja uciekam od ciemnej podłogi, zwłaszcza w
          małym wnętrzu. Nie jestem profesjonalistką tylko hobbystką, więc może sie
          mylę...-:)
          • kendal Re: pomarańczowy salon- może tak ? 14.02.07, 16:55
            Sylvik28 masz wystrzałowy domek, bardzo mi się podoba:) Na razie mogę tylko o
            domu pomarzyć:) Ja standardowo dowiedziałem się, że termin odbioru półki znowu
            się przesunął na przyszły tydzień, projekt i zamówienie złożyliśmy w
            listopadzie:( Mebel ten trafi do salonu (półka/komoda), w kolorze białym,
            natomiast fronty szuflad będą pomarańczowe na wysoki połysk:) Nad tym zawiśnie
            telewizor itp. itd. Poszukuję też kogoś kto zajmuje się, jakby renowacją mebli:
            chodzi mi o zmianę kolorystyki szafy na korytarzu i drzwi wejściowych od
            środka, może znacie kogoś takiego?
            • sylvik28 Re: pomarańczowy salon- może tak ? 15.02.07, 11:17
              heh super , że Ci się podoba, biorąc pod uwage Twój gust , to dla mnie
              praaawdziwy komlement.
              Jesli chodzi o renowację, to czytasz w moich myślach, chodzi o renowacje
              pieknego barku-komody po mojej baci, ja marze o tym , żeby z brązowego forniru
              znienić ją własnie na białą z uchwytami z brudnego złota, ale sama sie za to
              zabiore, trudno zobaczymy co mi z tego wyjdzie, tylko nie wiem , czy fornir
              trzeba zerwać czy moge zmatowić, jutro śmigam do piwnicy i zacznę działać !
              • marika271 Re: pomarańczowy salon- rewelacja kendal 20.04.07, 18:46
                kendal rewelacyjne mieszkanie, możesz pokazać fotki mebelków z pomarańczowego
                pokoju? a kominek to atrapa czy działa? to jakiś kominek elektryczny?
                i jeszcze bardzo podobają mi się ściany w sypialni, czy to tapeta?

• housewife1 Re: pomarańczowy salon-fornir 28.04.07, 17:47
                  Fornir jeśli odchodzi trzeba zerwać, jeśli w każdym miejscu trzyma się dobrze,
                  ubytki zaszpachlować i można zmatowić. ale większe ryzyko ze za kilka lat
                  zacznie odłazić.
                • kendal Re: pomarańczowy salon- rewelacja kendal 29.10.07, 11:46
                  Dzięki Marika. Nie było mnie na forum od dawna, więc dopiero teraz
                  mogę odpisać:) Kominek jest elektryczny, ale również ma funkcję
                  grzewczą w razie potrzeb:) Natomiast ściany sypialni nie były
                  tapetowane, zwyczajnie malowane były farbami.
                  • baghirra kendal jaki boski przedpokój masz!!! 29.10.07, 12:35
                    Przepraszam, że wcinam sie w wątek pomarańczowych salonów, ale
                    uprzejmie proszę o odpowiedź- kendal co to jest na tych ścianach???
                    dzięki
                    • kendal Re: kendal jaki boski przedpokój masz!!! 29.10.07, 14:00
                      Przedpokój jest zwyczajny, fajnie jest, jak komuś się podoba:)
                      Najfajniejsze jest to, że koszt zrobienia jego wyniósł nas jakieś
                      150zl. Jest to zaprawa klejowa naniesiona na ścianę, następnie koła
                      formowane były pacą zębatą, które zostały pomalowane białą farbą. Na
                      koniec tylko pokrycie wybranym pigmentem i przedpokój gotowy:)
                      • baghirra Re: kendal jaki boski przedpokój masz!!! 29.10.07, 17:03
                        A czy mogę prosić o więcej szczegółów?
                        Jaka zaprawa itp.
                        No dawno nie widziałam tak fajnego efektu:))
                        pozdrawiam
                        • marika271 Re: kendal jaki boski przedpokój masz!!! 01.11.07, 22:23
                          Kendal dzięki za odpowiedź, lepiej późno niż wcale:)
                          kominek jest fajny, robi wrażenie i te paski w na ścienie w sypialni
                          też są pomysłowe...
                          A wstawisz może jakieś aktualne zdjęcia do galerii? bardzo mnie
                          ciekawią meble z pomarańczowego pokoju....
                          no i jeszcze zapytam: co to za pudełeczka stoją na stolikach nocnych
                          w sypialni?;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka