jazielonooka Re: fiolet+ ciemny brąz...dylemat 21.02.07, 21:28 kliknęło się za szybko- chodzi mi o wnętrze z reklamy TP s.a. W życiu nie pomyślałabym ,że to zagra - fioletowe ściany i dodatki w ciemnym brązie- patrz kanapa z IKEA, a wygląda moim zdaniem rewelacyjnie. Co myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: fiolet+ ciemny brąz...dylemat 21.02.07, 23:47 Ja też jestem zaskoczona, że tak fajnie wygląda połączenie tych dwóch kolorów i właśnie biorę się za obmyślanie umeblowania mojego pokoju dziennego, który na ścianach ma właśnie taki fajny zgaszony fiolet :). Połączenia ciemnego brązu i fioletu fantastyczne! Odpowiedz Link Zgłoś
jazielonooka Re: fiolet+ ciemny brąz...dylemat 22.02.07, 18:46 taki szczegół- dopatrzyłam się,że to reklama Ery, a nie TP, ale musi być sugestywna, skoro zwracamy uwagę na świetne wnętrze a nie treść :). Ja zatanawiam się właśnie nad wyborem koloru do pokoju dziennego, korzystanie z wzornika jest mylące, nie chciałabym,żeby wyszedł jakiś paskudny odcień- czy mogłabyś mi napisać Salmo, jaki masz odcień wg numeracji farb mieszanych? Czy była to gotowa farba? Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: fiolet+ ciemny brąz...dylemat 22.02.07, 19:48 Kochana, nie podam ci numeru z prostej przyczyny, nie znam go i chyba nie poznam... Wprowadzamy sie do domu z trzema pokojami już wykończonymi przez poprzednich właścicieli (trzy pozostałe to bedzie moja radosna twórczość ;) ) i duzy pokój dzienny został pomalowany na ten piekny fiolet właśnie przez nich. W pierwszym momencie jak to zobaczyłam, pomyślalam "Przemalować!", potem przypadkiem znalazłam jakieś fotki z fioletem na ścianach, szarą podłogą, sofą ciemny brąz, podpowiedziano mi jakie rolety, poduchy i....to chyba bedzie mój ulubiony pokój. Waham się jeszcze co do koloru paneli - szarośc jakaś czy ciemny brąz...hmmm.... Pozdrawiam :). Odpowiedz Link Zgłoś
jazielonooka Re: fiolet+ ciemny brąz...dylemat 28.02.07, 22:12 Ja raczej wybrałabym ciemny brąz, ale uzalezniłabym to od oświetlenia- jeśli pokój jest od słonecznej strony, to brąz, jeśli zacieniony to raczej szarość. w sypialni na ścianach mam kolor czekoladowobrązowy złamany fioletem, bardzo fajnie wygląda z białymi dodatkami(zasłony,narzuta,dywan). Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: fiolet+ ciemny brąz...dylemat 28.02.07, 22:54 No wolałabym podłogę ciemnobrązową, ale odradzono mi, bo podobno na takiej ciemnej o wiele bardziej widać kurz, śmieci. Pokój bardzo słoneczny, myślę, że to światło jeszcze bardziej uwydatni każdą drobinkę na podłodze. Mam dwoje dzieci, trzy koty (sierść!), takich drobinek jest zwykle masa...Myślę, jeszcze myślę nad tą podłogą....;) Odpowiedz Link Zgłoś