Dodaj do ulubionych

16 metrów

29.05.07, 12:41
czy ktoś ma mieszkanie 16 metrowe? Na tych metrach musze zmiescic wszystko -
lazienkę, kuchnie i sypialnię. Wyobraźnia mi wysiada. Może ktoś pomoże?
Obserwuj wątek
    • agentione Re: 16 metrów 02.06.07, 15:54
      a balkonu nie masz?? !!
    • karotka69 Re: 16 metrów 02.06.07, 19:50
      Kiedyś byłam w takim mieszkaniu,tylko tam dochodził jeszcze przedpokój.Kuchnia
      z łazienką była połączona,kibelek znajdował się tak jakby w szafie
      komandor.Wanna była pod blatem kuchennym(podnoszony i zaczepiany na
      haki).Przedpokój w zasadzie jednoosobowy+ szafa.Pokój to sypialnia i salon dla
      trzy osobowej rodziny.Pamiętam,że jak usiadłam to musiałam siedzieć i nie
      ruszać się.Musisz mieszkać w tych 16m2?????Powodzenia
      • ewa572 Re: 16 metrów 03.06.07, 13:49
        sprawa jest bardziej skomplikowana. Musze podzielic jedno dwupokojowe mieszkanie
        na dwa oddzielne. To dwupokojowe jest na Ursynowie. Nie sprzedam go za taką
        kwotę, bym mogła kupić za to dwa mniejsze, wszystko jedno w jakiej dzielnicy.
        Więc szukam czegoś do zamiany. Jedyna propozycja jaką otrzymałam to 25 i 16
        metrowe.
        W 16 metrowym mieszkalaby jedna osoba.
        Gonię w piętkę, jestem wykończona psychicznie i chyba owe 16 metrów to jedyne
        wyjście.
        • utka2 Re: 16 metrów 06.06.07, 11:56
          mamy trochę większe mieszkanie - 17,8 m.kw. Na szczęście tam nie mieszkamy. Ale
          mieszka jedna osoba, kuchnia jest w korytarzu, w łazience wanna, pralka,
          umywalka i kibelek. Jako.s sobie radzi. Trzeba chyba pomyśleć o pawlaczach w
          takim lokum.
    • joasiex Re: 16 metrów 18.06.07, 14:31
      Witam,
      ja niestety tez mam maleństwo - 21m, kupiłam je, bo na nic innego nie było mnie
      stać, a trzeba od czegoś zacząć.Teraz jestem w trakcie remontu. Kuchnię mam w
      przedpokoju, w łazience po gruntownych przeróbkach hydraulicznych zmieściła się
      kabina 80*80, umywalka 50, geberit i pralka (hurra!), co do mojej kuchni to ma
      1,5 m długości i cały czas główkuję jak to rozplanować. Niestety, wygląda na
      to, że nie ucieknę przed lodówką w pokoju. Takie mieszkanie wymaga naprawdę
      wiele wyobraźni, pomysłu i niestety pieniędzy, bo każda drobna zmiana wymaga
      gruntownych przeróbek. Życzę powodzenia i trzeba się pocieszać, że to zawsze
      coś swojego.
      Pozdrawiam ciepło i życzę powodzenia.
    • joasiek75 Re: 16 metrów 24.06.07, 22:47
      ja mieszkałam kiedyś na 33 metrach ,ale z mężem i niemowlakiem,no normalnie
      horror!Ty masz o tyle dobrze ze sama bedziesz,bo tego czego mi brakowało to
      poprostu kąta dla samej siebie!Nie mogłam odpocząć<ale rozumię trudne życiowe
      sytuacje bo w takiej sma byłam .pozdr.cieplutko:)
    • leinatan Re: 16 metrów 30.06.07, 01:08
      Zmieszczenie wszystkiego na małej przestrzeni, to dla mnie bardzo ciekawe wyzwanie.
      Niestety większość mebli należy wykonać na wymiar, każdy cm musi być
      wykorzystany, a zamontowanie luster pomaga "dodać" przestrzeni. Ważna jest też
      wysokość pomieszczenia- może uda się zamontować antresolę?
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka