ewa572 29.05.07, 12:41 czy ktoś ma mieszkanie 16 metrowe? Na tych metrach musze zmiescic wszystko - lazienkę, kuchnie i sypialnię. Wyobraźnia mi wysiada. Może ktoś pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karotka69 Re: 16 metrów 02.06.07, 19:50 Kiedyś byłam w takim mieszkaniu,tylko tam dochodził jeszcze przedpokój.Kuchnia z łazienką była połączona,kibelek znajdował się tak jakby w szafie komandor.Wanna była pod blatem kuchennym(podnoszony i zaczepiany na haki).Przedpokój w zasadzie jednoosobowy+ szafa.Pokój to sypialnia i salon dla trzy osobowej rodziny.Pamiętam,że jak usiadłam to musiałam siedzieć i nie ruszać się.Musisz mieszkać w tych 16m2?????Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ewa572 Re: 16 metrów 03.06.07, 13:49 sprawa jest bardziej skomplikowana. Musze podzielic jedno dwupokojowe mieszkanie na dwa oddzielne. To dwupokojowe jest na Ursynowie. Nie sprzedam go za taką kwotę, bym mogła kupić za to dwa mniejsze, wszystko jedno w jakiej dzielnicy. Więc szukam czegoś do zamiany. Jedyna propozycja jaką otrzymałam to 25 i 16 metrowe. W 16 metrowym mieszkalaby jedna osoba. Gonię w piętkę, jestem wykończona psychicznie i chyba owe 16 metrów to jedyne wyjście. Odpowiedz Link Zgłoś
utka2 Re: 16 metrów 06.06.07, 11:56 mamy trochę większe mieszkanie - 17,8 m.kw. Na szczęście tam nie mieszkamy. Ale mieszka jedna osoba, kuchnia jest w korytarzu, w łazience wanna, pralka, umywalka i kibelek. Jako.s sobie radzi. Trzeba chyba pomyśleć o pawlaczach w takim lokum. Odpowiedz Link Zgłoś
joasiex Re: 16 metrów 18.06.07, 14:31 Witam, ja niestety tez mam maleństwo - 21m, kupiłam je, bo na nic innego nie było mnie stać, a trzeba od czegoś zacząć.Teraz jestem w trakcie remontu. Kuchnię mam w przedpokoju, w łazience po gruntownych przeróbkach hydraulicznych zmieściła się kabina 80*80, umywalka 50, geberit i pralka (hurra!), co do mojej kuchni to ma 1,5 m długości i cały czas główkuję jak to rozplanować. Niestety, wygląda na to, że nie ucieknę przed lodówką w pokoju. Takie mieszkanie wymaga naprawdę wiele wyobraźni, pomysłu i niestety pieniędzy, bo każda drobna zmiana wymaga gruntownych przeróbek. Życzę powodzenia i trzeba się pocieszać, że to zawsze coś swojego. Pozdrawiam ciepło i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
joasiek75 Re: 16 metrów 24.06.07, 22:47 ja mieszkałam kiedyś na 33 metrach ,ale z mężem i niemowlakiem,no normalnie horror!Ty masz o tyle dobrze ze sama bedziesz,bo tego czego mi brakowało to poprostu kąta dla samej siebie!Nie mogłam odpocząć<ale rozumię trudne życiowe sytuacje bo w takiej sma byłam .pozdr.cieplutko:) Odpowiedz Link Zgłoś
leinatan Re: 16 metrów 30.06.07, 01:08 Zmieszczenie wszystkiego na małej przestrzeni, to dla mnie bardzo ciekawe wyzwanie. Niestety większość mebli należy wykonać na wymiar, każdy cm musi być wykorzystany, a zamontowanie luster pomaga "dodać" przestrzeni. Ważna jest też wysokość pomieszczenia- może uda się zamontować antresolę? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś