Dodaj do ulubionych

program - symulacja aranżacji wnętrz

26.12.03, 12:50
Będę urządzała mieszkanie i chciałam trochę pobawić się kolorami i ogólnie
aranżacją wnętrza. Gdzie zdobyć taki program (niezbyt skomplikowany)? Mam
kilka koncepcji kolorystycznych i nie mogę się zdecydować, chciałabym zrobić
symulację aranżaci i zobaczyć jak to będzie wyglądało. Możecie pomóc ?
Obserwuj wątek
    • magda176 Re: program - symulacja aranżacji wnętrz 26.12.03, 21:03
      basia-bma napisała:

> Będę urządzała mieszkanie i chciałam trochę pobawić się kolorami i ogólnie
      > aranżacją wnętrza. Gdzie zdobyć taki program (niezbyt skomplikowany)? Mam
      > kilka koncepcji kolorystycznych i nie mogę się zdecydować, chciałabym zrobić
      > symulację aranżaci i zobaczyć jak to będzie wyglądało. Możecie pomóc ?

Cześć Basia
      Własnie znalazłam program do projektowania mebli i aranżacji wnętrz.Nie wiem
      jeszcze co jest wart, ja ściągnełam na razie wersję testową ze strony
      producenta (www.ecru.pl/_index.html). Też będe go powoli rozgryzać. hej
      magda
      • bbastek13 Re: program - symulacja aranżacji wnętrz 02.01.04, 14:49
        Program całkiem fajny, ale ma dwie poważne wady :
        - po pierwsze w wersji demo nie można zapisać pliku z projektem ( ale to raczej
        nie dziwi )
        - po drugie - w żaden sposób nie mogłem ustawić ścian "łamanych" - jedyne
        możliwe do ustawienia ściany w pomieszczeniu to kwadraty/prostokąty, a ja mam
        do umeblowania kuchnię z 6 ścianami....- nie wiem, czy to tylko kwestia wersji
        demo czy w pełnej również jest ten problem
        takie możliwości ma na pewno arcon+ ( dodatkowo spacer po zaprojektowanych
        wnętrzach )
        pzdr
        • abcd17 Re: program - symulacja aranżacji wnętrz 02.01.04, 15:56
          bbastek13 napisał:

> takie możliwości ma na pewno arcon+ ( dodatkowo spacer po zaprojektowanych
          > wnętrzach )

Problem z arconem jest taki, ze producent nie daje możliwości sciągnięcia dema
          ze strony www (czy wysyła cd pocztą?). Trudno jest się zorientować, czy nie
          kupuje się kota w worku. No i ta strona www - sporo literówek, widać
          niestarannie wykonana.

Napisz jednak coś więcej o swoich doświadczeniach w pracy - bo jak rozumiem
          pracujesz na tym programie?

Pozdr.
          • bbastek13 Re: program - symulacja aranżacji wnętrz 03.01.04, 16:39
            nie pracuję, bo prawdę mówiąc jestem w 100% amatorem jeśłi chodzi o wnętrza -
            pomagałem po prostu rodzicom w umeblowaniu nowego domu, a teraz czeka mnie to
            samo w moim domu. Arcon jest programem niemieckim, i widac faktycznie na
            polskojęzycznej wersji strony producenta wiele błędów. Ja też nie miałem
            pełnej wersji, ale demo, które było dołączone do jakiegoś czasopisma
            komputerowego - ale już mi gdzieś zginęło :(. Można spróbować poszukać demo
            przez np dc++, ktoś napewno to ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka