Dodaj do ulubionych

Nie mam już sił

29.11.11, 20:45
Postanowiłam tu wejść i napisać bo nie daje sobie rady. Mam 23 lata, jestem po dwóch nieudanych związkach ( 2 lata i rok), skończyłam studia ale nie mam pracy, nie mam samochodu, z pieniędzmi też krucho... szukałam pracy przez ostatnie kilka miesięcy ale nic nie mogę znaleźć- a mieszkam w bardzo małej miejscowości gdzie jeszcze trudniej o pracę. Nie mam ojca tylko mamę i 2 braci ( jeden mieszka z nami ze swoją rodziną) a drugi wyjechał do dużego miasta i tam ma rodzinę. Nie mają jak pomóc bo sami mają mało pieniędzy i rodzinę na utrzymaniu. A ja czuje się taka samotna, nieporadna i biedna. Wiem, że wiele z was powie iż się użalam ale uwierzcie mi, że już nie mam sił... W domu mama mówi, że to moja wina bo nie jestem z byłymi facetami ( owszem jeden związek rozpadł się z mojej winy ale w drugim chciałam dobrze ale charaktery różne). Uważa, że już czas na mnie itd. ciągle naciska na to abym była z kimś ale co ja zrobię, że nie znalazłam sobie nikogo właściwego? Brat znowu naciska z pracą tylko, że ja się staram i nic;/ Nie mam wsparcia. Tak bardzo mi zle. Czuję, że już nic dobrego mnie nie spotka. Może zle zrobiłam rozstając się z byłym? Nawet dziś miałam atat płaczu i zadzwoniłam do byłego ( do tego gdzie sama rozwaliłam związek). On powiedział, że ma kogoś i że jest szczęśliwy i żebym nie dzwoniła więcej i uszanowała jego życie ( życzył mi również szczęscia itd). Ryczałam jak bóbr. Nie będę już dzwonić bo nie chce mu wchodzić w życie z butami ale tak bardzo mi zle. Proszę o pomoc choć pewnie to i tak niewiele da...
Obserwuj wątek
    • wicehrabia.julian Re: Nie mam już sił 29.11.11, 20:50
      gwiazdka-4 napisała:

> Proszę o po
      > moc choć pewnie to i tak niewiele da...

pomóż sobie sama i wyjedź tam, gdzie jest praca, jeśli skończyłaś studia to zakładam, że znasz chociaż jeden język, więc możesz wyjechać dokądkolwiek, praca dla chcącego znajdzie się bez problemu

next!
      • happy_time Re: Nie mam już sił 29.11.11, 20:53
        Żeby wyjechać to chyba jakieś pieniądze będą jej potrzebne ;)
        • wicehrabia.julian Re: Nie mam już sił 29.11.11, 21:09
          happy_time napisała:

> Żeby wyjechać to chyba jakieś pieniądze będą jej potrzebne ;)

bilet do Wwy kosztuje 100 zł, pokój na miesiąc jakieś 500-1000 zł, McPraca czeka
          • happy_time Re: Nie mam już sił 29.11.11, 21:22
            Czyli około 600-1100 zł. Oprócz tego musi coś jeść do czasu, aż dostanie pierwszą wypłatę, a dziewczyna pisze, że nie ma pieniędzy. Twoim zdaniem to takie proste?
    • stephanie.plum Re: Nie mam już sił 29.11.11, 20:58
      ojej...
      :~(
      nie ma co się wiązać z byle jakim facetem tylko dlatego, że mama każe.
      jeśli masz 23 lata, to musiałaś dopiero co skończyć studia, może jeszcze nie masz pomysłu na siebie po prostu.

pierwsza rzecz - postaraj się jednak o pracę. lepsza byle jaka praca, niż byle jaki facet...
    • dobresciagi.pl Musisz jej znaleźć. 29.11.11, 21:06
      Masz 23 lata, a to wiek, w którym przed Tobą jeszcze całe życie.
      Poddać się potrafi każdy, to nie jest żadna sztuka.
      W tej chwili jesteś rozbita emocjonalnie, ale to minie.
      Potrzebne jest Ci zajęcie, przede wszystkim praca.
      Najlepiej zmień otoczenie - wyjedź.
      Pracy nie szukaj jakiejkolwiek, lecz taką jaka Cię będzie satysfakcjonować.
      Zmiana środowiska, nowe zajęcia postawią Cię na nogi. Pozwolą z optymizmem spojrzeć w przyszłość i zbudować z kimś innym ten właściwy związek.

Pozdrawiam
      Magda
    • georgia241 Re: Nie mam już sił 29.11.11, 21:08
      Idź na jakiegoś chata - szybko kogoś zapoznasz. Koniecznie takiego, co da ci dobrą pracę.
    • happy_time Re: Nie mam już sił 29.11.11, 21:19
      > Proszę o pomoc choć pewnie to i tak niewiele da..

Oczywiście, że proszenie nic nie da. Jakie studia skończyłaś? Masz jakieś doświadczenie w zawodzie?
      Szukaj na razie jakiejkolwiek pracy.
      • gwiazdka-4 Re: Nie mam już sił 29.11.11, 21:34
        Nie mam doświadczenia jeszcze, miałam tylko praktyki na studiach. A kierunek to PRACA SOCJALNA. U nas nie za bardzo jest gdzie prace łapnąć...nawet do głupiego sklepu kolejki jak nie wiem co ;/
    • Gość: dorotek Re: Nie mam już sił IP: *.home.aster.pl 29.11.11, 21:54
      Jeśli chodzi o pracę to myślę, że powinnaś poszukać w najbliższym większym mieście jakiegokolwiek zajęcia. Zarobione w ten sposób nawet niewielkie pieniądze dadzą Ci trochę niezależności i możliwość wyprowadzenia się z domu i nie słuchania tych głupot jakie wciska Ci Twoja matka bo inaczej tego nazwać nie można. Później możesz znaleźć lepszą pracę, jakieś zajęcia poza pracą (hobby, wolontariat), rozwijać się.
      A co do związku to naprawdę nie warto szukać kogoś na siłę. Jeśli będziesz szczęśliwa sama ze sobą to na pewno w końcu spotkasz kogoś wartościowego.

Życzę wszystkiego dobrego:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka