hotally 30.01.08, 11:32 JUHU!! Kupię sobie w końcu mieszkanie :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
disa Re: idzie recesja!! 30.01.08, 11:52 pewnie za pieniążki bo pewnie za liście sie nie da ;D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: idzie recesja!! 30.01.08, 13:03 disa napisała: > pewnie za pieniążki bo pewnie za liście sie nie da ;D Wszystko zależy od tego, jakie liście. Z tym, ze to chyba nielegalne :) Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: idzie recesja!! 30.01.08, 11:52 no tez sie ciesze :D moze wreszcie nie bedzie mnie przerazalo wziac wiekszy kredyt na wieksze mieszkanie ;D mas zupatrzone miejsce? obok mnie skanska buduje nowe osiedle ;D Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: idzie recesja!! 30.01.08, 12:09 Nie mam... cieszę się, bo wszystko będzie tansze, a na szczęście nie mam żadnych lokat, nie gram na giełdzie :)) Coraz bardziej myslę też o budowie domu pod Wawą... zobaczymy ;] 2 lata potrwa taki krach na rynku ;] Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: idzie recesja!! 30.01.08, 12:14 Ja zakochana w zoliborzu tu bede czegosz szukala zobacze oferte skanska (pewnie stac mnie na jeden metr HAHAHAHAHAA) Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: idzie recesja!! 30.01.08, 12:23 byle nie od JW CONSTRUCTION..... przez nich ceny mieszkan poszły tak drastycznie w górę! Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: idzie recesja!! 30.01.08, 12:27 nie no co Ty maja najgorsze wykonanie do dzisia dziekuje ogu, ze nie kupilam u nich meiszkania... mimo iz co niektorzy wczesniej sie krzywili, ze mam mniejsze w tej samej cenie i w starym budownictwie tera przytakuja, ze dobrze zrobilam Jasne, ze dobrze ;] qurde szukam znajomosci w skanska zeby jakas znizke miec HAHAHAHAHAHHAA Odpowiedz Link Zgłoś
beau13 Re: idzie recesja!! 30.01.08, 13:00 Dziewczyny, Wy jesteście chyba niepoważne? żeby cieszyć się z potencjalnej recesji? kupicie taniej mieszkania? to, że pęka spekulacyjna bańka odnośnie nieruchomości to jedno, a to czy grozi nam recesja w jakimkolwiek wydaniu ( światowym, czy w postaci pojawienia sie w PL tylko niektórych zjawisk spowodowanych światową recesją ( czy np w USA ) to trochę inna bajka: poczytajcie watki typu recesja a zahamowanie wzrostu, obniżka realnych płac, zmniejszenie tempa wzrostu, spadek nakładów inwestycyjnych, wzrost bezrobocia, drożejące kredyty... :( ( chociaż myślę, że u nas nie wszystko i nie naraz ) ja narazie śledzę uważnie politykę banków odnośnie kredytów, wizja nie jest budująca, droższy kredyt + tańsze mieszkanie = to samo co wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: idzie recesja!! 30.01.08, 13:05 Mnie to nie dotyczy, więc się cieszę.... wykorzystam dołek makroekonomiczny do własnych celów i inwestycji ;] Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: idzie recesja!! 30.01.08, 13:15 bardzo fajne podejście do ekonomii, naprawdę ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: idzie recesja!! 30.01.08, 23:44 Zebyscie czasem z miska po zupe nie staly podczas powaznej recesji.Oczywiscie ten kto ma gotowke moze na tym skorzystac. Ten co jej nie ma, nie ma sie z czego cieszyc. Bezrobocie wzrosnie drastycznie, ceny mieszkan spadna, niejeden nawet je straci bo bank przejmie. Kto wie czy nawet niektore banki nie zbankrutuja. Golodupcom bez pracy zaden bank kredytu nie da. Tak, mozna bedzie kupowac mieszkania, ale pewnie za wszy. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: idzie recesja!! 31.01.08, 00:09 "Oczywiscie ten kto ma gotowke moze na tym skorzystac." Własnie dlatego się cieszę :)))) a za dwa lata znowu będzie tendencja zwyzkowa i zacznę realzowac inne cele ;] Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: idzie recesja!! 31.01.08, 00:29 recesja to idzie w Stanach ewentualnie jakby ktoś się uparł natomiast u nas mamy PKB za 2007 6,5 i szacowany na 2008 w granicach 5-5,5 więc może i idzie ale niewiadomo kiedy przyjdzie;) Odpowiedz Link Zgłoś
alienxxx Re: idzie recesja!! 31.01.08, 00:57 o tej recesji czytam od kiedy SLD objelo rzady w RP wszyscy slyszeli, ze juz niebawem bedzie, ale nikt nie wie gdzie i kiedy... zdziwisz sie jeszcze cenami mieszkan pod koniec roku - prognozuje ze beda one tylko nieco nizsze niz obecne lub na tym samym poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: idzie recesja!! 31.01.08, 01:00 za sld mieliśmy inną recesję, pozniej byla tendencja zwyżkowa, i teraz znowu przychodzi dołek. Zobacz co się dzieje na giełdach, od kilku miesięcy idzie cały czas w dół Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: idzie recesja!! 31.01.08, 01:08 hotally napisała: > za sld mieliśmy inną recesję, pozniej byla tendencja zwyżkowa, i teraz znowu > przychodzi dołek. Zobacz co się dzieje na giełdach, od kilku miesięcy idzie cał > y > czas w dół > idzie "dzięki" sytuacji w USA i bańce z trudnymi kredytami która została napompowana przez banki i pękła w połowie roku a że nasze indeksy giełdowe i nie tylko nasze wędrują prawie niewolniczo za amerykańskimi no to mamy u nas spadki bez żadnych własciwie krajowych podstaw fundamentalnych oczywiscie mozna sie uprzec ze giełda dyskontuje przyszłosc i wyprzedza wydarzenia w gospodarce ale na dzien dzisiejszy mówienie o recesji w Polsce jest z deka na wyrost krótko mówiąc Odpowiedz Link Zgłoś