Dodaj do ulubionych

pytania heh

29.11.18, 19:56
różnica niewielka
sprecyzowane lub nie
na pierwsze odpowiedź się znajdzie
na drugie już niekoniecznie
to tak jak w życiu
albo lecisz pewnym schematem albo...
lecisz tylko czasem
wybór nasz wszak heh

bo czy mądrym jest się ograniczać zdaniem innych?
Obserwuj wątek
    • undead.mortis Re: pytania heh 29.11.18, 20:06
      to sprecyzowane
      ograniczam was?
      • undead.mortis Re: pytania heh 29.11.18, 20:17
        i nic?
        heh śmieszne aż wink
        • dolores2222 Re: pytania heh 29.11.18, 20:41
          Wiesz, że próbowałam z tobą rozmawiać.
          Ale nie dałeś mi szansy, bo w każdym moim wpisie widzisz jakieś podteksty, których nie ma.
          Tym razem też bym spróbowała odpowiedzieć, ale zwyczajnie nie wiem, o co ci chodzi.
          Nie wiem, czy tylko ja mam wrażenie totalnego odklejenia? sad
      • autoteliczna Re: pytania heh 29.11.18, 20:44
        Lubię wątki, które zrozumie większość użytkowników. Bo forum jest dla wszystkich.

Czy pytanie sprecyzowane czy otwarte - to już różnie. Lubię wszystkie.
        Szczególnie lubię takie wątki, gdzie autor zbiera od ludzi różne pomysły, refleksje - otwiera ludzi na dyskusje i potem nie przeszkadza tej dyskusji się rozwijać w dowolne strony. Nie kieruje nią, tylko pozwala na swobodną rozmowę. Nawet nie musi mi odpowiadać na moje posty - nie wymagam tego.

Ale pytanie w pierwszym poście powinno być zrozumiałe dla większości użytkowników. W sensie: żeby przynajmniej wiedzieli, o czym jest temat. Nie chodzi o wyłożenie tematu łopatą, ale o podstawową spójność, która pozwala na wychwycenie kontekstu wypowiedzi. Ludziom się nie chce wypowiadać, jak nie wiedzą, co autor ma na myśli.
        Do Ciebie piję:
        wiem, że lubisz zmuszać ludzi do myślenia - ale jak już wychodzisz naprzeciw, to też się wysil i przynajmniej zacznij temat w sposób spójny i zrozumiały. smile Refleksje mogą być różne i luźne, każdy może sobie ułożyć klocki, jak mu się podoba. Dajesz klocki do zabawy - ok. Ale weź je rzuć tak, by przynajmniej było widać, że to klocki wink

I radzę nie zakładać tematów pod jedną osobę i/lub o sobie tylko znanym kontekście - bo większość takie tematy po prostu olewa i nie ma z tego żadnej gadki. Są tylko jakieś wiszące pojedyncze wypowiedzi, mało istotne na liście wątków.
        • undead.mortis Re: pytania heh 29.11.18, 20:59
          a lista musi być istotna
          a pytanie musi mieć sens
          a skierowanie nie może zaistnieć
          jeszcze jakieś ograniczenia?
          mnie nie obchodzi brak gadki
          jeżeli nie pasi to tylko info "spadaj" i wszystko
          tak odbierając mówię cze
          • letniaburza77 Re: pytania heh 29.11.18, 21:12
            Wygląda na to ,że to ostatni sprawiedliwy , znaczy "kumaty" . Szkoda tylko ,że niedługo będzie gadać sam ze sobą jak onegdaj Wilk Stepowy . Coż ,cena wyjątkowości.
          • autoteliczna Re: pytania heh 29.11.18, 21:15
            No i co się boczysz? suspicious
            Ja Ci tu nie daję żadnych ograniczeń - ja Ci mówię, jak ja to widzę.
            Możesz se założyć całą stronę wątków, których nikt nie zrozumie - tylko do czego to doprowadzi? Do tego, że ludzie będą tu się do myślenia zmuszać w każdym z nich? Prędzej to oleją.
            Zauważ prostą rzecz: jak w miarę jasno postawisz pytanie, to gadka idzie. A jak nie - to nie.
            Nie obchodzi Cię brak gadki - dobrze, może Cię nie obchodzić. Tylko co z tego wynika?
            Ja tu nikomu nie będę mówić "spadaj" - każdy ma prawo tu być i pisać, co mu się podoba. Ja mówię, jak ja to widzę.
            A to, czy ktoś stąd spadnie czy zostanie i jak się tu będzie wypiwiadał, to jest jego wola.
            Cześć.
            • autoteliczna Re: pytania heh 29.11.18, 21:16
              *wypowiadał

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka