Dodaj do ulubionych

Biura matrymonialne

23.08.06, 22:19
Podczytuje to forum od pewnego czasu. Wreszcie odważam się zapytać, czy ktos
z was ma doświadczenia związane z tradycyjnymi biurami matrymonialnymi??
Mam dość netu i wymiany zdjęcia za zdjęcie itd i itp. A chciałabym coś
zmienić w swoim zyciu, jak wiele tutaj z was obecnych.
Obserwuj wątek
    • tapatik Re: Biura matrymonialne 24.08.06, 14:58
      Ja nie mam żadnych doświadczeń, ale mam pytanie do Ciebie:
      dlaczego uważasz, że biuro matrymonialne jest lepsze od randek w necie?
      • zyta38 Re: Biura matrymonialne 24.08.06, 20:08
        Wydaje mi się, że są większe szanse trafienia na właściwą osobę, są
        szczegółowe ankiety - nie będę w kółko odpowiadać na te same pytania,
        rozysłać zdjęć, bo to już będzie w biurze, ktoś kto szuka łatwego łupu tam nie
        pójdzie, a więc i czasu się nie traci. - no i sprawdzają dokumenty. To
        jednak nie net - trzeba się bardziej określić.
        • sunny-day Re: Biura matrymonialne 24.08.06, 20:47
          Wydaje mi się ze tez podobną funkce spełniaja pewne portale internetowe- typu
          sympatia, czy nawet cafe na gazecie - wiec internet tez spelnia swoistą role
          biura matrymonialnego. Tu tez sa jakies ankietki, a zasadniczo to i tak poznasz
          osobe dopiero jak sie z nią spotkasz.smile
          Ale nic nie szkodzi próbować.. wystarczy jesli masz odwage- wiec do dziełasmile
          • o_kropka Re: Biura matrymonialne 25.08.06, 09:27
            sunny-day napisała:

> Wydaje mi się ze tez podobną funkce spełniaja pewne portale internetowe- typu
            > sympatia, czy nawet cafe na gazecie - wiec internet tez spelnia swoistą role
            > biura matrymonialnego. Tu tez sa jakies ankietki, a zasadniczo to i tak
            poznasz
            >
            > osobe dopiero jak sie z nią spotkasz.smile
            > Ale nic nie szkodzi próbować.. wystarczy jesli masz odwage- wiec do dziełasmile

Zgadzam się z koleżanką. wink Portale randkowe w internecie też spełniają podobną
            rolę jak biura matrymonialne - tzw. "wstępna selekcja" (wiem głupio to brzmi,
            ale taka prawda). A człowieka poznaje się tak naprawdę dopiero w rozmowie face
            to face i w przebywaniu z nim.
            Doświadczenia w tej kwestii nie mam, może dlatego, że nie jestem nastawiona na
            cel typowo "matrymonialny". :]
            Nie mniej jednak, powodzenia życzę. Spróbować zawsze można! smile
        • wanda1978 Re: Biura matrymonialne 19.11.15, 12:39
          Ja też uważam, że biura matrymonialne są bardziej skuteczne w poznaniu kogoś odpowiedniego. Znam takie pary osobiście, które poznały się właśnie za pośrednictwem takiego biura i teraz żyją szczęśliwie w związku małżeńskim.
          • lilith45 Re: Biura matrymonialne 19.11.15, 18:54
            Też tak myślę. Poza tym w necie wklejasz swoje zdjęcie lub wysyłasz komuś na priv i nigdy nie wiesz jak będzie wykorzystane
            Poza tym w necie jest wielu cwaniaków i oszustów gdyż portale są darmowe lub ich koszt jest niewielki. W biurze matrymonialnym myślę że może jak jeden na 100 się taki trafi to góra, a w necie jest odwrotnie. Piszesz, piszesz przekazujesz pewne informacje o sobie, tak naprawdę niewiadomo komu, wysyłasz zdjęcia i nigdy nie masz pewności jak to zostanie wykorzystane. Poza tym rozmowa pisana, a face to face to zupełnie co innego. Tak, wiem że zaraz napiszcie ze trzeba szybko się spotkać ale często jest tak, że jednak zainteresowany chce pewnych wstępnych informacji o Tobie. I z czasem, zanim trafisz na właściwego partnera, to pół netu o Tobie wie już wiele. Jestem dość skryta i zwyczajnie mnie to denerwuje. Nie będę komus kompketnie obcemu o sobie klepać. I tak jak pisze autorka - wiecznie to samo do znudzenia. Wolę żeby ktoś mnie poznał poprzez uczestnuczenie w moim zyciu i sam wyciągnął wnioski jaka jestem. Jak nie ma na to czasu i mu się spieszy, to nie ma o czym mówić. W necie ludzie sa bardziej wręcz wscibscy i uważają ze mają prawo wszystko o Tobie wiedzieć od samego początku. A gdy im powiesz ze nie za bardzo chcesz o czymś mówić to jesteś od razu podejrzana i zwyczaj przekreslona. W realnym świecie ludzie nie zdobywają się na takie wscibstwo, bardziej sa nastawieni na poznawanie człowieka a nie zbieranie informacji o nim.
          • tapatik Re: Biura matrymonialne 19.11.15, 21:17
            wanda1978 napisał(a):

> Ja też uważam, że biura matrymonialne są bardziej skuteczne w poznaniu kogoś odpowiedniego.
            > Znam takie pary osobiście, które poznały się właśnie za pośrednictwem takiego biura i teraz żyją
            > szczęśliwie w związku małżeńskim.

Otrzymujesz ode mnie łopatkę za odkopywanie starych wątków.

Znam parę, która poznała się przez Internet, i drugą parę, która poznała się na spotkaniu forumowym.
            • lilith45 Re: Biura matrymonialne 19.11.15, 22:04
              Oooo rzeczywiście jakie to stare....ja też znam dwie pary które poznały się w necie...poznać wszędzie można, nawet na ulicy...
    • ernest.wampir Re: Biura matrymonialne 26.08.06, 12:42
      ciekawe pytanie. mozę ktoś zna biuro, gdzie robią na wstępie badania
      psychologiczne? :-p
      • zyta38 Re: Biura matrymonialne 27.08.06, 20:56
        śmieszne nie?
        • asia4x Re: Biura matrymonialne 12.09.06, 19:07
          Nie byłam jeszcze w takim biurze, ale być może są tam poważniejsi ludzie niż w
          serwisach randkowych, jako, że tam się płaci kilkaset złotych wpisowego.
          Odpadają więc na pewno robiący sobie żarty dowcipnisie, nastolatki itd.
          • chmurka_niebieska Re: Biura matrymonialne 16.10.06, 06:38
            hej
            tylko jaki normalny facet zapłaci za skorzystanie z biura
            Serwisy randkowe to też pomyłka
            • tapatik Re: Biura matrymonialne 16.10.06, 14:03
              chmurka_niebieska napisała:

> tylko jaki normalny facet zapłaci za skorzystanie z biura

Z biura matrymonialnego nie korzystałem, ale za serwis randkowy płaciłem kiedyś.

> Serwisy randkowe to też pomyłka

Dlaczego? Znam ludzi którzy poznali się przez Internet.
    • szarlotka_ja Re: Biura matrymonialne 19.11.15, 22:40
      W ogóle jeszcze istnieją bura matrymonialne?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka