elissa2 08.05.08, 00:52 czyli uzależnienia od dźwięków - część III Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elissa2 Krezip - "I Would Stay" 12.05.08, 23:45 pl.youtube.com/watch?v=B4rod977sy8&feature=related Odpowiedz Link
elissa2 Anouk - Michel 15.06.08, 21:50 pl.youtube.com/watch?v=9myvUUV9Dko&feature=user Odpowiedz Link
jan_stereo DJ Krush – Final Home 11.05.08, 00:30 www.youtube.com/watch?v=acOy5UMnhsM&feature=related a czemu by sobie nie posluchac dj :")) Odpowiedz Link
elissa2 DJ Krush – Mixtape 23.05.08, 23:48 pl.youtube.com/watch?v=pyr1zS6ONvc Janie, czy znasz (a może masz?) jego płytę "Kakusei" z 1999 roku? Co najmniej jeden z kawałków nagrany jest z udziałem nigeryjskich bębniarzy ... Czy wiesz może który/które to? allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=10:kq60traekl6x (próbki są tak krótkie, że trudno cokolwiek posmakować, a szczególnie ta najbardziej "podejrzana" - 'Krushed Wall') Nie wiedziałam o jego istnieniu ... Niektóre jego "dzieła" bardzo mi pasią ... Znasz to? www.hip-hop.pl/wykonawcy/projector.php?id=1118947358 Ciekawy facet! Odpowiedz Link
elissa2 Nie, to nie "Kakusei" ... 24.05.08, 00:46 to chyba jednak album "Ryu" www.precisioncuts.co.uk/assets/audio/soundclip_djkrushrmx.MP3 merlin.pl/Ryu_Ryu-Dj-Krush/browse/product/4,427202.html#utwory elissa2 napisała: > Janie, czy znasz (a może masz?) jego płytę "Kakusei" z 1999 roku? Co najmniej jeden z kawałków nagrany jest z udziałem nigeryjskich bębniarzy ... Czy wiesz może który/które to? Odpowiedz Link
elissa2 Ryu 24.05.08, 21:57 elissa2 napisała: > to chyba jednak album "Ryu" > www.precisioncuts.co.uk/assets/audio/soundclip_djkrushrmx.MP3 > merlin.pl/Ryu_Ryu-Dj-Krush/browse/product/4,427202.html#utwory > Tak, tu faktycznie bawi się dźwiękami ... Odpowiedz Link
elissa2 DJ Krush,Angelina Esparza-Aletheuo 24.05.08, 00:02 pl.youtube.com/watch?v=2gjuVS7dMhg&feature=related świetne to! Odpowiedz Link
jan_stereo Re: DJ Krush,Angelina Esparza-Aletheuo 24.05.08, 00:34 mam to, moze byc, nie jest zle... Odpowiedz Link
jan_stereo Radiohead - In Rainbows - 15 step 11.05.08, 00:31 www.youtube.com/watch?v=WedRDYmtvX4 ps. dodam ogolnie, ze niestety ledwie 15% tego co zanabylem jest dostepne jako tako na youtubie.. Odpowiedz Link
jan_stereo Alabama 3 - Woke up this morning 11.05.08, 00:32 www.youtube.com/watch?v=jgoyXJiZqLk Odpowiedz Link
jan_stereo Deodato - Also sprach Zarathustra 11.05.08, 00:32 www.youtube.com/watch?v=Ji14_lweOYI Odpowiedz Link
elissa2 Re: Deodato - Also sprach Zarathustra 11.05.08, 02:20 jan_stereo napisał: > www.youtube.com/watch?v=Ji14_lweOYI > Mmmmmmmmmmmmmm! Odpowiedz Link
jan_stereo Nils Petter Molvaer - Song of Sand 11.05.08, 00:40 www.youtube.com/watch?v=b84qlPD5jcA nie wiem czy nie za duzo wrzucam, nie bedziesz przecie co chwile watkow zakladala Elisska, ale leb mnie nawala, wiec nic innego mi sie nie chce :"))) Odpowiedz Link
elissa2 Re: Nils Petter Molvaer - Song of Sand 11.05.08, 01:03 jan_stereo napisał: > www.youtube.com/watch?v=b84qlPD5jcA > Fajne! Ehhh, ta trąbka! Mam w domu trąbkę ale tylko jakieś ... hmm ... nieapetyczne dźwięki potrafię z niej wydobyć. > > nie wiem czy nie za duzo wrzucam, > Nie za dużo, nie za dużo! Od przybytku głowa (nomen omen) nie boli. > > nie bedziesz przecie co chwile watkow zakladala Elisska, > mogę zakładać, no problemo szykować następny? )) > > ale leb mnie nawala, > Rozmasuj sobie mięśnie karku bo pewnie masz z "betonu". > > wiec nic innego mi sie nie chce :"))) Odpowiedz Link
jan_stereo karkowka 11.05.08, 01:09 elissa2 napisała: > Rozmasuj sobie mięśnie karku bo pewnie masz z "betonu". to jakis wyrachowany i wyrafinowany bol z niezaleznym zasilaniem, moj kark wyluzowany, czuje sie jakby obcy mi sie w glowie zbudzil :")) ps. mnie bolala glowa w zyciu moze wszystkiego z 5 razy... Odpowiedz Link
elissa2 Re: karkowka 11.05.08, 01:20 jan_stereo napisał: > to jakis wyrachowany i wyrafinowany bol z niezaleznym zasilaniem, moj kark wyluzowany, czuje sie jakby obcy mi sie w glowie zbudzil :")) > Jaśnie Pan raczy mieć migrenę??? Odpowiedz Link
jan_stereo Re: karkowka 11.05.08, 01:23 elissa2 napisała: > Jaśnie Pan raczy mieć migrenę??? racze czy nie, ale mam, dobrze ze nie dostalem globusa :")) ps. i prosze nie odciagac mojej uwagi od problemu :")) Odpowiedz Link
elissa2 medicine man/woman 11.05.08, 01:37 jan_stereo napisał: > > racze czy nie, ale mam, dobrze ze nie dostalem globusa :")) > > ps. i prosze nie odciagac mojej uwagi od problemu :")) > Nie odciągam ... Szukam leku dla Ciebie. W "Paradise Farm" w Westhall - Halesworth w Suffolk zaserwowali by Ci pewnie "The March of a Thousand Days" - Terry Oldfielda autentyczny rytm masajskich bębnów zgodny z rytmem serca ludzkiego albo "Rejuvenation" - Medwyna Goodalla to drugie to autentyczny rytm serwowany przez indiańskie szamanki rodzącym kobietom więc tym bardziej na ból tylko głowy pomoże )) Odpowiedz Link
jan_stereo Re: medicine man/woman 11.05.08, 01:44 dziekuje Skarbie Nocy za muzyczna recepte, jako alternatywe wygrzebalem jedynie Underwater World T. Oldfielda (widac nie wszystkie leki sa dostepne publicznie i nieodplatnie), jakby doszlo nad ranem do jakichs niespodziewanych boli porodowych to bede sie okraszal szanowna Medvyna :")) ps.chyba sobie zakupie te plyte do domowej apteczki, bo i na sen dobrze widze dziala.. Odpowiedz Link
elissa2 Re: medicine man/woman 11.05.08, 01:57 tu z płyty "Medicine Woman" muzyka trochę chyba za spokojna dla Ciebie ale filmik ... programujący sen pl.youtube.com/watch?v=9E2AmfV3CyI albo może sen o górach? pl.youtube.com/watch?v=ZO7kfMPpmJk&feature=related Odpowiedz Link
jan_stereo Re: medicine man/woman 11.05.08, 02:06 Elisska slicznie Ci dziekuje, juz jest znacznie lepiej, poprawilem jeszcze glosem Sade,ktory dobrze na mnie wplywa.. A to o programowaniu snow, warto byloby sobie przerobic, nie trzeba wowczas by latac na wakacje wcale, wystarczy wskoczyc do lozka :")) ps. jak cos, to jestem widze teraz przygotowany muzycznie na wszystkie nieszczescia... Odpowiedz Link
elissa2 :) 11.05.08, 02:15 Śmiej się śmiej! W "Spirit of the Mountain" jest wyraźnie jakoś w drugiej minucie, szaman "o jeny, jeny, jak mnie boli!" i potem zaczyna się ten rytm ... (czy to perkusja czy syntezator?) Odpowiedz Link
elissa2 Re: medicine man/woman 11.05.08, 12:07 jan_stereo napisał: > A to o programowaniu snow, warto byloby sobie przerobic, nie trzeba wowczas by latac na wakacje wcale, wystarczy wskoczyc do lozka :")) > A sny miały by być o wakacjach? Z jednej strony bez solidnego podkładu (obrazy, zapachy, dźwięki ...), którego ani nigdzie nie wyczytasz ani nie zobaczysz w tv ... Ale z drugiej bez szczepień, turbulencji, overbooked flights, natrętnych tubylców itd hmmm Odpowiedz Link
jan_stereo Fennesz - Shisheido 11.05.08, 00:57 www.youtube.com/watch?v=SPKq2zMbVnU&feature=related przypuszczam, ze dla wiekszosci nie do sluchania ten'noise',ale mialem kiedys takie podobnie z nazwy brzmiace perfumy, Shiseido Basala w bordowo szklonej buteleczce... Odpowiedz Link
jan_stereo Meshuggah - Shed 11.05.08, 01:05 www.youtube.com/watch?v=YjzIBI3jkKY czyli cos do poduchy :") Odpowiedz Link
elissa2 Re: Meshuggah - Shed 11.05.08, 01:16 jan_stereo napisał: > www.youtube.com/watch?v=YjzIBI3jkKY > czyli cos do poduchy :") > O mamuśku! Ale kołysanka! )) p.s. ale sobie nazwę wybrali! Odpowiedz Link
elissa2 Candy - Pick Up the Pieces 15.05.08, 23:30 pl.youtube.com/watch?v=RRpZb3XPrXw&feature=related Odpowiedz Link
elissa2 van Halen - Jump 16.05.08, 00:09 pl.youtube.com/watch?v=8e-vgQSqNtA&feature=related Odpowiedz Link
elissa2 Def Leppard - Two Steps Behind 16.05.08, 00:26 pl.youtube.com/watch?v=qv829hUuYAM&feature=related Odpowiedz Link
elissa2 :D :P 16.05.08, 00:57 to brzmienie (syntezatora) pl.youtube.com/watch?v=-VGKlc6N_Ss&feature=related pl.youtube.com/watch?v=FDskym_V1GI&feature=related Odpowiedz Link
elissa2 Tracy Chapman i BiBi King 16.05.08, 21:08 pl.youtube.com/watch?v=RTKd7vSJPk4&feature=related na bluesa mnie coś wzięło ... Odpowiedz Link
elissa2 A kurcze pieczone! 16.05.08, 22:04 Zniknęło z youtuby kilka fajnych kawałków do których linki mamy tutaj w wątkach muzycznych. Odpowiedz Link
elissa2 Guns N' Roses 16.05.08, 22:25 A ... tak wrzucę bo ... może ktoś tego nie zna )) Knocking On Heaven's Door pl.youtube.com/watch?v=vcWTTs8QVRc&feature=related November Rain pl.youtube.com/watch?v=siBoLc9vxac&feature=related Slash - solówka z "N.R." pl.youtube.com/watch?v=4ZSTFRKIjbs Odpowiedz Link
elissa2 Jak krytycy mogą twierdzić, że ... 17.05.08, 17:47 "Crises" Oldfielda jest nieudana? Szczególnie początek i potem od 10 minuty ... A już od minuty 15 tej ... Mmmmmmmmmmmmm ... Odpowiedz Link
elissa2 Depeche Mode - "Personal Jesus" 19.05.08, 13:41 pl.youtube.com/watch?v=KW3aEimWW10&feature=related Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Depeche Mode - "Personal Jesus" 19.05.08, 23:10 dziwne, ale uswiadomilem sobie,ze juz z jakies 5 lat nie siegalem po plyty z muzyka, ktora teraz wrzucilas licznie, moze sie wypalilem w tych tematach, ale zmusilas mnie to refleksji i pewnie w najblizszy weekend odkurze stare dzieje muzyczne... Odpowiedz Link
elissa2 Re: Depeche Mode - "Personal Jesus" 19.05.08, 23:29 jan_stereo napisał: > dziwne, ale uswiadomilem sobie,ze juz z jakies 5 lat nie siegalem po plyty z muzyka, ktora teraz wrzucilas licznie, moze sie wypalilem w tych tematach, ale zmusilas mnie to refleksji i pewnie w najblizszy weekend odkurze stare dzieje muzyczne... > Po takiej abstynencji bardziej smakują. Odpowiedz Link
elissa2 Re: Depeche Mode - "Personal Jesus" 22.04.10, 17:24 www.youtube.com/watch?v=DNrbiZoKQLU Odpowiedz Link
elissa2 Toto - Africa 19.05.08, 23:30 pl.youtube.com/watch?v=azVqekQBK8g&feature=related Odpowiedz Link
elissa2 Men at work - Land down under :) 19.05.08, 23:34 pl.youtube.com/watch?v=DNT7uZf7lew&feature=related Odpowiedz Link
elissa2 John Farnham - You're The Voice 19.05.08, 23:50 pl.youtube.com/watch?v=99P7TTvpO1g&feature=related Całkiem po macoszemu potraktowaliśmy australijski rock! Odpowiedz Link
elissa2 AC/DC 20.05.08, 00:15 pl.youtube.com/watch?v=erJc4dzZ3IA pl.youtube.com/watch?v=yex1yyySpyM&feature=related pl.youtube.com/watch?v=CwIvBNsSywQ&feature=related pl.youtube.com/watch?v=2Kjh9lQXLWk&feature=related Odpowiedz Link
elissa2 Crowded House 20.05.08, 00:25 Don't dream It's over pl.youtube.com/watch?v=dZZfuCJ970w Weather With You pl.youtube.com/watch?v=uIb6I8gtgtw&feature=related Something So Strong pl.youtube.com/watch?v=jXArBZItqGc&feature=related Odpowiedz Link
elissa2 Bodyrockers 20.05.08, 01:07 Round Round pl.youtube.com/watch?v=UIo8HnmLyBM&feature=related I like the way you move pl.youtube.com/watch?v=2c8imenLWsg Odpowiedz Link