12dd 17.11.09, 19:52 Polećcie jakiegoś taniego notariusza z Piotrkowa lub okolic... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotrkowianin.z.odzysku Re: Notariusz 18.11.09, 12:25 12dd napisał: > Polećcie jakiegoś taniego notariusza z Piotrkowa lub okolic... Sprawdź w Focus Mail, może będzie jakaś promocja... Przepraszam za szczyptę ironii ale i pytanie takie jakieś... Prowokujące... Notariusze mają swój cennik: piecząteczka - pindziesiąt, podpisik - stóweczka... Oczywiście ceny wyżej podane to moja wyobraźnia - nie wiem ile obecnie biorą, ale nie szukaj taniego bo nie znajdziesz. Radzę pytać o rzetelnego. Odpowiedz Link Zgłoś
git-majonez Błaszczyk, ale to nie reklama. Odpowiadam tylko. 18.11.09, 16:10 piotrkowianin.z.odzysku napisał: > 12dd napisał: > > > Polećcie jakiegoś taniego notariusza z Piotrkowa lub okolic... > > Sprawdź w Focus Mail, może będzie jakaś promocja... > > Przepraszam za szczyptę ironii ale i pytanie takie jakieś... > Prowokujące... > > Notariusze mają swój cennik: > piecząteczka - pindziesiąt, > podpisik - stóweczka... > > Oczywiście ceny wyżej podane to moja wyobraźnia - nie wiem ile obecnie biorą, a > le nie szukaj taniego bo nie znajdziesz. > Radzę pytać o rzetelnego. Co do pytania niejakiego 12dd: Oczywiście, trzeba było szukać jakiejś promocji w Focus Mall. Ale znów tak tanio to tam nie jest. 99 procent piotrkowian i mieszkańców okolicznych miast i wsi (liczniki naliczyły przez weekend 105 tysięcy wejść) przeleciało się po galerii jak pies po śmietnikach i szczęki im opadły, kiedy porównali zawartość swych portfeli z cenami na metkach wyrobów w setce sklepów galeryjnych. Szkoda, że 12dd nie pofatygował się dzisiaj do Sulejowa linią marki SOLBUS na tamtejszy, tradycyjny, cośrodowy targ. Pewnie wypatrzyłby coś na swoją kieszeń. Dobrze. Nie idź kolego, do notariusza urzędującego na ul. Dąbrowskiego. Ten jeden z czterech notariuszy piotrkowskich stosuje cennik przywieziony z Marsa. Pozostała trójka urzęduje w jednym miejscu na ul. Toruńskiej. Za notarialny akt sprzedaży-kupna niewielkiego, starego mieszkanka na Dąbrowskiego krzyknęli mi 3.500. Wyszłam, splunąwszy na obdartą klatkę schodową i w ciepłym słoneczku lata przespacerowałem się promenadą imienia Juliusza Wieszcza Słowackiego (po drodze kupiwszy loda z polewą czekoladową) i tak dotarłam niespiesznie na ulicę Toruńską, gdzie za to samo krzyknięto mi 2.400. Wydałam wprawdzie na loda 3 złote, zgoda, może się rzuciłam, ale jednak 1097 złotych zostało mi w kieszeni. > A konkretnie: Błaszczyk. > > Odpowiedz Link Zgłoś
sticker1 ... 19.11.09, 01:16 git-majonez napisała: > Wyszłam, splunąwszy na > obdartą klatkę schodową i w ciepłym słoneczku lata przespacerowałem się > promenadą imienia Juliusza Wieszcza Słowackiego (po drodze kupiwszy loda z > polewą czekoladową) i tak dotarłam niespiesznie na ulicę Toruńską... Czy to schizofrenia, czy hermafrodytyzm, nie wiem. W jednym i w drugim przypadku, nie zazdroszczę :| Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.kowianin Re: ... 19.11.09, 15:58 sticker1 napisał: > git-majonez napisała: > > Wyszłam, splunąwszy na > > obdartą klatkę schodową i w ciepłym słoneczku lata > przespacerowałem się > > promenadą imienia Juliusza Wieszcza Słowackiego (po drodze kupiwszy loda > z > > polewą czekoladową) i tak dotarłam niespiesznie na ulicę To > ruńską... > > Czy to schizofrenia, czy hermafrodytyzm, nie wiem. > W jednym i w drugim przypadku, nie zazdroszczę :| Czytaj, chłopie, uważniej. Masz 5 dowodów świadczących o innej niż Twoja i moja płci git-majonezu, a czepiasz się jednej literówki. > > Wydałam wprawdzie na loda 3 złote, zgoda, może się rzuciłam... Jak mówił jakiś starożytny mądry Rzymianin: "Errare humanum est", czyli przekładając na nasze: "Błądzić jest rzeczą ludzką". A tak nawiasem mówiąc, kiedy 6 i pół roku temu kupowałem mieszkanie, korzystałem właśnie z usług notariusza Leszka T. (nazwisko bardzo podobne do bohatera 1 z powieści Adama Bahdaja) z ul. Dąbrowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
sticker1 Re: ... 19.11.09, 23:43 piotr.kowianin napisał: > Czytaj, chłopie, uważniej. Masz 5 dowodów świadczących o innej niż Twoja i moja > płci git-majonezu, a czepiasz się jednej literówki. > > > > Wydałam wprawdzie na loda 3 złote, > zgoda, może się rzuciłam... > > Jak mówił jakiś starożytny mądry Rzymianin: "Errare humanum est", czyli > przekładając na nasze: "Błądzić jest rzeczą ludzką". > > A tak nawiasem mówiąc, kiedy 6 i pół roku temu kupowałem mieszkanie, korzystałe > m > właśnie z usług notariusza Leszka T. (nazwisko bardzo podobne do bohatera 1 z > powieści Adama Bahdaja) z ul. Dąbrowskiego. Może jednak to Ty czytaj uważnie!! Cytat z innego wątku: gita-majonez napisał: > Kłaniam się nisko także za wyrażenie uznania, żem "niegłupi facio". > Cenię sobie tę opinię szczególnie, bowiem nie wszyscy podzielają Pana opinię na mój temat. > Niestety, za chwilę Pana rozczaruję: nie ma we mnie litości! > Czy ja z tą Bolszewią lekko przegiąłem? Nie sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
majkel01 Re: ... 20.11.09, 16:39 > Czytaj, chłopie, uważniej. Masz 5 dowodów świadczących o innej niż Twoja i moja > płci git-majonezu, a czepiasz się jednej literówki. niestety cały git-majonez to kolejne wcielenie, spośród wielu innych, osoby znanej już na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
git-majonez Nadgorliwość gorsza od faszyzmu! Stara prawda! 20.11.09, 22:45 majkel01 napisał: niestety cały git-majonez to kolejne wcielenie, spośród wielu innych, osoby znanej już na tym forum. ____________________________________________________________________ Oooooo, to jakieś novum! Chcesz sobie - ja widać - utorować drogę do sławy pośród miliona na świecie społecznych moderatorów. Pierwszym jesteś, który do swoich obowiązków określonych przez portal, dołożył jeszcze zdradzanie tajników kuchni internetowej (inaczej: donosicielstwo). Śmiało możesz uważać się za prekursora w tej dziedzinie. A może to po prostu nadgorliwość? A nadgorliwość - jak wiadomo - gorsza jest od faszyzmu! Tak czy owak - gratulacje za pionierstwo na tym polu. Ale, skoro już jesteś taki gadatliwy, to zdradź jeszcze inną, bardziej nurtującą zagadkę. Mianowicie, kto ci kazał usunąć z forum wpis o kandydatach SLD na kandydata na stanowisko prezydenta miasta wraz z linkami prowadzącymi do fotografii onych kandydatów? Czy wystarczyła interwencja stąd - z Piotrkowa, czy polecenie nadeszło aż z Agory od pana Szechtera? Gadaj zaraz! Odpowiedz Link Zgłoś
majkel01 Re: Nadgorliwość gorsza od faszyzmu! Stara prawda 21.11.09, 10:51 za gratulacje, chociaż niezasłużone dziękuję. Nie zdradzam żadnych tajników, bo każdy kto dłużej obserwuje to forum zna ten jezyk i styl pisania oraz wyrazistość poglądów. Można zmieniać nicki jak rękawiczki, ale styl zmienić trudniej. Nie wiem o jakim usuniętym wpisie piszesz, bo nic takowego usunięte nie zostało. Wszystko we wątku z ewentualnymi kandydatami jest jak było. Żeby kogoś o cos oskarżać najpierw trzeba mieć ku temu podstawy. Odpowiedz Link Zgłoś
git-majonez Git-majonez przeprasza! Za dużo wypiwszy! 21.11.09, 15:05 majkel01 napisał: Nie wiem o jakim usuniętym wpisie piszesz, bo nic takowego usunięte nie zostało. Wszystko we wątku z ewentualnymi kandydatami jest jak było. Żeby kogoś o cos oskarżać najpierw trzeba mieć ku temu podstawy. _____________________________________________________________________ Bardzo przepraszam moderatora Majkela01, jak również osoby - potencjalnych kandydatów SLD do fotela prezydenta miasta oraz ich promotora, piotrkowskiego posła SLD, a także pana Szechtera z Agory, za niesłuszne oskarżenie o usunięcie z tego forum mojego wpisu dotyczącego ewentualnych kandydatów wraz z linkami do ich zdjęć. Cofam swoje słowa. Pomyliłam się. Myślałam, że wpis ten dołączyłam do długachnego wątku "Komuna zdechła, ale Bolszewia ma się dobrze!" Tymczasem dla tego tematu stworzyłam niepotrzebnie oddzielny wątek "Oto ewentualni kandydaci na prezydenta Piotrkowa!" Na swoje usprawiedliwienie dodam jeszcze, że pomyłka ta zaszła także z powodu spożycia przed monitorem komputera zbyt dużej dawki "Żołądkowej Gorzkiej", ale musiałam się przecież jakoś ratować! Żołądek mnie rozbolał, jak przeczytałam, kto mógłby zostać następcą Krzysztofa I Pobożnego. Sorry. _____________________________________________________________________ „Byłam na wakacjach w Amsterdamie, zbierałam jabłka, gruszki, ku...... Trawa gratis i lecimy, ja ciągle power jak ch..., różowo w oczach, niebiesko w mózgu, odlatuję!" Odpowiedz Link Zgłoś
majkel01 Re: Notariusz 18.11.09, 17:08 z tego co słyszałem w Radomsku czy Bełchatowie ceny usług notarialnych są niższe. Może warto się tam pofatygować. Wyboru za wielkiego nie ma, ale jeśli się dopytać można trochę groza zaoszczędzić. Polecam zwłaszcza Radomsko. Sprawdzane. Taniej niż w Piotrkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
bromergon2 Re: Notariusz 19.11.09, 07:46 Notariusze nie mogą stosować wyższej taksy niż mówi rozporządzenie 'w sprawie maksymalnych stawek taksy notarialnej'. Czyli nie więcej niż... Zabierz ze sobą komplet dokumentów i przejdź do 4 kancelarii w Piotrkowie i zapytaj. Jeśli kupujesz niezbyt drogą nieruchomość różnice nie będą duże. Możesz też zapytać w Bełchatowie www.notariusze.lodz.pl/okregpiotrkowski.htm Odpowiedz Link Zgłoś
little-prince Notariusz Wrocław 22.05.13, 10:11 Ja mogę polecić tego Pana - od lat z rodziną u niego załatwiamy wszystkie czynności notarialne i nie było nigdy żadnych problemów. Bardzo sympatyczny i cierpliwy człowiek. Kancelaria Notarialna w Rynku we Wrocławiu. Obejrzyj tutaj: Notariusz Wrocław Odpowiedz Link Zgłoś
sticker1 Re: Notariusz Wrocław 25.05.13, 00:53 little-prince napisał(a): > Ja mogę polecić tego Pana - od lat z rodziną u niego załatwiamy wszystkie czynn > ości notarialne i nie było nigdy żadnych problemów. > > Bardzo sympatyczny i cierpliwy człowiek. Kancelaria Notarialna w Rynku we Wrocł > awiu. > Obejrzyj tutaj: Notariusz Wrocław Szybkość odpowiedzi porażająca - 4 lata to w końcu mgnienie oka. Do tego jakże cenna - już widzę tłumy piotrkowian jadących do Wrocławia celem podpisania aktu notarialnego. Nie wiem, czy PKS nie będzie musiał dodatkowych kursów wprowadzić na linii Piotrków-Wrocław. Odpowiedz Link Zgłoś
ramelos Re: Notariusz Wrocław 07.08.14, 19:51 A ja polecam p. Magdalenę Gemel notariusza w Tomaszowie Mazowieckim. Nieprawda, że ceny sa takjie same jak w Piotrkowie, że taksa itd..itp. 4 notariuszy z Piotrkowa swoją usługę wycenili o ponad 1 tys drożej niż p. Gemel, dlatego warto jechac do tomaszowa. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
compakt Re: Notariusz Wrocław 18.08.14, 21:09 Ja także polecam notariusza w Tomaszowie Mazowieckim, p. Magdę Gemel. Jest duzo taniej niż w Piotrkowie. Sama u niej dokonywałam umowy kupna mieszkania, także koleżanka u niej sprzedawała swoje ( kupujący mieli więc taniej niż w Piotrkowie). Nie wszedzie jest taniej, bo dzwoniłam do notariuszy w Opocznie, Bełchatowie ( ceny podobne do Piotrkowa). Zapytanie przeciez nic nie kosztuje a można sporo zooszczędzić. Odpowiedz Link Zgłoś
ewaslodkowicz Re: Notariusz 15.04.16, 10:43 Przyłączam się do pytania, Czy coś się zmieniło? Poszukuję w miarę taniego notariusza, do kupna mieszkania.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bary1971 Re: Notariusz 19.01.17, 08:57 W Piotrkowie ostatnio otworzyło się kilku nowych notariuszy i jest w czy wybierać. My po sprawdzeniu cen wybraliśmy p. notariusz Małgorzatę Książek. Wszystko zostało zrealizowane bardzo szybko i fachowo, a przy tym wiele kwestii zostało mi wyjaśnionych. Dobra lokalizacja, łatwo było zaparkować samochód, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek899 Re: Notariusz 30.05.17, 20:36 Jedynie w Katowicach mogę, jeżeli jest sprawa pilna jak w moim przypadku kupowanie od osoby za granicy, która przylatuje na jeden dzień do Polski to jest w stanie umówić wizytę nawet na godzinę 19. Pani iwona iwonapniok.pl Bardzo serdecznie dziękuje jej za to, ponieważ tylko ona wykazała się empatią, dzięki której mam mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kingaaa2017 Re: Notariusz 26.02.21, 11:09 polecam jak ktoś by chciał www.notariusz-wr.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś