Dodaj do ulubionych

Praca w Piotrkowie

19.10.10, 19:04
Proponuję stworzyć na tym forum coś w rodzaju czarnej listy pracodawców. Firm, które tylko wyzyskują do ostatniej kropli nie dając nic w zamian. Lista ta ma być nie tylko ostrzeżeniem dla osób starających się o posadę, ale też podziałać nieco "wychowawczo" na zatrudniających (bo dzicz jest wielka na rynku pracy - niestety). Mam nadzieję, że przyłączycie się Państwo podając obiektywne opinie. Gdzie są najgorsze płace i warunki pracy ? Piszcie!
Obserwuj wątek
    • daniela25 Re: Praca w Piotrkowie 08.11.10, 15:46
      Widzę, że wszędzie jest malinowo.... w każdym zakładzie pracy na terenie miasta. No - to żyć nie umierać. Rzekłabym. A może to strach...
      • k-bay Re: Praca w Piotrkowie 09.11.10, 08:37
        a) ludzie pracy nie mają czasu na "Internet"; może ich dzieci, ale co one mogą napisać?
        b) czasy kiedy to forum skupiało środowisko skomputeryzowanych piotrkowian, minęły
        c) jest wiele miar na nierzetelne firmy, np. KRD, komentarze do usług na przeróżnych portalach

Oczekiwanie, że trybunalski gród chóralnie zacznie wytykać wady chlebodawców jest naiwne...

Aczkolwiek ja mam swoje typy ze względu na profil działalności. Np. taka firemka co to zatrudniała stażystów (tu: bezrobotnych absolwentów zarejestrowanych w PUP) ze środków EFS na realizację projektów dofinansowanych, a jakże, ze środków EFS. Bynajmniej nie jest to działalność charytatywna. Oczywiście wchodzi toto w skład zacnego ugrupowania zwanego RiG. Dalszych informacji nie podam bo antyreklama to też forma reklamy, a to się ceni ;-)
        • daniela25 Re: Praca w Piotrkowie 12.11.10, 13:24
          NO CÓŻ. Może i rację z tą naiwnością masz... Pozdro....
          • wiktormax Re: Praca w Piotrkowie 13.11.10, 01:11
            takie mamy czsy ze w wiekszosci zakladów zle sie pracuje wszedzie wyzysk i obozy pracy.ale nie ma sie co dziwic jak wiekszosc to kapital zagraniczny to traktuja nas jak bialych murzynów
    • daro-1111 [...] 14.11.10, 22:41
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • k-bay Re: Praca w Piotrkowie 15.11.10, 09:16
        Rozumiem, że to zgłoszenie swojej kandydatury do listy podejrzanych firm?

Marketing wielopoziomowy!? Przypomina mi się tekst z Sołżenicyna odnoszący się do kariery pewnej funkcjonariuszki (bodajże) dworcowej w CCCP, mniej więcej taki: "kobieto, nie miałaś Ty innego wyboru w życiu?".
        • daniela25 Re: Praca w Piotrkowie 25.11.10, 21:57
          Ciekawe, co było w tym usuniętym wątku. Nazwa firmy ? Może kolega wpisze się jeszcze raz tylko bardziej opisowo?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka