noname10 23.01.05, 20:08 Pokazało się ogłoszenie o poszukiwaniu moderatora dla naszego forum. Może zagłosujmy i namówmy kogoś. Ja mam tylko jedną sugestię, żeby był to Piotrkowianin(nka) A czy wogóle musi on być ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szch69 Re: moderator 23.01.05, 20:47 Czasem sie moderator przydaje. oczywiscie powinien to byc mieszkaniec Piotrkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
paniladna Re: moderator 29.01.05, 17:25 Dlaczego to jest takie oczywiste? Moderator to moderator. Najzdrowiej jest, kiedy nie wiadomo, kto nim jest. Nie piszemy przecież do moderatora. A w ogóle to idąc tokiem Waszego założenia, to osoba z Sulejowa nie miałaby szans nigdy i nigdzie. Bo nie ma "forum.sulejów." (o przysiółkach nie wspomnę) :))) Odpowiedz Link Zgłoś
szch69 Re: moderator 29.01.05, 18:15 Sulejow to co innego, jest bardzo blisko piotrkowa i wlasnie dlatego ze nie ma forum "sulejow" mieszkancy sulejowa powinni wchodzic na forum piotrkowskie. A lodzianie maja swoje forum. Odpowiedz Link Zgłoś
kregi Re: moderator 29.01.05, 18:51 Uważam że kobieta na tym forum ma racje. Nie ma znaczenia tak naprawde kto sie moderatorem. A takie mówienie że najlepiej żeby był z piotrkowa a najlepiej że np pójdzmy dalej z ulicy Słowackiego a może aby była to kobieta po 40 i uczyła w II liceum to jest małomiasteczkowe gadanie. Ceniłem sobie w tym forum że było otwarte nie było uprzedzeń sulejów bełchatów łodz każdy miał prawo wypowiedziec sie nawet kierowca który był w PT 5 minut. Przykro mi ale najazd na poprzedniego moderatora uważam był bardzo nie potrzebny i niech noname sobie sam wybiera moderatora a najlepiej niech sam zostanie moderatorem moze bedzie miał szanse powiedziec wam kiedys "wynocha" bo jestescie z innego bloku. pzdr wszystkich zdrowo myslących. Odpowiedz Link Zgłoś
noname10 Re: moderator 30.01.05, 01:13 Kregi myślę, że przesadzasz (co jest cechą wielu Polaków). Czyżbyś nie słyszał nic o animozjach Piotrków-Łodź ? Czy w Piotrkowie brak mądrych ludzi i ktoś z poza ma mieszać w naszym ogródku. O ile pamiętam to poprzednia "awantura" była właśnie z powodu braku znajomości środowiska piotrkowskiego. Powtórzę jeszcze raz jeżeli moderator musi być to po to aby usuwać słowa powszechnie uważane za niecenzuralne (wg mnie "wynocha" takim nie jest), reklamę, spam. Pan Kowalczyk PODPISAŁ się więc uważam, że wiedział co robi. Co do wolności wypowiadania się to właśnie Szprota wycięła wypowiedzi, a nie był to kierowca który był w PT 5 minut, tylko były radny. Ciebie tu jeszcze nie było, kiedy wypowiadali się ludzie z Gorzowa, Elbląga... Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Ja mieszkam w Łodzi od 32 lat 30.01.05, 15:38 i nigdy nie słyszałem o animozjach Piotrków - Łódź. Żyjesz w świecie mitów i zakłamania. Odpowiedz Link Zgłoś
szch69 Re: Ja mieszkam w Łodzi od 32 lat 30.01.05, 17:20 Tu sie zgodze, jestem piotrkowianinem, ale codziennie dojezdzam do lodzi, mam mnostwo znajomych wsrod lodzian i nigdy nie slyszalem zeby mowili cos zlego na temat piotrkowa. Szczerze mowiac w ogole nie slyszalem zeby mowili cokolwiek na temat piotrkowa, a co dopiero toczyli wojne z piotrkowem. Odpowiedz Link Zgłoś
noname10 Re: Ja mieszkam w Łodzi od 32 lat 30.01.05, 23:36 > Tu sie zgodze, jestem piotrkowianinem, ale codziennie dojezdzam do lodzi, mam > mnostwo znajomych wsrod lodzian i nigdy nie slyszalem zeby mowili cos zlego > na temat piotrkowa. Szczerze mowiac w ogole nie slyszalem zeby mowili > cokolwiek na > temat piotrkowa, a co dopiero toczyli wojne z piotrkowem Przeciętny Łodzianin pewno jest i taki jak mówisz, ale czy władza też taka jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
vinci2 Re: moderator 30.01.05, 20:58 Noname10 te wyimaginowane animozje to bzdura wymyślona przez część forumowiczów z rzecznikiem miasta na czele. Łódź spiskuje, Łodź nas nie lubi, Łódź wsadziła nam prezydenta za kratki niedługo będziecie twierdzić że Łodź jest przyczyną padającego śniegu i gołoledzi na drogach. To absurd i idiotyczne uprzedzenia. Co do moderatora przyznaję rację krytykującym posunięcie szproty (sam ją krytykowałem) bo uważam że nie można kasować jednych, którzy podpisują się imieniem i nazwiskiem tylko dlatego że jakiemuś "możnowładcy" się to nie spodobało natomiast innych troglodytów posty zostawiać. Nie uważam natomiast że moderator musi być z Piotrkowa wręcz przeciwnie uważam że osoba taka powinna być spoza naszego miasta bo wtedy nie będzie żadną ze stron i forum będzie wolne od różnorakich nacisków biznesowo-politycznych. Jak czytam posty niektórych o tym prześladowaniu Piotrkowa to żałuję jak wielkie przeszli pranie mózgu i jak popadają w skrajny SZOWINIZM. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
noname10 Re: moderator 30.01.05, 23:29 No cóż, pozostanę jednak przy swoim zdaniu, szanując Twoje. Zainteresowania Łodziaków sięgają niestety tylko do granic starego województwa, dalej to prowincja, którą jak się da to trzeba doić. Być może jest to przypadłość dużych aglomeracji, bo Warszawiacy też widzą swoją "Warszawkę", a dalej to wieś. Być może nas Piotrkowiaków, okolica też tak postrzega ? Dlatego aby nie powstały tego typu "sprzeczki" sceptycznie odnoszę się do połączenia powiatów ziemskiego i grodzkiego, bo zacznie się tak jak w Sulejowie, że w mieście się np. reperuje drogę, a dalej już nie. Lepiej podpisać porozumienie o współpracy, finansowaniu itp. wtedy wiadomo co i jak. Podobnie, moim zdaniem jest w relacji Łodź - Piotrków. Popatrzcie ile dróg modernizuje się w Łodzi. Pewni jesteście, że fundusze nie zostały skubnięte reszcie województwa ? Ja nie. Może ktoś ma dostęp do danych i nas uświadomi, że się mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Cytat 31.01.05, 11:10 "Najlepsze pojęcie o nieskończoności daje ludzka głupota" Albert Einstein Odpowiedz Link Zgłoś
elmer_lonstar propozycja 01.02.05, 12:32 proponuję pana pampucha: bezstronny i niezaangażowany. dzięki niemu na pewno to forum nie będzie miało podstaw by się nazywać "doprowadźmy do kanonizacji matusewicza". a na marginesie: jakiś czas temu, dotacje dla niektórych podmiotów czerpiących z kasy miejskiej, były uzalezniane od podpisania listy z poparciem dla matusewicza. za szczyt chamstwa uważam to, że te pieniądze i tak się tym instytucjom należały. Odpowiedz Link Zgłoś
vinci2 Re: propozycja 01.02.05, 16:01 Naprwdę niezła propozycja elmer_lonstar :DDD Co do tych dotacji to nawet nie wiedziałem o tym ale jeśli to prawda to jest to po prostu ŻENUJĄCE!!!!!! Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
tygrys999 Re: propozycja 01.02.05, 17:40 Ja także nie demonizowałbym roli Lodzi w naszym piotrkowskim życiu.Jeżemy chcemy leczyć nasze fobie czynem to powalczmy o połączenie powiatów grodzkiego z ziemskim.Powstanie największy w województwie a wtedy władze będą musiały się z nim liczyć.Oczywiście jeżeli nasze władze potrafią o to zawalczyć.Z połączenia wynikną same korzyści m.in.likwidacja paranoi administracyjnej,możliwość łączenia administracji,szpitali,racjonal izacja oświaty,zwiększenie udziału podatku dochodowego w budżecie.Organizacja nowej struktury zajmie kilka miesięcy a nowe wybory w 2006 r.byłyby już wspólne co też podziała ożywczo na naszych notabli. Odpowiedz Link Zgłoś
coloquez Re: propozycja 08.02.05, 15:20 Tylko czy powiat największy oznacza najsilniejszy? Bo ja wątpię, a w Łodzi liczyć się będą z silnymi... Odpowiedz Link Zgłoś
elmer_lonstar Re: propozycja 08.02.05, 11:18 poproszono o podpis nawet pewnego księdza (!!!!!), który miał do urzędu prośbę Odpowiedz Link Zgłoś