Dodaj do ulubionych

Przyrost HCG

06.02.13, 21:16
Witam! Mam problem z którym głowię się od rana, może któraś z Was udzieli mi podpowiedzi...
Robiłam HCG w niedzielę wieczorem i wyszło 24,40, dzisiaj rano ponowiłam badanie i wyszło 46,80. Czy nie za wolno rośnie? Czy to w ogóle ciąża?
Pytania pewnie tendencyjne, ale stres robi swoje smile
Obserwuj wątek
    • suuperbaba Re: Przyrost HCG 06.02.13, 21:25
      No niestety za malo - powinno sie podwoicw 48huncertain Natomiast roznie to bywa i niektorym wolniej rosnie...A masz jakies inne dolegliwosci? Na Twoim miejscu poszlabym do ginekologa!
      • czarownicaion Re: Przyrost HCG 06.02.13, 21:27
        inne dolegliwości też są: brak miesiączki (ale często mam nieregularną), ból piersi, strasznie wrażliwe sutki, ból brzucha jak przed miesiączką. Na teście dwa razy wyszła baaaaardzo blada druga kreseczka
    • skrytapiromanka Re: Przyrost HCG 06.02.13, 21:25
      betę powinno się robić co 48 godz. i przyrost min. powinien być ok. 60%. Twój przyrost świadczy o ciąży, ale jest b. mały, przykro misad
      • czarownicaion Re: Przyrost HCG 06.02.13, 21:28
        A jaki jest efekt tego, że jest bardzo mały przyrost?
        • skrytapiromanka Re: Przyrost HCG 06.02.13, 21:32
          no, wprost mam walić? nie lubię taksad ciąża przestaje się rozwijać, zarodek może się w ogóle nie pojawić lub przestanie rosnąć. sama wiesz, co jest konsekwencją. oczywiście cuda też się zdarzają. życzę Ci, żeby wszystko poszło po Twojej myśli, powodzenia.
    • sharzan-ka Re: Przyrost HCG 06.02.13, 21:32

Witaj,
      Wg statystyk i książek beta powinna przyrosnąć o 66 % w ciągu 48 godzin...
      U Ciebie nie wiele do tego brakuje. A nie każda ciąża jest książkowa, wyniki również nie oznaczają najgorszego.
      Jeżeli chcesz powtarzać betę to zachowaj jednak odstęp 48 h, wtedy będzie zdecydowanie łatwiej zinterpretować wyniki.
      Pozdrawiam i powodzenia!
      • skrytapiromanka Re: Przyrost HCG 06.02.13, 21:35
        sharzanko, ale koleżanka miała zapewne ponad 60 godz. między badaniami.
        gdyby zrobiła drugi wynik po 48 godz. można by powiedzieć, że brakuje niewiele. no nic, w każdym razie trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie!
    • skrytapiromanka Re: Przyrost HCG 06.02.13, 21:41
      czarownica, była tu kiedyś dziewczyna, która pisała, że na początku beta urosła jej o 20%, a wszystko potem zaczęło rozwijać się dobrze, także myśl pozytywnie i pędem do lekarzasmile
      • czarownicaion Re: Przyrost HCG 06.02.13, 21:46
        Ech... no właśnie chciałam iść do lekarza, ale moja Pani doktor kazała poczekać do środy i zrobić jeszcze dwa razy HCG - sobota i wtorek
        • skrytapiromanka Re: Przyrost HCG 06.02.13, 21:53
          hmm, to dziwnie... z tego, co zauważyłam, wszystkim nam tutaj zlecano co 48, ewentualnie co 72 godz. choć osobiście uważam, że nie ma sensu robić betę aż tyle razy, bo co nam po niej tak naprawdę? ciąża rozwija się albo się nie rozwija, USG w 6-8 tyg. daje pewność. a długo już spóźnia Ci się okres? bo może ciąża jest naprawdę młodziutka.
          u mnie było trochę inaczej, bo 11 dni po owulacji miałam betę ok. 50, a 48 godz. później już 160, więc przyrost naprawdę duży, za to potem długo nie było widać zarodka.
          ehh, może Ty nas jednak nie czytaj, bo niepotrzebnie Cię straszymy.
          • czarownicaion Re: Przyrost HCG 06.02.13, 22:01
            Okres spóźnia mi się drugi dzień - więc prawie jakby wcale. Ale miałam w trakcie owulacji kontrolowany / monitorowany pęcherzyk i wszystkie rzeczy z tym związane oraz wspomaganie hormonami. Więc w zasadzie mieliśmy duze podejrzenia smile

Czytam czytam smile co ma być to będzie
            • skrytapiromanka Re: Przyrost HCG 06.02.13, 22:29
              a widzisz, na wspomaganiu jedzieszsmile skoro lekarz chce co 72 godz., to rób, co Ci pozostaje. a jutro krecha na teście na pewno będzie już tłuściutka, trzymaj się i w ogóle zapomnij o tym naszym straszeniu, bo ja już mam wyrzuty sumienia. tak to jest, jak człowiek najpierw palnie, a potem pomyśli.
              • czarownicaion Re: Przyrost HCG 06.02.13, 22:48
                No zobaczymy smile Tak czy tak dobrze jest poczytać czyjeś opinie. Wiem czego moge sie spodziewać
    • kerri31 Re: Przyrost HCG 07.02.13, 08:29
      Zdecydowanie za mało...
    • begonya Re: Przyrost HCG 07.02.13, 13:36
      Przyrost kiepski, niestety raczej nie rokuje dobrze - ciąża biochemiczna. Ale sprawdź jeszcze dalszy przyrost, dla świętego spokoju.
      • czarownicaion Re: Przyrost HCG 07.02.13, 20:29
        Mam jednak małą nadzieję, że będzie ok....
        Jutro ponowię badania
        • kerri31 I jak dzisiejsze wyniki ??? 08.02.13, 18:10
          • czarownicaion Re: I jak dzisiejsze wyniki ??? 09.02.13, 08:27
            Wczoraj było 108 smilesmile
            To chyba ok?
            • kerri31 Re: I jak dzisiejsze wyniki ??? 09.02.13, 08:56
              Super ! Będzie oki smile Trzymam kciuki.
              • morenadenna Re: I jak dzisiejsze wyniki ??? 09.02.13, 10:10
                nie wiem jak to jest ale ja w dniu spodziewanej miesiaczki mialam 64 a 6 dni pozniej juz 1100
        • aga285x Re: Przyrost HCG 12.02.13, 21:11
          Hey dziewczyny,

Ja byłam już 6 ciążach, niestety żadna nie zakończyła się powodzeniem. W każdej miałam bardzo mały przyrost bety, ale także w większości widoczną akcję serca płodu.

W 4 ciąży od samego początku lekarz dobrze nie rokował, twierdził że mały przyrost to będzie puste jajo płodowe, jajo miało nieregularny kształt, a bicie serca zobaczyliśmy w 7tc na monitorze. Niestety nie trafiliśmy na dobrego lekarza, bo poza duphastonem i luteiną nic nie potrafił powiedzieć ani poradzić i skończyło się obumarciem i łyżeczkowaniem w 9tc.

W 5 ciąży miałam lepszą opiekę, wreszcie ktoś znalazł przyczynę tylu poronień, poza duphastonem dostałam clexane (codziennie zastrzyk w brzuch), przyrost bety był imponujący, ale niestety zaraz po zapłodnieniu zaraziłam się pasożytami toxoplasmosy i ciąże straciłam w 6/7tc... Nawet lekarka nie mogła uwierzyć w naszego pecha.

Odczekałam 4 miesiące, ponowiłam badania i teraz jestem w 7 ciąży wink
          Dokładniej w 5tc, 9dnia po zapłodnieniu beta 6,39 po 48h 66,5 ; codziennie robię sobie zastrzyk w brzuszek i jak na razie jestem dobrej myśli. Wizytę u gina planuję dopiero za 2tyg. mam nadzieję ze nic mnie nie zmusi do wcześniejszej.

Musisz być dobrej myśli i upewnić się że Twój lekarz wie co robi (ja u moich wcześniejszych widziałam bezsilność lub brak zaangażowania).
          • czarownicaion Re: Przyrost HCG 14.02.13, 19:01
            aga285x życzę jak najlepiej kiss
            Jesteśmy dobrej myśli. Wiem, że to jeszcze nic pewnego beta 259 po ok 48h 477, myślę, a właściwie jestem pewna, że nasza Pani Doktor jest świetnym specjalistą. Jest bardzo zaangażowana, zna odpowiedzi na wszystkie moje pytania, nigdy nie pozostawia mnie z jakimiś wątpliwościami. Dba o każdy szczegół włącznie z badaniami. Wiem, że koleżanki w ciązy nie miały takich badań jak np. toksoplazmoza, cytomegalia. Ja mam.

Pozdrawiam
            • bezak25 Re: Przyrost HCG 14.02.13, 22:39
              Trochę mały ten przyrost... Ale trzymam kciuki, bo różne rzeczy się zdarzają smile
              • czarownicaion Re: Przyrost HCG 16.02.13, 14:53
                Wydawało mi się, że dość dobry jest przyrost. Słyszałam o zasadzie: Uważa się, że we wczesnej ciąży stężenie beta hCG powinno wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114%

u mnie w ciągu 48h ostatni przyrost był o 85% (259 a po 2 dniach 477)
                • uffa1 Re: Przyrost HCG 16.02.13, 22:50
                  Moim zdaniem bardzo ładny przyrost. Moja szwagierka miała przyrost 40%, a urodziła zdrową córeczkę.
                • skrytapiromanka Re: Przyrost HCG 17.02.13, 02:15
                  nie rośnie może superszybko, ale rośnie stale! tylko się cieszyć smile powodzenia i odzywaj się smile
                  • czarownicaion Re: Przyrost HCG 17.02.13, 13:56
                    Wczoraj mieliśmy wynik HCG 2444,20 (4 dni wcześniej było 477)

sprawdzam to HCG ponieważ obawiam się pustego pęcherzyka
                    • bezak25 Re: Przyrost HCG 17.02.13, 17:13
                      bardzo ładnie, powinno być dobrze smile
                      • czarownicaion Re: Przyrost HCG 17.02.13, 21:17
                        dziękuje, mam nadzieję, że tak właśnie będzie smile
                        • skrytapiromanka Re: Przyrost HCG 18.02.13, 10:43
                          no, to teraz ostro skoczyło, maszyna ruszyła!smile
                          • czarownicaion Re: Przyrost HCG 18.02.13, 23:50
                            Ruszyła ruszyła smile ale będę spokojniejsza, jak ta maszyna nie okaże się pustym pęcherzykiemsmile
                    • aga285x Re: Przyrost HCG 20.02.13, 19:50
                      Wydaje mi się czarownicaion, że Twój przyrost jest ładny i wcale nie mały. Kiedy masz wizytę u lekarza?
                      • czarownicaion Re: Przyrost HCG 20.02.13, 20:38
                        Dzięki smile do lekarza wybieram się w piątek. coraz większy stres mnie ogarnia smile
          • aga285x Re: Przyrost HCG 20.02.13, 19:45
            Na razie wydaje się, że ciąża rozwija się błyskawicznie - rodzina śmieje się że na bliźniaki wink Robiłam betę w piątek 15.02 (34dc) wynik 4357 po 71h (37dc) aż 14679. big_grin Wizyta u gin na koniec przyszłego tygodnia. Już nie mogę się doczekać co ukaże nam USG!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka