Dodaj do ulubionych

Restauracje,puby,kawiarnie i etc.

IP: *.proxy.aol.com 27.05.02, 05:29
Heyka Wam!Interesuje mnie czy sa w Waszym miescie dobre miesca gdzie mozna
zjesc smacznie(cena bez znaczenia),atmosfera jest przyjemna ,obsluga na wysokim
poziomie?Czy mozecie polecic mi takiego lokalu?
Pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: jajo14 Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. IP: 195.117.14.* 27.05.02, 08:21
      Polecam restaturację "U Bony" na starówce. Dobra kuchnia staropolska i chińska.
      Przyjemna atmosfera wzmocniona magią starej kamienicy. Byłem, konsumowałem i
      jestem bardzo zadowolony. Polecam również pizzerię na Rynku Trybunalskim. Nie
      jestem pewien tylko czy nie została przeniesiona w inne miejsce, nie mniej
      jednak pizza tam jest wyborna.
    • Gość: noname Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. IP: green.d* / 10.9.60.* 28.05.02, 12:32
      jeśli pizza to w alei 3 maja
      • Gość: Kari Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. IP: *.proxy.aol.com 29.05.02, 02:24
        No i co?Tylko dwa miejsca sa w Piotrkowie gdzie mozna zjesc?
        Pozdr.
        • Gość: jajo14 Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. IP: 195.117.14.* 29.05.02, 09:19
          Dwa miejsca gdzie można zjeść dobrze i w przyjemnej atmosferze. Przy
          skrzyżowaniu ul. Słowackiego z Sienkiewicza jest jeszcze b. ładnie prezentujący
          się lokal (nazwy niestety nie pamiętam), ale z przykrością informuję, że
          jeszcze tam nie byłem.
          Poza tym jest kilka pubów, które można polecić. Pozdrawiam również
    • Gość: noname Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. IP: green.d* / 10.9.60.* 29.05.02, 10:51
      Kari, a swoją drogą to Ty chyba z głodu nie możesz spać. Godziny wpisów są
      intrygujące 5.29, 2.24. Jeśli chodzi o puby to róg Wojska Polskiego i
      Dąbrowskiego, oraz róg Narutowicza i Próchnika - podobno przyzwoite. Ja
      osobicie nie bywam.
      • schab Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. 29.05.02, 13:57
        Najlepszy jest wieśmac z restauracji McDoland Drive!
      • Gość: Kari Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. IP: *.proxy.aol.com 31.05.02, 02:51
        Gość portalu: noname napisał(a):

> Kari, a swoją drogą to Ty chyba z głodu nie możesz spać. Godziny wpisów są
        > intrygujące 5.29, 2.24. Jeśli chodzi o puby to róg Wojska Polskiego i
        > Dąbrowskiego, oraz róg Narutowicza i Próchnika - podobno przyzwoite. Ja
        > osobicie nie bywam.

Z tymi godzinami to jest calkem w porzadku-wystarczy zobaczyc mojego adresu.O tej
        porze(2.24-5.29) to ja dopiero odpoczywam po pracy.Jestem siedem godzin do tylu
        od was.
        Cztam Wasze propozicij o fajne miejsca do zjedzenia, tylko dlaczego kazdy
        zaznacza ze jeszcze tam nie byl?
        Pozdrawiam!
        • Gość: Kari Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. IP: *.proxy.aol.com 31.05.02, 02:55
          McDonald,Burgerking,Mandy-najgorsze co moze byc.Za nic na Swiecie tam nie zjem!
          Brrrr....
          • schab Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. 31.05.02, 08:01
            Chicago, Nowy Jork czy Las Vegas?
            Miłych snów.
            Niech ci się aniołki prześnią.
            • schab Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. 31.05.02, 14:21
              Ciekawe czy to dobra pora na poranną kawusie?
    • Gość: prawda Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.02, 18:14
      a czy ktos z was jadl cos z tej restauracji w hipernowej - prosze o opinie
      • Gość: noname Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. IP: green.d* / 10.9.60.* 03.06.02, 12:40
        bywalcy mówią, że smacznie ale stosunkowo drogo
        • schab Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. 04.06.02, 08:35
          Ciekawe co porabia kolega w Stanach? Czy będzie oglądał dzisiejszy
          mecz????????????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Kari Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. IP: *.proxy.aol.com 10.06.02, 02:36
            Heyka Wam!Troche mnie nie bylo na Internecie bo przeprowadzka mialam,ale wydze
            ze watek troche sie rozrosl.Mecze pilki noznej nie ogladam poniewaz-nie lubie
            tego sportu.Ale uwielbiam koszykowka a wlasnie teraz sa finale NBA.Dziszaj jest
            trzecia gra Nets-Lakers.Trzymam za Nets ale zapewnie przegraja.
            No i jak tam z tymi pubami,kawiarnie i restauracje?Tylko kilka propozicii?Czy
            sa w Piotrkowie meksikanskie,chinskie czy inne z tego gatunku lokale?
            Pozdrowka dla wszyscy!!!!!
            • Gość: jajo14 Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. IP: 195.117.14.* 10.06.02, 08:12
              Kari - posłuchaj u nas niestety nie ma jeszcze Europy przez duże E. Tak samo ma
              się sprawa z różnymi żarłodajniami (sorry za tak prozaiczne określenie).Ale
              może już wkrótce coś nowego powstanie - miasto się przecież rozwija.
              • Gość: Kari Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. IP: *.proxy.aol.com 11.06.02, 03:56
                Gość portalu: jajo14 napisał(a):

> Kari - posłuchaj u nas niestety nie ma jeszcze Europy przez duże E. Tak samo ma
                >
                > się sprawa z różnymi żarłodajniami (sorry za tak prozaiczne określenie).Ale
                > może już wkrótce coś nowego powstanie - miasto się przecież rozwija.

No dobrze -Piotrkow to nie Warszawa ale w moim miescie(w Polsce) sa podobno juz
                jakies gruzinskie,wloskie i chinskie knajpki.Miasto jest troche wieksze od
                Piotrkow Tryb.Byc moze ludzi sa bardzej przywiazane do domowego jedzonka?!
                Mialam kolege z Piotrkowa,ktorego rodzina miala restauracja od dwien
                dawna.Niestety nasze drogi sie rozeszly,podobno teraz on ma restauracje.Ale czy
                to prawda?
                Pozdrowka dla Wszyscy!
                • Gość: jajo14 Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. IP: 195.117.14.* 11.06.02, 08:13
                  Kari w Twoim mieście - tzn. gdzie? Być może tam byłem, bo dużo jeżdżę po kraju,
                  a więc może i tam byłem. A poza tym to Ty na pewno masz kłopoty ze snem.
                  • Gość: Kari Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. IP: *.proxy.aol.com 11.06.02, 13:36
                    Gość portalu: jajo14 napisał(a):

> Kari w Twoim mieście - tzn. gdzie? Być może tam byłem, bo dużo jeżdżę po kraju,
                    >
                    > a więc może i tam byłem. A poza tym to Ty na pewno masz kłopoty ze snem.

3.56-u mnie jest dopiero 21.56.Ide spac jak kazdy porzadny czlowiek!W Polsce
                    mieszkalam w Plocku,ale raczej tam juz nie wroce.
                    Pozdrowka jajo i schab!
                    • Gość: jajo14 Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. IP: 195.117.14.* 11.06.02, 13:58
                      Tak więc sobie egzystujesz w sercu kapitalizmu.... Już wiem skąd to Twoje
                      zamiłowanie do koszykówki. No cóż, skoro jak mniemam niedawno nastąpiło Twoje
                      przebudzenie, życzę szczęśliwego i pogodnego dnia.
                      Wpadaj do nas tak często jak możesz.
                      Pozdrawiam
    • aksa Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. 11.06.02, 09:21
      A co powiecie o restauracji w dawnym Hortexie teraz chyba RandeVouz? Albo o
      pubie Rock&Roll na Wojska Polskiego?
      pozdr.
      • Gość: jajo14 Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. IP: 195.117.14.* 11.06.02, 09:32
        Pub jest ok. w tej drugiej knajpce nie byłem - ponoć jest ekskluzywnie?
        • Gość: Kari Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. IP: *.proxy.aol.com 12.06.02, 03:07
          Pubi,bari,kawiarnie....Dlaczego nie wychodzicie czesciej z domu?Teraz jest w
          Polsce piekna pogoda,lato...przepiekne.Nie wiem w jakim wieku jestescie,czy
          pracujecie lub sie uczycie,ale bardzo przyjemnie jest isc po pracy do pubu czy
          kawiarni na piwko.Ja osobiscie jestem abstynentka ale lubie towarzystwo i po
          pracy to jest najlepszy relaks.Zazdroszcze Wam pieknego lata!U mnie lato trwa
          prawie siedem miesiecy.Wylgac jest niesamowyta i jezely jest powyzej 25 C to
          juz sie bardzo ciezko zyje.
          Pozdrowka!
          • Gość: jajo14 Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. IP: 195.117.14.* 12.06.02, 08:07
            Mimo, że Ty sobie smacznie śpisz, ja teraz zaczynam pracę w moim biurze. Pogoda
            za oknem optymistyczna jak najbardziej. Co do wyjścia gdzieś do pubu czy innego
            miesca, gdzie można spędziś miło czas, to ja zostawiam sobie na tego typu
            rozrywki raczej soboty. Na tygodniu są inne obowiązki.
            • Gość: Kari Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. IP: *.proxy.aol.com 13.06.02, 04:36
              Jajo 14-zaczynam Cie baardzo lubic!Taki przyzwoity goscio jestes-rzedkosc na
              Internecie.Powiem Ci ze dzieki Internet poznalam wspaniale ludzy-z
              Polski,Niemiec i Anglii.Jeszcze nie spotkalismie sie w realu(wiadomo-odleglosc)
              ale sa mi bardzo bliscy i z przyjemnosci piszeme do siebie.
              Zaczelam ten watek poniewaz bardzo lubie gotowac,a tutaj szczegolnie moge
              eksperimentowac w kuchni poniewaz jedzenie jest bardzo tanie.Do restauracje
              chodze czasami w niedzele i zawsze wybierame cos nowego by poprobowac.Ale
              powiem szczerze ze nie ma takie dobre jedzenie jak polski.Na co dzien teraz w
              lato siedzime w ogrodku-wiadomo,grill.W zimnie to prawie co dziennie chodzime
              do kawiarni.Tak na marginesie powiem ze amerykanie nie umia gotowac.Prawie co
              dziennie chodza do restauracij,a ze to jest nie drogo-dlaczego by nie.
              Tyle na dziszaj bo mecz Nets-Lakers ogladam a i jutro trzeba rano wstawac do
              pracy.
              Milego dnia Wam zycze!
              • Gość: jajo14 Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. IP: 195.117.14.* 13.06.02, 08:16
                Co do diety Amerykanów - to zawsze miałem na ten temat swoje, niezbyt pochlebne
                zdanie. Co innego widzimy na ekranach naszych TV (wiadomo - zgrabne fajne
                laleczki), co innego niestety na ulicach amerykańskich miast. Widać
                przywiązanie amerykanów do tradycji fast-food. Swoją drogą to jestem ciekawy
                czy nie ciągnie Cię do Polski. Dla mnie Ameryka, w przeciwieństwie do wielu
                Polaków kojarzy się wyłącznie z hiperkonsumpcyjnym stylem życia i ciągłym
                robieniem sensacji z niczego. Powiem Ci szczerze, że gdybym miał opuścić kiedyś
                moje miasto czy kraj, wybrałbym Hiszpanię lub Niemcy. Pozdrawiam serdecznie.
              • Gość: noname Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.02, 23:17
                Czy jesteś zainteresowana przepisem na ciasto drożdżowe ? Jeśli tak to wpiszę.
                • schab Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. 14.06.02, 11:36
                  Czy Kari lubi kuchnię meksykańską?
    • Gość: jajo14 Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. IP: 195.117.14.* 14.06.02, 12:02
      Kari - mam do Ciebie prośbę. Poproszę o jakiś przepis na wystrzałowe danie na
      sobotni wieczór. Najlepiej, żeby było to pikantne, do popicia zimnym
      browarkiem. Pozdrawiam serdecznie
      • schab Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. 14.06.02, 12:22
        Kup chłopie flaszke wyborowej i ogórki. Można popijać zimnym browarkiem.
        • Gość: jajo14 Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. IP: 195.117.14.* 14.06.02, 12:32
          Nieraz jużpróbowałem takich kombinacji, ale nie jest to zbyt zdrowe, czególnie
          dla żołądka i głowy. A Ty gustujesz w takich miksturach?
          • Gość: Kari Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. IP: *.proxy.aol.com 15.06.02, 04:45
            Wytam Was!Odrazu odpowiadam na pytanie Jajo14.Tesknota za Polska-minela
            juz.Dopuki przebywalam wsrod polakow i codziennie sluchalam ze tu jest syf a
            wszystko co najlepsze to w Polsce to naprawde tesknilam.Dodam ze te osoby sa
            juz przeszlo 10 lat tutaj.Narzekaja-ale siedza!Teraz nie czuje ten kraj jako
            swoj,ale nie jestem obca.Pracuje ciezko ale za to bardzo dobrze zarabiam i moge
            pozwolic sobie na wszystko.Hiperkonsumpcja?Przeciez to jest wspaniala rzecz.W
            weekend centra handlowy sa przepelnione.Zdziwisz sie,ale grubasow wcale nie
            jest duzo.Amerikanie uwielbiaja sport.Rano i wiecior parki sa pelne
            ludzie.Chodza,biegaja,graja w koszykowka i etc.Na silownie(gym)trzeba zrobyc
            rezerwacje.Zyja bezstresowo,wszystko jest bardzo ulatwiono.Bardzo duzo
            pieniadze wydaja na opieka medyczna i higiena osobysta.Nie bede mowyla wiecej
            poniewaz nie chce ze by zabrzmialo ze jestem juz"przesiakneta" Ameryka,ale jest
            sporo rzeczi ktore by sie przydaly nam w Polsce.Jest rowniez duzo spraw ktore
            mi sie nie podobaja i denerwuja ale generalnie wole tutejszego sposobu do
            zycia.Podam Ci tylko jeden bardzo prosty przyklad.Tydzen temu przeprowadzilisme
            sie do naszego domu i wczesnie musialam przezuczuc telefon,prad,gas i zmienic
            adres na poczte.W Polsce to bi mi zajelo kilka dni-wiadomo,strata czasu i
            pieniadz.Wszystko zrobylam po przez Internet w ciagu 15 minut.Jest strona
            www.moversguide.com .Jedyna rzecz ktora nas ciagne do Polski jest nasza
            dzialka na Mazury.Tam bym zawsze pojechala,jest przepieknie.Ten karajobraz
            nygdy na Swiecie nie znajde.
            Meksikanska kuchnia-mam zle doswiadczenie.Bardzo blisko nas jest meksikanska
            knajpa ktora slynie w okolicach z dobre jedzenie.Pojechaliszme w niedzela na
            obiad z kolegami i wszyscy bylismie rozczarowani.Jedzenie bez smaku!Nic nie
            bylo dobrze przyprawione,mieso zimne,sos nie do zjedzenia.A amerikanie sie
            ustawiaja w koleke ze by tam zjesc!Brr...nygdy wiecej!
            No i tak to powoli sie kreci!Jajo,przykro mi ale dziszaj nie moge Ci podac
            zaden przepis na cos pikantnego na sobotni wieczor poniewaz jestem "trupa" ,a i
            nie wiem czy wypada na ten forum podawac przepisy.Ktos jeszcze sie bedze ze mna
            smial"Babie odbylo calkiem"!Podaj prywatni adres to chetnie sie z toba podzele
            kilka przepisow. Czesze sie ze ten watek sie rozrosl,dzieki!
            Zycze Wam wszyscy milego weekendu i relaksu!
            Ps. a jak zamierzacie spedzic ten weekend?
            • Gość: noname Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 23:16
              byłem w restauracji Rande-Vouz, co prawda tylko na lodach, ale przejrzałem
              kartę. Oceniam po lodach - OK. Ceny dań podstawowych w normie. Atmosfera jak w
              takim miejscu. Podsumowując OK. A tak a'propos to kiedyś to był bar szybkiej
              obsługi i nazywał się ... no jak ? Kto wie ?
              • schab Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. 17.06.02, 08:23
                Kari ile lat jesteś w USA?
                Jak media pisały o przegranej z Polską na MŚ?
                Czy twój język polski już jest zniekształcony?
                • Gość: Kari Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. IP: *.proxy.aol.com 18.06.02, 04:28
                  schab napisał(a):

> Kari ile lat jesteś w USA?
                  > Jak media pisały o przegranej z Polską na MŚ?
                  > Czy twój język polski już jest zniekształcony?

Heyka schab i reszta bandy!Jestem trzy lata tutaj.Media wogole nie pisza o cos co
                  nie dotyczy ich.Jest wielka propaganda,rosianie przy nich sie chowaja.Po
                  przegranej z Polski to byla tylko mala wzmianka w gazecie ale za to dziszaj
                  osluchalam na MCNBS ze "W basketball jestesmie najepszy,w golf-tez,w boks-tez i
                  etc..bla-bla-bla a teraz przyszla kolej i na futball."Troche przesadzaja!Sa
                  okropnie zadufani w siebie,wydaje im sie ze to tylko ony istnieja na Swiecie.
                  Tak jak mowylam w Polsce,tak mowie i tutaj.Pracuje z amerykanami ale to wogole
                  nie wplywa na moja ojczysta wymowa ,a i jak wydac z pisownia tez nie jest
                  zle.Tylko ze duzo latwiej jest mi pisac na komputerze nyz odrecznie,chyba to jest
                  juz wygoda!
                  A gdzie jajo 14?
                  Pozdrowka dla wszyscy i milego dnia zycze!
                  • Gość: jajo14 Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. IP: 195.117.14.* 18.06.02, 08:05
                    Jestem, jestem. Tak sobie myślę o tej Twojej Ameryce, czytam to co piszesz i
                    utwierdzam się tylko w przekonaniu, że Amerykanie są w centrum świata, a reszta
                    to już światowa prowincja (oczywiście w mniemaniu samych Amerykanów). Wybacz,
                    ale ja nie zmienię swojego zdania o tym narodzie. Miałem co prawda okazję
                    poznać paru Amerykanów, niektórzy byli nawet w porządku. Ale ja wolę swoją
                    Europę, Polskę, moją pracę (której czasami mam serdecznie dosyć).Pozdrawiam
                    serdecznie i do usłyszenia (miało być do przeczytania). Fajnie, że wpadasz na
                    nasze forum (a tak naprawdę to już jesteś aktywną uczestniczką).Trzymaj się
                    • Gość: Kari Re: do jajo 14 IP: *.proxy.aol.com 19.06.02, 04:05
                      Juz mowylam ze jestes fajny gosciuwa i powiem ze sie nie mylys co do
                      samopoczucia amerykanow.Na kazdym kroku jest propaganda ze USA jest naj
                      lepszy,najsylniejszy i najbogatszy kraj jaki mozna sobie wyobrazyc.Wczesnie
                      wsponialam ze sa duzo takich spraw ktore mnie denerwuja ale to nie znaczy ze
                      mam byc zle nastawiona do nich.Amerika-to jest temat rzeka.Ale jedno jest
                      prawda-trzeba tutaj pozyc ze by poznac realnosc.My,europejczycy mame bardzo
                      bledna opinia o USA.W 98% nie pokriwa sie z rzeciewistoscia.To nie jest "moja
                      Ameryka"-tylko kraj w ktorym mieszkam,pracuje i jestem szczesliwa
                      A mialo byc o knajpkach z dobrym jedzeniem?!
                      Na forum jestem baardzo aktywna,tylko ze z innym nick i tez na regionalny.A do
                      Was sie odezwalam poniewaz mialam kiedys wielka sympatia z Piotrkowa,i tak to
                      santymenty mnie poniosly...Jajo jezely chcesz porozmawiac troche na prywa-
                      bardzo chetnie. makowiec3@poczta.gazeta.pl
                      Pozdrowka i milego dnia Wam zycze!
                      • schab Re: do jajo 14 19.06.02, 12:50
                        Hi!
                        Can I help you?
                        Yes Sir!!!!!!!
                        Najlepszy ketczup na świecie, laska na skwerku i pogoń szczurów.
                        To moje nieodłączne skojarzenia ze Stanami.
                        • schab Re: do jajo 14 19.06.02, 12:54
                          Czy Kari oglądała film pt."Szczęśliwego Nowego Jorku"
                          Jeżeli tak to co o nim sądzi.
                          Jeżeli nie to gorąco polecam!
                          • schab Re: do jajo 14 19.06.02, 12:59
                            Chłopcy z Piotrkowa poza COLO i schabem są OK.
                      • Gość: jajo14 Re: do jajo 14 IP: 195.117.14.* 19.06.02, 13:04
                        Witaj Kari. Milo, że znowu jestes u nas na forum. Ciekawy jestem, co to za
                        historia z tą piotrkowską sympatią? Jak sobie założe konto (zrobie to wkrotce)
                        to obiecuję odezwać się w celu pogaduszek prywatnych. Milo będzie pogadac z
                        kims z daleka. Pozdrawiam
                        Aha, jeszcze jedno. Od wczoraj zminiłem pseudo na Colo, gdyz bardziej kojarzy
                        mi się z moja osobą. Jajo14 było beznadziejne i nadałem je sobie bez namysłu.
                        Trzymaj się
                        • schab Re: do jajo 14 19.06.02, 13:07
                          Czy kolega nie ma co robić w pracy?
                          • Gość: colo Re: do jajo 14 IP: 195.117.14.* 19.06.02, 13:10
                            Casem tak się zdarza, że nie ma robić. Powiedzmy, że wejście na forum traktuję
                            jako przerwę w wysiłku umysłowym, jakim jest niewątpliwie moja praca. Pracę
                            moją oczywiście bardzo cenię.
                            • Gość: Kari Re: Juz do Colo:)))) IP: *.proxy.aol.com 19.06.02, 16:12
                              Dobrze tak korzystac z Internet w pracy?!:)))))
                              "Szczesliwego Nowego Yorku" ogladalam dawno temu jeszcze w Polsce.Wtedy nawet
                              nie pomyslalam ze moge sama tam sie znalesc.TO jest parodia zycia ktorego
                              naprawde mozna zobaczyc na Greenpoint.Bylam tam(Greenpoint) dwa razy i
                              powiedzialam ze nygdy wiecej moja noga tam nie stapnie.Te ludzie zyja tak samo
                              jak w Polsce w lat 70-te.Mentalnosc sie nie zmienyla-niestety.Pierwszy raz
                              wydzialam pijanego na ulicy.To jest getto!Nikogo nie mozna wynic za ta sytuacja-
                              ony same to sobie zrobyli.Wkrotce amerikanie wykupia budynki i wszystko sie
                              zmieny na lepsze,poniewaz jest bardzo blizko Manhattan Downtown i po 09.11
                              mnostwo ludzi wyprowadza sie z Wyspy.Ale po kilkuset osob nie mozna przesadzac
                              o wszystko.W moim stanie sa bardzo bogaty polacy,ktorzy na wszystko zapracowali
                              bardzo ciezko.Juz sie nie opowiadaja polish joke's!Ja przyjechalam tutaj bez
                              niczego,jezyka nie znalam,500$ w kieszeni i nic po za tym.Dziszaj mam wlasny
                              dom,dobrze platna praca,nowy samochod i czuje sie bezpiecznie
                              finansowo.Wszystko zawdzieczam sobie i nygdy bym nie dopuscila ze by to
                              zmarnowac.Naprawde trzeba tutaj pomieszkac rok-dwa ze by poznac ten kraj i
                              obyczaje.Turysta ktory przyjezda na pol roku ze by zarobyc pare groszy i zyje w
                              prymitiwnych warunkach zawsze bedze mowyl ze Amerika to poj...y kraj."jak sobie
                              poscielis,tak sie polozisz".
                              Starczy tyle madrosci bo jeszcze ktos mnie nawyzywa ze glupia ze mna
                              baba.Colo,a z czym sie zajmujesz,jezely nie jest tajemnica?
                              Pozdrowka!
                              • Gość: colo Re: Juz do Colo:)))) IP: 195.117.14.* 20.06.02, 12:04
                                Witaj Kari. Czym ja się zajmuję? Jak sobie stworzę konto to Ci powiem. U nas
                                dzisiaj jest tak gorąco, że wszystkiego się odechciewa, a najbardziej pracować
                                niestety.Klimatyzacja do mojego biura jeszcze nie dotarła, ale może kiedyś...
                                Nie będę dzisiaj się rozpisywac, gdyz mam sporo pracy. Pozdrawiam serdecznie
                              • Gość: colo Re: Juz do Colo:)))) IP: 195.117.14.* 20.06.02, 12:32
                                Juz sie zalogowalem i masz wiadomosc. Pozdrawiam
                                • schab Re: Juz do Colo:)))) 18.07.02, 08:45
                                  ja piszę a ty Kari śpisz.
                                  Jak pan prezydent Polski przyjmowany jest w usa i co piszą gazety i mówią
                                  dzienniki?
                                  • Gość: Kari Re: Juz do Colo:)))) IP: *.ipt.aol.com 18.07.02, 13:26
                                    schab napisał:

> ja piszę a ty Kari śpisz.
                                    > Jak pan prezydent Polski przyjmowany jest w usa i co piszą gazety i mówią
                                    > dzienniki?
                                    Oni nawet nie maja pojecia ze nasz Prezident jest tutaj.Ten narod wogole sie
                                    nie interesuje polityka.Ale zaraz sprawdze co o tym pisza.
                                    Milego dnia!
                                    • schab Re: Juz do Colo:)))) 19.07.02, 08:54
                                      Ponoć wielka pompa?
                                      • schab Re: Juz do Colo:)))) 31.07.02, 13:37
                                        i nic?
                                        • Gość: Kari Re: Juz do Colo:)))) IP: *.ipt.aol.com 02.08.02, 05:35
                                          Wytam Shab i Co.
                                          Pompa byla wielka-ale dla nas.W TV pokazywali tylko szanowny W.Zartownisz z
                                          niego,tak naprawde jest prosty chlop z jajami i bardzo za to lubiany przez
                                          swoich rodakach.Dziwne to wygladalo,goscio ciagle mowyl jak bardzo sie kochaja
                                          z Kwasniewskim-ale any na chwile nie pokazali naszego prezydenta.Otoz,po
                                          prostu taka jest tutaj propaganda-We are the best!
                                          Jakie plany na weekend?
                                          Pozdrowka!
                                          • schab Re: Juz do Colo:)))) 02.08.02, 13:45
                                            hard work!
                                          • Gość: colo Re: Juz do Colo:)))) IP: 195.117.14.* 02.08.02, 15:30
                                            Mecz, a oprócz tego ogólne opieprzanie się
                                            • schab Re: Juz do Colo:)))) 16.08.02, 11:09
                                              czy Kari jest w Polsce na urlopie?
                                              • Gość: Kari Re: Juz do Schab!!! IP: *.proxy.aol.com 25.08.02, 05:57

Holla Schab!!
                                                Wybacz,ale tak jestem zapracowana ze nie mam chwilke ze by tutaj zajrzec co
                                                jest grane.Praca,praca,praca i ....cholerna praca.Malo tego ze pracuje
                                                zawodowo ,to jeszcze i w domu po pracy staram sie uporzadkowac ogrod.
                                                O wakacjach to ja moge tylko pomarzyc.A naprawde mam ochote na wypoczynek w
                                                Polsce,i to na moje ukochane Mazury.Ale raczej nie jest mi pisane,przynajmnie
                                                na nastepne kilka lat.
                                                A jak u was z wakacjamy-czy juz byly ,czy dopiero beda?
                                                Pozdrowka dla wszyscy!
                                                • Gość: noname Re: Juz do Schab!!! IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 22:53
                                                  u nas piękna, słoneczna pogada i jak widzisz prawie wszystkich wymiotło, co da
                                                  się odczuć na forum. Podrawiam.
                                                  • schab Re: Juz do Schab!!! 09.09.02, 08:15
                                                    niech kari coś napisze o tym w jaki sposób obchodzi się tragiczne wydarzenia z
                                                    przed roku.
    • Gość: colo Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. IP: 195.117.14.* 18.11.02, 13:27
      Ostatnio zauważyłem, że w Hypernovej zamknęli kolejną już restaurację. Na
      części powierzchni powstał sklep z obuwiem. Czyżby piotrkowianie nie gustowali
      w posiłkowaniu się po zakupach w centrach handlowych?
      • schab Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. 19.11.02, 15:20
        może my nie musimy jeść. ja osobiście im więcej zjem tym jestem bardziej
        głodny, a im więcej piję tym mniej piję bo więcej wylewam.
        • Gość: colo Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. IP: 195.117.14.* 19.11.02, 15:47
          To masz niezłą przemianę materii!
    • Gość: zdzichu Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.11.02, 10:04
      w piotrkowie oprucz randvouzIczy jakoś tak )Nie ma porzadnych lokali kiedyś był rock&roll ale po rozbudowie zszedł na psy srednia wieku w piotrkowie w pub-ach 16lat chalasują już po 1 piwie jak są juwenalia to kumple z łodzi dziwili sie ze mamy tak młodych studentów srednia 16 lat.Jak jakiś lokal powstanie to po 2 miechach zjezdzaja dresiki i szukaja zaczepki ostatnio dostalem w 13 za to ze sie nie tak spojrzalem i nie chciało mi sie z gościem gadać.Jeden lokalik mi sie podoba bo spokuj i wszyscy o nim zapomnieli "candelight".Tam gdzie ja studiuje są lokale gdzie pisze "zakaz wstępu w obówiu sportowym" i przy wejściu sprawdzają dowody w innym lokalu mają wstęp tylko studenci.A w piotrkowie wszyscy począwszy od gimnazjalisty
      • schab Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. 22.11.02, 11:18
        pomijając błędy stylistyczne i ortograficzne to masz rację. zajrzyj do greckiej
        róg szkolnej i daniłowskiego.

PS. czy można żyć powietrzem!
    • Gość: colo Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. IP: 195.117.14.* 22.11.02, 12:36
      Może jak kiedyś przeprowadzą rewitalizację Starówki, będzie można chodzić tam
      do przyjemnych kafejek i restauracji, czego sobie i Wam życzę!
      • Gość: noname Re: Restauracje,puby,kawiarnie i etc. IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.02, 22:53
        Schab co byś polecił w greckiej. Może zabiorę tam żonę na kolację ? :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka