neon15 13.09.05, 13:24 Gratuluję wspaniałego argumentu img368.imageshack.us/my.php?image=radz8oa.jpg na nietykalność,łamanie prawa itp.przez panią poseł RP. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzysiek491 Re: bigos_kk - GRATULACJE!!! 13.09.05, 13:40 Gratuluję. Zaczekajmy na reakcję Pciszewskiego, który zagląda do nas czasem na forum jako jakiś zwierzchnik Straży Miejskiej z Referatu Zarządzania Kryzysowego, czy tak jakoś. Jak dla mnie jest to ewidentne łamanie PoRD i łowcy z nieoznakowanego poloneza stawianego przy fotoradarze powinni się zająć tym dobrze udokumentowanym przypadkiem. A może już pordzewiały blokady na koła?? I jeszcze jedno - ewentualny brak reakcji poczytuję sobie za potwierdzenie dopuszalności parkowania na chodniku, na prawej stronie Słowackiego, pomiędzy Placem Kościuszki, a Sienkiewicza. Co za tym idzie, proponuję wszystkim forumowiczom wydrukowanie fotki z załączonego linku i umówienie się na parkowanie samochodów na tym odcinku, z niniejszym zdjęciem za szybą jako alibi. Wyciąganie jakichkolwiek konsekwencji wobec tak parkujących, będzie oznaką na podporządkowanie Straży (lub policji) partykularnym interesom klasy rządzącej (takie ładne sformułowanie z przeszłości), albo mówiąc mniej parlamentarnie wchodzeniem politykom w cztery. Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_mela Re: bigos_kk - GRATULACJE!!! 13.09.05, 13:41 neon15 napisał: > Gratuluję wspaniałego argumentu > img368.imageshack.us/my.php?image=radz8oa.jpg na nietykalność,łamanie > prawa itp.przez panią poseł RP. Z byle czego robicie problem. A co, poseł na Sejm, nasz reprezentant, osoba tak zajęta i ważna, chroniona immunitetem, miałaby latać i miejsca do parkowania szukać? Taki ktoś to naraz w wielu miejscach musi być. To osoba publiczna. A ponadto, to jest przyszły nasz minister zdrowia. Wiele szumu o nic i tyle. P.S. Jak leci kawalkada aut z prezydentem czy premierem, to czy nie używają kogutów i sygnałów dźwiękowych? Czy ktoś wtedy protestuje, że prawo jest łamane? Wszak przepisy nie przewidują używania tych sygnałów w takich okolicznościach. A jednak robi się wyjątek, bo to jest oczywiste. Czepiacie się pani poseł, bo jest kobietą, bo jest mądra i z całą pewnościa bardziej inteligentna od was, wy kregi i kamikaze jakieś. Niech parkuje, byleby dobrym ministrem zdrowia była, wreszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
jajcajakberety Re: bigos_kk - GRATULACJE!!! 13.09.05, 13:51 Och, jak się chce psa uderzyć, to kij sie zawsze znajdzie. Nawet gdyby te 600 osób (posłowie i senatorowie) w jednym momencie zaparkowali w wygodnych dla siebie miejscach, to faktycznie, olaboga! taki tłok by powstał na obszarze Polski, że szok! Przychylam się, że robicie z igły widły. Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: bigos_kk - GRATULACJE!!! 13.09.05, 14:06 To zdjecie nadaje sie do akcji "Nie parkuj jak łoś" :) Proponuje nowa akcje "Nie parkuj jak pOsioł (poseł)" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kregi Ja nie gratuluje bo robicie z siebie dziadow... 13.09.05, 19:03 Czasami trudno mi zrozumiec ile w tym piotrkowie nienawisci normalne zawisci. Przeciez to jest Posel na sejm i powinnien miec wszelkie minimalne udogodnienia zapewnione. Jezeli ma problemy z parkowaniem auta bo ma biuro w samym centrum To urzad miasta powinnien zrobic po drugiej stronie koperte i numer rejestracyjny przyczepic aby Pani Radziszewska miala gdzie parkowac. Bo moze byc tak ze przez czas ktory szuka miejsca do parkowania ubyje jej z czasu poswieconego na nowa ustawe zdrowotna co sie odbije niekorzystnie na wszystkich. Dla tego nie robmy z siebie dziadow jak ktos tu wypominal prezydentowi ze robi sobie kawe w nowym serwisie. Ludzie !! na jakim swiecie wy zyjecie moj szef ma fundusz reprezentacyjny wiekszy niz prezydent PT a wy wypominacie serwis i miejsce parkingowe. Powinniscie rozliczac ludzi po efektach a nie kryc sie w krzakach aby robic zdjecia. To jest normalnie wstyd moze UM pojdzie po rozum do glowy i zrobi ta koperte dla Posla na Sejm RP. Po powinnien juz to dawno zrobic. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fordewind Re: Ja nie gratuluje bo robicie z siebie dziadow. 13.09.05, 19:22 Bo moze byc tak ze przez > czas ktory szuka miejsca do parkowania ubyje jej z czasu poswieconego na nowa > ustawe zdrowotna co sie odbije niekorzystnie na wszystkich. Rozlalem sobie przez Ciebie kawe na klawiaturze. PS. Jagielinski parkowal pod swoim biurem poselskim na Pieknej, za szybe zamiast biletu z parkomatu wkladal jakis papier sejmowy. Stoleczny dodatek wyborczej mial uzywanie przez kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
kregi Re: Ja nie gratuluje bo robicie z siebie dziadow. 13.09.05, 21:06 Wspolczuje :-(( nie to bylo moim celem. Chodzi mi tylko o to ze pewne sprawy mozna zalatwiac po ludzku. Prosty przyklad w kazdej wiekszej firmie zachodniej (polskich nie znam :-)) jest tak ze im wyzej stoisz tym masz wieksze profity. I normalnym jest ze masz wyznaczone miejsce parkingowe tylko dla ciebie abys nie musial tracic czasu na zbedne minuty na jezdzenie w kolko. Znam firmy ktore maja zarezerwowane cale place parkingowe pod lotniskami. Bo czesto wyjezdzaja. Oni wiedza ze kazda minuta stracona dla osoby tak odpowiedzialnej to strata dla firmy. Czy to tak trudno zrozumiec ze firma Pani Radziszewskiej to nasza Polska a tracimy my na takich glupotach. To temat miejsca parkingowego to zwykla zawisc i nic wiecej samorzad powinnien pomoc i wyznaczyc jej miejsce z koperta na drugiej stronie i zakonczyc temat. Tak uwazam i tyle a co do posla Jagielinskiego to moge powiedz tylko hahaha :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fordewind Kawalarz z Ciebie kregi 13.09.05, 22:50 Teraz zrozumialem, ze sobie jaja robisz;] Bardzo podoba mi sie ten fragment o firmie ktora nazywa sie Polska :] Proponuje w tym samym tonie, zeby na kopercie napisac " Miejsce do parkowania dla poslanki zasluzonej w pracy nad ustawa zdrowotna ratujaca nasze zycie. Wdzieczni rodacy", pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vinci2 Re: Ja nie gratuluje bo robicie z siebie dziadow. 13.09.05, 23:00 Kregi robisz sobie żarty czy serio piszesz??? Przecież to że jest posłem nie znaczy, że trzeba jej jeszcze toaletę, sklep spożywczy i restaurację pod biurem postawić żeby nie musiała chodzić dalej. Poseł to pasożyt żyjący za nasze pieniądze i defraudujący je. To moja opinia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kregi Pisze serio 14.09.05, 07:32 Pani Radziszewska zostala wybrana do sejmu RP przez wielu wyborcow i trzeba to uszanowac. vinci miejsce parkingowe to jest taka duza rzecz wedlug ciebie ? Zobaczcie co z siebie robicie. Niedlugo ktos strzeli jej zdjecie ze za dlugo w kiblu siedziala dla mnie jest to dzialanie ponizej pasa. U nas jest tak ze posel kojarzy sie tylko z pasozytem miedzy innymi dzieki temu ze wielu z nas ma w 4l wybory i wchodza ludzie z 1000 glosow. Dla mnie Pani Radziszewska nie jest pasozytem moze nie wiecie ale ciezko pracowala na ustawa zdrowotna juz z niezyjaca Pania minister zdrowia (nazwiska nie pamietam). W Piotrkowie macie poslow ktorzy maja wyroki macie poslow ktorych widzicie tylko przed wyborami i co ? oni wszyscy sie ciesza ze grupa zawistnikow na czym jedzie na miejscu parkingowym. Gratulacje Gratulacje. Vinci potrafie zrozumiec i pochylic glowe nad tym ze Pani Radziszewska glosowala za obwodnica lodzi ale nie potrafie zrozumiec ze Posel na sejm wybrany tyloma glosami jest jechana przez miejsce parkingowe. Zrobila zle tam parkujac ale moze trzeba jej pomoc w takiej glupocie. Tylko kto u nas pomoze z takim podejsciem. Nigdy nie bylem zawistny i staram sie byc obiektywny, ja wyznaczylbym jej miejsce parkingowe bo to nic nas nie kosztuje a jest przejawem dobrej woli. Czasem tak bardzo w PT jej brakuje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: Pisze serio 14.09.05, 08:03 kregi niby masz racje. Ale poslanka Radziszewska podlega temu samemu prawu co inni. A nie mozna dawac miejsc parkingowych tylko dlatego ze ktos cos zrobil. To ze ciezko pracowala nad ustawa chwala jej za to. Tylko ze za to dostaje cos ok. 10.000 PLN miesiecznie diety. To jest jej praca i na zadne profity wiecej nie powinna liczyc. Ja tez ciezko pracuje dla miasta m.in. i jakos na miejsce parkingowe po tej stronie ulicy czy w innym niedozwolonym miejscu nie mam co liczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
kregi Re: Pisze serio 14.09.05, 08:42 Oczywiscie ze podlega takiemu samemu prawu. I nie chodzi mi o to zeby była traktowana wyzej prawa, tylko uwazam ze nic nie stracimy jak przyznamy jej miejsce z kopertą a w jakis sposob pomozemy w pracy i rozwiazemy taką głupote. Może kiedys ona pomoze nam bardziej, trzeba budowac wiezy miedzy ludzmi a nie je palić. A Pani Radziszewska jednak cos robi dla tego Panstwa, powiedzcie mi ktory z poslow z PT robi wiecej od niej to sie przymkne. Ja też nie mam miejsca parkingowego, i co z tego to oznacza ze inni tez mają nie miec ?. Też pracuje cieżko :-)). To jest tylko minimalna pomoc i nic wiecej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
neon15 Re: Pisze serio?????? 17.09.05, 12:51 Witam, wejdż człowieku na stronę sejmową, zobacz jacy posłowie wchodzą w skład komisji gospodarki,finansów i budżetu oraz infrastruktury a odpowiesz sobie na pytanie dlaczego największe inwestycje kierowane są do województwa dolnośląskiego.Nasi posłowie siedzą w takich komisjach od których inwestycji nie przybywa a bezrobocie wzrasta. Czcze gadanie na temat służby zdrowia i kontakty z polonią jeszcze sytuacji byłego województwa piotrkowskiego nie poprawiły. Odpowiedz Link Zgłoś
kregi Re: Pisze serio?????? 17.09.05, 17:05 Przykro mi neonie nie dyskutuje z donosicielami bo po prostu sie nimi brzydze. Mozesz odebrac swoje 15 czerwonych srebnikow. Dla mnie to jest koniec dyskusji powiedzialem co mialem powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
zjawiskowa Kregi, ty chodząca kompromitacjo! 17.09.05, 17:38 kregi napisał: > Przykro mi neonie nie dyskutuje z donosicielami bo po prostu sie nimi brzydze. > Mozesz odebrac swoje 15 czerwonych srebnikow. > Dla mnie to jest koniec dyskusji powiedzialem co mialem powiedziec. Kregi,ty niedouczony mądrownisiu! Jeśli już w kontekście zdrady przywołujesz judaszowe srebrniki (mniejsza o ich kolor!), to nie 15, ale 30! Należałoby Cię umieścić w Sevres pod Paryżem jako wzorzec KOMPROMITACJI. I - niestety - wciąż nie widać u Ciebie postępów w gramatyce i ortografii. Gdybyś Ty wiedział, co to wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś
kregi zjawiskowa prosze nie rozmieszaj mnie 17.09.05, 18:19 Stajesz sie marudna. Patrze jak robisz ciągle idiotów z niektorych userow. Te twoje wątki "proszę wybaczcie" "czy powinnam zostać na tym forum" lub "Spowiadam się Panu Bogu i Wam Bracia z Forum" są na prawde juz nudne. Wiadomo ze i tak masz wszystko w 4literach a tym bardziej wypowiadajacych sie tam ludzi. Dlatego prosze oszczedz mi swoich dowcipow bo to mnie juz nie smieszy znajdz sobie jakis dołek i sobie tam zyj. Do dołka zabierz z sobą swój ulubiony elementarz "ortografia do snu". Moze kiedys cie tam odwiedze i wrzuce ci II tom abys sie nie nudziła. Aha prosze, odpowiedzi twoich klonów tez sobie daruj nie ma sensu wyciagac ich teraz z notesika. Z podrowieniami na droge twoj ulubiony kregi. Odpowiedz Link Zgłoś
zjawiskowa Re: zjawiskowa prosze nie rozmieszaj mnie 17.09.05, 18:33 kregi napisał: > Stajesz sie marudna. Patrze jak robisz ciągle idiotów z niektorych userow. Te > twoje wątki "proszę wybaczcie" "czy powinnam zostać na tym forum" lub "Spowiada > m > się Panu Bogu i Wam Bracia z Forum" są na prawde juz nudne. Wiadomo ze i tak > masz wszystko w 4literach a tym bardziej wypowiadajacych sie tam ludzi. > Dlatego prosze oszczedz mi swoich dowcipow bo to mnie juz nie smieszy znajdz > sobie jakis dołek i sobie tam zyj. Do dołka zabierz z sobą swój ulubiony > elementarz "ortografia do snu". Moze kiedys cie tam odwiedze i wrzuce ci II tom > abys sie nie nudziła. Aha prosze, odpowiedzi twoich klonów tez sobie daruj nie > ma sensu wyciagac ich teraz z notesika. > > Z podrowieniami na droge twoj ulubiony kregi. Czemu piszesz "proszę, nie rozmieszaj mnie"? Czy ja cię mieszam? Dopiero mam zamiar cię zmieszać z błotem. Ale to dobrze, że już czujesz się zmieszany tą swoją kompromitującą niewiedzą na każdy temat, choć uważasz akurat na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
kregi Re: zjawiskowa prosze nie rozmieszaj mnie 17.09.05, 19:15 Również pozdrawiam cię serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek491 Re: Pisze serio 14.09.05, 09:46 >miejsce parkingowe to jest taka duza rzecz wedlug ciebie ? > Zobaczcie co z siebie robicie. Niedlugo ktos strzeli jej zdjecie ze za dlugo w > kiblu siedziala dla mnie jest to dzialanie ponizej pasa. O ile mnie pamięć nie myli, to czas przebywania w toaletach nie jest prawnie sankcjonowany, natomiast parkowanie w miejscach niedozwolonych jak najbardziej. Zabieram głos, ponieważ w wątku o fotoradarze przejawiałeś znacznie bardziej stanowczą postawę obrońcy prawa: cytat z wątku o fotoradarze z 19/08: "(...) Dla mnie nie ma malutkich piratów :-)) wszyscy wobec prawa są rowni i nauczymy sie egzekwowac je sami." i jeszcze jeden z 7/09 "(...)ty nie mozesz zrozumiec jednego. Prawo jest po to aby go przestrzegać i mają cie prawo scigac US, Policja, Straż miejska i inne formacje. I nie ma znaczenia dla Ciebie gdzie te pieniadze idą. Zasada jest taka łamiesz płacisz łamiesz płacisz." Pani poseł parkując w niedozwolonym miejscu robi to samo, co ja przekraczając dozwoloną prędkość: Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek491 Re: Pisze serio 14.09.05, 10:01 ups, zerwał mi się post, miało być: > Pani poseł parkując w niedozwolonym miejscu robi to samo, co ja przekraczając > dozwoloną prędkość: ŁAMIE PRZEPISY RUCHU DROGOWEGO, przekonana o tym, że to naruszenie nie ma znaczącego wpływu na bezpieczeństwo ruchu drogowego. Tak więc albo uznamy, że pani poseł łamie prawo, albo, że posłowi wolno. Skoro powołujesz się tak chętnie na zachodnie rozwiązania, to chyba wiesz też, że posłowie i politycy wykonawczy (jak ministrowie) mają w krajach o dłuższych tradycjach demokratycznych znacznie mniejsze przywileje niż w Polsce. Dotyczy to tak przywilejów materialnych (limuzyna, kierowca, biuro poselskie, prywatna lecznica bez kolejek) jak i niematerialnych (immunitet ograniczony do przypadków naruszania prawa związanych ze sprawowanym mandatem). Natomiast temat miejsc parkingowych wykupywanych przez zachodnie firmy dla swoich menadżerów znów jest IMHO delikatnie chybiony. Gdyby Pani Poseł, w ramach wydatków na biuro poselskie nabyła od Urzędu Miejskiego miejsce parkingowe naprzeciw swojego biura to byłoby rozwiązanie tożsame z cytowanym przez Ciebie. Natomiast fundowanie biednej Pani Poseł miejsca parkingowego przez miasto to drobny przykład niewłaściwych relacji na linii Samorząd - posłowie / kandydaci na posłów - analogiczny do reklamy innego z posłów na Wieży Ciśnień za śmieszne 100 zł Odpowiedz Link Zgłoś
politykierek Re: Pisze serio 14.09.05, 10:30 Zdecydowanie podpisuję się pod tym co napisał krzysiek 491. Prawo ma być takie samo dla wszystkich. Dla tych maluczkich i tych większych. Z drobnych spraw składa się nasze życie. Dlatego nie wolno bagatelizowć nawet tych drobnych zdarzeń. Często powołujemy się na kraje cywilizowane, tam po prosto by nie było takiego tematu. Tam za złe parkowanie płaci się mandat i dotyczy to wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
kregi Re: Pisze serio 14.09.05, 12:06 krzysztofie przeczytaj dokładnie to co napisalem wyzej. Abys nie musiał szukac to wklejam. >Zrobila zle tam parkujac ale moze trzeba jej pomoc w takiej glupocie. Prawo jest po to aby je respektowac i zdania nie zmieniam. Natomiast jezeli 1000 osób przechodzi przez jezdnie w niedozwolonym miejscu to nie jest rozwiazaniem stac i pokolei wreczaj im mandaty, ale trzeba im pomoc i ustawic w tym miejscu przejscie dla pieszych. Bo prawo jest tez dla ludzi. Podałeś bardzo przykład pana Jagielińskiego z smiesznymi 100 złotowymi opłatami za plakat. Przykro mi ze nie widzisz roznicy miedzy tymi dwoma przykładami. Ja mówie o ulatwieniach w sprawowaniu mandatu posła a ty mówisz o wykorzystywaniu swojej pozycji posła dla korzysci. Bo tak moim zdaniem to wyglada. To są dwie odrebne sprawy. A z drugiej strony patrząc czy mozna porównać Pana Jagielinskiego do Pani Radziszewskiej ? Bo ja nie wiem w czym mam porownac nawet. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek491 Re: Pisze serio 14.09.05, 12:46 ok, wybiórczością cytatów sam strzeliłem sobie gola - sorki, jednak jesteś w temacie praworządności konsekwentny, przepraszam że zwątpiłem. 1000 osób depczących asfalt to nie zawsze koronny argument za zrobieniem przejścia w tym miejscu, jak przechodzą przez autostradę to takie wyjście nie byłoby mimo wszystko dobre, chociaż podoba mi się ten kierunek "uczłowieczania" prawa. Któryśz nas pomieszał jednak pojęcia przywilejów posłowania. Z tego co piszesz, to w dowód wdzięczności miasto powinno skategoryzować posłów na tych co im coś zawdzięcza i na tych pozostałych i w zalezności od zasług odpowiednio im ułatwiać sprawowanie mandatu. To niebezpieczne rozumowanie, bo prowadzi do ułatwień typu Mercedes dla Pęczaka - no przecież ułatwił mu sprawowanie mandatu, bo chłop zamiast jeździć koleją mógł się skoncentrować na posłowaniu za kierownicą luksusowego auta, a że łaskawiej głosował na tematy, którymi żywo był zainteresowany jego sponsor to co? Zwykły ludzki odruch wdzięcznosci. I co, w taki sam sposób mamy uaktywniać wdzięczność Pani Radziszewskiej? I jeszcze sprawa porównań pomiędzy sprawami p. Radziszewskiej i p. Jagiellińskiego: Pan Jagielliński to krzykacz z jakiegoś kilkunastoosobowego klubiku niezadowolonych, który potrafił się podczepić pod koalicję, której w krytycznych momentach brakowało paru głosów do przepchnięcia ustawy. W moim odczuciu typowy negatywny przykład "polskiego polityka". Pani Radziszewska, z tego co czytałem na sąsiednim wątku, też się specjalnie dla Piotrkowa nie zasłużyła (sprawa S-8), ale podobno walczyła o nasze wspólne zdrowie, więc może zasługuje na drugą szansę. Nota bene jest z ugrupowania z którym sympatyzuję. Uważam, że oboje nie sa specjalnie "piotrkowscy" (to raczej temat na wcześniej wspomniany sąsiedni wątek), ale ok. dokonałem tego porównania właśnie w celu unaocznienia ułatwień w posłowaniu. Napisz proszę czym różni się udostępnienie posłowi / kandydatowi na posła powierzchni reklamowej za nierynkową cenę od udostępnienia posłowi / kandydatowi na posła darmowego miejsca parkingowego (czyli również po nierynkowej cenie)? Które z nich jest ułatwieniem dla sprawowania mandatu, a które wykorzystaniem pozycji dla korzyści. Dla mnie to są bardzo podobne, wręcz takie same przypadki. Różnica może tkwić w tym, jak zainicjowano takie działania. bo jak pojawiło się hasło "wypuść mi tą wieżę na reklamę za free, a JA Ci załatwię gwiazdkę z nieba" to masz rację - to byłyby dwie zupełnie różne sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
kregi Re: Pisze serio 14.09.05, 13:21 Najprościej mowiac dwa przypadki roznią sie formą. W jednej jest to forma dokonana a w drugiej niedokonana. Czyli Pan Jagielinski wisi a Pani Radziszewska nie stoi :-)). Jakby stała w swoim miejscu to by było identycznie bo oboje by wykorzystali by byc moze swoją pozycje. A pomysl na parking z kopertą jest mój :-)). A pan Pęczak myslał o osobistych korzysciach a ja mysle o korzysciach dla naszego miasta :-)). Czyli dla nas wszystkich tez dwie inne sprawy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek491 Re: Pisze serio 14.09.05, 13:59 Widzę, że mamy coraz bardziej zbieżne stanowiska. To dobrze dla nas, ale źle dla forum, bo jak oponenci myślą tak samo, to nie mają o czym pisać i wątek umiera. Bardzo podoba mi się zdanie "Pan Jagielliński wisi", a podstawienie podmiotu w celowniku i to do obojga posłów daj bardzo interesujący efekt, ciekawe czy zamierzony? Odpowiedz Link Zgłoś
kregi Re: Pisze serio 14.09.05, 15:08 Nie wiem czy zamierzony Krzysztofie :-)). Pisze co mysle czasami za szybko :- )). Chce po prostu przekonac wszystkich ze czasami mozna rzeczy uzgodnic po ludzku wyciagnac reke i pomoc nic nas nie kosztuje i nie uwazam ze miejsce postojowe dla posła RP to az taka krzywda dla PT i taki wielki profit. To zdjecie to zwykle świnstwo zamiast pomagac wolimy dokopac taki naród lepiej stac z boku i mowic ze pełno fiutow bo łatwiej. Ja sam głosuje na PiS Panią Władysławe, a nie na Panią Radziszewską dlatego moja obrona nie ma nic wspolnego z wyborami. Ale jestem w stanie przyznać że wykonuje dobrą robote dla swojego Kraju i może ona jedna z wielu posłów z naszego rejonu zasługuje na te 10tys. miesiecznie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bigos_kk Re: Ja nie gratuluje bo robicie z siebie dziadow. 14.09.05, 07:42 Kregi, tak się składa, że dzień, w którym została zrobiona fotka to była niedziela. Nie wiem, czy wiesz, ale w niedzielę parking po lewej stronie ul. Słowackiiego jest bezpłatny i do tego nie ma problemu ze znalezieniem wolnego miejsca. Jest tylko 1 mały problem: trzeba przejść 9 metrów na drugą stronę ulicy (w miejscu niedozwolonym) lub wrócić się kilkadziesiąt metrów do przejścia dla pieszych przy PKO, co dla posła jest ogromną stratą cennego czasu. ;P -- "I wtedy powiedziałem: DOŚĆ! Napatrzyłem się na ludzi władzy, którzy myślą, że im wszystko wolno." Donald Tusk - "Prezydent Tusk. Człowiek z zasadami" Odpowiedz Link Zgłoś
kregi Re: Ja nie gratuluje bo robicie z siebie dziadow. 14.09.05, 20:28 Nie wiem kiedy to było i nie chce wiedziec bigosie dla mnie jest to swinstwo. Czasami przechodze w miejscu niedozwolonym mozesz sie zaczaic i porobic sobie zdjec a potem wyslij na Policje i nie zapomnij aby ci dodali TW przed nazwiskiem. Brzydzą mnie takie rzeczy ci powiem. Ceniłem cie kiedys za to ze byłes fanem piotrkowiego MZK bo tacy prawdziwi entuzjasci to chluba. Wszystko skonczyło gdy zaczałeś stosować chwyty ponizej pasa i wypisywac bzdury ze MZK nie dostaje pieniedzy bo Michał Rżanek jest właścicielem minibusów widze ze ci nie przeszło. Baw sie dalej. Mam nadzieje ze koledzy ci podziekuja w jakis sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
vinci2 szkoda słów... 14.09.05, 21:10 Wypowiem sie po raz ostatni w tej kwestii. Popieram Bigosa w 100% bo patrząc na to zdjęcie widać nonszalancję władzy, nawet nie dojechała Pani poseł do krawężnika, tylko wjechała autem na sam środek chodnika!!!! Dlaczego poseł jest i ma być równiejszy niż każdy inny człowiek?? Dlaczego zwykły szarak skończyłby z blokadą na kołach, a w tym aucie nikt jej nie założy? Dlaczego Kregi twierdzisz, że ona ciężko pracuje i powinna mieć miejsce parkingowe, a ciężko pracujący hutnik, ślusarz, spawacz nie ma udogodnień? Czy pensja w wysokości 10tys. zł + drugie tyle na biuro nie rekompensuje kilkukrotnie jej pseudo ciężkiej pracy? Miałem okazję być kilkakrotnie w sejmie i powiem Ci tylko, że jeśli piszesz o ciężkiej pracy powinieneś też tam pojechać. To bieganie po korytarzach jak jest kamera to fikcja maxymalna. Realizm to spotkania towarzyskie (przepraszam oficjalnie to oczywiście są spotkania służbowe), przesiadywanie w restauracji parlamentarnej i wieczorki "zapoznawczo-degustacyjne". Sprzątaczke mijasz na każdym kroku, miałem wrażenie, że jest ich więcej niż posłów. Pani Radziszewska tak ciężko pracuje, że płacąc cholerne ubezpieczenie zdrowotne w kosmicznych wysokościach nie mam szans na wizytę u lekarza, tylko chodzę prywatnie bo zanim bym się doczekał, oślepł bym, a próchnica zeżarłaby mi zęby. Szpitale - tu też nieźle wypadamy!!! Posiłki jak w krajach trzeciego świata, wykupowanie leków z własnych pieniędzy, łapownictwo!! Za to do kurwy nędzy płacę podatki??? Sorki za powyższe Kregi ale powiedz mi co ta PANI zrobiła dla nas???????????? Służba zdrowia to koszmar, a Ty piszesz że ona ciężko pracuje za bagatela 20tys. zł.?? Gwoli wyjaśnienia ZAWSZE chodzę na wybory chociaż miałbym skreślić wszystkich idiotów i oddać głos nieważny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kregi Re: szkoda słów... 15.09.05, 17:21 vinci jakbym z pol roku jezdzil za Toba zlape cie na zlym parkowaniu lub na przechodzeniu przez ulice w miejscu niedozwolonym to jest pewniak nikt nie jest swiety. Na czym to wykorzystanie wladzy polega na tym zdjeciu ? Na tym ze zatrzymala sie na chwile ? Ja tez zatrzymuje sie aby kogos podwiesc na moment i wiele osob tak robi. I co jak zrobie ci zdjecie jak zatrzymales sie na chwile aby kogos wysadzic i zatytuluje VINCI wykorzystuje swoja pozycje na forum do parkowania w niedozwolonym miejscu. "Precz z vinci rowne prawa dla kazdego i na tym forum i na jezdni ". Czyli zrobie z twojego zatrzymania wielka afere, ktore pomoze innym wejsc na twoje miejsce. Czasami forum to wielka manipulacja jak sie nie ma argumentow :-)). A tak z innej beczki wspomniales o sluzbie zdrowia przeczytaj ciekawy artykul w Wprost o NFZ. Zobaczysz jak to pieniadze wyplywaja. Jak Pani Radziszewska wsrod tej plejady gwiazd ma szanse wprowadzic najlepsza rzecz "informatyczny system kontroli lekow" to zaoszczedzimy 1,7mld. Jak bedzie dla nas wazniejsze miejsce parkingowe to zobaczysz te pieniadze gdzie indziej na pewno nie w swojej kieszeni. Dla mnie Pani Radziszewska zrobila jako posel najwiecej z naszego regionu w istniejacej kadencji sejmu. I potrafie to przyznac mimo tego ze mam duzy zal do niej ze poparla obwodnice lodzi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bigos_kk Kregi chłopcze dorośnij 15.09.05, 08:14 Jak już dorośniesz, to może zrozumiesz co to jest społeczeństwo obywatelskie i państwo prawa, w którym prawo jest takie samo dla wszystkich. A wg mnie świństwem jest to, że jakiś poseł ma gdzieś prawo, które nie kto inny jak posłowie właśnie uchwalili. Przecież to jest jawna kpina z nas - wyborców. -- "I wtedy powiedziałem: DOŚĆ! Napatrzyłem się na ludzi władzy, którzy myślą, że im wszystko wolno." Donald Tusk - "Prezydent Tusk. Człowiek z zasadami" Odpowiedz Link Zgłoś
neon15 Puk,puk to ABW puka do drzwi 15.09.05, 10:48 Jak dobrze będą pukać to zapukają do Piotrkowa.Gałkiewiczowie byli klientami jednego z piotrkowskich banków. Odpowiedz Link Zgłoś
kregi Re: Kregi chłopcze dorośnij 15.09.05, 16:48 bigos a kto glosuje jak nie wyborcy ? kto olewa wybory jak nie wyborcy, kto oddaje niewazne glosy jak nie wyborcy ? Do kogo ty masz pretensje to poslow ? Przeciez to my ich wybieramy nawet wtedy gdy olewamy wybory. Takze prosze zamiast patrzec na poslow spojrzmy na siebie bo kazdy posel zostal wybrany dzieki wyborca. Wiec jak sobie poscielesz to tak sie wyspisz mowiac prosciej. Narzekanie ludzka sprawa o tyle dobra jak sie ma na kogo zwalic a jakbys poszedl do zrodla to by sie okazalo ze to co teraz masz, to takze twoja wina. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jam77 Re: bigos_kk - GRATULACJE!!! 13.09.05, 22:56 Ale ma fajne autko!Fajne kobitki w fajnych autkach mogą wszystko!Proponuję to zdanie na hasło wyborcze pani doktor. Wtedy na pewno główny trzon elektoratu w/w osoby będdą stanowiły.....fajne kobitki w fajnych autkach...... Fajni faceci w fajnych autkach mogą wszystko!Który kandydat mógłby się poszczycić takim hasłem?Rzućcie jakieś pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś
vinci2 Re: bigos_kk - GRATULACJE!!! 13.09.05, 23:02 jam77 napisała: Fajne kobitki w fajnych autkach mogą wszystko! Tu się zakrztusiłem. Autko owszem, OK. Odpowiedz Link Zgłoś
jam77 Re: bigos_kk - GRATULACJE!!! 13.09.05, 23:05 vinci2 napisał: > jam77 napisała: > > Fajne kobitki w fajnych autkach mogą wszystko! > > Tu się zakrztusiłem. > Autko owszem, OK. No, zdjęcie nie ujwania do końca wdzięków i powabów pani R. A poza tym liczy się wnętrze, ale w tym wypadku to może bardziej samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
zjawiskowa Witaj, vinci. 13.09.05, 23:05 vinci2 napisał: > jam77 napisała: > > Fajne kobitki w fajnych autkach mogą wszystko! > > Tu się zakrztusiłem. > Autko owszem, OK. Witaj, vinci2. Kiedy piszesz, wkurwiasz mnie. Ale kiedy znikasz, smutno mi jakoś. Może więc dobrze, żeś się odezwał? Będę miała kogo obsobaczać! Odpowiedz Link Zgłoś
vinci2 Re: Witaj, vinci. 13.09.05, 23:12 zjawiskowa napisała: Kiedy piszesz, wkurwiasz mnie. Ale kiedy znikasz, smutno mi jakoś. Spoko nie ma problemu powkurwiam Cię przez jakiś czas ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zjawiskowa Re: Witaj, vinci. 13.09.05, 23:17 Na to liczę. Kiedy wziąłeś sobie wolne, to dotarło do mnie, że tu gadać z kim nie ma. Wprawdzie urodził się w tzw. międzyczasie jakiś Politykierek, ale to jakiś zbyt dobrze wychowany człek, w dodatku sympatysi z lewicą. Brrr... Odpowiedz Link Zgłoś
vinci2 Re: Witaj, vinci. 13.09.05, 23:21 Tak to, że nie trawię lewicy to nasz wspólny "język" ale w pozostałych sprawach będziemy się mooooocno wkurwiać :) Z lewicy to najlepsze są "skoki na lewo" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zjawiskowa [...] 13.09.05, 23:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
norbi117 Re: bigos_kk - GRATULACJE!!! 15.09.05, 22:02 Pewnnie złykły zjadacz chleba zapłaciłby spory mandat Odpowiedz Link Zgłoś
kregi Re: bigos_kk - GRATULACJE!!! 16.09.05, 08:28 Albo nie zapłaciłby mandatu. Rozumiem ze wykorzystała swoją pozycje bo nie złapał jej na tym jakis policjant :-)). To mam iles milionow polakow ktorzy przechodza przez jezdnie w miejscu niedozwolonym i parkuja w miejscu niedozwolonym oni tez nie płacą mandatów i wykorzystuja swoja pozycje. Na tym zdjeciu mozna mowic o wykorzystaniu jezeli obok stałby patrol policji lub jechał i nie zareagował. A tak to mozna mowic o szczesciu ktorego wielu wsrod nas ma np. zwalniając przed radarem bo ktos nam mrugnie swiatlami. Fajna dyskusja ktora porownuje to ze Pani Radziszewska zaparkowała na chodniku i została złapana tylko przez jakiegos swinie z krzaków z odwozeniem osob do domu i z stosuwaniem preferencyjnych dla innych. Brawo dla wszystkich. Głosujcie na tych lepszych ktorych zobaczycie za 4 lata. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
neon15 Re: bigos_kk - GRATULACJE!!! 18.09.05, 20:10 Bez komentarza.www.radiopoloniatoronto.com/Connections/nocna.zmiana.avi Odpowiedz Link Zgłoś