swinx 21.10.05, 19:55 Byłem dzisiaj w Piotrkowie.Wszystkie ulice z ograniczeniem do 2,5 tony! Na dodatek wieśniacka glina,której trzeba tłumaczyć,że nie dla przyjemności jestem dostawcą,a miejsce dostawy jest akurat tu! Chamowo! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
politykierek Re: Piotrków wiocha! 21.10.05, 20:40 Jeszcze by tego brakowało, aby tiry jeździły po piotrkowskich ulicach! Podejrzewam, że jeżdżą po duktach w Twojej wsi i stąd to zaskoczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
swinx Re: Piotrków wiocha! 21.10.05, 20:47 W Twojej wsi,samochody dostawcze do 3,5 tony uchodzą za tiry właśnie. A rozkopane to ... jak jakaś pierońska kopalnia. Na imię tej wsi ... Piotrków Trąbalski! Odpowiedz Link Zgłoś
politykierek Re: Piotrków wiocha! 21.10.05, 21:02 Widzę, że się bardzo zdenerwowałeś. To lubię! Odpowiedz Link Zgłoś
kostucha133 Re: Piotrków wiocha! 21.10.05, 21:27 politykierek, facet załatwił Cię bez mydła a ty rżniesz serce kapusty. Haahaaa haa. Odpowiedz Link Zgłoś
politykierek Re: Piotrków wiocha! 21.10.05, 21:28 Coś Ty jego narzeczona, że tak Cię to wzięło? Odpowiedz Link Zgłoś
kostucha133 Re: Piotrków wiocha! 21.10.05, 21:34 No, ale facet ma rację i do tego trzeba się umieć przyznać.Żle pojęty patriotyzm lokalny może wyrządzić więcej krzywdy niż dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: Piotrków wiocha! 21.10.05, 21:58 cokolwiek by nie powiedziec to Piotrkow jednak prawa miejskie ma wiec przynajmniej od strony prawnej nie jest wiocha. A jak jakis burak nie umie jezdzic po miescie to juz jego sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: Piotrków wiocha! 21.10.05, 22:23 I co z tego. To ze Koziolek Matolek szedl do Pacanowa nie oznacza ze trzeba zabrac prawa miejskie. Odpowiedz Link Zgłoś
politykierek Re: Piotrków wiocha! 21.10.05, 23:43 Nie wnikam w to czy miał rację, czy nie. Mógł nie zauważyć znaków drogowych, może rzeczywiście nie było możliwości wjazdu itd. Ale forma wyrażenia swego niezadowolenia (w końcu był w PT tylko gościem), jak dla mnie była nie do przyjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiu74 Re: Piotrków wiocha! 21.10.05, 23:12 w dupie mamy ciebie i twoja ciezarowke. a jak nie pasi to nie wracaj tu Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynek6 Re: Piotrków wiocha! 22.10.05, 08:53 DOKŁADNIE.Podzielam słowa poprzednika.Uchyl rabka tajemnicy.Jak się nazywa twoja miejscowość? Odpowiedz Link Zgłoś
paniladna Zapraszamy częściej 22.10.05, 10:44 Zaje...fajna dyskusja! No, wreszcie jakiś jazzowy temat, bo te zaciekłe przepychanki osobowe już nieco nudziły.... Pojawiła się nowa krew na forum i nowy temacik! Ależ zapraszamy Pana częściej! W Piotrkowie nie jest aż tak źle. Po prostu jechał Pan nieodpowiednim samochodzikiem :))))) A Wy niegrzeczni, jak pana przyjęliście? A gdzie staropolska gościnność? Chłopak sfrustrowany, pracę ma ciężką, to i napisał niegrzecznie. Więcej wyrozumiełości! I co to za maniery..... no naprawdę.... Jasiu, i Ty przeciwko gościowi? No nie spodziewałam się :)) Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynek6 Re: Zapraszamy częściej 22.10.05, 12:33 Niech się przyzna skąd pochodzi.Gościnność staropolska może i taka by była ale gość też się musi umieć zachować.Bo po swojej wypowiedzi wnioskuję że to - WIEŚNIAK. Odpowiedz Link Zgłoś
kryskanamatyska Re: Zapraszamy częściej 22.10.05, 15:12 Poproszę o definicję wieśniaka. Jak również buraka. Czym się różni mieszczuch zadufany w sobie w dodatku bez innego powodu niż taki, że urodził się w MIEŚĆIE od wieśniaka, który urodził się na WSI? Czy to wasza zasługa, że pochodzicie z miasta? Jak nabzdyczony piotrkowianin znajdzie się przypadkiem w Paryżu czy Nowym Jorku, to dopiero zobaczy, jakim sam jest wieśniakiem i burakiem. No i, burżuje, zróbcie wreszcie coś dobrego dla tego waszego miasta, a nie tylko plwacie nawzajem na siebie na tym forum i narzekacie, że kołtuństwo, marazm, korupcja itp. A kołtuństwo to "przywilej" mieszczucha. Ot, co. Odpowiedz Link Zgłoś
arcy-pan Re: Piotrków wiocha! 22.10.05, 15:07 No coś w tym jest.Jak są te ograniczenia o których on pisze,to faktycznie jak dowieżć np meble,jak zaopatrzyć sklepy? Chyba że furmanką...A więc wiocha! Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynek6 Re: Piotrków wiocha! 22.10.05, 15:12 Jak się komuś nie podoba nie musi tu mieszkać ani przyjezdzać.Ja tam lubie swoje miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
swinx Re: Piotrków wiocha! 22.10.05, 16:08 rodzynek6 napisała: > Jak się komuś nie podoba nie musi tu mieszkać ani przyjezdzać.Ja tam lubie > swoje miasto. Rodzynku,nic nie zrozumiałe(a)ś. Odpowiedz Link Zgłoś
zjawiskowa Oczywiście, że wiocha. Do sześcianu! 22.10.05, 15:27 Oczywiście, że wiocha! Jasne, że Chamowo! Od roku próbuję wam to na tyle jasno wytłumaczyć, aby coś do was trafiło. Wiocha optycznie, fizycznie. Ale jakie Burakowo z tego Piotrkowa dopiero w sferze mentalnej! Czy wy tam w tych swoich komórkach i slumsach lusterek nie macie? Czy ten związek srebra, którym są pokryte już odpadł, że się w nich przejrzeć nie możecie? Zróbcie sobie może zdjęcie, a potem w samotności i ciszy pokontemplujcie nad tym, co widzicie... Smutne to... Albo poczytajcie swoje posty, pełne drętwoty, nadęcia i obrażalstwa! Wiocha! Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynek6 Re: Oczywiście, że wiocha. Do sześcianu! 22.10.05, 16:26 Warszawiak się odezwał.Czytałem również twoje posty.Nie odbiegaja od tych które wymieniłeś.Zyczę miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
swinx Re: Piotrków wiocha! 22.10.05, 18:26 rodzynek6 napisała: > Warszawiak się odezwał.Czytałem również twoje posty.Nie odbiegaja od tych które > > wymieniłeś.Zyczę miłego dnia. Nic z tego cwaniaczku!Nigdzie dotąd nie publikowałem... Brak argumentów...Zanim się odezwiesz,zamontuj mózg,bo kurzy się na półce! Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynek6 Re: Piotrków wiocha! 22.10.05, 20:58 Nie chodziło mi o Ciebie tylko o poprzednika GOŚCIU.Czytaj dokładnie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kalosz123 Re: Oczywiście, że wiocha. Do sześcianu! 25.10.05, 19:13 Zjawiskowa po Twoich wypowiedziach to wydaje się że jesteś tygrysem. Zakamufluj się inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
zjawiskowa Sędzia kalosz! 26.10.05, 00:26 kalosz123 napisała: > Zjawiskowa po Twoich wypowiedziach to wydaje się że jesteś tygrysem. Zakamufluj > > się inaczej W czasach, kiedy jeszcze istniała w Polsce normalna piłka nożna, to znaczy, kiedy zawodnicy rzetelnie rozgrywali mecze, a kibice kulturalnie ich dopingowali, to największą kalumnią, jaką można było rzucić w sędziego ciaptaka- nieudacznika było "Sędzia kalosz!". Weź to do siebie, taki sam z ciebie kalosz. Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: Sędzia kalosz! 26.10.05, 07:41 no nie mow zjawiskowa ze od teraz najwiekszym przeklenstwem od ciebie bedzie slowo "kalosz" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
bigos_kk Re: Piotrków wiocha! 24.10.05, 09:44 Nie musisz buraku przyjeżdżać do Piotrkowa Kamazem. ;PP Są mniejsze samochody, np. Mercedes Sprinter. A jak już przyjechałeś tym Kamazem, to trzeba było się przez CB-radio spytać jak można dojechać ta taką czy inną ulicę, a nie na chama po zakazach. :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
bigos_kk Re: Piotrków wiocha! 24.10.05, 09:44 Nie musisz buraku przyjeżdżać do Piotrkowa Kamazem. ;PP Są mniejsze samochody, np. Mercedes Sprinter. A jak już przyjechałeś tym Kamazem, to trzeba było się przez CB-radio spytać jak można dojechać ta taką czy inną ulicę, a nie na chama po zakazach. :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek491 Re: Piotrków wiocha! 24.10.05, 11:29 Sprinter, jak większość dostawczaków, ma masę całkowitą do 3,5 tony, więc wjeżdżajac pod zakaz 2,5, oczywiście go łamie. Może się kolega swinx władował w osiedlowe uliczki i stąd problem. Ale przecież mogło być gorzej: mógł się zgubić w jakimś MIEŚCIE, gdzie samochody kradną, a i po buzi za pyskowanie można dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynek6 Re: Gdzie to STOWARZYSZENIE KRZYKACZY? 24.10.05, 17:24 Piotrkowianie obudzcie się WRZUCAJĄ NAM.Czy jakieś tam Stowarzyszenie na Rzecz Piotrkowa jest ważniejsze?A Wy ze Stowarzyszenia nie umiecie zareagować jak nam dokładają .Czy trzeba nazwiskami żeby Was obudzić i zmusić do działania?No chyba że Wam to ODPOWIADA. Odpowiedz Link Zgłoś
swinx Re: Tylko do buraków 24.10.05, 20:18 Koledzy! (niektórzy) Zmieńcie na nowe torebki herbaciane,których używacie jako poduszki.Ja przyjechałem do Was właśnie sprinterem!(316)Przywiozłem do Waszych pięknych wnętrz,piękne mebelki.... A zresztą,połowa z was(większa hi hi)i tak nic z tego co napisałem nie zrozumie. Pozdrawiam normalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
donata72 Re: Tylko do buraków 25.10.05, 18:09 jestem rodowita piotrkowianka!!!!od 9 lat mieszkam w warszawie od jakiegos czasu jezdze do lodzi w celach zdrowotnych i wiekszej wiochy i chamstwa niewidzialam w zyciu np jazda samochodem osobowym lodziak nieprzepusci bedzie szdl na blache wogole duzo by pisac szkoda nerwow niemowie ze piotrkow to jakies cudo ale musze bronic moje miasto i juz Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Tylko do buraków 26.10.05, 12:30 Hehe, jakoś nikt ci teraz sensownie nie odpisał. Tyle jadu, a tu nagle frustratom skończyły się argumenty. :> Prawda jest taka, że z zabytkowego centrum eliminować trzeba samochody osobowe, których jest masa, najczęściej parkują gdzie popadnie. Natomiast techniczne ograniczanie wjazdu samochodom dostawczym jest idiotyzmem. Te uliczki obowiązkowo do przebudowy, żeby miały wiekszą nośność. Który furgon ma do 2,5 t mądrale? BTW, inny problem Piotrkowa, to psie gówna. Ludzie, tyle gówien na ulicach czy rynku w centrów starego miasta (czyli miejscach odwiedzanych przez turystów), to już dawno nie widziałem! Gdzie są odpowiednie służby miejskie od sprzątania a także od karania niefrasobliwych właściecieli psów, ewentualnie wyłapujących bezpańskie zwierzęta? A może to kwestia mentalności mieszkańców? A potem taki jeden z drugim wielce się wielce obraża, jak ktoś zwróci uwagę, że coś jest w Piotrkowie nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek491 Re: Tylko do buraków 26.10.05, 14:09 > Natomiast techniczne ograniczanie wjazdu samochodom dostawczym jest idiotyzmem. Te uliczki obowiązkowo do przebudowy, żeby miały wiekszą nośność. Tak to rzeczywiście jest sensowny argument. Najlepiej napisz do piętnasto- szesnastowiecznych budowniczych, że tworząc zabudowę miejską powinni uwzględnić gabaryty dostawczaków. Chyba przebudowa zabytkowych uliczek na chwilę obecną nie bardzo jest możliwa i na świecie idzie się raczej w kierunku wyprowadzania ruchu z zabytkowych dzielnic, a nie ich przebudowy. A wjazdy tzw. gospodarcze można ograniczać, poprzez wyprowadzanie działalności gospodarczej wymagającej dostaw wielkogabarytowych poza zabytki, można też wprowadzić stałe / jednorazowe przepustki na takie wjazdy. Ale w końcu swinx nie pisał, że wpadł na Stare Miasto, więc na dobrą sprawę mógł gdziekolwiek wjechać pod zakaz i teraz się oburza, że go zatrzymano (wskazuje na to określenie "wieśniacka glina"). A co do psich gówien - już gdzieś widziałem ten temat - chyba na MójPiotrków. Nie przypominam sobie, żeby istniały uregulowania prawne sankcjonujące takie zachowanie psów / właścicieli, więc karanie byłoby bezpodstawne. Wydaje mi się, że Rada Miasta może wydać uchwałę zobowiązującą właścicieli do sprzątania po zwierzętach, ale w Piotrkowie taka sytuacja chyba nie wystąpiła. Zresztą w czym problem, wystarczy patrzeć pod nogi, A problem psich gówien po pierwszym deszczu znika. Za to foliowe torebki, opakowania po chipsach, papiery i obecnie wszechobecne plakaty wyborcze będą się rozkładać po kilka miesięcy (papier) do kilkuset lat (folia). Czy to Ci nie przeszkadza? Bo mnie znacznie bardziej. Szczególnie na "placach targowych", ale i w miejscach odwiedzanych przez turystów też jest tego pełno. Natomiast obowiązkiem i kosztami uprzątnięcia plakatów wyborczych powinny być obciążone partie, które tak rozrzutnie wieszały swoich kandydatów w rozmaitych miejscach (także poza okrąglakami, tablicami wielkoformatowymi i wieżą ciśnień). Odpowiedz Link Zgłoś
swinx Re: Tylko do buraków 26.10.05, 17:35 To nie była żadna ulica w centrum."Zabytki" to jakieś tam były,ale raczej do rozbiórki niż do podziwiania.Nie ma co mówić o "dostawach wielkogabarytowych".Takimi furgonami cała europa jest zaopatrywana.Zresztą,lwia część vanów ma masę ponad 2,5 tony... Te ograniczenia,to tylko dobra wymówka aby komuś ewentualnie dokopać.Jak nie będzie grzeczny oczywiście... Grzeczny =? No, kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś