Dodaj do ulubionych

Piotrków wiocha!

21.10.05, 19:55
Byłem dzisiaj w Piotrkowie.Wszystkie ulice z ograniczeniem do 2,5 tony!
Na dodatek wieśniacka glina,której trzeba tłumaczyć,że nie dla przyjemności
jestem dostawcą,a miejsce dostawy jest akurat tu! Chamowo!
Obserwuj wątek
    • politykierek Re: Piotrków wiocha! 21.10.05, 20:40
      Jeszcze by tego brakowało, aby tiry jeździły po piotrkowskich ulicach!
      Podejrzewam, że jeżdżą po duktach w Twojej wsi i stąd to zaskoczenie.
      • swinx Re: Piotrków wiocha! 21.10.05, 20:47
        W Twojej wsi,samochody dostawcze do 3,5 tony uchodzą za tiry właśnie.
        A rozkopane to ... jak jakaś pierońska kopalnia.
        Na imię tej wsi ... Piotrków Trąbalski!

• swinx Re: Piotrków wiocha! 21.10.05, 20:50
          Dafne fojefuctfo....
          • politykierek Re: Piotrków wiocha! 21.10.05, 21:02
            Widzę, że się bardzo zdenerwowałeś.
            To lubię!
            • kostucha133 Re: Piotrków wiocha! 21.10.05, 21:27
              politykierek, facet załatwił Cię bez mydła a ty rżniesz serce kapusty. Haahaaa haa.
              • politykierek Re: Piotrków wiocha! 21.10.05, 21:28
                Coś Ty jego narzeczona, że tak Cię to wzięło?
                • kostucha133 Re: Piotrków wiocha! 21.10.05, 21:34
                  No, ale facet ma rację i do tego trzeba się umieć przyznać.Żle pojęty patriotyzm
                  lokalny może wyrządzić więcej krzywdy niż dobra.
                  • kamikaze_pkow1 Re: Piotrków wiocha! 21.10.05, 21:58
                    cokolwiek by nie powiedziec to Piotrkow jednak prawa miejskie ma wiec
                    przynajmniej od strony prawnej nie jest wiocha.
                    A jak jakis burak nie umie jezdzic po miescie to juz jego sprawa.
                    • swinx Re: Piotrków wiocha! 21.10.05, 22:12
                      Pacanów też ma prawa miejskie.
                      • kamikaze_pkow1 Re: Piotrków wiocha! 21.10.05, 22:23
                        I co z tego. To ze Koziolek Matolek szedl do Pacanowa nie oznacza ze trzeba
                        zabrac prawa miejskie.
                  • politykierek Re: Piotrków wiocha! 21.10.05, 23:43
                    Nie wnikam w to czy miał rację, czy nie. Mógł nie zauważyć znaków drogowych,
                    może rzeczywiście nie było możliwości wjazdu itd. Ale forma wyrażenia swego
                    niezadowolenia (w końcu był w PT tylko gościem), jak dla mnie była nie do
                    przyjęcia.
    • jasiu74 Re: Piotrków wiocha! 21.10.05, 23:12
      w dupie mamy ciebie i twoja ciezarowke. a jak nie pasi to nie wracaj tu
      • rodzynek6 Re: Piotrków wiocha! 22.10.05, 08:53
        DOKŁADNIE.Podzielam słowa poprzednika.Uchyl rabka tajemnicy.Jak się nazywa
        twoja miejscowość?
        • paniladna Zapraszamy częściej 22.10.05, 10:44
          Zaje...fajna dyskusja! No, wreszcie jakiś jazzowy temat, bo te zaciekłe
          przepychanki osobowe już nieco nudziły....
          Pojawiła się nowa krew na forum i nowy temacik!
          Ależ zapraszamy Pana częściej! W Piotrkowie nie jest aż tak źle. Po prostu
          jechał Pan nieodpowiednim samochodzikiem :)))))
          A Wy niegrzeczni, jak pana przyjęliście? A gdzie staropolska gościnność?
          Chłopak sfrustrowany, pracę ma ciężką, to i napisał niegrzecznie. Więcej
          wyrozumiełości! I co to za maniery..... no naprawdę....
          Jasiu, i Ty przeciwko gościowi? No nie spodziewałam się :))
          • rodzynek6 Re: Zapraszamy częściej 22.10.05, 12:33
            Niech się przyzna skąd pochodzi.Gościnność staropolska może i taka by była ale
            gość też się musi umieć zachować.Bo po swojej wypowiedzi wnioskuję że to -
            WIEŚNIAK.
            • kryskanamatyska Re: Zapraszamy częściej 22.10.05, 15:12
              Poproszę o definicję wieśniaka. Jak również buraka. Czym się różni mieszczuch
              zadufany w sobie w dodatku bez innego powodu niż taki, że urodził się w MIEŚĆIE
              od wieśniaka, który urodził się na WSI?
              Czy to wasza zasługa, że pochodzicie z miasta? Jak nabzdyczony piotrkowianin
              znajdzie się przypadkiem w Paryżu czy Nowym Jorku, to dopiero zobaczy, jakim
              sam jest wieśniakiem i burakiem.
              No i, burżuje, zróbcie wreszcie coś dobrego dla tego waszego miasta, a nie
              tylko plwacie nawzajem na siebie na tym forum i narzekacie, że kołtuństwo,
              marazm, korupcja itp. A kołtuństwo to "przywilej" mieszczucha. Ot, co.
        • arcy-pan Re: Piotrków wiocha! 22.10.05, 15:07
          No coś w tym jest.Jak są te ograniczenia o których on pisze,to faktycznie jak
          dowieżć np meble,jak zaopatrzyć sklepy? Chyba że furmanką...A więc wiocha!
          • rodzynek6 Re: Piotrków wiocha! 22.10.05, 15:12
            Jak się komuś nie podoba nie musi tu mieszkać ani przyjezdzać.Ja tam lubie
            swoje miasto.
            • swinx Re: Piotrków wiocha! 22.10.05, 16:08
              rodzynek6 napisała:
              > Jak się komuś nie podoba nie musi tu mieszkać ani przyjezdzać.Ja tam lubie
              > swoje miasto.

Rodzynku,nic nie zrozumiałe(a)ś.
    • zjawiskowa Oczywiście, że wiocha. Do sześcianu! 22.10.05, 15:27
      Oczywiście, że wiocha! Jasne, że Chamowo! Od roku próbuję wam to na tyle jasno
      wytłumaczyć, aby coś do was trafiło. Wiocha optycznie, fizycznie. Ale jakie
      Burakowo z tego Piotrkowa dopiero w sferze mentalnej! Czy wy tam w tych swoich
      komórkach i slumsach lusterek nie macie? Czy ten związek srebra, którym są
      pokryte już odpadł, że się w nich przejrzeć nie możecie? Zróbcie sobie może
      zdjęcie, a potem w samotności i ciszy pokontemplujcie nad tym, co widzicie...
      Smutne to...
      Albo poczytajcie swoje posty, pełne drętwoty, nadęcia i obrażalstwa!
      Wiocha!
      • rodzynek6 Re: Oczywiście, że wiocha. Do sześcianu! 22.10.05, 16:26
        Warszawiak się odezwał.Czytałem również twoje posty.Nie odbiegaja od tych które
        wymieniłeś.Zyczę miłego dnia.
        • swinx Re: Piotrków wiocha! 22.10.05, 18:26
          rodzynek6 napisała:

> Warszawiak się odezwał.Czytałem również twoje posty.Nie odbiegaja od tych
          które
          >
          > wymieniłeś.Zyczę miłego dnia.

Nic z tego cwaniaczku!Nigdzie dotąd nie publikowałem...
          Brak argumentów...Zanim się odezwiesz,zamontuj mózg,bo kurzy się na półce!
          • rodzynek6 Re: Piotrków wiocha! 22.10.05, 20:58
            Nie chodziło mi o Ciebie tylko o poprzednika GOŚCIU.Czytaj dokładnie. :-)
            • swinx Re: Piotrków wiocha! 22.10.05, 21:13
              Sory.
              • rodzynek6 Re: Piotrków wiocha! 23.10.05, 08:31
                Ok. Nie ma sprawy. :->
      • kalosz123 Re: Oczywiście, że wiocha. Do sześcianu! 25.10.05, 19:13
        Zjawiskowa po Twoich wypowiedziach to wydaje się że jesteś tygrysem. Zakamufluj
        się inaczej
        • zjawiskowa Sędzia kalosz! 26.10.05, 00:26
          kalosz123 napisała:

> Zjawiskowa po Twoich wypowiedziach to wydaje się że jesteś tygrysem.
          Zakamufluj
          >
          > się inaczej

W czasach, kiedy jeszcze istniała w Polsce normalna piłka nożna, to znaczy,
          kiedy zawodnicy rzetelnie rozgrywali mecze, a kibice kulturalnie ich
          dopingowali, to największą kalumnią, jaką można było rzucić w sędziego ciaptaka-
          nieudacznika było "Sędzia kalosz!". Weź to do siebie, taki sam z ciebie kalosz.
          • kamikaze_pkow1 Re: Sędzia kalosz! 26.10.05, 07:41
            no nie mow zjawiskowa ze od teraz najwiekszym przeklenstwem od ciebie bedzie
            slowo "kalosz" :))
    • bigos_kk Re: Piotrków wiocha! 24.10.05, 09:44
      Nie musisz buraku przyjeżdżać do Piotrkowa Kamazem. ;PP
      Są mniejsze samochody, np. Mercedes Sprinter.
      A jak już przyjechałeś tym Kamazem, to trzeba było się przez CB-radio spytać
      jak można dojechać ta taką czy inną ulicę, a nie na chama po zakazach. :PPP
    • bigos_kk Re: Piotrków wiocha! 24.10.05, 09:44
      Nie musisz buraku przyjeżdżać do Piotrkowa Kamazem. ;PP
      Są mniejsze samochody, np. Mercedes Sprinter.
      A jak już przyjechałeś tym Kamazem, to trzeba było się przez CB-radio spytać
      jak można dojechać ta taką czy inną ulicę, a nie na chama po zakazach. :PPP
      • krzysiek491 Re: Piotrków wiocha! 24.10.05, 11:29
        Sprinter, jak większość dostawczaków, ma masę całkowitą do 3,5 tony, więc
        wjeżdżajac pod zakaz 2,5, oczywiście go łamie.
        Może się kolega swinx władował w osiedlowe uliczki i stąd problem. Ale przecież
        mogło być gorzej: mógł się zgubić w jakimś MIEŚCIE, gdzie samochody kradną, a i
        po buzi za pyskowanie można dostać.
        • rodzynek6 Re: Gdzie to STOWARZYSZENIE KRZYKACZY? 24.10.05, 17:24
          Piotrkowianie obudzcie się WRZUCAJĄ NAM.Czy jakieś tam Stowarzyszenie na Rzecz
          Piotrkowa jest ważniejsze?A Wy ze Stowarzyszenia nie umiecie zareagować jak nam
          dokładają .Czy trzeba nazwiskami żeby Was obudzić i zmusić do działania?No
          chyba że Wam to ODPOWIADA.
          • swinx Re: Tylko do buraków 24.10.05, 20:18
            Koledzy! (niektórzy) Zmieńcie na nowe torebki herbaciane,których używacie jako
            poduszki.Ja przyjechałem do Was właśnie sprinterem!(316)Przywiozłem do Waszych
            pięknych wnętrz,piękne mebelki.... A zresztą,połowa z was(większa hi hi)i tak
            nic z tego co napisałem nie zrozumie.
            Pozdrawiam normalnych.
            • donata72 Re: Tylko do buraków 25.10.05, 18:09
              jestem rodowita piotrkowianka!!!!od 9 lat mieszkam w warszawie od jakiegos
              czasu jezdze do lodzi w celach zdrowotnych i wiekszej wiochy i chamstwa
              niewidzialam w zyciu np jazda samochodem osobowym lodziak nieprzepusci bedzie
              szdl na blache wogole duzo by pisac szkoda nerwow niemowie ze piotrkow to
              jakies cudo ale musze bronic moje miasto i juz
            • michal.ch Re: Tylko do buraków 26.10.05, 12:30
              Hehe, jakoś nikt ci teraz sensownie nie odpisał. Tyle jadu, a tu nagle
              frustratom skończyły się argumenty. :>

Prawda jest taka, że z zabytkowego centrum eliminować trzeba samochody osobowe,
              których jest masa, najczęściej parkują gdzie popadnie. Natomiast techniczne
              ograniczanie wjazdu samochodom dostawczym jest idiotyzmem. Te uliczki
              obowiązkowo do przebudowy, żeby miały wiekszą nośność. Który furgon ma do 2,5 t
              mądrale?

BTW, inny problem Piotrkowa, to psie gówna. Ludzie, tyle gówien na ulicach czy
              rynku w centrów starego miasta (czyli miejscach odwiedzanych przez turystów), to
              już dawno nie widziałem! Gdzie są odpowiednie służby miejskie od sprzątania a
              także od karania niefrasobliwych właściecieli psów, ewentualnie wyłapujących
              bezpańskie zwierzęta? A może to kwestia mentalności mieszkańców? A potem taki
              jeden z drugim wielce się wielce obraża, jak ktoś zwróci uwagę, że coś jest w
              Piotrkowie nie tak.
              • krzysiek491 Re: Tylko do buraków 26.10.05, 14:09
                > Natomiast techniczne ograniczanie wjazdu samochodom dostawczym jest
                idiotyzmem. Te uliczki obowiązkowo do przebudowy, żeby miały wiekszą nośność.

Tak to rzeczywiście jest sensowny argument. Najlepiej napisz do piętnasto-
                szesnastowiecznych budowniczych, że tworząc zabudowę miejską powinni uwzględnić
                gabaryty dostawczaków. Chyba przebudowa zabytkowych uliczek na chwilę obecną nie
                bardzo jest możliwa i na świecie idzie się raczej w kierunku wyprowadzania ruchu
                z zabytkowych dzielnic, a nie ich przebudowy. A wjazdy tzw. gospodarcze można
                ograniczać, poprzez wyprowadzanie działalności gospodarczej wymagającej dostaw
                wielkogabarytowych poza zabytki, można też wprowadzić stałe / jednorazowe
                przepustki na takie wjazdy. Ale w końcu swinx nie pisał, że wpadł na Stare
                Miasto, więc na dobrą sprawę mógł gdziekolwiek wjechać pod zakaz i teraz się
                oburza, że go zatrzymano (wskazuje na to określenie "wieśniacka glina").
                A co do psich gówien - już gdzieś widziałem ten temat - chyba na MójPiotrków.
                Nie przypominam sobie, żeby istniały uregulowania prawne sankcjonujące takie
                zachowanie psów / właścicieli, więc karanie byłoby bezpodstawne. Wydaje mi się,
                że Rada Miasta może wydać uchwałę zobowiązującą właścicieli do sprzątania po
                zwierzętach, ale w Piotrkowie taka sytuacja chyba nie wystąpiła. Zresztą w czym
                problem, wystarczy patrzeć pod nogi, A problem psich gówien po pierwszym deszczu
                znika. Za to foliowe torebki, opakowania po chipsach, papiery i obecnie
                wszechobecne plakaty wyborcze będą się rozkładać po kilka miesięcy (papier) do
                kilkuset lat (folia). Czy to Ci nie przeszkadza? Bo mnie znacznie bardziej.
                Szczególnie na "placach targowych", ale i w miejscach odwiedzanych przez
                turystów też jest tego pełno. Natomiast obowiązkiem i kosztami uprzątnięcia
                plakatów wyborczych powinny być obciążone partie, które tak rozrzutnie wieszały
                swoich kandydatów w rozmaitych miejscach (także poza okrąglakami, tablicami
                wielkoformatowymi i wieżą ciśnień).
                • swinx Re: Tylko do buraków 26.10.05, 17:35
                  To nie była żadna ulica w centrum."Zabytki" to jakieś tam były,ale raczej do
                  rozbiórki niż do podziwiania.Nie ma co mówić o "dostawach
                  wielkogabarytowych".Takimi furgonami cała europa jest zaopatrywana.Zresztą,lwia
                  część vanów ma masę ponad 2,5 tony... Te ograniczenia,to tylko dobra wymówka
                  aby komuś ewentualnie dokopać.Jak nie będzie grzeczny oczywiście...
                  Grzeczny =? No, kto wie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka