Dodaj do ulubionych

Lekkoatletyka - MŚ Tokio

18.09.25, 15:49
Przed chwilą (bo potem mi się forum zesrało) reprezentantka Dominiki zdobyła srebro w trójskoku.
Jakieś 66 tys ludzi. Czyli nasz Konin / Stargard / Piotrków Trybunalski.

Gdzie my teraz jesteśmy?! Przecież atletyka była kiedyś nasza koronną dyscypliną - zaraz po kopanej.
Obserwuj wątek
    • borsuczyca.klusek Re: Lekkoatletyka - MŚ Tokio 18.09.25, 18:28
      Zmiana pokoleniowa. Poprzedni mistrzowie już zakończyli kariery albo są na ich schyłku a następców coś nie widać.
      Przykre, zwłaszcza że zawsze lubiłam oglądać lekkoatletykę. W prawie każdej dyscyplinie jest coś na swój sposób fascynującego.
      • brun_on_ten Re: Lekkoatletyka - MŚ Tokio 19.09.25, 13:58
        borsuczyca.klusek napisała:

> Zmiana pokoleniowa. Poprzedni mistrzowie już zakończyli kariery albo są na ich
        > schyłku a następców coś nie widać.

Aż tak do końca źle nie jest - bo już kilkoro poprawiło życiówki.

Ale ogólnie masz rację, mało młodych - bardzo zdolnych. To samo jest w kopanej czy skokach narciarskich.
        Co się stało ze szkoleniem młodzieży? Bo przecież daleko nie wszyscy chcą zostać tiktokerami...

• brun_on_ten Re: Lekkoatletyka - MŚ Tokio 19.09.25, 14:10
          "Gdzieś po drodze znikły mi nogi."

:D
    • e-zybi Re: Lekkoatletyka - MŚ Tokio 18.09.25, 19:22
      Piszesz, że była…Masz rację, odkąd pieniądz zaczął rządzić tym światem to wszystko się zmieniło, na gorsze.
    • a74-7 Re: Lekkoatletyka - MŚ Tokio 18.09.25, 20:32
      Ja kibicowalam Armandowi Duplantisowi ( skok o tyczce.) Stuknal 6.30m.MS.On przechodzi to lekko z wielkim zapasem .Twierdzi sie ze dojdzie do 6.60 m.Oby :)
    • a74-7 Re: Lekkoatletyka - MŚ Tokio 20.09.25, 16:31
      Jak tam Polacy walcza ? Jakies medale ?
      • borsuczyca.klusek Re: Lekkoatletyka - MŚ Tokio 20.09.25, 16:59
        Na razie nic a dzisiaj koniec imprezy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka