leptowina 01.03.06, 17:49 Czy wiadomo wam że nowy Piotrków w IV Rp będzie chiciał reprezentować obecny wiceprezydent Chojniak.Skończy z tym układem w którym jest.ha,ha Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
guzgu Re: Czy pan Chojniak będzie Kandydatem PiS 01.03.06, 22:15 ha,ha.będzie w duchu ekumenicznym a pieniądze zamiast na inwestycje pójdą na koszty pielgrzmek. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniecpt Re: Czy pan Chojniak będzie Kandydatem PiS 01.03.06, 22:58 Wyścig o stołki do przyszłego samorządu zaczął się już na dobre... Mam jednak wątpliwości co do uczciwości zamiarów niektórych polityków stających w szranki w prezydenckim turnieju. Nazwiska jakby znane, twarze te same, czy aby na pewno idą w parze z nowym spojrzeniem na piotrkowską rzeczywistość. Odpowiedź jest chyba oczywista, że tu wcale nie chodzi o Piotrków oraz jego mieszkańców. Czy pan Chojniak przywdzieje koszulkę z napisem PIS to się pewnie niebawem okaże. Ale tak naprawdę nieistotne jest to, w której drużynie kto gra. Pamiętajmy, że niektórzy startujący już w wyborach o prezydencki fotel zmieniali barwy wielokrotnie oraz kierunek działania - z prawego do lewego i z lewego do prawego. Warto grać przecież ze zwycięską drużyną. Odpowiedz Link Zgłoś
orgee Re: Czy pan Chojniak będzie Kandydatem PiS 02.03.06, 10:57 Jeśli prawica w piotrkowie nie ma lepszego kandydata to świadczy tylko o jej biedzie. Chojniak ma tylko jedną zaletę: jest młody, poza tym brak mu ikry, polotu i tak naprawdę nie widzę nic co przez lata wiceprezydentury byłoby przez niego zrobione poza bieżącymi sprawami papierkowymi i to zrobionymi na odwal się! Żadnej inicjatywy, typowy urzędzas i to na stanowisko niższego szczebla. Tu nie wygląd się liczy, trzeba człowieka z "jajami", który potrafi trzepnąć w stół i powyrzucać wszystkich nieuków i przydupasów z wgodnych stołeczków urzedniczych. Jako apolityczny przepowiadam przy pany Ch. klęskę prawicy, jeszcze większą niż za czasów pana Michała R. Odpowiedz Link Zgłoś
wolaboza Re: Czy pan Chojniak będzie Kandydatem PiS 02.03.06, 11:59 Jeżeli Pan Ch. został by prezydentem sytuacja była identyczna jak w rządzie. Wolna reka ale w mocnych trybach. Marionetka w rękach innych prawicowców . Nie daj boże takiej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Czy pan Chojniak będzie Kandydatem PiS 12.09.06, 08:50 Ha, ha, ha! Wierzący lewicowiec? Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Apolityczny wieszcz o czerwonawym zabarwieniu, co? 12.09.06, 08:49 Chojniakowi brakuje "ikry i polotu"? A Larecki, Czapla i Ziółkowska mają jej pewnie w nadmiarze, co? Taki kawior koloru czerwonego, co? Piszesz, że "trzeba człowieka z "jajami", który potrafi trzepnąć w stół i powyrzucać wszystkich nieuków i przydupasów z wgodnych stołeczków urzedniczych". To ty widać potrzebujesz na fotelu prezydenckim niezłego chama! To już nie czasy PRLu, chłopcze! Zapewniam, że ogładą i kulturą można zyskać o wiele więcej! Mam nieodparte wrażenie, że gdyby trzeba było przeprowadzać reformy twoim sposobem w twoim miejscu pracy, to właśnie "poleciałbyś" pierwszy jako "nieuk" i "przydupas na wygodnym stołeczku". Najwięcej krytykantów i kontestatorów poczynań innych znaleźć można wśród osobników sfrustrowanych i zakompleksionych. I nie wieszcz klęski prawicy, bo przed wyborami prezydenckimi i parlamentarnymi ludzie twojego pokroju i zapatrywań podobnie przepowiadali i co? Później wypłakiwali się w poły marynarek i obgryzali paznokcie w bezsilnej wściekłości, ha, ha! Nie uczysz się na cudzych błędach, to chociaż lecz się na swoich. Pozdrawiam oponenta orgee! Odpowiedz Link Zgłoś
domino9991 Re: Czy pan Chojniak będzie Kandydatem PiS 21.03.06, 16:07 I ładny chłopczyk do przecinania wstążek ! Odpowiedz Link Zgłoś
domino9991 Re: Czy pan Chojniak będzie Kandydatem PiS 02.05.06, 16:23 Nie wiem czy będzie ! Wiem, że w PiS jest konflikt co do osoby chojniaka. Znam trochę tych ludzi choć się z nimi nie zgadzam. Chojniak ładnie mówi, przecina wstążki i tyle. Ale to chyba za mało. Gdzie edukacja, opieka społeczna czyli największe pieniądze wydawane w budżecie naszego miasta ? Czy rola wiceprezydenta ma się ograniczać do ustawiania swoich klocków ? Co się zmieniło w Piotrkowie ? Według mnie nic! Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: Czy pan Chojniak będzie Kandydatem PiS 03.05.06, 19:55 Coraz gorsze sa te wiadomosci dotyczace kandydatur na prezydenta Piotrkowa. Czlowiek naprawde coraz bardziej moze sie przekonac ze wlasciwie to nie ma osoby godnej tego urzedu. I to juz fajne nie jest napewno. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Spokojnie zagłosuję na Chojniaka i PiS! 12.09.06, 08:51 Przynajmniej uczciwi! Odpowiedz Link Zgłoś
duch_prawdy Re: Czy pan Chojniak będzie Kandydatem PiS 23.09.06, 18:01 No właśnie dostał już "namaszczenie" ? Czy będzie zgodnie z nowym hasłem PISu "karmić kaczuszki"? Odpowiedz Link Zgłoś
kregi Re: Czy pan Chojniak będzie Kandydatem PiS 23.09.06, 18:03 złosliwy jesteś, tak szczerze mówiąc z informacji/plotek które dochodzą do mnie o różnych nameszczeniach to Chojniak jest najlepszym kandydatem. Od razu mówie nie znam go, ale znam przymiarki innych kandydatów i zaczynam sie bać o przyszlość tego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_prawdy Re: Czy pan Chojniak będzie Kandydatem PiS 23.09.06, 18:15 Nie jestem złośliwy - tylko zauważyłem fakt. A że hasło "głupokowate" to nie moja wina. Wybacz:) Zwłaszcza w kontekście wyborów lokalnych.. Karmienie kaczuszek ? jak ja mam to rozumieć ? W Piotrkowie nawet łabędzi w parku już nie ma... A co do kandydatów. Powiem tak, ten co będzie w kampanii najmniej czarował i mówił konkretnie dostanie mój głos. Nie wierz w wizję "miasta mlekiem i miodem " płynącego za 4 lata. Przez ten okres da się zrobić tylko kilka kardynalnych spraw. I to jak dobrze pójdzie. Ani się nie wymieni wszystkich dziur w asfalcie ani nie da sie wszystkim potrzebującym mieszkań komunalnych. Ważne od czego zacznie kandydat. Jak będzie mówił, ze poczyni oszczędnośći w urzędzie - znaczy będzie przesuwał w budżecie. :)Mam nadzieje, ze ludzie zmądrzeli.... Potrzeba nam odważnego człowieka, który będzie wiedział czego chce i nie da się szarpać raz lewej raz prawej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
kregi Re: Czy pan Chojniak będzie Kandydatem PiS 23.09.06, 18:59 Przemyśłałem tą kaczke. Staje sie ona maskotką PIS-u w wyborach. Bardzo dobre posuniecie wyborcze. Wszyscy dzisiaj mówią o tych kaczkach i nareście ktoś pomyslał i doszedł do wniosku ze można te żarty wykorzystać i zmienić w niezłą pozytywna reklame. I niech daja kaczki za darmo :-)). wreszcie cos fajnie bedzie pływać wannie bo ciągle te balonki i chorągiewki to staje sie nudne. Dostałem raz płyte CD ale niestety nie pływala :-((((. Odpowiedz Link Zgłoś
o-bla-di-o-bla-da Jeśli tak, to chyba w głębokiej śpiączce. 24.09.06, 01:53 A to w ogóle w Piotrkowie jest jakiś PIS? Jeśli tak, to chyba w głębokiej śpiączce. A ze śpiączki wybudzić się - oj, dość rzadka sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś