swiadek24 28.07.06, 16:50 miasta.gazeta.pl/opole/1,35086,3512310.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lumos2 Re: Trynkiewicz... 28.07.06, 22:02 Czytając ten artykuł wracam do przeszłości, pamietam co wówczas działo się w Piotrkowie, i pamiętam artykuły prasowe donoszące o rozpaczy matki tego czwartego dziecka, którego nie chciano szukać. Ten potwór został osądzony, ale prawo i państwo zachowały się wobec niego łagodniej niż wobec ludzi z afery mięsnej. Ten wyrok to policzek zarówno dla państwa jak i wymiaru sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: Trynkiewicz... 28.07.06, 22:21 wykorzystal potezna dziure prawna. Byl okres ze kare smierci zamieniano na 25 lat, dopiero pozniej wprowadzono dozywocie. Kiedys w telewizji byl program i powiedziano ze taki jak on nie powinien nigdy wyjsc na wolnosc bowiem dalej bedzie robil to samo. Byc moze da sie go odizolowac na dluzej niz okres do konca wyroku. Odpowiedz Link Zgłoś
ziontr Re: Trynkiewicz... 29.07.06, 22:03 Miejmy nadzeję, że ten człowiek doczeka w psychiatryku kresu swojego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
lumos2 Re: Trynkiewicz... 30.07.06, 13:24 A ja myslę, że niestety po odsiedzeniu tej kary wyjdzie na wolność i bedzie robił to co robił. Może na początku przez jakiś czas będzie siedział cicho, ale jego chora natura wcześniej czy później da o sobie znać. Odpowiedz Link Zgłoś
coloquez Re: Trynkiewicz... 29.07.06, 22:02 Pamietam ten dzien, kiedy dowiedzialem sie o tej zbrodni. Byla noc, sluchalem akurat popularnej wowczas aducji "Radio noca", kiedy w wiadomosciach zakomunikowano o tym. Poniewaz mialem wtedy 17 lat zrobilo mi sie dziwnie i strasznie zarazem. Pomyslalem, ze moglo spotkac to kazdego chlopaka bedacego w moim wieku. W tym okresie niewiele w mediach mowiono o tego typu wydarzeniach... Tym wiekszy byl to dla mnie szok. Po latach emocje opadly, sam teraz mam malego dzieciaka. Mysle, ze dla bezpieczenstwa wszystkich dzieci powinno sie tego opetanego zbrodniarza na zawsze wyaliminowac z zycia spelecznego. Cokolwiek mialoby to oznaczac... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek491 Re: Trynkiewicz... 31.07.06, 10:08 Ja też pamiętam, jak jechaliśmy z kolegami na rowerach nad Zalew Sulejowski i się dziwiliśmy, że tyle milicji sobie ćwiczenia w lesie urządza. A wieczorem w domu przerażeni rodzice witają niczego nieświadomego syna. Dziś mam małe bliźniacki i uważam, że dla ich bezpieczeństwa, tacy ludzie jak T. nie powinni chodzić po ulicach. Jest mi obojętne, czy do końca życia będą w celi, czy też zostaną w majestacie prawa wyeliminowani. Nie patrzę na to jak na zasłużoną karę (oko za oko...), czy jak na zemstę w majestacie prawa. Tylko jak na działanie prewencyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
ziontr Re: Trynkiewicz... 31.07.06, 17:00 Nie ma prawnej możliwości eliminacji fizycznej kogokolwiek. Ktokolwiek będzie chciał zabić T. będzie odpowiadał jak za zabójstwo. Ten człowiek może spędzić resztę swojego życia w szpitalu dla obłąkanych. Odpowiedz Link Zgłoś