Dodaj do ulubionych

Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobrego !

• klarysa66 Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 22.06.07, 09:02
      Tragiczne i smutne, ciekawe czy pan Redka podtarł też panu Prezydentowi t....k
      w Calvadowskiej toalecie. Pogodził słuszne i przyjemne.,..
    • sprawiedliwy28 Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 22.06.07, 23:07
      Pan prezydent w odpowiedzi na interpelację radnego Pawła Ciszewskiego o
      udostępnienie koncepcji pracy szkoły odpowiedział,że nie ma podstawy prawnej ,
      żeby mu je udostępnić, nie odpowiedział jednak , a jaka jest podstawa prawna ,by
      nie udostępnić.
      Prezydent sie po prostu boi , bo wyszłoby na jaw , że dyrektor który "wygrał"
      w Chrobrym czy ten który "wygrał" w 16- ce, czy 4-ce - nie mieli żadnej wizji
      pracy szkoły i wystarczyłoby tylko te koncepcje przedstawić niezależnym
      fachowcom czy choćby nawet laikom i byłoby wiadomo kto powinien wygrać.
      Na konkursie kandydaci przedstawiali przede wszystkim koncepcje pracy szkoły
      i to miało decydować, np. jak napisał Obszarny w dzisiejszym Dz.Łódzkim H.
      Michalski nie przedstawił żadnej koncepcji pracy ILO.
      Te wizje szkoły, o których piszę to nie są żadne dokumenty wojskowe związane z
      bezpieczeństwem kraju itp., zyjemy w demokratycznym kraju i gdyby prezydent nie
      bał sie tego , że wyjdzie na jaw niekompetencja ustawionych przez niego
      dyrektorów, to na pewno nie bałby sie tych wizji przedstawić radnemu.
      No cóz , jak sam twierdzi, jemu wszystko wolno, on zawsze ma rację, wszydtko
      wie najlepiej, ale nie rozumie jednego, że tak jak ja , tak coraz więcej
      Piotrkowian ma dosć jego bezczelności i zakłamania. "Chrobry" mu tego nie
      wybaczy , bo Chrobry znaczy silny !!!
      • roboll Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 22.06.07, 23:27
        czegos tu nie rozumiem ? to jakas aberracja...dlaczego ma byc tajna koncepcja,
        ktora ma byc realizowana ? ma byc realizowana tajnie ? to nie jest prywatny
        folwark jednego, drugiego czy trzeciego pana... to moze utajnic strategie
        rozwoju miasta ? idiotyz totalny i proba ukrycia ignorancji...solidarne
        panstwo - z kim ? i dla kogo ?
        • annadeyas Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 23.06.07, 13:35
          Nareszcie ktos rozumiejący demokrację! Poczytaj wątek : "Nowi dyrektorzy- brawo
          prezydent!" (str. 2 forum, a chodzi o ustawiony konkurs w szkole nr 16).
          Znalazło się jednak paru komuchów - jakiś" obserw 1."(mentalnie, bo nie o wiek
          tu chodzi, a o popieranie antydemokratycznego utajniania wszystkiego, co może
          być dla władzy niewygodne)), którzy walczą z demokracją i to MNIE oskarżają o
          nawyki z dawnych czasów. Zupełne tępaki, bez pojęcia o jawności, demokracji
          itp. Ręce opadają. Na szczęście są jeszcze ludzie normalnie myslący, bo już
          czułam się osamotniona. Na wszelki wypadek powtórzę : Prezydent nie robi łaski,
          udostepniając WSZELKIE materiały z pracy samorządu, o ile nie stanowia
          tajemnicy państwowej. Ma OBOWIĄZEK udostępnić je każdemu obywatelowi miasta, że
          już o radnych - jako przedstawicielach obywateli miasta nie wspomnę. Na miejscu
          radnego Ciszewskiego postawiłabym Prezydenta w stan oskarżenia o łamanie zasad
          demokracji!
          • obserw1 Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 25.06.07, 14:52
            Nie będę sie zniżał do twego ,Anno,poziomu i pokazywał zęby broniąc zajadle swoich racji. Powiem jedno: z pracy samorządu owszem,ale nie wówczas,gdy podpisuje się dokument zabraniający wręcz "wynoszenia" czegokolwiek z prac np.komisji. Czy ty,Anno,jesteś bezrobotna,że ciągle i ciągle parasz sie (i masz na to czas) pisaniem różności?! Ubliżaniem od komuchów?! A ty kim jesteś?!!!
    • p.ciszewski Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 23.06.07, 20:52
      Oficjalne stanowisko władz w kwestii koncepcji rozwoju szkół przedłożonych na
      konkursach można przeczytać tutaj:
      www.naszpiotrkow.republika.pl/docs/interp_%20szk.pdf
      • mily.pan Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 23.06.07, 21:19
        "Świetna" odpowiedź Prezydenta na interpelację pana Ciszewskiego. Od zawsze
        sądziłem, że posługiwanie się paragrafami, które sprowdzają się wyłącznie do
        stwierdzenia, że wszystko jest tajne, jest bynajmniej ukrywaniem rzeczy
        istotnych. Wciąż trudno zrozumieć dlaczego koncepcje funkcjonowania szkół
        przedstawione przez kandydatów na dyrektorów ww. placówek stanowią taką
        tajemnicę. Dlaczego ludzie na co dzień związani z tymi szkołami, tworzącymi te
        szkoły (i nie chodzi mi jedynie o "mury", ale zdecydowanie o klimat szkół) nie
        mają prawa, by ocenić owych koncepcji tych, którzy przez następne lata mają
        nimi zarządzać??!

Myślę, że większość społeczeństwa piotrkowskiego ma podobny pogląd, co pan
        Radny Ciszewski. Nie wszystko chyba odbyło się tak, jak należy. Szkoda, bo nie
        tak wyobrażałem sobie rządy obecnego Prezydenta.

I nie ma co się łudzić, że za 2 lata, przed kolejnymi wyborami, większość
        zapomni o odbytych "w świetle prawa" konkursach. Z pewnością nie dadzą o tym
        zapomnieć nowowybrani dyrektorzy - ponoć "lepsi" i z "lepszą koncepcją".

A panu, Panie Radny Ciszewski, dziękuję za to, że o swoich wątpliwościach
        potrafi mówić Pan również na sesjach (czego dowodzi wspomniana interpelacja).
        Oglądając lokalną relację z Sesji Rady, kiedy p. Prezydent odpowiadał na Pana
        wąpliwości, wyraźnie widziałem jego wzburzenie i zakłopotanie. A słowa: "Radzę
        Panu, Panie Radny..." wypowiedziane w tonie groźby i ostrzeżenia rozbawiły
        mnie. Udało się panu zdenerwować Prezydenta! Dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam!
      • sprawiedliwy28 Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 24.06.07, 00:20
        Ochrona danych osobowych nie ma nic wspólnego z tajnością innych informacji,
        natomiast to oświadczenie , które przesłał prezydent radnemu Ciszewskiemu może
        ewentualnie dotyczyć członków komisji konkursowej, a nie jego samego , nie
        organu Prezydenta. Prezydent nie podpisywał żadnych oświadczeń , iż koncepcje
        pracy szkół są tajne, że on ich nie może udostępnić, niech poda podstawę prawną
        , której nie ma.
        Chcę podkreślić jedno, że żaden z "przegranych kandydatów na dyrektora czy I
        LO, czy 16-ki..., nie boi się udostępnić swojej koncepcji , bo ją posiada i wie
        że jest dobra i lepsza od kontrkandydata. Na prośbę Pana Ciszewskiego udostępnią
        mu oni od ręki te koncepcje, ale na pewno ustawieni dyrektorzy nigdy swoich
        koncepcji nie udostępnią, a tym bardziej pan prezydent .
        Panie prezydencie skoro pan twierdzi , że wygrali najlepsi czego pan się
        boi?, po drugie czego pan oszukuje w odpowiedzi na interpelację Ciszewskiego ,
        że oprócz wizji szkoły były przy ocenie kandydatów brane pod uwagę inne złożone
        przez nich w ofercie dokumenty, bo gdyby tak rzeczywiście było to już
        całkowicie, przy sprawiedliwym podejściu 7 pana graczy - pana dyrektorzy nie
        mieliby żadnych szans.
        Przebieg konkursów obserwuję od samego początku, zaskakuje mnie ogromne
        zakłamanie prezydenta, ale obserwuję że coraz więcej osób wyrabia sobie o nim
        właściwe zdanie, ja od bardzo niedawna, nawet księża zapatrzeni w Krzysia,
        którzy nie do niedawna oddaliby za niego rękę.
        • klarysa66 Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 24.06.07, 22:55
          Przesrosło to pana panie prezydencie.... niestety.
    • sprawiedliwy28 Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 24.06.07, 23:00
      W dniu 21 czerwca 2006 r. w "Tygodniu Trybunalskim" ukazały się aż 3 listy
      otwarte o Prezydenta Piotrkowa Tryb. Krzysztofa Chojniaka : 1.Rodziców uczniów i
      ILO im. Bolesława Chrobrego w Piotrkowie Tryb., 2.Członków Rady Pedagogicznej SP
      16, 3.Rady rodziców SP Nr 16.
      We wszystkim w/w listach bije żal, rozgoryczenie, zignorowanie do człowieka ,
      który podeptał zasady demokracji - czyli do Pana panie Prezydencie Piotrkowa
      Trybunalskiego.
      Słowa protestu Rady Pedagogicznej SP 16 są niczym innym jak walka o PRAWO i
      SPRAWIEDLIWOŚĆ, które dla Pana Panie Prezydencie są tylko tarczą, która w Pana
      mniemaniu chroni Pana przed wszystkim, bo jest Pan u władzy i może Pan robić co
      tylko pan chce.
      Ja sam głosowałem za Prawem i Sprawiedliwością, choć po tym czego Pan dokonał
      , bardzo żałuję. Za komuny było się do kogo przynajmniej odwołać , a teraz nie
      ma do kogo i pomimo społecznego krzyku sprzeciwu robi Pan co Pan chce!
      Jednak cieszę się , ze jest coraz więcej odważnych ludzi, tak jak nauczyciele i
      rodzice 16-ki, tak jak Ewa Kopeć z I LO i część nauczycieli i rodzice, tak jak
      Pan Sztuk , dla których jeszcze sprawiedliwość , uczciwość, demokracja, historia
      i tradycje znaczą bardzo dużo!!!.
      • luska66 Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 25.06.07, 18:36
        Ludzie! Przestańcie i zajmijcie się robotą. Prezydent Chojniak wie co robi! Tak
        go ganicie za to, że przerywa stare układy i kuklus-klany.... Dość tego! Jestem
        za Prezydentem i całkowicie go popieram.Nareszcie inni będa mogli się sprawdzić
        Ci bez zaplecza radnych, kontaktów itd. Brawo Prezydent! Znowu na Pana
        zagłosuję!!!!
    • voysky Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 25.06.07, 09:54
      I ja z przykrością informuję, że zaufałem i oddałem swój głos w wyborach
      prezydenckich na K. Chojniaka. Wszystkich, których wybór tego człowieka na na to
      stanowisko dotknął - serdecznie przepraszam za to, że przyłożyłem swą rękę do
      takiego stanu rzeczy. I jako człowiekowi, jest mi po prostu łyso.
      • sprawiedliwy28 Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 09.07.07, 20:04
        Mam wrażenie, że wszyscy, którzy wypowiadają się w tej sprawie nie maja pojęcia
        w jakim kraju żyjemy. Ludzie! Obudźcie sie i przestańcie sie dziwić, bo macie to
        wszystko na własne życzenie. okazuje się, że wszyscy wykazaliśmy naiwność, a
        teraz prawi i sprawiedliwi robią z nami co chcą. Jeśli teraz nie wykażemy się
        większym zdecydowaniem i nie będziemy naprawdę solidarni w naszych działaniach,
        to nasze dzieci będą uczyły się w szkole, gdzie najwyższą wartością jest
        umiejętność "kolesiowego załatwienia", jak w czasach, z których złem w swoich
        hasłach / i tylko hasłach/ walczy PiS.
        Może ktoś więc zaproponuje jakieś konstruktywne rozwiązanie!
    • daos Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 25.06.07, 14:49
      Napluto w twarz szkole, tradycji oraz przyzwoitym mieszkańcom grodu.
      • obserw1 Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 25.06.07, 16:07
        pluto od zawsze,a ty dopiero teraz to widzisz?!
    • sprawiedliwy28 Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 27.06.07, 21:00
      Re: Dyrektor Chrobrego

Ja nie twierdzę, że jest to zły człowiek, ale z pewnością mogę powiedzieć,
      śledząc w jaki sposób został dyrektorem, że jest to człowiek bez krzty honoru.
      Jak taki człowiek będzie uczył młodzież I LO demokracji?, skoro wszyscy
      wiedzą w jaki sposób został tym dyrektorem.
      Ja na jego miejscu szybko bym złożył rezygnację, młodzież licealna , to nie
      przedszkolaki, to są już prawie dorośli ludzie, myślący i wyciągający wnioski.

Wszyscy w Piotrkowie wiedzą w jak bezczelny sposób został ustawiony konkurs
      na dyrektora, a również to , że Pan H. Michalski nie ma żadnych osiągnięć
      zawodowych, nie jest nawet nauczycielem dyplomowanym, to wstyd i to w tym wieku!!!
      Największym jego "osiągnięciem" jest znajomość z Prezydentem czy P. Redką ,
      a więc kolesiostwo i brudna polityka , to dla niego
      wyznacznia ! .

"Chrobry" wychował wielu patriotów, wielu wielkich Polaków, a teraz kto
      młodzież będzie uczył demokracji, szacunku do prawdy , szacunku do sprawiedliwości ?

Michalski już był kiedyś dyrektorem w Liceum Społecznym na Strączyńskiego,
      ale się nie sprawdził i musiał odejść, w Dz.Ł. był cykl artykułów "szkoła czy
      dom wariatów", nie chcemy domu wariatów z I LO !

Może jak piszesz nie jest złym człowiekiem, ale skoro nie złym , to pewnie
      głupim i ślepym lub jak napisałem wcześniej pozbawionym honoru ,skoro dla stołka
      się sprzedał, zdeptał zasady demokracji, uczciwości i po prostu zwykłej ludzkiej
      przyzwoitości.

Dyrektorem "Chrobrego", jak powiedział Prezes Towarzystwa Absolwentów
      Chrobrego, zawsze był człowiek odpowiedzialny sprawdzony, honorowy, dobrze
      znający szkołę i jej problemy, a co teraz .....
      • analityk51 Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 27.06.07, 21:44
        Przed kim chcecie bronić tradycji i poziomu I LO ? To śmieszne - przed władzą
        którą sami wybraliście? Teraz to już lepiej poprzenoście swoje dzieci do innych
        liceów, najlepiej poza Piotrków. Poza korupcyjnymi obsadami stanowisk istnieje
        zapewne korupcyjna metoda przyjęć do tych szkół. W takim dużym mieście nie ma
        elektronicznego naboru do szkół średnich - a wiecie dlaczego??? nie tylko
        dlatego że odpowiedzialni za to urzędnicy nie potrafią obsłużyć komputera, ale
        też z powodu łatwiejszego mataczenia miejscami w liceach. Sądzicie że to nie
        jest problem. OOOOO. Jak wasza latorośl znajdzie się w klasie z 10 nieukami -
        to ręczę że zaczniecie płacić prywatne lekcje - bo w szkole będzie się równać
        do najniższego poziomu- poziomu układu. Już wiecie po co TACY DYREKTORZY???
        • prapradziad Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 27.06.07, 23:16
          Wreszcie ktoś spuścił kurtynę milczenia!
    • piotrkowianka2 Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 28.06.07, 23:47
      Ja też głosowałam na Chojniaka, bo wydawało mi się, że jest rozsądniejszą
      kandydaturą niż jego kontrkandydat. Niestety zawiodłam się jak większość
      wypowiadających się na tym forum. Człowiek nie potrafi przyznać się do swoich
      błędów a ciepłe posadki rozdaje swoim znajomym w tak mało subtelny sposób, że aż
      boli. Odwołać go, niech zapłaci stołkiem i stanie do konkursu. Zobaczymy czy
      będzie mu się podobało.
      • sprawiedliwy28 Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 30.06.07, 22:56
        Właśnie przed chwilą odpowiedziałem "rozczarowanemu", że popieram jego opinię
        na tema prezydenta i jego poczynań w Piotrkowie. Przed konkursami na dyrektorów
        szkół był mi obojętny ale po tym jak bezczelnie ustawił konkursy wiem jakim jest
        człowiekiem. Po zatwierdzeniu nowych dyrektorów nie miał żadnych obiekcji przed
        pokazywaniem się publicznie w Piotrkowie z Pawłem Redką ( zjedli w Calvado
        wspólny obiad ), który pod jego "kierownictwem" i przyzwoleniem ustawiał konkursy.
        Są wakacje, wszystko się wycisza, że całkowicie się wyciszy - na to liczy
        prezydent i jego kolesie, nie zdają sobie jednak sprawy, ze głęboko zadana rana
        szybko się nie zagoi... lub w ogóle się nie zagoi.
        • prapradziad Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 01.07.07, 23:49
          Ty się lepiej ustosunkój do tego co nam przekazał analityk51? Bo znowu "walisz"
          jakieś przemówienie. A każde przemówienie ma to do siebie, że jest w koło
          Macieju!
    • sprawiedliwy28 Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 02.07.07, 22:58
      Koszmaru konkursów na pewno nie mamy za sobą , ponieważ pozostały w naszych
      sercach i pokazały jak władza może być bezczelna, że może robić co chce , nie
      licząc się z nikim i z niczym....
      Każdy kto ma poczucie honoru, odrobinę własnej ludzkiej godności, nie zapomni o
      tym co się stało i na pewno w odpowiednim czasie podziękuje prezydentowi i jego
      kuplom.
      Oni nie są bogami i w końcu muszą się o tym przekonać, uczciwi obywatele
      nie pozwolą, żeby skorumpowali Piotrków tak jak chcą skorumpować piotrkowską
      oświatę, poprzez wybór na dyrektorów szkół samych BMW ( biernych , miernych ale
      wiernych ).
      • sprawiedliwy28 Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 06.07.07, 16:53
        Sprawiedliwość w końcu dopadła Błaszczyńskiego,dopadnie też na pewno wkrótce
        Chojniaka. Obaj brali udział w ustawianiu konkursów w szkołach i obaj poniosą
        zasłużoną karę. W czasie trwania konkursów oświatowych pokazali swoje prawdziwe
        oblicze, czują się nadal pewnie, ale prognozuję , czego przykładem jest
        Błaszczyński, że ludzie takiej arogancji władzy długo nie wytrzymają i szybko
        skończy się ich panowanie .
        Niszczenie Piotrkowa zaczęło się od "Chrobrego", "16-ki", "4-ki" i innych
        szkół, teraz słychać o przedsiębiorstwach - "komunalce" , "zarządzie dróg" itd.
        Dobrze, że w końcu zagrzmiało i gromy z nieba zaczęły trafiać do celu.
    • sprawiedliwy28 Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 08.07.07, 00:23
      Felieton Pawła Lareckiego "Łapy precz od Chrobrego", który znajduje się na
      stronie MojPiotrkow.pl ma już 22400 odsłon i już staje się najczęściej czytanym
      artykułem wśród wszystkich felietonów i artykułów z zamieszczanych do tej pory
      na stronie Moj Piotrkow.pl. 22 400 odsłon !! i to w tak krótkim czasie , to o
      czymś świadczy...
      • voysky Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 08.07.07, 20:13
        sprawiedliwy28 napisał:

> Felieton Pawła Lareckiego "Łapy precz od Chrobrego", który znajduje się na
        > stronie MojPiotrkow.pl ma już 22400 odsłon i już staje się najczęściej czytany
        > m
        > artykułem wśród wszystkich felietonów i artykułów z zamieszczanych do tej pory
        > na stronie Moj Piotrkow.pl. 22 400 odsłon !! i to w tak krótkim czasie , to o
        > czymś świadczy...

Świadczy to o tym, jak nośna jest sprawa Chrobrego jako zasłużonej placówki
        oświatowej. Świadczy też to o zainteresowaniu samym tym szkodliwym mechanizmem,
        jaki uruchomiono w magistracie wokół wyłaniania dyrektorów szkół "w drodze
        konkursu". Liczba odwiedzin strony z tym artykułem świadczy także, że takie
        teksty jak ten Pawła Lareckiego, pisane z odwagą i polotem, chętnie są czytane.
        I tylko szkoda, że po tym Chojniaku & spółce z o.o. spłynęło to wszystko jak po
        gęsi. Pokazali ci panowie, gdzie oni mają zasady i głos tych co ich wybrali. Tam
        mają, gdzie Oleksy na obiedzie u Gudzowatego mówił, gdzie SLD ma Polskę. Czyli -
        dla przypomnienia: w d...e!
        Ale my ich będziemy mieli w d...e już przy najbliższych wyborach albo daj Boże,
        znacznie szybciej, przy okazji referendum lokalnego w sprawie odwołania tych
        "wybrańców".
        • zatroskany.o.piotrkow Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 09.07.07, 11:16
          voysky napisał:

> sprawiedliwy28 napisał:
          >
          > > Felieton Pawła Lareckiego "Łapy precz od Chrobrego", który znajduje s
          > ię na
          > > stronie MojPiotrkow.pl ma już 22400 odsłon i już staje się najczęściej c
          > zytany
          > > m
          > > artykułem wśród wszystkich felietonów i artykułów z zamieszczanych do te
          > j pory
          > > na stronie Moj Piotrkow.pl. 22 400 odsłon !! i to w tak krótkim czasie ,
          > to o
          > > czymś świadczy...
          >
          > Świadczy to o tym, jak nośna jest sprawa Chrobrego jako zasłużonej placówki
          > oświatowej. Świadczy też to o zainteresowaniu samym tym szkodliwym mechanizmem,
          > jaki uruchomiono w magistracie wokół wyłaniania dyrektorów szkół "w drodze
          > konkursu". Liczba odwiedzin strony z tym artykułem świadczy także, że takie
          > teksty jak ten Pawła Lareckiego, pisane z odwagą i polotem, chętnie są czytane.
          > I tylko szkoda, że po tym Chojniaku & spółce z o.o. spłynęło to wszystko jak po
          > gęsi. Pokazali ci panowie, gdzie oni mają zasady i głos tych co ich wybrali. Ta
          > m
          > mają, gdzie Oleksy na obiedzie u Gudzowatego mówił, gdzie SLD ma Polskę. Czyli
          > -
          > dla przypomnienia: w d...e!
          > Ale my ich będziemy mieli w d...e już przy najbliższych wyborach albo daj Boże,
          > znacznie szybciej, przy okazji referendum lokalnego w sprawie odwołania tych
          > "wybrańców".

No cóż, oni wychodzą z założenia, że psy szczekają a karawana idzie dalej. Są
          nieprzemakalni. A to zaleta, umieć twierdzić, że deszcz pada, kiedy plują.
          Bardzo szkoda że pokazuje się społeczeństwu, w tym młodzieży takie ANTYstandardy
          postępowania władzy. Demoralizacja do kwadratu.
          Kompromitacja prezydenta do sześcianu.
          Ze wszystkich szkół, faktycznie, najbardziej ucierpi Chrobry, było nie było,
          grubo ponad 300 lat tradycji oświatowych. Mury, w których czuje się
          specyficznego ducha. Widać nadszedł czas na parweniuszy. Smutne to bardzo.
          • big66 Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 09.07.07, 13:25
            Macie szansę obrony swojej szkoły - Przeydent powinien być na pielgrzymce do
            Częstochowy, nie wykluczone że tam Was wysłucha. Wierzącym polecam modlitwę bo
            tylko cud może tu coś zmienić. A tak naprawdę najważniejsza jest pokora. Jak
            Was biją nadstawcie drugi policzek.Jeśli tu nie wytrzymujecie to trzeba
            pomyśleć o wyprowadzce. Ku pamięci, dla potomnych może warto byłoby zachować
            dobre wspomnienia o czasach świetności tej szkoły i tego miasta. To będą
            stracone lata i zmarnowana okazja do rozwoju i polepszenia jakości życia
            piotrkowian. No cóż jaki pan - taki kram.
    • phonica A może by mu tak zafundować "impiczment"? 09.07.07, 16:06
      A może by mu tak zafundować "impiczment"?
      Nie nowemu dyrektorowi Chrobrego! Ale Chojniakowi! Co o tym myślicie?
      Albo skazanie na banicję i wygnanie z miasta?!
      • big66 Re: A może by mu tak zafundować "impiczment"? 09.07.07, 17:42
        Tak, niech pilnuje honoru swojej szkoły..... w Tomaszowie!!!
    • widze.wszystko Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 10.07.07, 12:11
      W życiu nie można by się spodziewać, że ta śmierdząca sprawa jednak nie wyjdzie
      z kloaki. A jednak nie wyszła. Unurzano ją w gnojówce aż do końca. Brzydzę się
      tym. Gardzę tymi, na których chyba diabeł kazał mi zagłosować. Człowiekowi
      głupio przed samym sobą teraz, nie mówiąc już, że trudno byłoby dziś komuś się
      przyznać, na kogo poszedł mój głos. Tfuj!
    • hyrpo Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 11.07.07, 00:23
      Wracam ja do miasteczka po czasie jakimś spędzonym gdzie indziej na pracy
      opłacanej normalnie, czytam i oczom nie wierzę. To taką ludzie w Piotrkowie
      sobie władzę municypalną wybrali? Jakżeż to dalekie od standardów demokracji na
      Zachodzie... Chojniak, kto to jest, ten Chojniak?!
      • sprawiedliwy28 Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 11.07.07, 23:39
        hyrpo napisał:

> Wracam ja do miasteczka po czasie jakimś spędzonym gdzie indziej na pracy
        > opłacanej normalnie, czytam i oczom nie wierzę. To taką ludzie w Piotrkowie
        > sobie władzę municypalną wybrali? Jakżeż to dalekie od standardów demokracji na
        > Zachodzie... Chojniak, kto to jest, ten Chojniak?!

Wiemy, że Chojniak w tej chwili jest prezydentem Piotrkowa, ale jakim jest
        człowiekiem? - też się przekonaliśmy, a mianowicie jest bezwzględny, pyszny i
        arogancki , zmierza po trupach do celu , z nikim się nie liczy, zdanie opinii
        publicznej spływa po nim jak woda po kaczkach.
        Po konkursach na dyrektorów szkół pokazał , ze liczą sie dla niego tylko
        układy, prywatna szkoła Gabor jest dla niego sto razy ważniejsza niż "Chrobry" -
        szkoła z wielka tradycją,która wykształciła bardzo dużo wybitnych Polaków.
        Nie zawahał się ani na chwilę , żeby w mury "Chrobrego"wsadzić H. Michalskiego -
        kolegę Redki z "Oxfordu", v-ce przewodniczącego Solidarności nauczycielskiej ,
        czyli zastępcę Redki, a zarazem dyrektora Gabory, czyli pracownika Redki, który
        o żenado był w komisji konkursowej na dyrektora Chrobrego. Boże widzisz i nie
        grzmisz!!! Hypro czy juz wiesz kto to jest Chojniak?, czytaj dale...
        Właściciel Gabory ( prywatnej szkoły nastawionej na robienie dużej kasy a nie na
        kształcenie Polaków) Paweł Redka jest jego kumplem, a zarazem przewodniczącym
        nauczycielskiej solidarności, człowiek który steruje piotrkowska oświatą i
        rozdaje karty a Chojniak scenariusz realizuje , nie licząc się z demokracją ,
        ludźmi, mediami,radnymi, rodzicami, nauczycielami, kościołem, absolwentami itd.
        Konkursy były z góry przez nich ustawione, wszyscy o tym wiedzieli, ale
        scenariusz zaplanowany 3 tygodnie przed konkursami musiał być zrealizowany i
        teraz co?... miernoty, gnidy, ludzie bez honoru, będą uczyć dzieci demokracji ,
        kierować szkołami, jak kukiełki na sznurkach będą wykonywać polecenia Redki i
        prezydenta Chojniaka.
        Chojniak w Peugeocie 607 Redki jest częściej widziany niż w swoim służbowym
        aucie, no cóż pewnie Redka go zatrudni w Gaborze jak przestanie być prezydentem!
        A co mnie najbardziej oburza , że właśnie Chojniak gra świętego, idzie na
        pielgrzymkę i będzie sie upupiać, żeby znowu zdobywać elektorat wiernych i
        Kościoła - dzięki którym został prezydentem.
        Nie zdaje sobie jednak sprawy, ze ludzie którzy myślą i czują już nie wierzą w
        jego gierki i niedługo mu za to podziękują. Zbyt wielu ludzi skrzywdził,
        realizując bezwzględnie swoje prywatne cele i Bóg mu na pewno tego nie wybaczy!
        • phonica Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 12.07.07, 01:24
          Hm, na takie dictum, to normalny człowiek poszedłby i jak to mówią, obwiesiłby
          się. Albo ustalił twojego, sprawiedliwy28, nicka i poszedł z tym do sądu. Ale
          musiałaby to być nieprawda, coś napisał. Dlatego przełknie koleś i ten wpis, co tam!
    • ucecuce Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 12.07.07, 13:14
      A spuśćmy już na ten żenujący spektakl zasłonę milczenia i wstydu. Się nie
      przeskoczy rzeczywistości, i jak mówi moja sąsiadka - "szkoda nerw!"
      • r_11 Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 12.07.07, 18:48
        Tylko na to ta ekipa liczy. Żeby jakoś ucichło, uklepało się i hajda dalej. Daj
        sobie zabrać powoli wszystko co masz jeśli ci "szkoda nerw". Tu nie ma się co
        denerwować tylko trzeba zrobić z tym towarzystwem wzajemnej adoracji
        porządek.To Ty decydujesz jak żyjesz. Nikt tego za Ciebie nie zrobi. Możesz
        godzić się na wszystko jak ruski chłop za cara, albo działać tak jak głosił
        Nasz Papież - postępować uczciwie, nie krzywdzić bliźnich i przede
        wszystkim "nie lękać się".
    • rogatarp Czynny protest?! 17.07.07, 10:02
      Chodzą słuchy po Piotrkowie (ale może to tylko ogórkowe wieści), że nowy
      dyrektor Chrobrego może mieć zablokowane wejście do szkoły 1 września przez
      rodziców uczniów. Czy ktoś coś słyszał o takiej inicjatywie?
      • stu3 Re: Czynny protest?! 19.07.07, 18:03
        Do takich akcji trzeba mieć odwagę cywilną. A tu jest sporo speców od szantaży
        i pseudopsychologii. Manipulacja, zastraszanie i szantażyki. Nie ma się co
        dziwić że się ludziska boją bronić swoich racji, wolności, przekonań. Straszne
        tu są układy. Złe, niszczące ludzi, układy.
    • brzeskaa Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 19.07.07, 23:56
      Ciężkie raczej życie czeka nowego dyrektora w nowej szkole. Tego dyrektora, w
      tej szkole.Kawkę popijać będzie sam ze sobą w zaciszu gabinetu. Jak ten
      lermontowski samotny biały żagiel. No, może czasem wpadnie dla towarzystwa jakiś
      pojedynczy klakier. Albo któryś ze spółdzielni Gumowe Ucho.
    • brzeskaa Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 23.07.07, 23:42
      Odwiedziliśmy w weekend koleżeństwo w W-wie, byłych uczniów Chrobrego. Jak im
      opowiedzieliśmy, jaki tu w Piotrkowie przebieg miały "konkursy" na dyrektorów
      szkół, a zwłaszcza I LO, to się biedni za głowy złapali. Tak z podziwu wyjść nie
      mogli, jaką to sobie piotrkowianie własnymi rękami (bo rozumu im chyba zabrakło)
      władzę wybrali na 4 latka.
    • witch47 Fałszywy Chojniak 24.07.07, 20:10
      Ekipy rządzącej Piotrkowem nie interesuje dobro szkół, dobro piotrkowskiej
      młodzieży. Tej ekipy nie interesuje historia szkół, ich tradycja i dorobek.
      Ważne jest tylko jedno – obsadzić stanowiska dyrektorów osobami wyznaczonymi
      przez grupy nacisku. Oczywiście nie jest ważne dla ekipy rządzącej Miastem czy
      „osoby wyznaczone” mają odpowiednią wiedzę, umiejętności i predyspozycje aby być
      dyrektorem szkoły. Ważne, żeby byli „nasi” !
      Przyjrzyjcie się osobom powoływanym przez Chojniaka na intratne stanowiska a
      dojrzycie te grupy nacisku.
      Tzw. „konkursy” na dyrektorów szkół pokazały, że Chojniakowi i stojącym za nim
      ludziom zależy tylko na stanowiskach i pieniądzach z nimi związanych. Cała
      energia ekipy rządzącej miastem właśnie na to jest ukierunkowana i tak będzie
      cały czas, dopóki ta ekipa z wiecznie fałszywie uśmiechniętym Chojniakiem na
      czele będzie rządzić.
      • luska66 Re: Fałszywy Chojniak 25.07.07, 14:12
        Przełknij kobieto wreszcie tę pigułkę i przestań się już wywnętrzniać.Rządzi
        Prezydent Chojniak czy to ci się podoba czy nie!Pozdrawiam. A jak
        sex????????????
        • phonica Re: Fałszywy Chojniak 25.07.07, 14:28
          luska66 napisała:

> Przełknij kobieto wreszcie tę pigułkę i przestań się już wywnętrzniać.Rządzi
          > Prezydent Chojniak czy to ci się podoba czy nie!Pozdrawiam. A jak
          > sex????????????

A tobie co? Córeczka czy sekretareczka?
          • luska66 Re: Fałszywy Chojniak 27.07.07, 20:50
            A tobie co? Córeczka czy sekretareczka?
            I córeczka, i sekretareczka, i przyszła dyrektorka. Widzisz.... Nawet nie 2 ale
            nawet 3 w 1. Pozdrowionka.
      • sprawiedliwy28 Re: Fałszywy Chojniak 25.07.07, 17:04
        Bardzo trafne spstrzeżenia. Widać, że znasz prawdziwe oblicze Chojniaka. Coraz
        więcej osób ma podobne zdanie o nim jak Ty.! Na pewno jest dobrym aktorem, o
        czym się przekonaliśmy przy okazji konkursów na dyrektora Chrobrego , "16"-ki i
        innych szkół,a na Piotrkowie i na piotrkowskich szkołach wcale mu nie zależy.
        Liczą się dla niego tylko koleżeńskie i polityczne układy, a to, że słowo
        "uczciwość" tak często pojawia się w jego ustach, najlepiej świadczy o jego
        przeogromnym zakłamaniu.
        • big66 Re: Fałszywy Chojniak 27.07.07, 19:08
          Szkoda że te trafne spostrzeżenia nic nie zmienią. Za trzy lata albo Piotrków
          się rozleci albo cofnie do lat 70-tych. Bedziemy mieć jedynie słuszną
          organizację dyktującą swoje warunki obywatelom. No cóż tak chcieliśmy.
    • spiderwoman1 Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 27.07.07, 23:10
      Cóż, wygląda niestety na to że Panowie nam panujący miłościwie dopięli jednak
      swego. Pozostaje nowemu dyrektorowi życzyć w niezbyt odległym czasie jakiejś
      spektakularnej porażki. Inaczej Chrobry na pohybel pójdzie!
    • sprawiedliwy28 Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 03.08.07, 22:31
      Wakacje robią swoje, uśpieni zapominamy o tym co ważne. "Chrobry" został
      przejęty przez Chojniaka i Jego sitwę, szum o sprawiedliwość się wyciszył i na
      to właśnie liczył prezydent i Jego kolesiostwo. Jednak czym bliżej września tym
      więcej sprawiedliwych będzie się budziło z letargu i przypominało niedawne
      wydarzenia. W Piotrkowie jest więcej ludzi, niż może sobie nawet wyobrazić sam
      pan prezydent , którzy byli lub jeszcze są związani z "Chrobrym", którym dobro
      "Chrobrego" leży głęboko na sercu i nie pozwolą, żeby tradycje, najlepsza szkoła
      średnia w Piotrkowie, jej profesorowie, absolwenci i uczniowie zostali
      "pogrzebani".Po pseudokonkursach dyrektorem I LO został dyrektor prywatnych
      szkół "Gabor" H. Michalski, jednak nie pozwolimy mu i jego koledze Redce
      właścicielowi tych szkół ( koledze Michalskiego z "Oxfordu", a zarazem kumplowi
      prezydenta), a także wszechmogącemu Cezarowi - Chojniakowi, żeby "Chrobrego"
      przekształcono na jedną ze szkół "Gabor" albo w jeszcze coś gorszego.
      • ucecuce Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 04.08.07, 00:32
        Sprawiedliwy! I naiwny! Już po poziomie i po tradycji!
    • obrona.chrobrego Nie tylko my tak widzimy i oceniamy sprawy 07.08.07, 16:50
      Okazuje się (przywraca to odrobinę wiary), że nie tylko my tak widzimy i
      oceniamy sprawy z naszego podwórka. To nieco krzepiące,że są tacy ludzie, którzy
      jednak podobnie postrzegają tę nasza piotrkowską, szarą rzeczywistość:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=164&w=67082702&a=67129178
      • big66 Re: Nie tylko my tak widzimy i oceniamy sprawy 09.08.07, 12:52
        Pozdrawiam obronęchrobrego. Jest bardzo dużo ludzi zszokowanych
        decyzjami prezydenta Piotrkowa w kwestii obsady stanowiska dyrektora
        Waszej Szkoły. Dużo podróżuję. Spotykam wielu absolwentów Chrobrego,
        którzy są zniesmaczeni tymi decyzjami. O tej sprawie jest głośno w
        Polsce i nie tylko. Moje związki z Waszą Szkołą nie są zbyt ścisłe,
        szanuję jednak tradycję i poczucie dumy absolwentów I LO. W naszym
        kraju nie ma się jednak gdzie odwołać od takiej niesprawiedliwości
        jaka spotkała uczniów i absolwentów tej zacnej Szkoły.Jak widać
        prezydent, podpuszczany przez różnych pseudo-doradców nie liczy się
        z niczym i nikim. Ważne co wygarną z miejskiej i nie tylko miejskiej
        kasy. A może zrobić ogólnoświatową zbiórkę pieniędzy na odprawy dla
        piotrkowskich włodarzy miejskich? Może za dużą kasę zgodzą się
        opuściś ten teren? Przecież chodzi im tylko o kasę.Moralność i dobro
        mieszkańców zostały na wyborczych ulotkach.Może macie lepszy pomysł
        na zastopowanie władz w ich dziwnych poczynaniach?
        • roboll Re: Nie tylko my tak widzimy i oceniamy sprawy 29.08.07, 23:17
          ciekawe co zwyciezy - wiernosc pewnym zasadom czy oportunizm,
          poczekamy na rozpozecie roku szkolnego
          • katapulta25 Re: Nie tylko my tak widzimy i oceniamy sprawy 29.08.07, 23:25
            Nie za późno na nauki w tym wieku!
            • roboll Re: Nie tylko my tak widzimy i oceniamy sprawy 29.08.07, 23:32
              nie wiem jak dla Ciebie, ale ja lubie sie uczyc i wiek mi w tym nie
              przeszkadza
      • eks-radny Zapyzialstwo 18.03.08, 13:14
        Kilka dni temu wszedłem do sekretariatu I LO na tzw. wysokim parterze. Miałem
        tam do załatwienia sprawę służbową. Pomieszczenie brudne, latami nie odnawiane,
        zapyziałe i podśmierduje starzyzną wyposażenia, starymi zabrudzonymi do granic
        wykładzinami. Pomieszczenie - strup. Przyglądam ja się, przyglądam, a tam za
        krzywym biureczkiem siedzi pan w spłowiałej marynarce, w okularkach, ledwo go
        widać zza rachitycznego kwiatka - a to dyrektor. Ech...
    • phonica Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 30.08.07, 20:39
      dzwonek obwieszczający początek nowego roku szkolnego już za pasem. Nowy
      dyrektor Chrobrego wyglansował już zapewne buty na uroczystą inaugurację nie
      tylko nauki, ale i swej kadencji. Co więc z tą "obroną Chrobrego"? Przez wakacje
      wyparowała?
      • stu3 Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 03.09.07, 09:16
        Polecam lekturę George Orwella - "Rok 1984". Facet już w 1949 roku
        opisał nasze miasto, tylko nie wiem dlaczego nazywał je Londyn ?
        Żyjemy w strachu o to że nasze dzieci będą napiętnowane jak się
        przyłączymy do protestu, że będzie kłopot z pracą, że będą trudności
        w załatwieniu spraw urzędowych itd... I mamy rację, bo tak tu jest.
        Ten styl władzy będzie tu sprawowany "do ostatniego obywatela".
        Spaprali tego Chrobrego tą dyrektorską nominacją. Oj spaprali. A
        żyjemy przecież zgodnie z prawem i sprawiedliwością !!!
        • bigos_kk Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 03.09.07, 10:10
          Jak to dlaczego?
          W 1949 cenzura by mu nie puściła, jak by napisał Piotrków
          Trybunalski. A Londyn im pasował, żeby pokazać obywatelom, jak
          wygląda życie na "zgniłym kapitalistycznym zachodzie". ;)
    • zatroskany.o.piotrkow Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 03.09.07, 10:11
      "Konkursy" się odbyły, trochę czasu upłynęło, wakacje minęły, przyszedł 3
      września i inauguracja nowego roku szkolnego, a mnie taka refleksja dziś naszła:
      trzeba mieć tupet, żeby umieć z podniesionym czołem wejść dzisiaj w progi
      Chrobrego jako nowy dyrektor. Zatem - dyrektor z tupetem, to wiemy na pewno.
      Dyrektor z tupetem - brzmi to dobrze?
    • obserwator.1 Re: Brońmy tradycji i poziomu I LO im. B. Chrobre 03.09.07, 12:08
      ....
    • spiderwoman1 Żenada 03.09.07, 13:16
      Dzisiejsza inauguracja roku szkolnego w I LO im. B. Chrobrego = jedna wielka
      żenada i kompromitacja z udziałem Nowego.
      Po Wielkiej Dyrekturze pana Zenona Bartczaka, po latach zastoju w wykonaniu pana
      Krzysztofa Wiewióry, teraz Wielka Degrengolada tej zasłużonej szkoły. Ludzie
      chowali głowy z zawstydzenia. Porażka, ale co tam - sukces pana prezydenta!
      • stu3 Re: Żenada 03.09.07, 15:33
        A czy Pan Prezydent uczestniczył w tej uroczystości ?
      • politykierek Re: Żenada 03.09.07, 17:36
        Dzisiejsza inauguracja roku szkolnego w I LO im. B. Chrobrego =
        jedna wielka
        > żenada i kompromitacja z udziałem Nowego.
        > Po Wielkiej Dyrekturze pana Zenona Bartczaka, po latach zastoju w
        wykonaniu pana Krzysztofa Wiewióry, teraz Wielka Degrengolada tej
        zasłużonej szkoły. Ludzie chowali głowy z zawstydzenia. Porażka, ale
        co tam - sukces pana prezydenta!

Od dłuższego czasu obserwuję dyskusję toczącą się na forum. Jak
        narazie niewiele z tej kawalkady słów wynika. Argumentacja wielu
        dyskutantów zupełnie mnie nie przekonała. Poziom dyskusji w
        niektórych przypadkach wręcz żenujący (przykład powyżej).
        Może oświecisz mnie na czym miała polegać ta jak to określasz
        żenada? Bo z tego co napisałeś nic kompletnie nie wynika i człowiek
        taki jak ja zupełnie nie związany ze szkolnictwem niczego się nie
        dowiedział.
        Jak zdążyłeś się przekonać (jeśli czytasz moje wypowiedzi) cenię
        sobie konkrety i dyskuję merytoryczną. Natomiast takie uszczypliwe
        bzdety pod czyimś adresem nie robią na mnie (i nie tylko) żadnego
        wrażenia.
        Jeśli była lokalna telewizja wietrząca sensacyjny początek roku w I
        LO to pewnie zobaczymy na szklanym ekranie jak ludzie chowali głowy
        z zawstydzenia.

• ucecuce Re: Żenada, politykierku, żenada! 03.09.07, 20:46
          politykierek napisał:

> Dzisiejsza inauguracja roku szkolnego w I LO im. B. Chrobrego =
          > jedna wielka
          > > żenada i kompromitacja z udziałem Nowego.
          > > Po Wielkiej Dyrekturze pana Zenona Bartczaka, po latach zastoju w
          > wykonaniu pana Krzysztofa Wiewióry, teraz Wielka Degrengolada tej
          > zasłużonej szkoły. Ludzie chowali głowy z zawstydzenia. Porażka, ale
          > co tam - sukces pana prezydenta!
          >
          > Od dłuższego czasu obserwuję dyskusję toczącą się na forum. Jak
          > narazie niewiele z tej kawalkady słów wynika. Argumentacja wielu
          > dyskutantów zupełnie mnie nie przekonała. Poziom dyskusji w
          > niektórych przypadkach wręcz żenujący (przykład powyżej).
          > Może oświecisz mnie na czym miała polegać ta jak to określasz
          > żenada? Bo z tego co napisałeś nic kompletnie nie wynika i człowiek
          > taki jak ja zupełnie nie związany ze szkolnictwem niczego się nie
          > dowiedział.
          > Jak zdążyłeś się przekonać (jeśli czytasz moje wypowiedzi) cenię
          > sobie konkrety i dyskuję merytoryczną. Natomiast takie uszczypliwe
          > bzdety pod czyimś adresem nie robią na mnie (i nie tylko) żadnego
          > wrażenia.
          > Jeśli była lokalna telewizja wietrząca sensacyjny początek roku w I
          > LO to pewnie zobaczymy na szklanym ekranie jak ludzie chowali głowy
          > z zawstydzenia.
          >
          Drogi politykierku! Nie rób i ty żenady.
          Bo albo rżniesz głupa (to w tym kraju popularne) albo sytuujesz się po wrednej
          stronie. Naaaaader wrednej.
          Wiadomo, o co chodzi. O wrednie rozstrzygnięte konkursy. Czyżbyś się z choinki
          urwał?
          O jakiej ty merytoryczności mówisz?
          Puknij się w czółko! Przykro, jeżeli ty, tak rozsądnie piszący forowicz, należeć
          by miał do tej podłej kliki piotrkowskiej.
          • politykierek Re: Żenada, politykierku, żenada! 03.09.07, 23:27
            To, że spór dotyczy samego konkursu i jego jakości to wszyscy wiemy.
            Zirytowała mnie natomiast cytowana wypowiedź poprzednika, a
            dotycząca samego dnia inauguracji rozpoczęcia roku szkolnego. Więc
            nie plączmy dwóch różnych spraw.
            A ciekawość moja do końca nie została zaspokojona i nie wiem na ile
            niegodnie podczas inauguracji zachował się nowy dyrektor, że aż
            padły słowa żenada!
            Może zataczał się podczas powitania, bo był pijany?
            A może przybył na uroczystość w adidasach i krótkich spodenkach?
            A może usiadł, a obok stały dwie leciwe staruszki pokazując
            wszystkim, że nie wie co to kindersztuba?
            Ciekawe jakie jeszcze fo pa popełnił tego dnia?
            Wiem jakiej odpowiedzi oczekujecie, że w ogóle przyszedł!
            Ale skoro podjął wcześniej rękawicę to po prostu nie miał innego
            wyjścia, bo ja będąc na jego miejscu zrobiłbym to samo. A ile
            przeżył i ile nie przespał nocy do tego dnia, to wie tylko on sam.
          • ja9641 Re: Życzenia 04.09.07, 12:43
            Panu Dyrektorowi życzę wszystkiego dobrego! Myślę, że poradzi sobie
            z tymi wszystkimi uszczypliwościami i nie podda się. POWODZENIA
            DYREKTORZE!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka