Dodaj do ulubionych

wasze pomysly

04.08.06, 16:28
co waszym zdaniem przydaloby sie w Belchatowie ? chialbym zainwestowac w
Belchatowie i wyjsc naprzeciw oczekiwaniom mieszkancow-prosze o wasze
uwagi ,zyczenia ..pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jagodanowa1 Re: wasze pomysly 05.08.06, 21:54
      Witam.
      Fajnie, że chcesz inwestować w Bełchatowie. Tylko proszę: nie otwieraj tu kolejnego banku (w czasie kilku miesięcy powstało ich tyle, że nie mogę już na nie patrzeć).
      A co do potrzeb Bełchatowa, to zależy- jaką kasą dysponujesz.
      Jeśli masz jej naprawdę dużo to proponuję coś typu aquapark lub skate park.
      Przydałoby się jakieś fajne miejsce rozrywki i na pewno byłby to dochodowy interes.
      Życzę powodzenia i pozdrawiam.

Jak już coś rozkręcisz to pamiętaj, że szukam pracy :)
      • speedy62 Re: wasze pomysly 06.08.06, 06:58
        hmm dzieki-a mozesz sprecyzowac co rozumiesz pod "miejsce rozrywki" ? -
        pozdrawiam
        • jagodanowa1 Re: wasze pomysly 06.08.06, 11:49
          Chodzi mi o miejsce, gdzie mlodzież i dzieciaki bedą mogły fajnie spedzac czas
          (rowery, rolki, woda) nawet w okresie zimy. Uważam, że przyciągnęłoby to ludzi nie tylko z Bełchatowa.
          • belq Re: wasze pomysly 09.08.06, 18:20
            Z tego co wiem to jakiś skatepark ma powstać na Przytorzu więc ten pomysł raczej
            nieaktualny:/ Mimo wszystko może wydać się dziwnym, ale brakuje pubów
            młodzieżowych... w centrum można je wymienić na palcach jednej ręki:/
            Ps.też szukam pracy jak coś hehe <lol>
            • dobieslawb Re: wasze pomysly 22.08.06, 21:57
              Moim zdaniem w Bełchatowie brakuje normlanej restauracji, gdzie można pojść, posiedzieć, zjeść obiad... Lokali "młodzieżowych" także nie jest zbyt wiele, a poziom tych, które istnieją, woła o pomstę do nieba.
              Myślę, że dobrym pomysłem jest inwestycja w rozrywkę.

P.S.
              Nie szukam pracy ;)
    • doremi7 Re: wasze pomysly 24.08.06, 22:20
      Wiem, że przy inwestowaniu nigdy nie jest za dużo kasy. Zawsze jej brakuje.
      Dlatego proponuję, abyś swoją inwestycję skonsultował z panem prezydentem (
      spiesz się, bo kadencja Jego - miłościwie nam panującego - dobiega końca)I za
      samo wywieszenie transparentu o treści, że jest to "Inwestycja z inicjatywy
      prezydenta Chrzanowskiego" otrzymasz najpewniej dotację finansowaną ( lub
      współfinansowaną) z Urz. Miasta, wsparcie medialne ze strony TKB Dolsat, oraz
      Gazety Bełchatowskiej, szum ze strony Faktów, oburzenie ze strony opozycji,
      propozycje objęcia posady w spółce miejskiej, gdy Chrzanowski znów wygra a jak
      dobrze będzie się rozwijać twoja inicjatywa to i kościół tu panujący ( tzn tu
      będący) będzie o tobie na ambonie mówił, święta i imprezy rodzinno-katolicko-
      miejskie będziesz mógł organizować, zlecenia z UM dostawać, na wycieczki do
      miast opartnerskich wyjeżdżać,a i o rodzinie twojej też nie zapomną organizacje
      zbliżone do środowisk narodowo-kościelno-urzędowym. Aha, może nawet dostaniesz
      Honorowe Obywatelstowo tego miasta i po Twoim nazwisku będą deptać przechodnie
      albo nawet pieski się załatwią, a może nawet aktywnie działający "chrzestny"
      ulic ( jest taka osoba bardzo aktywna w tym zakresie) wystąpi o nadanie twym
      imieniem ulicy w tym mieście, to nic, że szlakówka w centum miasta i z wielkim
      kałużami, ale trzy kadencje tej władzy i położą ci asfalt, chyba,że przy tej ul
      zamieszka jakaś persona, albo kochanka.... urzędnika ( nawet kościelnego)
      Reasumując to nie ważne w co ty masz zainwestować, - bo potrzeb tu jest dużo
      (od lat nic się nie robi poza wielkim szumemm). Ważne jest, abyś wiedział jak
      się ustawić w tutejszej rzeczywistości. A idzie wiatr odnowy. Muszą być zmiany,
      bo mnie w kościach łupie.
      • sered Re: wasze pomysly 25.08.06, 10:25
        doremi niezły z ciebie obserwator :)
    • anna_lu Re: wasze pomysly 28.08.06, 22:29
      Moze Was to rozśmieszy, ale...żłobek by sie przydał. Jest tylko jeden na całe
      miasto, a dzieci duuużo ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka