speedy62 04.08.06, 16:28 co waszym zdaniem przydaloby sie w Belchatowie ? chialbym zainwestowac w Belchatowie i wyjsc naprzeciw oczekiwaniom mieszkancow-prosze o wasze uwagi ,zyczenia ..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagodanowa1 Re: wasze pomysly 05.08.06, 21:54 Witam. Fajnie, że chcesz inwestować w Bełchatowie. Tylko proszę: nie otwieraj tu kolejnego banku (w czasie kilku miesięcy powstało ich tyle, że nie mogę już na nie patrzeć). A co do potrzeb Bełchatowa, to zależy- jaką kasą dysponujesz. Jeśli masz jej naprawdę dużo to proponuję coś typu aquapark lub skate park. Przydałoby się jakieś fajne miejsce rozrywki i na pewno byłby to dochodowy interes. Życzę powodzenia i pozdrawiam. Jak już coś rozkręcisz to pamiętaj, że szukam pracy :) Odpowiedz Link Zgłoś
speedy62 Re: wasze pomysly 06.08.06, 06:58 hmm dzieki-a mozesz sprecyzowac co rozumiesz pod "miejsce rozrywki" ? - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jagodanowa1 Re: wasze pomysly 06.08.06, 11:49 Chodzi mi o miejsce, gdzie mlodzież i dzieciaki bedą mogły fajnie spedzac czas (rowery, rolki, woda) nawet w okresie zimy. Uważam, że przyciągnęłoby to ludzi nie tylko z Bełchatowa. Odpowiedz Link Zgłoś
belq Re: wasze pomysly 09.08.06, 18:20 Z tego co wiem to jakiś skatepark ma powstać na Przytorzu więc ten pomysł raczej nieaktualny:/ Mimo wszystko może wydać się dziwnym, ale brakuje pubów młodzieżowych... w centrum można je wymienić na palcach jednej ręki:/ Ps.też szukam pracy jak coś hehe <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
dobieslawb Re: wasze pomysly 22.08.06, 21:57 Moim zdaniem w Bełchatowie brakuje normlanej restauracji, gdzie można pojść, posiedzieć, zjeść obiad... Lokali "młodzieżowych" także nie jest zbyt wiele, a poziom tych, które istnieją, woła o pomstę do nieba. Myślę, że dobrym pomysłem jest inwestycja w rozrywkę. P.S. Nie szukam pracy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
doremi7 Re: wasze pomysly 24.08.06, 22:20 Wiem, że przy inwestowaniu nigdy nie jest za dużo kasy. Zawsze jej brakuje. Dlatego proponuję, abyś swoją inwestycję skonsultował z panem prezydentem ( spiesz się, bo kadencja Jego - miłościwie nam panującego - dobiega końca)I za samo wywieszenie transparentu o treści, że jest to "Inwestycja z inicjatywy prezydenta Chrzanowskiego" otrzymasz najpewniej dotację finansowaną ( lub współfinansowaną) z Urz. Miasta, wsparcie medialne ze strony TKB Dolsat, oraz Gazety Bełchatowskiej, szum ze strony Faktów, oburzenie ze strony opozycji, propozycje objęcia posady w spółce miejskiej, gdy Chrzanowski znów wygra a jak dobrze będzie się rozwijać twoja inicjatywa to i kościół tu panujący ( tzn tu będący) będzie o tobie na ambonie mówił, święta i imprezy rodzinno-katolicko- miejskie będziesz mógł organizować, zlecenia z UM dostawać, na wycieczki do miast opartnerskich wyjeżdżać,a i o rodzinie twojej też nie zapomną organizacje zbliżone do środowisk narodowo-kościelno-urzędowym. Aha, może nawet dostaniesz Honorowe Obywatelstowo tego miasta i po Twoim nazwisku będą deptać przechodnie albo nawet pieski się załatwią, a może nawet aktywnie działający "chrzestny" ulic ( jest taka osoba bardzo aktywna w tym zakresie) wystąpi o nadanie twym imieniem ulicy w tym mieście, to nic, że szlakówka w centum miasta i z wielkim kałużami, ale trzy kadencje tej władzy i położą ci asfalt, chyba,że przy tej ul zamieszka jakaś persona, albo kochanka.... urzędnika ( nawet kościelnego) Reasumując to nie ważne w co ty masz zainwestować, - bo potrzeb tu jest dużo (od lat nic się nie robi poza wielkim szumemm). Ważne jest, abyś wiedział jak się ustawić w tutejszej rzeczywistości. A idzie wiatr odnowy. Muszą być zmiany, bo mnie w kościach łupie. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_lu Re: wasze pomysly 28.08.06, 22:29 Moze Was to rozśmieszy, ale...żłobek by sie przydał. Jest tylko jeden na całe miasto, a dzieci duuużo ... Odpowiedz Link Zgłoś