koreczek28511 21.04.09, 23:15 Mam pytanie czy wiecie może kto w tym roku wystapi na Juwenaliach ?? I 2 pytanie jakie imprezy sportowe towarzyszą temu wydarzeniu ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k-bay Re: juwenalia 22.04.09, 06:08 Plan działania: 1. Myślę jakie są uczelnie w Piotrkowie Trybunalskim. 2. Odwiedzam ich strony WWW. 3. Jestem zaspokojony (albo i nie). ad. 1 Filia UJK, WSH-E ("satelita"), WSH, WSK, UM... ad. 2 Jako że filia UJK w Piotrkowie jest największa to Google wypluwa w "szczęśliwym trafie" mój instytut na ichniejszym Wydziale Nauk Społecznych. Tamże, na uczelnianym serwisie internetowym, po prawej stronie webmaster zadbał o ogłoszenie odnośnie "Wiosny Żaków 2009". LINK DLA LENIWYCH, ZAROBIONYCH I TYM PODOBNIE "ZMĘCZONYCH" www.unipt.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=198&Itemid=247 O innych placówkach się nie wypowiadam. Większość stanowi co najwyżej oddział zamiejscowy, więc nie posiadają takiej autonomii jak filia UJK (starszym znana jako AŚ, bądź WSP). ad. 3 Każdy odpowiada sobie samemu na to pytanie ;-) Co do imprez sportowych to polecam URL: www.sportowejuvenalia.pl/ (zbiórcze dla miasta Łódź i okolic) p. Odpowiedz Link Zgłoś
bnopiotrkow Re: juwenalia 22.04.09, 11:31 Jak (prawie) co roku na naszą trybunalską wieś zawitają przyblakłe gwiazdki i chałturszczyki. Nasza studencka brać będzie się bawić w miejskim amfiteatrze (jak to dumnie brzmi) przy rzępoleniu Hurtu i Oddziału Zamkniętego. Żacy z powiatu i sasiednich gmin liczyli na kolejny koncert grupy Boys... Kolejny raz samorząd studencki dał przysłowiowej dupy. Jak coś robić to porządnie, albo Juwenalia pełną gębą, albo nic. Odpowiedz Link Zgłoś
k-bay Re: juwenalia 09.05.09, 18:13 Ok, w każdym razie wyglądało to mniej więcej tak: www.youtube.com/watch?v=qUkcFe77J-A Jak na młodzież, przednie. Jak widać publiczności nie brakowało, ciekawe czy siedział tam (nie mówię już o skakaniu) jakiś użytkownik tego forum ? Poza moją skromną osobą, oczywiście... Odpowiedz Link Zgłoś
aniaweasy Re: juwenalia 10.05.09, 19:51 Ja nie rozumie czemu wszystkie uczelnie (studenci) jakie są w mieście się nie zbiorą i nie zrobią wspólnych juwenaliów?? wtedy więcej kasy siła organizacji podzielona na grupę!!! Czyżby studenci z konkurencyjnych uczelni się nie lubili??? Odpowiedz Link Zgłoś
k-bay Re: juwenalia 10.05.09, 22:55 Logiczne rozumowanie, ale to problem samorządów studenckich konkretnych uczelni. Proszę zobaczyć stronę internetową Wyższej Szkoły Handlowej im. Króla Stefana Batorego: -> www.wsh.net.pl Tamże, w formacie .doc jest plan ichniejszego święta uczelni. Najbardziej rozrywkowe fragmenty są na zaproszenie (tak jak i w latach ubiegłych). Kto jest zaproszony ? Nie wiem, ja nie. A w RSS nie działam jako członek, tylko w RW. Jeśli Tobie na tym zależy to na stronie WSH jak i na stronie filii UJK www.unipt.pl są dane kontaktowe do odpowiednich rad samorządu studenckiego. Pytanie ludzi na tych forum mija się z celem. Obawiam się, że nikt z czytelników nie posiada właściwych kompetencji co do poruszonego przez Ciebie problemu. Raz zdaje się była jakaś współpraca z WSH, ale nie byłem za to odpowiedzialny. Pytaj się władnych z tamtego okresu, mogę Ci dać namiary ;-) Pozdrawiam z ramienia SKN Nowych Technologii w Edukacji. Byliśmy w korowodzie, który opisał nawet Dziennik Łódzki. Szok, nie? -> student.unipt.pl/dl-korowod-unipt-2009.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
cewe12 Re: juwenalia 11.05.09, 08:50 Dokładnie ... wyglądało to tylko mniej więcej tak jak na filmie, ponieważ wokół działo się o wiele więcej :) Ja na miejsca siedzące się nie załapałem, pod sceną raczej też nie skakałem, ale na stojąco gdzieś tam w końcu się pobujałem ... Jednak na żywo to na żywo! Odpowiedz Link Zgłoś