Dodaj do ulubionych

Napisałem list do Pani Prezydent

30.12.04, 01:43
Napisałem wczoraj do Pani Prezydent e-mail z zapytaniem dlaczego w tym roku są takie "ubogie" dekoracje świąteczne. Bardzo się zdziwiłem gdy już po trzech godzinach dostałem odpowiedź :). Sama odpowiedź była już niestety mniej pozytywna (przynajmniej wg mnie) - zdaniem władz miasta zamiast dekoracji świątecznych na ulicach lepiej pieniądze wydać na przykład na pomoc socjalną. Czy to są aż tak duże sumy? A może sami poszukamy sponsorów, został juz nam niecały rok :D
Obserwuj wątek
    • samdej Re: Napisałem list do Pani Prezydent 30.12.04, 02:00
      Reakcja natychmiastowa - to się chwali. :)
      Ale tak poważnie. Czyli wynika z tego, że w poprzednich latach miasto nie dbało
      o potrzebujących mieszkańców bo wystrój świąteczny był bardziej okazały ?
      Jak dla mnie to ta odpowiedź nie jest wystarczającym uzasadnieniem, bo jeśli
      nawet rzeczywiście władze przekazały więcej pieniędzy na pomoc socjaną to
      mogłyby się chociaż postarać o sponsorów na wystrój. Może jestem naiwny, ale
      moim zdaniem parę groszy w ten sposób udało by się uzbierać. Potrzeba tylko
      chęci...
      • babeczkaa Re: Napisałem list do Pani Prezydent 04.01.05, 08:34
        Ciekawe, że podróżując ostatnio bardzo dużo po Polsce, zauważyłam że wiele miast (i takich jak Sieradz, i mniejszych i odrobine większych) było pieknie przystrojonych na Święta. Czy tam nie ma ludzi potrzebujacych pomocy? Pewnie, że są. Im też im się pomaga. Ale stworzenie dobrej świątecznej atmosfery ma bardzo poztywny wpływ na wszystkich mieszkańców i moim zdaniem powinno być zaplanowane w budżecie kazdego miasta. Dobry pomysł z szukaniem sposnorów ale czemu znowu za każdym razem, kiedy trzeba wydać pieniądze to trzeba szukac sponsorów? A nasze podatki na co idą?kurdeeeee
    • siradz Re: Napisałem list do Pani Prezydent 27.03.05, 17:38
      chrzani, najlepiej pieniadze wydac na imprezki w koncu wladzy sie nalezy no
      nie??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka