ww_lodz 17.02.07, 20:58 Jestem z Łodzi i interesuje mnie Wasze zdanie o moim mieście? Co Was w nim zachwyca, co zniechęca, co w nim lubicie, co Wam się podoba, co nie, co Was denerwuje? pzdr from lodz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paenka Re: Łódź 17.02.07, 21:04 nie lubbie bo: po psach kup nie sprzatacie mpk ma w pupie klientow, jezdza jak chca sklepy spolem na osiedlach maja straszne ceny cyganki na dworcu fabrycznym wyzywaja od dz*** i p*** bo im kasy nie daje smierdzacy niedomyci ludzie w tramwajach i autobusach zdezelowane autobusy lubie za: bliskosc sieradza duzy wybor filmow w kinach duza rożnorodność wszystkiego inna sprawa ze w zasadzie ja sie wychowalam w łodzianami takze moe byc nie do konca obiektywna:D Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Łódź 17.02.07, 22:03 paenka napisała: > nie lubbie bo: > po psach kup nie sprzatacie A porównując do Sieradza to dużo kup jest w Łodzi? > mpk ma w pupie klientow, jezdza jak chca Łódź to nie Sieradz, korki, a poza tym wąskie ulice w centrum. > sklepy spolem na osiedlach maja straszne ceny Są jeszcze: GLOBI, Biedronki, a poza tym masa marketów w pobliżu osiedli. > cyganki na dworcu fabrycznym wyzywaja od dz*** i p*** bo im kasy nie daje Nie wiem, nie korzystam z tego dworca. > smierdzacy niedomyci ludzie w tramwajach i autobusach To się zdarza, ale chyba wszędzie. > zdezelowane autobusy To to chyba żart. Ostatnio MPK kupiło prawie sto nowiusieńkich autobusów!! > lubie za: > bliskosc sieradza > duzy wybor filmow w kinach Prawda całe szczęście :) > duza rożnorodność wszystkiego To znaczy czego? > inna sprawa ze w zasadzie ja sie wychowalam w łodzianami takze moe byc nie do > konca obiektywna:D Odpowiedz dzisiaj, proszę! :) Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Łódź 17.02.07, 22:52 ww_lodz napisał: > paenka napisała: > > > nie lubbie bo: > > po psach kup nie sprzatacie > > A porównując do Sieradza to dużo kup jest w Łodzi? W całym Sieradzu nie znajdziesz tylu kup na chodniku co np Rano na odcinku Jaracza miedzy kilinskiego a POW > > > mpk ma w pupie klientow, jezdza jak chca > > Łódź to nie Sieradz, korki, a poza tym wąskie ulice w centrum. Fakt tylko dlaczego 1) jedynka zawsze sie spoznia bez wzgledu na godzine; 2) czesto sie zdarza ze 72 przyjezdzan przystanek po 40 minutach (wieczorem) i zmienia tablice na wycieczkowy i jedzie sobie w sina dal? 3) kiedys nie zdazylam na pociag do Sdz, mimo, ze z pracy wyszlam o godzine wczesniej ale 12 nie przyjechala, wszystkie inne tramwaje normalnie kursowaly, 15, 13, 9; gdy napisalam skarge do mpk oni sie wykrecili ze nie maja danych stwierdzajacych takie zajscie :/ > > > sklepy spolem na osiedlach maja straszne ceny > > Są jeszcze: GLOBI, Biedronki, a poza tym masa marketów w pobliżu osiedli. > akurat na osiedlu na ktorym mieszkam nie ma ani biedronki, ani globi ani innego marketu do ktorego moglabym wyskoczyc i byc z powrotem w ciagu 5 minut; nie robie zakupow na cala rodzine wiec nie mam czasu na wypady do duzych marketow a spolem np za Caprio 2 litrowe liczy sobie 5,40 zł! za litrowego tymbarka 5,07zł! > > cyganki na dworcu fabrycznym wyzywaja od dz*** i p*** bo im kasy nie daje > > Nie wiem, nie korzystam z tego dworca. Wielu korzysta i jest atakowanych i napastowanych przy kazdym kiosku albo wrecz tuz przy wejsciu do autobusu przez takie panie. > > > smierdzacy niedomyci ludzie w tramwajach i autobusach > > To się zdarza, ale chyba wszędzie. Fakt zdarza aczkolwiek w SIeradzu nei dotyczy mnie ten problem bo wszedzie jest na tyle blisko ze nie musze korzystac z mpk > > > zdezelowane autobusy > > To to chyba żart. Ostatnio MPK kupiło prawie sto nowiusieńkich autobusów!! No kilka jezdzi a reszta chyba stoi w garazach. Jechales 86? > > > lubie za: > > bliskosc sieradza > > duzy wybor filmow w kinach > Prawda całe szczęście :) > > duza rożnorodność wszystkiego > > To znaczy czego? sklepow, pubow, kawiarni, jest zoo, wesole miasteczko, palmiarnia itp z reszta sam wiesz...inna sprawa ze nie korzystam z tych rzeczy:p > > > inna sprawa ze w zasadzie ja sie wychowalam w łodzianami takze moe byc ni > e do > > konca obiektywna:D > > Odpowiedz dzisiaj, proszę! :) Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Łódź 18.02.07, 01:21 paenka napisała: > ww_lodz napisał: > > > paenka napisała: > > > > > nie lubbie bo: > > > po psach kup nie sprzatacie > > > > A porównując do Sieradza to dużo kup jest w Łodzi? > > > W całym Sieradzu nie znajdziesz tylu kup na chodniku co np Rano na odcinku > Jaracza miedzy kilinskiego a POW Mieszkam na Dąbrowie i kup nie spotykam. > > > > > mpk ma w pupie klientow, jezdza jak chca > > > > Łódź to nie Sieradz, korki, a poza tym wąskie ulice w centrum. > > Fakt tylko dlaczego 1) jedynka zawsze sie spoznia bez wzgledu na godzine; 2) > czesto sie zdarza ze 72 przyjezdzan przystanek po 40 minutach (wieczorem) i > zmienia tablice na wycieczkowy i jedzie sobie w sina dal? 3) kiedys nie > zdazylam na pociag do Sdz, mimo, ze z pracy wyszlam o godzine wczesniej ale 12 > nie przyjechala, wszystkie inne tramwaje normalnie kursowaly, 15, 13, 9; gdy > napisalam skarge do mpk oni sie wykrecili ze nie maja danych stwierdzajacych > takie zajscie :/ To chyba ja mam szczęśie bo mnie taki przypadki nie spotykają, albo baaardzo rzadko. Ostatnio autobus spóżnił mi się w tamtym roku przed świętami i to o kilka minut. W rezultacie przyjechały dwa. Jeden spóźniony i drugi rozkładowy. > > > > > sklepy spolem na osiedlach maja straszne ceny > > > > Są jeszcze: GLOBI, Biedronki, a poza tym masa marketów w pobliżu osiedli. > > > akurat na osiedlu na ktorym mieszkam nie ma ani biedronki, ani globi ani innego > > marketu do ktorego moglabym wyskoczyc i byc z powrotem w ciagu 5 minut; nie > robie zakupow na cala rodzine wiec nie mam czasu na wypady do duzych marketow a > > spolem np za Caprio 2 litrowe liczy sobie 5,40 zł! za litrowego tymbarka 5,07zł > ! To się kupuje jak się wraca do domu. A w której dzielnicy mieszkasz? > > > > cyganki na dworcu fabrycznym wyzywaja od dz*** i p*** bo im kasy ni > e daje > > > > Nie wiem, nie korzystam z tego dworca. > > Wielu korzysta i jest atakowanych i napastowanych przy kazdym kiosku albo wrecz > > tuz przy wejsciu do autobusu przez takie panie. Jak już napisałem: nie wiem, bo nie korzystam z usług DF. > > > > > smierdzacy niedomyci ludzie w tramwajach i autobusach > > > > To się zdarza, ale chyba wszędzie. > > Fakt zdarza aczkolwiek w SIeradzu nei dotyczy mnie ten problem bo wszedzie jest > > na tyle blisko ze nie musze korzystac z mpk Chyba największa różnica pomiędzy naszymi miastami. > > > > > zdezelowane autobusy > > > > To to chyba żart. Ostatnio MPK kupiło prawie sto nowiusieńkich autobusów! > ! > > No kilka jezdzi a reszta chyba stoi w garazach. Jechales 86? Nie no przestań! Nie wierzę, że każdym razem jak jedziesz daną linią jedziesz Ikarusem. > > > > > lubie za: > > > bliskosc sieradza > > > duzy wybor filmow w kinach > > Prawda całe szczęście :) > > > duza rożnorodność wszystkiego > > > > To znaczy czego? > > sklepow, pubow, kawiarni, jest zoo, wesole miasteczko, palmiarnia itp z reszta > sam wiesz...inna sprawa ze nie korzystam z tych rzeczy:p A to tak. Trochę się tego nazbierało. Odpowiedz Link Zgłoś
hajdana Re: Łódź 18.02.07, 10:45 no cóż, trudno porównywać Łódź do Sieradza z wielu oczywistych powodów (historia, wielkość itd.). Czegoś jednak nie ma w mieście Łodzi - jest to miasto bez rzeki - rzeczki łódzkie prawie zniknęły pod miastem. Regaty można uskuteczniać na Piotrkowskiej (lub na al.Politechniki w razie awarii wodociągowej;)) W parku botanicznym można się poczuć klaustrofobicznie, znając łegi nadrzeczne Sieradza. Jednak zagospodarowanie potencjału rekreacyjnego Warty jest jeszcze w powijakach, trudno korzystać bo nie ma z czego oprócz spacerów, a w Łodzi już powstaje aquapark - kolejna atrakcja dla sąsiadów:) Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: Łódź 18.02.07, 12:03 Aktualnie podoba mi się w Lodzi to, ze rosną ceny nieruchomości;-) Gdyż dzięki temu nieruchomość, ktorą nabylem jakiś czas temu, ma obecnie wartość 30% wyższą;-) Mowiąc inaczej: na samej wartości nieruchomości zwrociło mi się na dzień dzisiejszy 30% tego, co zaplacilem za nią;-) Oby tak dalej;-) I choć na wartości mieszkania w Sieradzu tez nie stracilem, porownując cenę zakupu i sprzedaży - to 30% zwrotu w kilka miesięcy w Sieradzu nigdy nie mialbym;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Łódź 18.02.07, 12:34 Jeśli chodzi o rzeki to jest to faktem, nie mamy na powierzchni, ale gdzieś tam w głębi płynie kilkanaście. W zamian za to mamy piękne stawy: przy Białej Fabryce, Stawy Jana, Stefańskiego, Park poniatowskiego. A w której dzielnicy masz to mieszkanie zodiak72? Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Łódź 18.02.07, 12:58 A osedle? Zarzew, Chojny, Chojny-Zatorze, Dąbrowa? Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Łódź 18.02.07, 16:35 Ja też mam tam mieszkanie po dziadku i rzeczywiście są tam mieszkania z cegły, które są baaardzo wartościowe. Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: Łódź 18.02.07, 16:50 No to pozdrowienia;-) Super osiedle - cisza i spokój (to jest możliwe w Lodzi;-)) Masa dziadków z psami, ktorzy o 6 rano ustawiają się w kolejce po bułki w Piekarence, zero blokersów itp;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Łódź 18.02.07, 18:42 zodiak72 napisał: > No to pozdrowienia;-) Dzięki i nawzajem! :) > Super osiedle - cisza i spokój (to jest możliwe w Lodzi;- > )) Masa dziadków z psami, ktorzy o 6 rano ustawiają się w kolejce po bułki w Pi > ekarence, zero blokersów itp;-) > Bardzo fajne osiedle, rzeczywiście cisza spokój, dobrze skomunikowane, no ale jest też jeden wielki minus: aleja Włókniarzy/JP2 Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: Łódź 18.02.07, 20:04 Spoko - ja mieszkam w budynku tak umiejscowionym, ze niczego nie słyszę przez okna, jesli chodzi o JPII. Co innego budynki stojące bliżej, tam to nie chcialbym mieszkać;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Łódź 18.02.07, 20:10 To jedna z najbardziej zatłoczonych arterii miasta. Ja też mam to mieszkanie tak bardziej w środku, pomiędzy blokami. I dobrze! :D Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: Łódź 18.02.07, 20:56 No to może się już gdzieś na Nowym Rokiciu widzieliśmy?;-) Pozwolisz, że zapytam - czemu pytasz na forum Sieradza o opinie na temat Lodzi? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Łódź 06.03.07, 19:09 zodiak72 napisał: > No to pozdrowienia;-) Super osiedle - cisza i spokój (to jest możliwe w > Lodzi;-)) Masa dziadków z psami, ktorzy o 6 rano ustawiają się w kolejce po > bułki w Piekarence, zero blokersów itp;-) a sprzątają oni po tych swoich psach? a Wy? :) pozdrawiam z Łodzi!! :> Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: Łódź 07.03.07, 08:47 Od tego jest podatek od psa;-) W Lodzi: 50zl za psa. Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Łódź 07.03.07, 14:14 ..i ty zapłaciłes juz napewno za swoje pieski :] W sieradzu tez jest podatek od psa i co z tego, jest czyściej. A płacenie podatku od psa wcale nie zwalnia od sprzątania po nim. Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: Łódź 07.03.07, 14:49 paenka napisała: > ..i ty zapłaciłes juz napewno za swoje pieski :] > W sieradzu tez jest podatek od psa i co z tego, jest czyściej. ----------- Tam nikt nie placi tego podatku, to muszą sami sprzątać po swych psach;-) ----------- A płacenie podatku od psa wcale nie zwalnia od sprzątania po nim. ----------- Pogadamy na ten temat, gdy dorośniesz i zaczniesz placić podatki;-) I nie mowię tu o VAT;-) > Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Łódź 08.03.07, 16:28 Cały ZOdiak :] myśli że wie wszystko a tak naprawde wie guzik:] Oczywiscie ze w Sieradzu placa podatki. A jesli w Łodzi placa - w co watpie to i tak jest brudno. Odpisuj konkretnie o ktore miejsce ci chodzi bo "tam" nie wiele wyjasnia Jakbym ciebie nigdy nie widziala to bym pomyslala ze jestes juz w taaaak zawansowanym wieku ze juz szykujesz sobie nagrobek. Moje dziadki nie sa taki zgredami i nie pouczaja wszystkich o wszystkim tak jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: Łódź 08.03.07, 19:28 paenka napisała: > Cały ZOdiak :] myśli że wie wszystko a tak naprawde wie guzik:] ---------- Mala poprawka - jednakowoż istotna: To ty sądzisz, że ja jestem przekonany, iż wiem wszystko;-) A mnie o to wlaśnie chodzi - byś TY tak o mnie myslala;-) ---------- > > Oczywiscie ze w Sieradzu placa podatki. A jesli w Łodzi placa - w co watpie to i tak jest brudno. ---------- Oczywiście, ze w S. nie placą tego podatku - przynajmniej spora część;-) Tylko, że TOBIE na pewno tym się nie będą chwalić;-) Ty nie pochodzisz z tej warstwy społecznej, ktora nie placi podatków;-) Nie jesteś 'swoja';-) ---------- > Odpisuj konkretnie o ktore miejsce ci chodzi bo "tam" nie wiele wyjasnia ---------- Przecież to logiczne: o Sieradz city;-) ----------- > > Jakbym ciebie nigdy nie widziala to bym pomyslala ze jestes juz w taaaak zawansowanym wieku ze juz szykujesz sobie nagrobek. ---------- Już mam wykupione dwie kwatery dla siebie: w Klocku, bo tam taniej oraz w Kalwarii Lanckorońskiej k/Przemysla, bo tam nie ma komarów;-) W Klocku dalem dyspozycję, by pochowano moją część od pasa w dół, w Kalwarii - od pasa w gorę;-) ---------- Moje dziadki nie sa taki zgredamii nie pouczaja wszystkich o wszystkim tak jak ty. ---------- A to ich strata - to daje dużo przyjemności;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hajdana Re: Łódź 18.02.07, 20:56 o jaki przypadek;) jest artykulik szefowej łódzkiej GW w tej samej tematyce utrzymany... Nie cenię tej osoby, podobnie jak ściśle łódzkiego a nie regionalnego charakteru coraz mizerniejszego dodatku - co mnie denerwuje, zniechęca, nie podoba mi się i nie lubię;) miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,3925267.html?as=1&ias=2&startsz=x Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Łódź 18.02.07, 21:04 Pytam się bo mnie to intersuje, co myślą mieszkańcy naszego woj. z innych miast. Na Rokiciu mam tylko mieszkanie, mieszkam na Dąbrowie. I co w związku z tym artykułem? A mam takie pytanie: czy kiedykolwiek byliście w Łodzi żeby zrobić coś czego nie bylibyście w stanie zrobić w Sieradzu? Odpowiedz Link Zgłoś
hajdana Re: Łódź 18.02.07, 23:42 ww_lodz napisał: > Pytam się bo mnie to intersuje, co myślą mieszkańcy naszego woj. z innych miast > . > Na Rokiciu mam tylko mieszkanie, mieszkam na Dąbrowie. > I co w związku z tym artykułem? > A mam takie pytanie: czy kiedykolwiek byliście w Łodzi żeby zrobić coś czego > nie bylibyście w stanie zrobić w Sieradzu? nie mogę patrzeć jak się tak męczy ciekawość roznosząca się nagle po forach regionalnych;) Tu masz ściągę: miasta.gazeta.pl/lodz/1,78965,3925369.html A może byś się pokusił na bardziej interesujące 'ankietowanie' na temat jak łodzianie widzą swoją rolę jako stolicę województwa, motor regionu, co wiedzą i czy znają pobliskie miasta i miasteczka, ich stan, problemy, związki... i czy czubek nosa lokalnego dodatku powinien kończyć się na Łodzi (ech ta misja gazety publicystycznej;)) oraz czy nie warto powrócić do dawnej formuły regionalnej.. Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio Re: Łódź 27.03.07, 09:32 > o jaki przypadek;) jest artykulik szefowej łódzkiej GW w tej samej tematyce > utrzymany... Nie cenię tej osoby, podobnie jak ściśle łódzkiego a nie > regionalnego charakteru coraz mizerniejszego dodatku - co mnie denerwuje, > zniechęca, nie podoba mi się i nie lubię;) A moze to wasza wina. GW moze nie chce byc kolejnym ekspresem albo faktem ale aktywnie dzialajaca na rzecz regionu gazeta? I moze sieradz tak naprawde ma w d... co sie z nim dzieje i co z nim bedzie bo zawsze bedzie mogl powiedziec ze wszystkiemu winna jest ta brudna Lodz. A swoja droga wlasnie rostrzyga sie byc albo nie byc Sieradza, dzieki lodzkiej wyborczej i sieradzkiemu poslowi PO, lodzianinowi Grabarczykowi moze uda sie ta walke wygrac a wy co? Specjalnie wszedlem na wasze forum by zobaczyc czy jest jakiekolwiek zainteresowanie tematem i nic. Wielkie nic i tyle. Problemy Sieradza leza w samym Sieradzu a nie w Łodzi czy innych miastach. Macie i tak szczescie ze jestescie w Łódzkim i was sie traktuje jak duze miasto, w dolnoslaskim byscie byli zwykla dziura na kresach tak jak jest to z Turkiem w wielkopolsce i tyle. A woja droga ciekawe kto z was sie zorientowal co to za sprawa ktora moze ruszyc Sieradz do przodu albo zostawic go na wiele lat w niebycie? I co zrobi dla swojego miasta by ja pociagnac do przodu? Odpowiedz Link Zgłoś
hajdana Re: Łódź 27.03.07, 09:50 tego szukałeś? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=166&w=45819828 nie obrażaj forumowiczów w imieniu miasta Łodzi, województwa i Platformy;)) Problem to ty masz z sobą, a dzięki tobie wizerunek miasta Łodzi - gdybym w tym mieście nie mieszkała uwierzyłabym dzięki twojej zręcznej polityce PR, że to miasto bufonów itp. Dzięki zwolennikom PO Sieradz ma prezydenta z tej partii - nie podoba ci się polityka miasta, zwróć się bezpośrednio do łodzianina Grabarczyka, Niesiołowskiego, Katarasińskiej i reszty. Pokaż mi jeden artykuł w łódzkiej, który nie na poziomie ekspresu czy faktów zajmuje się problemem strefy ekonomicznej, inwestycji, wydarzeń kulturalnych. Nie ma ich? Korespodenci GWŁ onegdaj pisali nawet z Łęczycy - rozkręcają forum, wejdź i pokrzycz na nich i żądaj wdzieczności, że w ogóle do nich zajrzałeś jako człowiek stolicy województwa - centrum kultury europejskiej, do którego pretenduje, ale z pewnością bez ciebie;) Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: Łódź 27.03.07, 12:27 Hajdana, czemu tak nie cierpisz Lodzi? W swych postach krytykujących wszystko, co się w Lodzi dzieje - robisz dość przykre wrażenie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hajdana Re: Łódź 27.03.07, 12:43 ;)) lubię Łódź, czy gdzieś się źle o mieście wypowiadałam, gdzie jest ta cała krytyka wszystkiego co się dzieje w Łodzi? To ci goście próbowali ze mnie podstępnie wyciągnąć gdzie 'bród' itd., jakby mało było opinii na FŁ;) Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio Re: Łódź 27.03.07, 13:07 I po co te epitety. tak o to mi chodzilo. Ostatni wpis na forum sieradzkim na ten temat z polowy stycznia... I tyle zaintereowania. Za to epitety na lodz jaka jest zla i tak dalej mozna tu zawsze znalesc w pelnym wyborze. Niech sieradz tego nie odbiera osobiscie ale powiem szczera prawde, jezeli ta droga pojdzie przez piotrkow to mozecie co najwyzej na agroturystyke nad jeziorskiem postawic i tyle. Oczywiscie to tez bedzie przez ta zla lodz i to zlo wojewodztwo Odpowiedz Link Zgłoś
hajdana Re: Łódź 27.03.07, 13:44 Po pierwsze mów za siebie, każdy może wejść na forum i kulturalnie rozpocząć/podtrzymać/prowadzić dyskusję, ale widocznie nie każdy potrafi;) Jeśli S8 pójdzie nie przez Łódź a więc i Sieradz, to nie martw się, że będę obwiniać miasto Łódź, bo nie jestem człowiekiem ograniczonym na umyśle. Jako wyborca rozliczę posłów, władze miasta - a więc środowisko świadome znaczenia S8, odpowiedzialne za przeprowadzanie woli mieszkańców w demokratycznym państwie. Zachęcasz do wyjścia na ulicę - no cóż, to jest ostateczność, przeciwko komu - władzom Sieradza, które są za? ale chętnie, z pewnością Zodiak72 będzie organizować akcję;)) Nie wdam się wpyskówkę na forum PT, bo rozumiem ich argumentację - chodzi im dokładnie o to samo co łodzianom i sieradzanom, taki paradks;) Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio Re: Łódź 27.03.07, 13:52 Jeśli S8 pójdzie nie przez Łódź a więc i Sieradz, to nie martw się, że będę > obwiniać miasto Łódź, bo nie jestem człowiekiem ograniczonym na umyśle. Jako > wyborca rozliczę posłów, władze miasta - a więc środowisko świadome znaczenia > S8, odpowiedzialne za przeprowadzanie woli mieszkańców w demokratycznym > państwie. Ty rozliczysz, ja rozlicze a droga bedzie w piotrkowie Zachęcasz do wyjścia na ulicę - no cóż, to jest ostateczność, > przeciwko komu - władzom Sieradza, które są za? ale chętnie, z pewnością > Zodiak72 będzie organizować akcję;)) Boje sie ze w IV RP to jedyne argumenty ktore docieraja do rzadzacych. Poza tym biorac pod uwage przebieg wydarzen chyba doszlo do momentu gdzie jest juz ta ostatecznosc? Jak zaczna ukladac asfalt pod piotrkowem bedzie za pozno. Strykow wyszedl, bylo glosno i... www.motogazeta.mojeauto.pl/cms/index.php/47395 gdyby nie wyszli poczekaliby sporo na ta droge... Przeciwko komu protestowac? To chyba proste, przeciwko urzednikom GDDKiA i srodowiskom lobbingowym ktorzy od dwu lat ignmoruja rozporzadzenie sejmu w sprawie S8 i blokuja budowe. Przeciez za opoznienia nie jest winny prezydent sieradza czy Lodzi ale GDDKiA i tamtejsi urzednicy Nie wdam się wpyskówkę na forum PT, bo > rozumiem ich argumentację - chodzi im dokładnie o to samo co łodzianom i > sieradzanom, taki paradks;) Tyle ze po naszej stronie sa merytoryczne argumenty a po ich tylko tupet i GDDKiA ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: ciekawa wypowiedź 27.03.07, 12:23 jest w tym ziarno prawdy. Tu pole do popisu dla wiecznych obrońców reduty Ordona z Bractwa Ksiestwa Sieradzkiego;-) Istnieje ono jeszcze w ogole? Wygarnie ktoś temu czlowiekowi 'przewagi' Sieradza?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio Re: ciekawa wypowiedź 27.03.07, 13:11 No wlasnie to jest przykre. O ta droge powinnismy wspolnie walczyc. To bractwo o ktorym piszesz zamiast zajmowac sie tropieniem spiskow w lodzi powinno zorganizowac jak mieszkancy np. strykowa jakies akcje. ze zduska wola itp. Niestety wada mieszkancow sieradza, zreszta lodzi tez jest biernosc i znajdowanie winnych wszedzie tylko nie u siebie. Beda protesty, bedzie glosno, bedzie droga a tak lodz starci troche na atrakcyjnosci a sieradz i zdunska wola beda mogly sie zajac agroturystykla bo nikt nie zaiwestuje w miescie do ktorego nie prowadzi pozadna droga. Iboje sie ze znowu tak bedzie a potem bedzie biadolenie ze wszystkiemu winna warszawa (w lodzi) i lodz (u was) Odpowiedz Link Zgłoś
esie Re: ciekawa wypowiedź 27.03.07, 13:53 skodabodzio napisał: > No wlasnie to jest przykre. O ta droge powinnismy wspolnie walczyc. Niby jak bagnet na broń ? :/ Z tego co piszesz (organizowanie protestów) wynikałoby że rację ma ten kto głośniej krzyczy czy zorganizuje więcej protestów itd. Nie o to chodzi, argumenty za przebiegiem S8 przez Sieradz były już przedstawione, w tej chwili koło tego powinni chodzić nasi przedstawiciele (posłowie, prezydent, radni itd) w końcu po to ich wybieraliśmy, niech wykażą się swoją skutecznością. Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio Re: ciekawa wypowiedź 27.03.07, 14:10 Idealista z ciebie... a co robia nasi poslowie? Podobno ma byc nawet jakas sztafeta. Myslisz ze do min. transportu i GDDKiA nie dotarly te rzeczowe argumenty? Przeciez od dwu lat regularnie sa oni atakowani. I jaki jest skutek? Zaden. Psy szczekaja a karawana idzie dalej... Poki nasze argumenty nie dotra do opinii publicznej (dzis gora sa falszywe argumenty piotrkowa) poki nie zrobi sie rozruby podobnej z tej pod rospuda albo w strykowie nie wywalczy sie nic. Ile mozna walczyc w sejmie o kase na ten odcinek ktory pozniej GDDKiA i tak wbrew postanowieniu rozporzadzenia rzadu przeznacza na odcinek piotrkowski? Ten rok to jest ostatni dzwonek. W grudniu ostatecznie sie roztzrygnie gdzie bedzie szla ta droga, ale karty nie sa jeszcze do konca rozdnae. poki pilka w grze wciaz mozna to wygrac. W styczniu jak byly przepychanki z budzetem przegrywalismy 2 : 0 i Piotrkow mial pilke meczowa, obronilismy ja i wygralismy seta, jest 2 : 1 dla piotrkowa i znowu maja meczowa. I znowu trzeba sie obronic by doprowadzic do tajbreka, ale teraz bedzie trudniej. Jak sie teraz uda to bedzie juz latwiej bo te 10 baniek pojdzie na droge z Lodzi do Sieradza. I pierwszy raz od 10 lat przejmiemy inicjatywe. Ale samo to nie przyjdzie... :( Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: ciekawa wypowiedź 27.03.07, 14:25 skodabodzio szukasz wrogów i przeciwników tam gdzie ich nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio Re: ciekawa wypowiedź 27.03.07, 14:51 moze to rozwin bo nie pojalem o co chodzi? Sprawa S8 jest chyba dosc prosta. Lodz, Sieradz, Lask, Zdunska Wola itp. kontra Piotrkow, Belchatow, pewnie po cichu Kielce i Lublin. Karty rozdaje GDDKiA. Stawka jest wysoka, przeciwnicy sa znani, sojusznicy tez, stawka znana, potyczka trwa juz jakis czas a jej wynik 2 : 1 dla piotrkowa a gramy do 3. Mozemy sie lubic nie lubic, mozemy miec animozje itp. to w tym przypadku nie powinno sie liczyc, bo wiadomo ze droga w wariancie lodzkim to korzysc nie tylko dla Lodzi ale i Sieradza. I o to nizealeznie od pogladow powinnismy walczyc, uda sie tutaj to mozna zaczac wspolnie walczyc o kolejne rzeczy np. kolej i wiele innych Przegrywamy na dzis bo: 1. Opinia publiczna w Polsce widzi problem w relacji wielka zachlanna Lodz kontra biedny i poszkodowany Piotrkow (to trzeba zmienic, bo wiadomo ze nie tylko o Lodz tu chodzi, a Piotrkow wcale nie jest poszkodowany) 2. Lodz zabiera droge Piotrkowowi, ktroa tam byla planowana od lat (to tez jest bzdura o czym wie ktokolwiek kto ma jakas stycznosc z waszym urzedem miasta) 3. Panuje opinia ze wariant piotrkowski faworyzuje miasta regionu a lodzki Lodz (kolejna bzdura) 4 Wariant piotrkowski jest tanszy, krotszy i lepszy (kolejna bzdura, ale nniestety powtarzana inteligentnie przez lobby piuotrkowskie stala sie powszechnie uznawana prawda) 5. Nie ma wspolpracy miedzy Lodzia a miastami lezacymi wzdluz DK 14 6. Zarowno mieszkancy Lodzi jak i tych miast sa bardzo bierni 7. Mamy zludzneia ze wszystko da sie zalatwic uczciwie przy stolikach w ramach negocjacji i ze rzeczowe argumenty musza wygrac. Odpowiedz Link Zgłoś
hajdana Re: ciekawa wypowiedź 27.03.07, 20:29 Jeśli myślisz, że uda ci się tą drogą (przez forum) wiele zdziałać, to ty jesteś niewiarygodnym idealistą:) Nawet jak byś przekonał paru użytkowników forum PT, co jest zgoła niemożliwe, to co - wpłynąłbyś albo oni wpłynęliby jakoś na decyzję lobby PT czy knującej w ciszy poza prawem i sejmem GDDKiA? Chcesz porwać tych paru użytkowników forum Sieradza.. chyba przeliczyłeś się ze swoją sportową charyzmą;) Jednocześnie wychwalasz działania posła Grabarczyka i potępiasz wiarę w posłów, samorządowców, do tego krytykujesz ideę sztafety dla zamanifestowania wpółpracy miast leżących po drodze S8.. Nic się rozsądnie jakoś kupy nie trzyma, przemyśl to jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio Re: ciekawa wypowiedź 28.03.07, 09:52 > Jeśli myślisz, że uda ci się tą drogą (przez forum) wiele zdziałać, to ty > jesteś niewiarygodnym idealistą:) Nawet jak byś przekonał paru użytkowników > forum PT, co jest zgoła niemożliwe, to co - wpłynąłbyś albo oni wpłynęliby > jakoś na decyzję lobby PT czy knującej w ciszy poza prawem i sejmem GDDKiA? Paru co czyta forum PT pomysli, najwiekszych zwolennikow nie przekonam ale to nie jest moj cel. Tam jestem hobbistycznie, zreszta juz nie mam zamiaru tam wchodzic bo to strata czasu i tyle, jak sami sie wczesniej zorientowaliscie. Co do lobby i GDDKiA to tez sa tylko instytucje kierowane przez ludzi ktorzy w gruncie rzeczy moga starcic prace jak cos zawala. Jesli sprawa S8 wyjdzie na swiatlo ogolnopolskie oraz uda sie pokazac glupote i politykierstwo tak jak w przypadku rospudy to jest duza szansa. Na razie lobby piotrkowskie ma takie sukcesy bo udaje mu sie to wszystko forsowac po cichu, glownie dzieki naszej biernosci Chcesz porwać tych paru użytkowników forum Sieradza.. chyba przeliczyłeś się ze > > swoją sportową charyzmą;) Tu masz racje, nie wiem czy mi sie uda ale zawsze warto sprobowac. Duzo mnie to nie kosztuje. Przeciez nie wezme rodziny i nie pojade do sieradza z transparentem i nie zablokuje ronda. To jest tez wasz interes i z ta sprawa nie walczycie dla lodzi ale walczycie przede wszystkim dla siebie. Szczerze mowiac to jest wasz sprawdzian (i to sprawdzian nie przede mna, lodzia, panstwem itp. to jest wasz spradzian przed samym soba), tzn. tych wszystkich stowarzyszen ktore tu na tym forum sie udzielaja i ktorym na sercu lezy interes sieradza. Uda sie naglosnic sprawe, zablokowac drogi jak strykow, dac w ten sposob wyrazne wsparcie dla dzialan politycznych podejmowanych przez naszych i waszych opozycyjnych politykow, bedzie dobrze. Nie uda sie to bedziecie nadal najezdzac na lodz i narzekac ze wszystko co zle to lodz, piotrkowowi bedziecie dawac dodatkowe argumenty, a my po raz kolejny stwierdzimy ze lepiej sie zajmowac swoim podworkiem bo sasiedzi sa za daleko a i tak jak juz sa checi to nic nie wychodzi ze wspolpracy z nimi Jednocześnie wychwalasz działania posła Grabarczyka i > > potępiasz wiarę w posłów, samorządowców, do tego krytykujesz ideę sztafety dla > zamanifestowania wpółpracy miast leżących po drodze S8.. Nic się rozsądnie > jakoś kupy nie trzyma, przemyśl to jeszcze. Nie krytykuje tej inicjatywy, po prostu uwazam ze jest to za malo skuteczne i potrzebne jest dodatkowe wsparcie do tych dzialan. Wsparcie obywatelskie. Ta sztafeta to dobry pomysl, dzialania polityczne jak np. uchwala sejmiku tez, ale by byly skuteczne potrzebne jest przebicie sie z nimi do opinii publicznej. Jezeli skonczy siew na paru artykulach w lokalnej prasie, jednym dwu relacjach w lokalnej TV to nic to nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: ciekawa wypowiedź 28.03.07, 13:56 Skodabodzio ale u nas juz protestowali w sprawie S8. Wiec moze w Łodzi powinniscie co nie co poblokowac teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio Re: ciekawa wypowiedź 28.03.07, 15:40 > Skodabodzio ale u nas juz protestowali w sprawie S8. Wiec moze w Łodzi powinnis > cie co nie co poblokowac teraz? > Chcemy to wygrac to trzeba razem dzialac a nie ze my to juz robilismy a wy jeszcze nie itp. Woda na mlyn piotrkowa i belchatowa i tyle Co do samej akcji. Lodz jest za duza, za anonimowa by taka blokada poszla, no i niestety za bierna :(, za to jak widac "lodzkie" media lodzcy politycy (rowniez ci reprezentujacy sieradz) walcza. W Łodzi mozna co najwyzej zorganizowac taki bieg, a szkoda. Wy jako mniejsze miasto gdzie wiekszosc ludzi sie zna mozecie predzej zorganizaowac taka akcje, wspierajaca te dzialania polityczne. Takie dzialania w mniejszych miastach lezacych wzdluz DK 14 plus akcje lodzi mysle moglyby fac nam duzy atut w tej walce Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: ciekawa wypowiedź 28.03.07, 13:55 Nalezaloby jeszcze dodac ze o wszystkim juz na tym forum bylo,i nie tylko na tym. Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio Re: ciekawa wypowiedź 28.03.07, 15:44 bylo bylo, ale niestety sie zmylo a licho nie spi. ;) Taktyka piotrkowskiego lobby jest przejzysta. Po cichu, wbrew decyzjom forsuja i robia swoje. Robi sie glosno to oni sie wstrzymuja, GDDKiA mowi ze wszystko jest OK i ze te proby przesuniecia to takie "chochliki" i kiedy szum ucicha znowu biora sie za robote. Taktyka prosta ale skuteczna. Na szczescie miedzy wyznaczeniem lokalizacji a sama budowa jest jeszcze kupa czasu, nawet jesli uda im sie przeforsowac lokalizacje Jurka to tego politykiera za 2,5 roku juz nie bedzie. Ale by tak bylo trzeba im conajmniej przeszkadzac Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: ciekawa wypowiedź 28.03.07, 22:47 hmm nie wiem co ci odpowiedziec bo tu jest naprawde pewna garstka ludzikow, ktorej liczebnosc sie waha w zaleznosci od pory roku a wiekszosc w sieradzu spedza tylko albo weekendy albo swieta albo jeszcze rzadziej. Sprawa dotarcia do sieradzan nie jest taka prosta jak sie okazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
michasiolek Re: Łódź 18.02.07, 21:42 Witam, Jestem rodowitym łodzianinem mieszkającym w Sieradzu (mniejsza o powody) od kilku lat. W zasadzie porównanie tych miast to bardzo trudna sprawa, jest brdzo wiele czynników, które te miasta znacząco różnią. Moim zdaniem trzeba oba miasta bardzo dobrze poznać, aby wypowiadać się na ten temat.Tak w skrócie: + Łodzi: lokalizacja geograficzna; kultura w szerokim tego słowa znaczeniu - knajpy, kina, teatry, festiwale, muzea; inwestycje - Gilette, Philips, lotnisko; specyficzny charakter urbanistyczny; "klimat" odczówalny tylko przez rodowitych mieszkańców tego miasta; brak kompleksów na tle innych wielkomiejskich aglomeracji - Wawa, Poznań. - Łodzi: jestem zbyt silnie związany z tym miastem aby takowe wymieniać; + Sieradz: fajnie się odpoczywa po całym tygodniu pracy; na mojej ulicy znam prawie wszystkich mieszkańców; mogę zamówić chleb w sklepie na dołku, bo mnie znają; mieszkam w domu, który w Łodzi kosztowałby masę kasy; - Sieradz: niechcą mi asfaltu na ulicy wylać !; Orlen ma kosmiczną cenę paliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
hajdana Re: Łódź 19.02.07, 09:18 miło, że zabrałeś głos, ale, jak można się przekonać, nie o dyskusję nt. zalet i wad życia w mieście województwa łódzkiego w porównaniu do (czy w towarzystwie) Łodzi autorowi chodziło, ale o Łódź i tylko Łódź. Ewentualne atrakcje życia poza Łodzią nie są w kręgu zainteresowania naszego gościa;) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Łódź 19.02.07, 10:16 No wlasnie tez tak zuwazylam hajda jak piszesz. Kazda wada łodzi jest zaraz zaqmazywana a kazdy argument na korzysc Sieradza spotyka sie z jeszcze wiekszym kontrargumentem ze jednak Łódź. Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Łódź 19.02.07, 19:54 A czy mogę się nie zgdzać z tym co ktoś mówi? Mam takie prawo? Mam! Więc z niego korzystam! I żeby nie było: wiem , że Łódź ma swoje wady, że nie wszytko jest doskonałe. Ale takie głupie argumenty, że Łódź jest brudna to nie argumenty, bo w każdym mieście się spotyka bród, nie tylko w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
michasiolek Re: Łódź 19.02.07, 21:01 Pierwszy argument na "nie" dla Łodzi wysówany przez rodowitych sieradzan to właśnie to, że Łódź to brudne miasto. Tak się wtedy zastanawiam: umówili się wszyscy, czy nie widzieli nigdy innego miasta poza Łodzią ? Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Łódź 19.02.07, 21:43 Oczywiscie ze widzieli. Argument ze Łódź jest brudna nie jest głupim. A wy byliście w innych miastach, że uważacie to za błahostkę? W innych miastach przynajmniej po swoich psach gdy narobia na srodku chodnika sprzataja. Odpowiedz Link Zgłoś
hajdana Re: Łódź 20.02.07, 13:22 michasiolek napisał: > Pierwszy argument na "nie" dla Łodzi wysówany przez rodowitych sieradzan to > właśnie to, że Łódź to brudne miasto. Tak się wtedy zastanawiam: umówili się > wszyscy, czy nie widzieli nigdy innego miasta poza Łodzią ? nie żartuj tak sobie;) nie jest to tylko zdanie sieradzan. To się po prostu rzuca w oczy, pierwsze wrażenie gości, jeśli nie wierzysz poczytaj dyskusje pod artykułem na forum Łodzi, tam jest wielu zaskakujących samych łodzian relacji ich np. zagranicznych gości - brud i jakby się wojna przed chwilą skończyła (ale nie klimat przedwojenny chodzi, ale o stan zniszczenia i zaniedbania). Myślę, że największe opory żeby TO zobaczyć mają właśnie ludzie bardzo kochający to miasto, akceptujący ten stan. Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Łódź 20.02.07, 16:04 A w czym się ten 'bród łodzki' przejawia i gdzie jest najbardziej widoczny? Odpowiedz Link Zgłoś
hajdana Re: Łódź 20.02.07, 16:32 z całym szacunkiem dla misji, nie chce mi się tutaj o tym pisać:) Odpowiedz Link Zgłoś
hajdana Re: Łódź 20.02.07, 18:47 no nie wiem, ta niechęć może trochę potrwać;) a może w międzyczasie rozwiniesz swoją myśl "wiem , że Łódź ma swoje wady, że nie wszytko jest doskonałe". A co tak konkretnie masz na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Łódź 20.02.07, 19:19 no napisalam ci w czym ten brud sie przejawia a hajdana rozwinela Odpowiedz Link Zgłoś
xpiotrx1 Re: Łódź 22.02.07, 14:10 jako flancowany Łodziak mieszkający w Łodzi od lat 5 napisze to co mnie najbardziej razi: nie brud ... ja bym to nazwal syfem, a ob**ane sciany napisami widzew ... lks .... to dramat. Jak widze przygotowania miasta do derbow i zniszczenia potem to sie zastanawiam w czyim chorym umysle zakielkowala mysl zeby miasto mialo utrzymywac dwa mierne kluby sportowe, z ktorych wynikaja w sumie jedynie zniszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Łódź 22.02.07, 21:52 Widzew i ŁKS to nie są mierne kluby! To kluby z bogatą historią! A to, że kibice piłkarscy są jacy są to już nie wina miasta. To wina ich samych. Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Łódź 24.02.07, 15:37 Kolejny argument za brudem w Łodzi. Śnieg juz jest kilka dni a na samiuśkim srodeczeku skrzyzowania kosciuszki mickiewicza wielka (no wlasnie jak to nazwac) góra brudnego blota posniegowego, po którym jeżdzą tramwaje, samochody omijaja. Ci co powinni to uprzatnac chyba tez to omijja szerokim łukiem. I pomysleć że to sam środek miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Łódź 24.02.07, 19:50 Wydaje mi się, że problemy ze śniegiem ma każde miasto w Polsce! Ale ja tam nie wiem, pewnie znowu nie mam racji! PS Widziałeś osiedlowe uliczki? Bo moja jest odśnieżona. Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Łódź 24.02.07, 22:44 No tak u innych tak jest to u nas tez tak jest ehh... jak inni maja brudno to wy tez bedziecie mieli brudno zeby za bardzo nie odstawac. Akurat w Sieradzu nie ma sytuacji zby na srodku duzego skrzyzowania byly takie zwaly syfiastego nibysniegu! Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Łódź 25.02.07, 01:04 Z tymi innymi miastami chodzilo mi o to, że gdyby nawet w Łodzi bylo czyściutko a gdzie indziej nie to i tak byś powiedział, że u nas jest brudno. Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Łódź 25.02.07, 13:40 Takie jest moje zdanie. IMHO, w naszym województwie na Łódź nie patrzy się obiektwnie, a na pewno poza Łodzią. Takie moje odczucie jest i mozecie się z nim nie zgodzić. PS Przepraszam, że pomyliłem Cię z mężczyzną. Mam nadzieję, że mi wybaczysz. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hajdana Re: Łódź 25.02.07, 14:10 z tej dyskusji to już robisz kabaret;)) Jeśli miasto nie jest winne, że całe jest obsmarowane hasłami kibiców, to kto jest winien - sieradzanin spoza Łodzi, bo to widzi? Ma przymknąć oko, bo miasto na taką ocenę nie zasługuje? Niech czepia się kibiców, ale nie historii i kultury tej szlachetnej tradycji;) I pogody, położenia geograficznego, które powoduje, że coś leży aż się rozpuści;) A w ogóle to nikogo nie stac na obiektywizm, bo otoczeni jesteśmy wrogami, to spisek;) Może zaprezentujesz wreszcie swoje przemyślenia nad wadami i niedoskonałościami Łodzi, a może doczekasz się obiektywnego potwierdzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Łódź 25.02.07, 17:03 hajdana napisała: > z tej dyskusji to już robisz kabaret;)) > Jeśli miasto nie jest winne, że całe jest obsmarowane hasłami kibiców, to kto > jest winien - sieradzanin spoza Łodzi, bo to widzi? Ma przymknąć oko, bo miasto A CZY UWAŻASZ, ŻE PISANIE W STYLU: "ŁÓDŹ JEST BRUDNA, NIJAKA, SZARA. WOLĘ WROCŁAW BO JEST SUPER I BEZ WAD." JEST OBIEKTYWIZMEM? BO JA NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
hajdana Re: Łódź 25.02.07, 17:50 ups...spokojnie :) z tym Wrocławiem, nijakością, szarością to do Pani naczelnej redaktorki, tutaj nie krzycz :) Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: Łódź 26.02.07, 09:34 > Akurat w Sieradzu nie ma sytuacji zby na srodku duzego skrzyzowania byly takie > zwaly syfiastego nibysniegu! ----------- Podalas chyba przyklad skrzyzowania Pilsudskiego/Kosciuszki w Lodzi. O ile mnie pamięć nie myli to jest to skrzyzowanie z PIECIOMA pasami ruchu w kazdym kierunku, a więc bardzo szerokie. Więc chyba logicznym jest, że po odgarnięciu śniegu z takiego skrzyzowania powstaje niezgorsza góra śniegu? Gdy zaczęliby zajmować się wywożeniem tego śniegu, to doczepiłabyś, dlaczego w tym czasie NIKT nie posypal chodnikow piaskiem, albo jakiejś innej bzdury;-) Na tej zasadzie można zawsze i wszystkiego się czepić;-) W S. JEDYNE miejsce, gdzie masz do czynienia z ulicą SZEROKĄ NA TRZY PASY, to kawalek JPII przy titanicu. Skrzyzowania są mniejsze i węższe, więc po odgarnięciu powstają MNIEJSZE zwały śniegu, które po prostu SZYBCIEJ topnieją;- ) Bo wywozić, to w S. tak samo NIKT ich nie wywozi;-) Po prostu szybciej same znikają;-) To chyba logiczne?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wpm1 Re: Łódź 26.02.07, 09:53 Ludzie naoglądają się licznych, ale za to zazwyczaj niesamowicie bzdurnych relacji na stojąco, jakie prezentują nam niemalże wszystkie stacje tv nawet po niewielkich czasami opadach śniegu, wszystkie oczywiście pod hasłem - zima znów zaskoczyła drogowców - a mnie się wydaje, że zima przede wszyskim najpierw zaskakuje użytkowników dróg, a dopiero potem drogowców. Polska leży w strefie klimatycznej, której jedną z cech jest to, że między listopadem a marcem snieg może nieźle popadać. Tego uczą już w przedszkolu i logiczne jest, że jak tego śniegu nieźle napada, to nie tylko radochę mają dzieci i narciarze, ale równiez redakcje wiadomości telewizyjnych, wysyłające z upodobaniem na śnieg i mróz początkujące dziennikarki, które zmarzniete ale za to z duzym przejęciem relacjonują niemalże jak z lini frontu. Logiczne jest również, że jak śniegu będzie dużo to nikt nie jest w stanie sprzątąć go na bieżąco. Nie dokonają tego nawet najlepiej wyposażone i zorganizowane firmy światowe, a co dopiero nasze zacofane służby drogowe. Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Łódź 01.03.07, 13:34 zodiak72 napisał: > > Akurat w Sieradzu nie ma sytuacji zby na srodku duzego skrzyzowania byly > takie > > zwaly syfiastego nibysniegu! > ----------- > Podalas chyba przyklad skrzyzowania Pilsudskiego/Kosciuszki w Lodzi. Zalezy od ktorej strony patrzec ale ja napisalam o mickiewicza/Kosciuszki wiec nei rozumiem dlaczego mnei poprawiasZ? Najprawidlowiej by bylo kosciuszki/mickiewciza/pilsudskiego. Jak zwykle ty musisz poprawic kazdego. O ile mnie > > pamięć nie myli to jest to skrzyzowanie z PIECIOMA pasami ruchu w kazdym > kierunku, a więc bardzo szerokie. Więc chyba logicznym jest, że po odgarnięciu > śniegu z takiego skrzyzowania powstaje niezgorsza góra śniegu? czy to ma znmaczenie ile pasow tam jest? czy 5 czy 3, choc wydaje mi sie najwyzej 4, ale nie bede sie klocic bo 100% pewnosci nie mam. Generalnie chodzi o to ze skryzowanie jest duze od 3 pasow napewno juz tak jest. Oczywiscie ze po osniezeniu takie skrzyzowania powstaje duza gora sniegu. Chyba mnie nei zrozumiales. Na ŚRODKU skrzyzowania, nie OBOK, tylko na ŚRODKU jest duza przestrzen nie odsniezona ( a raczej byla bo teraz juz sie stopilo wszystko) wiec chyba logicznym jest ze uwazam iz to jest niedociagniecie tym bardziej ze jest w samym srodku miasta. Gdy zaczęliby > zajmować się wywożeniem tego śniegu, to doczepiłabyś, dlaczego w tym czasie > NIKT nie posypal chodnikow piaskiem, albo jakiejś innej bzdury;-) Na tej > zasadzie można zawsze i wszystkiego się czepić;-) O i znowu wiesz czego ja bym sie doczepila i na jakiej zasadzie:] Aż tak mnie nie znasz wiec swojej teorii nie przykladaj jednostkowo co najwyzej do ogółu. > > W S. JEDYNE miejsce, gdzie masz do czynienia z ulicą SZEROKĄ NA TRZY PASY, to > kawalek JPII przy titanicu. Skrzyzowania są mniejsze i węższe, więc po > odgarnięciu powstają MNIEJSZE zwały śniegu, które po prostu SZYBCIEJ topnieją;- Ty naprawde nie zalapales nie chodzi o zwaly sniegu obok skrzyzowania tylko na srodku skrzyzowania drog, na jezdni, na ich przecieciu. CO ma do rzeczy wielkość skrzyzowania? Moze jedynie to ze nieodesniezone bardziej zwraca uwage na to ze jednak kogos g*** obchodzi odsniezenie drogi. A że w SIeradzu są mniejsze skrzyzowania, no to cóż.... nie moja wina że SIeradz jest mniejszy od Łodzi i akurat w tym mamy przewage, czy dzialamyu w tymkierunku czy nie po naszej stronie prawa fizyki ;) bo jesteśmy mniejsi. Nie chodzi o porównywanie miast bo to nie jest wymierne, Łódx jest wieksza, Sieradz mniejszy, tylko o to jakie są warunki i zabieg dokonywane w celu poplepszenia ich. I tyle. > ) Bo wywozić, to w S. tak samo NIKT ich nie wywozi;-) Po prostu szybciej same > znikają;-) To chyba logiczne?;-) > Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: Łódź 01.03.07, 14:28 paenka napisała: > Zalezy od ktorej strony patrzec ale ja napisalam o mickiewicza/Kosciuszki wiec nei rozumiem dlaczego mnei poprawiasZ? Najprawidlowiej by bylo kosciuszki/mickiewciza/pilsudskiego. Jak zwykle ty musisz poprawic kazdego. --------------- Natomiast ja nie rozumiem, dlaczego widzisz tu jakies moje 'poprawianie ciebie'?;-) Tak ci to weszlo w krew, że jesteś przez kogoś poprawiana, iż nie mozesz bez tego żyć;-) Często pleciesz bzdury dla samego plecenia chyba, tak jak w tym przypadku, gdy stwarzasz jakiś problem tam, gdzie go nie ma;-) Bo i tak wiadomo, że oboje mowimy o TYM SAMYM skrzyzowaniu;-) --------------- > czy to ma znmaczenie ile pasow tam jest? czy 5 czy 3, ----------- Ma znaczenie. ------------- choc wydaje mi sie najwyzej 4, ale nie bede sie klocic bo 100% pewnosci nie mam. Generalnie chodzi o to ze skryzowanie jest duze od 3 pasow napewno juz tak jest. Oczywiscie ze po osniezeniu takie skrzyzowania powstaje duza gora sniegu. Chyba mnie nei zrozumiales > . Na ŚRODKU skrzyzowania, nie OBOK, tylko na ŚRODKU jest duza przestrzen nie odsniezona ----------- A gdzie mieli ten śnieg w tamtym miejscu odgarnąć? Na chodniki?;-) Odgarnęli go, calkiem slusznie, na martwe pole posrodku skrzyzowania;-) ----------- ( a raczej byla bo teraz juz sie stopilo wszystko) wiec chyba logiczny > m jest ze uwazam iz to jest niedociagniecie tym bardziej ze jest w samym srodku miasta. ----------- Powiedzmy, że jest to niedociągnięcie;-) ----------- > O i znowu wiesz czego ja bym sie doczepila i na jakiej zasadzie:] Aż tak mnie nie znasz wiec swojej teorii nie przykladaj jednostkowo co najwyzej do ogółu. --------- Chyba mialo być odwrotnie:" wiec swojej teorii nie przykladaj do ogółu co najwyzej jednostkowo";-) Twoje stwierdzenie kłóci się ze zdrowym rozsądkiem;-) ---------- > Ty naprawde nie zalapales nie chodzi o zwaly sniegu obok skrzyzowania tylko na srodku skrzyzowania drog, na jezdni, na ich przecieciu. --------- Czyli w tzw. martwym polu skzryzowania;-) Sądzę, ze powinnaś mi to jeszcze dokladniej wytlumaczyć, może jakieś rysunki sytuacyjne w mailu?;-) --------- CO ma do rzeczy wielkość skrzyzowania? --------- Powtórzę, gdyż jestem cierpliwy;-) Na dużym skrzyżowaniu pozostaje do odgarniecia wiecej śniegu;-) -------- Moze jedynie to ze nieodesniezone bardziej zwraca uwage na to z > e jednak kogos g*** obchodzi odsniezenie drogi. A że w SIeradzu są mniejsze skr zyzowania, no to cóż.... nie moja wina że SIeradz jest mniejszy od Łodzi i akurat w tym mamy przewage, czy dzialamyu w tymkierunku czy nie po naszej stronie p -------- Chcialbym, byś rozwinęła tę mysl dotyczącą przewagi Sieradza nad Lodzią w dziedzinie malych skrzyżowań - gdyż zafascynowała mnie ona;-) -------- > rawa fizyki ;) bo jesteśmy mniejsi. Nie chodzi o porównywanie miast bo to nie j > est wymierne, Łódx jest wieksza, Sieradz mniejszy, tylko o to jakie są warunki > i zabieg dokonywane w celu poplepszenia ich. I tyle. --------- A jakie zabiegi ' w celu polepszenia ich' zostały dokonane w Sieradzu?;-) > Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Łódź 01.03.07, 15:19 zodiak72 napisał: > paenka napisała: > > > > Zalezy od ktorej strony patrzec ale ja napisalam o mickiewicza/Kosciuszki > wiec nei rozumiem dlaczego mnei poprawiasZ? Najprawidlowiej by bylo kosciuszk > i/mickiewciza/pilsudskiego. Jak zwykle ty musisz poprawic kazdego. > --------------- > Natomiast ja nie rozumiem, dlaczego widzisz tu jakies moje 'poprawianie ciebie' > ?;-) Tak ci to weszlo w krew, że jesteś przez kogoś poprawiana, iż nie mozesz b > ez tego żyć;-) Często pleciesz bzdury dla samego plecenia chyba, tak jak w tym > przypadku, gdy stwarzasz jakiś problem tam, gdzie go nie ma;-) Bo i tak wiadomo > , że oboje mowimy o TYM SAMYM skrzyzowaniu;-) > --------------- > No oczywiscie ze to jestpoprawianie skoro ty musiales uzyc swojego okreslenia dla tego skrzyzowania mimo ze wyraznie napisalam o ktore skrzyzowanie chodzi. > > czy to ma znmaczenie ile pasow tam jest? czy 5 czy 3, > ----------- > Ma znaczenie. > ------------- Dla mnie nie ma, skrzyzowanie powinno byc odsniezone CAŁE > choc wydaje mi sie najwyzej 4, ale nie bede sie klocic bo 100% pewnosci nie ma > m. Generalnie chodzi o to ze skryzowanie jest duze od 3 pasow napewno juz tak > jest. Oczywiscie ze po osniezeniu takie skrzyzowania powstaje duza gora sniegu. > Chyba mnie nei zrozumiales > > . Na ŚRODKU skrzyzowania, nie OBOK, tylko na ŚRODKU jest duza przestrzen > nie odsniezona > ----------- > A gdzie mieli ten śnieg w tamtym miejscu odgarnąć? Na chodniki? A to ja mam wiedziec gdzie sie snieg odgarnia? Napewno nie na srodek skrzyzowania gdzie jezdza samochody. Stwarza to niebezpieczenstwo. ;-) Odgarnęli go > , calkiem slusznie, na martwe pole posrodku skrzyzowania;-) No dokladnie martwe - dla przyszlych ofiar. Hehehe wiem co to jest martwe pole ale zapewniam cie ze w przypadku tego sjkrzyzowania nie ma mowy o jego istnieniu w praktyce. > ----------- > ( a raczej byla bo teraz juz sie stopilo wszystko) wiec chyba logiczny > > m jest ze uwazam iz to jest niedociagniecie tym bardziej ze jest w samym > srodku miasta. > ----------- > Powiedzmy, że jest to niedociągnięcie;-) > ----------- > > > O i znowu wiesz czego ja bym sie doczepila i na jakiej zasadzie:] Aż tak > mnie nie znasz wiec swojej teorii nie przykladaj jednostkowo co najwyzej do ogó > łu. > --------- > Chyba mialo być odwrotnie:" wiec swojej teorii nie przykladaj do ogółu co najwy > zej jednostkowo";-) Twoje stwierdzenie kłóci się ze zdrowym rozsądkiem;-) nie. Dobrze napisalam i nie poprawiaj mnie ZNOWU. Masz swoją teorie o zachowaniu ludzi z sieradza (ogółu) i probujesz na sile mi (jednostce)teraz wcisnac jakeis potencjalne zachowanie. > ---------- > > > Ty naprawde nie zalapales nie chodzi o zwaly sniegu obok skrzyzowania tyl > ko na srodku skrzyzowania drog, na jezdni, na ich przecieciu. > --------- > Czyli w tzw. martwym polu skzryzowania;-) Sądzę, ze powinnaś mi to jeszcze dokl > adniej wytlumaczyć, może jakieś rysunki sytuacyjne w mailu?;-) Napisales swoja wypowiedz tak ze zrozumialam ze chodzi ci o snieg na chodnikach. > --------- > CO ma do rzeczy wielkość skrzyzowania? > --------- > Powtórzę, gdyż jestem cierpliwy;-) Na dużym skrzyżowaniu pozostaje do odgarniec > ia wiecej śniegu;-) TO JEST TA PRZEWAGA SIERADZA > -------- > Moze jedynie to ze nieodesniezone bardziej zwraca uwage na to z > > e jednak kogos g*** obchodzi odsniezenie drogi. A że w SIeradzu są mniejs > ze skr zyzowania, no to cóż.... nie moja wina że SIeradz jest mniejszy od Łodzi > i akurat w tym mamy przewage, czy dzialamyu w tymkierunku czy nie po naszej st > ronie p > -------- > Chcialbym, byś rozwinęła tę mysl dotyczącą przewagi Sieradza nad Lodzią w dzied > zinie malych skrzyżowań - gdyż zafascynowała mnie ona;-) PATRZ WYŻEJ > -------- > > rawa fizyki ;) bo jesteśmy mniejsi. Nie chodzi o porównywanie miast bo to > nie j > > est wymierne, Łódx jest wieksza, Sieradz mniejszy, tylko o to jakie są wa > runki > > i zabieg dokonywane w celu poplepszenia ich. I tyle. > > --------- > A jakie zabiegi ' w celu polepszenia ich' zostały dokonane w Sieradzu?;-) > > A czy napisalam ze jakies zabiegi zostaly dokonane w SIeradzu? Napsialam zetych zabiegow nie bylo w Łodzi, a przewaga SIeradza jest to patrz wyzej, ze nie musza robic takich zabiegow bo: -sa mniejsze skrzyzowania -> mniej sniegu -fizyka dziala na nasza korzysc Wystarczy o tej przewadze? Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: Łódź vs Sieradz 02.03.07, 08:55 paenka napisała: > No oczywiscie ze to jestpoprawianie skoro ty musiales uzyc swojego okreslenia dla tego skrzyzowania mimo ze wyraznie napisalam o ktore skrzyzowanie chodzi. ----------- Uzylem takiego określenia, jakie mi w danym momencie przyszlo do glowy. Nawet o tym wtedy nie pomyslałem, że ciebie poprawiam;-)) Ja ciebie poprawiam, nawet o tym nie wiedząc, hehehehe;-)))Bo ciebie trzeba poprawiać, biorąc pod uwagę czestotliwość nielogicznosci w twoim toku myslenia;-) ----------- > Dla mnie nie ma, skrzyzowanie powinno byc odsniezone CAŁE ------- Ale nie ty zajmujesz się machaniem sipą przy śniegu, tylko drogowcy;-) A dla nich wielkosc skrzyzowania ma znaczenie;-) ----------- > No dokladnie martwe - dla przyszlych ofiar. Hehehe wiem co to jest martwe pole ale zapewniam cie ze w przypadku tego sjkrzyzowania nie ma mowy o jego istnieniu w praktyce. ------------ To co to jest martwe pole?;-) > nie. Dobrze napisalam i nie poprawiaj mnie ZNOWU. ---------- Przecież lubisz być poprawiana;-) Masz wtedy powod do dalszych prob udowadniania mi swojej "moralnej przewagi" nade mną;-) Czyli: do kontynuowania gadki z zodiakiem;-) Pomimo wielu stwierdzeń w przeszlości o bezsensowności gadek z zodiakiem;-)) ---------- Masz swoją teorie o zachowani u ludzi z sieradza (ogółu) i probujesz na sile mi (jednostce)teraz wcisnac jakeis potencjalne zachowanie. --------- To teoria oparta na praktyce;-) Nie lubimy być wpychani do jednego worka z resztą spoleczności Sieradza, co?;-)) ----------- > TO JEST TA PRZEWAGA SIERADZA ---------- Co? Ze snieg szybciej topnieje, bo są mniejsze skrzyżowania? hehehe;-))) > A czy napisalam ze jakies zabiegi zostaly dokonane w SIeradzu? Napsialam zetyc > h zabiegow nie bylo w Łodzi, a przewaga SIeradza jest to patrz wyzej, ze nie mu > sza robic takich zabiegow bo: > -sa mniejsze skrzyzowania -> mniej sniegu > -fizyka dziala na nasza korzysc > Wystarczy o tej przewadze? ---------- Do tej niewątpliwej przewagi dodam jeszcze parę innych czynnikow warunkujących przewagę Sieradza nad Lodzią: -mniejsza ilosć kup psich (bo są mniejsze trawniki i w ogole jest ich mniej) -mniejsza ilosc dziur w ulicach (bo są one węższe) -mniejsza ilośc blokersów/1 blok spowodowana mniejszą ilością bloków -mniejsza ilosc pieniędzy wydatkowanych na diety radnych (bo jest malo radnych) -mniejsza ilosc spalin na ulicach (bo jest mniej samochodow) -mniejsza ilosc gołębi pozostawiających swe odchody na balkonach (bo jest mniej balkonow niz w Lodzi) ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Łódź vs Sieradz 02.03.07, 13:03 zodiak72 napisał: > paenka napisała: > > > > No oczywiscie ze to jestpoprawianie skoro ty musiales uzyc swojego okresl > enia dla tego skrzyzowania mimo ze wyraznie napisalam o ktore skrzyzowanie chod > zi. > ----------- > Uzylem takiego określenia, jakie mi w danym momencie przyszlo do glowy. Nawet o > tym wtedy nie pomyslałem, że ciebie poprawiam;-)) Ja ciebie poprawiam, nawet o > tym nie wiedząc, hehehehe;-)))Bo ciebie trzeba poprawiać, biorąc pod uwagę cze > stotliwość nielogicznosci w twoim toku myslenia;-) jaki masz wzor na ocenę nielogiczności czyjejś wypowiedzi? Czy wystarczy ze ty jej nie rozumiesz? Moze to z toba jest cos nie tak? > ----------- > > > Dla mnie nie ma, skrzyzowanie powinno byc odsniezone CAŁE > ------- > Ale nie ty zajmujesz się machaniem sipą przy śniegu, tylko drogowcy;-) A dla ni > ch wielkosc skrzyzowania ma znaczenie;-) A skad ty wiesz czy ja nie macham sipą gdy jest snieg? No tak najlepiej namachać się jak najmniej i wziąć tyle co za całe skrzyżowanie, no nie? Troche mi to komune przypomina. > ----------- > > > > No dokladnie martwe - dla przyszlych ofiar. Hehehe wiem co to jest martwe > pole ale zapewniam cie ze w przypadku tego sjkrzyzowania nie ma mowy o jego i > stnieniu w praktyce. > ------------ > To co to jest martwe pole?;-) > ehhhh...... nie zmienisz się a jaczasu na takie pierdoły nie mam zamiaru poświecać, wystarczy że okiem ogarne, to już i tak ejst za duże poświecenie > > > nie. Dobrze napisalam i nie poprawiaj mnie ZNOWU. > ---------- > Przecież lubisz być poprawiana;-) Masz wtedy powod do dalszych prob udowadniani > a mi swojej "moralnej przewagi" nade mną;-) Czyli: do kontynuowania gadki z zod > iakiem;-) Pomimo wielu stwierdzeń w przeszlości o bezsensowności gadek z zodiak > iem;-)) > ---------- ty czytasz czasem co sam napiszesz? Naprawde bredzisz jak struty. > Masz swoją teorie o zachowani u ludzi z sieradza (ogółu) i probujesz na sile m > i (jednostce)teraz wcisnac jakeis potencjalne zachowanie. > --------- > To teoria oparta na praktyce;-) Nie lubimy być wpychani do jednego worka z resz > tą spoleczności Sieradza, co?;-)) Niekoniecznie chodzi o spolecznosc Sieradza tylko generalnie o bycie odrebna jednostką. > ----------- > > TO JEST TA PRZEWAGA SIERADZA > ---------- > Co? Ze snieg szybciej topnieje, bo są mniejsze skrzyżowania? hehehe;-))) > > > > A czy napisalam ze jakies zabiegi zostaly dokonane w SIeradzu? Napsialam > zetyc > > h zabiegow nie bylo w Łodzi, a przewaga SIeradza jest to patrz wyzej, ze > nie mu > > sza robic takich zabiegow bo: > > -sa mniejsze skrzyzowania -> mniej sniegu > > -fizyka dziala na nasza korzysc > > Wystarczy o tej przewadze? > > ---------- > Do tej niewątpliwej przewagi dodam jeszcze parę innych czynnikow warunkujących > przewagę Sieradza nad Lodzią: > -mniejsza ilosć kup psich (bo są mniejsze trawniki i w ogole jest ich mniej) > -mniejsza ilosc dziur w ulicach (bo są one węższe) > -mniejsza ilośc blokersów/1 blok spowodowana mniejszą ilością bloków > -mniejsza ilosc pieniędzy wydatkowanych na diety radnych (bo jest malo radnych) > -mniejsza ilosc spalin na ulicach (bo jest mniej samochodow) > -mniejsza ilosc gołębi pozostawiających swe odchody na balkonach (bo jest mniej > balkonow niz w Lodzi) > > ;-))) > No i widzisz ile Sieradz ma przewag, a ty się do nieodśniezonej i zaniedbanej Łodzi wyprowadziłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: Łódź vs Sieradz 02.03.07, 17:39 paenka napisała: > jaki masz wzor na ocenę nielogiczności czyjejś wypowiedzi? Czy wystarczy ze ty > jej nie rozumiesz? Moze to z toba jest cos nie tak? ------------ oto ten wzor: ilość wypowiedzi zawierających nielogiczne bzdury w treści [Wb} podzielone przez ilość wypowiedzi ineternetowych ogolem {Wo}i pomnożone przez domyślny czas, jaki delikwent tkwi dziennie przy komputerze [Ti};-) On = ( Wb/Wo ) X Ti gdzie On oznacza ocenę nielogiczności;-) Hehe;-) Gdyby nie czynnik czasu, to sam mialbym niezly wynik ;-)) ----------- > A skad ty wiesz czy ja nie macham sipą gdy jest snieg? ------------ Dorabiasz w Komunalnym, coby zarobić na czynsz i studia?;-) No coż, mowią że zadna praca nie hańbi;-) ------------ No tak najlepiej namachać się jak najmniej i wziąć tyle co za całe skrzyżowanie, no nie? Troche mi to komune przypomina. ---------- Komuna to wyzionęła ducha, gdy ty mialaś 5 lat;-) W tym wieku to moglaś co najwyżej zapamiętać zapach piachu made in PRL z piaskownicy;-) --------- > ehhhh...... nie zmienisz się a jaczasu na takie pierdoły nie mam zamiaru > poświecać, wystarczy że okiem ogarne, to już i tak ejst za duże poświecenie--- --------------- Nikt cię nie zmusza do poświęceń. Gdybyś nie miala ochoty, to byś tego nie robila;-) ------------ > ty czytasz czasem co sam napiszesz? Naprawde bredzisz jak struty. ------------ Nie gorzej niż ty;-) Roznica jest taka, że ja potrafię o sobie powiedzieć, ze gadam bzdury, a ty o sobie - nie;-) Dlatego zawsze z tobą wygrywam;-) ---------- > Niekoniecznie chodzi o spolecznosc Sieradza tylko generalnie o bycie odrebna > jednostką. ------------- No, ale wydźwięk to mialo taki, jakbyś odcinała się od ludków sieradzkich;-) ------------ > No i widzisz ile Sieradz ma przewag, a ty się do nieodśniezonej i zaniedbanej > Łodzi wyprowadziłeś. ------------ I nie żałuję, może poza jednym: że nie zrobilem tego wcześniej o jakieś powiedzmy pol roku. Mialbym jeszcze większe przebicie na wartości nieruchomości w momencie kupna i teraz;-) Ale i tak jest dobrze;-) Zajrzyj i poczytaj wypowiedzi ludzi oceniających Sieradz na podstawie fotografii z netu ;-) www.skyscrapercity.com/archive/index.php?t-286358.html z przykroscia sie z nimi zgadzam i mowię to jako ktoś, kto tam sporo lat mieszkal. Odpowiedz Link Zgłoś
hajdana przerwa na dygresję:) 02.03.07, 18:08 to dopiero trzecie forum (razem z komentarzami 7dni), na którym można przeczytać, że Zodiak72 się wyprowadził =) i dlaczego =) a zostało jeszcze: forum z sygnaturki i księga gości pragi.pl;) Mimo to sporo osób pozostanie jednak obojętnych (nieświadomych?) a reszta sama zobaczy w czym tak na prawdę leży problem. Moim zdaniem, również domorosłego psychologa;), uspokoi się po okresie adaptacji i nabrania pewności siebie bez potrzeby dowartościowywania się nawet własnym kosztem (bzdury);)) Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: przerwa na dygresję:) 05.03.07, 07:58 A mnie już wystarczy, że mam w Tobie wiernego czytelnika moich banialuk;-) Sądzę, że nie masz racji wiążąc moją pisaninę z 'okresem adaptacji', ponieważ pisanina zodiaka w necie trwa już dobrych kilka lat, natomiast pobyt w Lodzi troszeczkę krócej;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hajdana Re: przerwa na dygresję:) 05.03.07, 08:21 no ba:), muszę powiedzieć, że podziwiam:), aktywność i konsekwencję, często poprawia mi to humor jak ostatnio reklama zelmera - ta sama niezawodność:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: przerwa na dygresję:) 05.03.07, 10:34 ależ cala przyjemność po mojej stronie, absolutnie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: Łódź 13.03.07, 01:03 Łódź ma jakiś (niezrozumiały dla mnie) kompleks (wszystkiego) - a to jest chyba jakaś typowa cecha miast b. Królestwa Polskiego (bosz, co te zabory powyrabiały w tym kraju) - że czuje się gorsza od różnych Centusiów i Ziemniaków, tak jakby oni byli lepsi (od nas). Ludzie kształtują miasto, miasto kształtuje ludzi, ale mam nadzieje, że Łódź powoli już wyrywa się z tego błędnego koła... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś