Gość: . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 11:27 Zapraszamy ludzi chcących zostać instruktorem fitness www.fitnessplanet.strefa.pl/warsztaty.php Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ala Re: Kurs basic aerobik IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.06, 21:01 Super byłam na takim kursie w tym Planet ,odziwo nawet z takiego beztalencia ruchowego jak ja zrobili instruktorkę.Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Kurs basic aerobik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 23:01 Jeżeli uważasz, że po 42h mozna zostać instruktorem, to nie chciałabym być uczestniczką Twych zajęć. Na moim kursie podstawowym było 172h i było to naprawdę minimum.Do dnia dzisiejszego skończyłam jeszcze dziesiątki innych szkoleń i śmiać mi się chce jak widzę takie oferty...no i jeszcze w tych godzinach Cię jogi nauczą bueeh :))). mOżE TO I FAJNE, ALE JAKO WARSZTATY, A NIE PODSTAWA, DO PRACY Z LUDźMI ,TAK BARDZO ODPOWIEDZIALNEJ PRZECIEż PRACY.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Kurs basic aerobik IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.09.06, 14:35 Ten kurs to początek uczą tam podstaw które są bardzo ważne .Wiadomo by zosatać dobrym instruktorem trzeba lat pracy. Jednak często po kursie 172 godzinnym mniej wiemy o prowadzeniu zajeć niż po tych 42 godz. .To dziwne ale prawdziwe. Swiadczy to tylko o poziomie takich kursów. Ocenę kursów i umiejętności zostawiam osobom przyjmującym do klubów instruktorów . Raczej w grupie 30 osobowej bedzie się trudno czegoś nauczyć , tylko kilkunasto osobowe grupy dają pewnoś wychwycenia błądów przyszłej kadry prowadzącej . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Kurs basic aerobik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 16:51 Rozumiem to wszystko, tylko zaskoczylo mnie stwierdzenie "zrobili ze mnie instruktora"...pomijając już to beztalencie ;). U mnie na kursie podstawowym (172h) było nas 9 osób, warunki bardzo komfortowe. Nie jestem specjalną fankom 1-ej szkoły itd.Uczestnictwo we wspomnianym basicu, czy wielu innych oferowanych przez znane wtajemniczonym szkoły, powinno być próbą odpowiedzenia sobie na pytanie, czy chcę byc instruktorem fitness, pewnego rodzaju weryfikacją umiejętności i potecjału fizycznego i nikt mi nie wmówi, że takie szkolenie czyni z amatora- instruktora :)))) Pozdrawiam! p.s. A klientki klubów niech same sobie odpowiedzą na pytanie czy chciały by oddać swoje cialo i zdrowie pod instrukcje takiego właśnie instruktora po 42 godzinnym kursie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr.F Re: Kurs basic aerobik IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.09.06, 20:53 Zgadzam się Agą , tylko po ilu godzinach jest się instruktorem któremu można powierzyć grupę ludzi? Dla jednego 1000 godzin będzie mało, inny po 100 godzinach szkolenia będzie się nadawał. Trzeba pamiętać że takie kursy są początkiem kariery, próbą znalezienia się w tym temacie. Lepiej jak na takim początkowym kursie stwierdzimy, że się nie nadajemy. cytat p.s. A klientki klubów niech same sobie odpowiedzą na pytanie czy chciały by > oddać swoje cialo i zdrowie pod instrukcje takiego właśnie instruktora po 42 > godzinnym kursie.... Znam instruktorki które mają całe naręcza dyplomów i certyfikatów ale na sale bym je już nie wpuścił sory ale dużo kursów jest robionych tylko pod kontem kasy !!!!! Brak przypominania o podstawowych rzeczach jak np.: oddychanie, zwracanie uwagi co do poprawnego wykonywania ćwiczeń . Pozdrawiam Mr.F Odpowiedz Link Zgłoś