Dodaj do ulubionych

Z kim do Meksyku?

22.01.14, 15:41
Planujemy wybrać się do Meksyku na objazdówkę i mamy dylemat – pozostać przy sprawdzonym już w naszym przypadku Rainbow Tours, sprawdzić Itakę, czy może wybrać inne biuro (takie które nie zawali sprawy i nie zabije nas cenowo)? Podpowiecie coś? Dodatkowo możemy wyjechać wyłącznie w sierpniu lub wrześniu – czy wyjazd do Meksyku ma sens w takim terminie (jeżeli tak, to który miesiąc lepszy?)? Będę wdzięczna za wszystkie podpowiedzi...
Obserwuj wątek
    • Gość: jaho Re: Z kim do Meksyku? IP: 89.190.89.* 22.01.14, 15:54
      Destino Mexico. Pozdrawiam
      • Gość: d Re: Z kim do Meksyku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.14, 18:04

Byłam w Meksyku na Wielkiej Konkwiście z Rainbow T. i szczerze polecam właśnie tą wycieczkę. Żadnych wpadek nie było, a pilot Katarzyna R. rewelacyjnie prowadziła całą wycieczkę. Uważam, że cena całkiem przystepna, a w porównaniu z innymi biurami korzystna. Zastanawiam się nawet nad kolejnym wyjazdem do Meksyku, ale tym razem na wycieczkę Tajemnice Ameryki Łacińskiej.
    • Gość: ars Re: Z kim do Meksyku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.14, 21:34
      zastanawiam sie czy termin wybraliscie dobry,w sierpniu i wrzesniu( predzej jednak w sierpniu) jest tam pora tajfunów,zwlasza Zatoka meksykańska. Osobiscie byłem z Opal travel niestety troche drozszym biurem ale pilot Rafał Kulesza jest wart takiej ceny-polecam.Ola Czemko rowniez jest fantastycznym pilotem na tamte klimaty,nie wiem czy jeszcze pracuje dla Opala bo widziałem jej grupy w Adventure( nie mam osobistych doswiadczen z rainbow.) Itaka to jak sie uda jest to troche ruletka - moje wrazenia z innych destynacji.
      pozdrawiam
      • a-k-k Re: Z kim do Meksyku? 23.01.14, 11:52
        Niestety wiem, że termin nie najlepszy ale w tym roku decyzję podjęła za nas praca i nie mamy innych możliwości... najchętniej pojechałabym w kwietniu... ;-) Ani z Opalem ani z Destino Mexico nie miałam jeszcze do czynienia ale na pewno sprawdzę ich ofertę, dzięki.
    • Gość: peruana Re: Z kim do Meksyku? IP: *.pam.szczecin.pl 23.01.14, 10:16
      Ja byłam kilka lat temu z Destino Mexico-polecam! Wycieczka może ciut droższa niż w innym biurze nie specjalizującym się w wyjazdach do Am. Południowej, ale myslę ,ze warto bo warunki (holete, autokar i organizacja) były bardzo dobre. Co do terminu jeśli macie możliwość to ja poleciłabym listopad-po porze deszczowej i huraganach, wtedy jest bardzo ciepło,ale jeszcze nie upalnie-akurat na objazdówkę. pozdrawiam
    • a-k-k Re: Z kim do Meksyku? 13.02.14, 14:00
      A jaki termin wg. Państwa jest lepszy: sierpień czy wrzesień?
      • gwiazdka2007 Re: Z kim do Meksyku? 15.02.14, 14:57
        Byłam i baaardzo polecam wycieczkę z "Tajemnice Ameryki Łacińskiej" z Rainbow Tours - Meksyk, Gwatemala, Honduras.
        Wspaniała wyprawa ... i piękny kawałek świata :))))
        Byłam w ubiegłym roku, druga połowa lutego.
        Pogoda jak marzenie.
        RT wykonało wspaniałą robotę :)))

• Gość: jack Re: Z kim do Meksyku? IP: *.ip.netia.com.pl 18.02.14, 18:17
        Wiesz A-K-K skoro macie taki sztywny termin urlopu i zdecydowani jesteście na wyjazd do Meksyku na Waszym miejscu w takich okolicznościach wybrałbym dwa ostatnie tygodnie września.Sierpien bardzo duże prawdopodobieństwo huraganow,we wrześniu tez choć mniejsze,jednak pod koniec września mysle ,ze mogłoby się udać(?),pozdrawiam
      • logostour1 Re: Z kim do Meksyku? 25.03.14, 20:54
        Oba terminy są super – tak więc decyzja należy do Ciebie, który miesiąc bardziej pasuje Ci do urlopu :)
        • maigold Re: Z kim do Meksyku? 25.03.14, 20:59
          logostour1 napisała:

> Oba terminy są super – tak więc decyzja należy do Ciebie, który miesiąc b
          > ardziej pasuje Ci do urlopu :)

Robisz prawdziwą antyreklamę temu biuru.
    • Gość: kmaria Re: Z kim do Meksyku? IP: *.bb.online.no 18.02.14, 22:46
      Bylam na przelomie listopada/grudnia 2012 z RT na Wielkiej Konkwiscie I byla to jedna z najbardziej ciekawych wycieczek. Biuro spisalo sie na medal,program bardzo urozmaicony, a pilot Artur P.-kompetentny I z pasja pokazujacy kraj. Oby wiecej takich zaangazowanych pilotow trafiac na wycieczkach to udane wakacje gwarantowane. Do tego pobyt w Cancun I Acapulco pozwala sie troche zrelaksowac. Acapulco i Taxco to naprawde urocze miejscowosci.Nie sposob nie zakochac sie w Meksyku.
      • a-k-k Re: Z kim do Meksyku? 19.02.14, 13:26
        Dzięki za informacje. Właściwie to po głowie chodzi mi dokładnie ta wycieczka, chcę tylko jeszcze dokładnie sprawdzić co oferują inne firmy :-) No i ten termin spędza mi sen z powiek...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka