Dodaj do ulubionych

drgania kierownicy w fabce

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 10:42
w mojej fabce podczas predkosci 70-90 km/h wystepuja dosc duze drgania
kierownicy. nie jest to problem wywazenia kol, ani wgietej felgi. moze ktos
wie o co chodzi. czy to cos z zawieszeniem czy moze z ukladem kierowniczym?
Fabka ma przejechane tylko 7 tysi no wiec o co chodzi.Slyszalem ze sie sypia
dosc czesto stabilizatory ale to chyba nie to.
Pomószta
Pzdr
Obserwuj wątek
    • 1lepperek1 Re: drgania kierownicy w fabce 07.07.04, 10:52
      Oczywiście sprawdziłeś czy śruby nie sa poluzowane. A może felga jest zabłocona
      od środka? A opony oglądałeś? nie ma żadnego guza?
      • Gość: jedrek Re: drgania kierownicy w fabce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 11:20
        bylem u wulkanizatora i nie mial zastrzezen do kol i opon
      • mkii Re: drgania kierownicy w fabce 08.07.04, 13:02
        Sprawdź czy guma stabilizatora jest OK.Moż być poluzowana śruba tulei metalowo-
        gumowej.
    • 1lepperek1 Re: drgania kierownicy w fabce 07.07.04, 13:38
      A ten objaw występuje przy hamowaniu, czy przy jeździe na wprost? Powiedz coś
      więcej.
      • Gość: jedrek Re: drgania kierownicy w fabce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 18:04
        drgania pojawiaja sie przy normalnej jezdzie na wprost przy stalej predkosci 70-
        90 km/h. drgania sa identyczne jak przy zle wywazonych kolach
    • Gość: jack83@o2.pl Re: drgania kierownicy w fabce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 20:54
      hej. ja pracuje w serwisie skody i powiem Ci na 100% zebys se wyważył koła
      gdzie indziej!! hehe jak by byl stabilizator to by Ci stukało podobnie jak
      łaczniki stabilizatora!!
    • Gość: krzyma Re: drgania kierownicy w fabce IP: *.firma / 195.245.226.* 11.08.04, 14:51
      Witajcie,

Mam taki sam problem w mojej fabce, aktualnie 15 tys. ,przebiegu w okolicach 80
      km/h pojawiaja sie drgania na kierownicy, jade kolka z przodu dla sprawdzenia
      wywazyc,.
    • Gość: at Re: drgania kierownicy w fabce IP: *.net-serwis.pl 15.08.04, 21:03
      chlopie gdzie ty masz tak dluga prosta by taka zabojcza predkosc rozwinac???
      • mac.card Re: drgania kierownicy w fabce 15.08.04, 21:49
        To dla Ciebie jest zawrotna prędkość?
        W takim razie rozumiem Twoje zdziwienie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka