Dodaj do ulubionych

Chamstwo na drodze.

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 21:46
Witam! Mam okazję przedstawić sytuację którą spotkałem niedawno na drodze.
Jechałem sobie te 120-130 Km/h oczywiście tylko jak warunki na to pozwalały,
droga dość pusta i jednopasmowa. A tu nagle nie patrząc w lewo i w prawo z
drogi podrzędnej znajdującej się na prawo od drogi wyjeżdża sobie maluch
jadąc te 20 Km/h. Wjechał po prostu 'na chama'. Takie zachowanie powinno być
tępione, to zagraża innym uczestnikom ruchu. Pewnie każdy powie że trzeba
jechać przepisową prędkością to by się nic nie stało. Tak, ale przy dobrych
warunkach! I przez takiego buraka trzeba zwalniać, gwałtownie hamując
ryzykując że ktoś mi wjedzie w kufer. Prostactwo, chamstwo i nieuprzejmość.
To jest właśnie na naszych drogach. A policja co na to? Nic! Oni tylko
łapówki umią przyjmować.

Druga sprawa.

Jadąc sobie około dziewięćdziesięciu kilometrów na godzinę za pewnym
samochodem jadącym koło setki, musiałem nagle hamować. Powód? Ten burak za
kierownicą samochodu przede mną ostro przyhamował i skręcił, włączając
kierunkowskaz dopiero w czasie skrętu. To jest pospolite chamstwo!

Pozdrawiam, stinger
Obserwuj wątek
    • Gość: go Re: Chamstwo na drodze. IP: *.acn.pl 26.08.04, 23:21
      objechac,wyhamowac,opierd...ć,w razie potrzeby wpierd...ć
      • Gość: gość Re: Chamstwo na drodze. IP: *.class146.petrotel.pl 26.08.04, 23:34
        Taak, 120-130 na jednopasmówce to bezpieczna prędkość, na którą warunki
        pozwalają? Aqrat. Ja rozumiem że może 20kph to nie jest ta prędkość którą się
        powinno tam jechać, ale nie wszyscy mają takie fury jak ty, a kaszel
        przyspiesza do setki w jakieś 20s. Poza tym twoja prędkość powinna być w tym
        wypadku dostosowana do takich wydarzeń.
        Do 2 przypadku nic nie mam.
        • Gość: Lupus Re: Chamstwo na drodze. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 23:51
          Kaszlak do setki przyspiesza w jakies 54 s. Tak bylo podane w jakims katalogu:)
        • Gość: stinger Re: Chamstwo na drodze. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 16:15
          Gość portalu: gość napisał(a):

> Taak, 120-130 na jednopasmówce to bezpieczna prędkość, na którą warunki
          > pozwalają? Aqrat. Ja rozumiem że może 20kph to nie jest ta prędkość którą się
          > powinno tam jechać, ale nie wszyscy mają takie fury jak ty, a kaszel
          > przyspiesza do setki w jakieś 20s. Poza tym twoja prędkość powinna być w tym
          > wypadku dostosowana do takich wydarzeń.
          > Do 2 przypadku nic nie mam.

Tak było 120-130 ale droga była pusta i warunki pogodowe sprzyjające. Ale ten
          idiota w maluchu mógłby sie obejrzeć co nie? A on wjeżdża prosto pod koła. Tak
          przy okazji maluch przyspiesza do setki w 50 sek bo jego vmax to 105 kph wiec
          nie przyspieszy do vmax w 20 sek co nie?
    • grogreg To nie chamstwo ale zjawisko przyrodnicze. 27.08.04, 08:11
      Nie mozesz zakladac ze inni uzytkownicy drog beda myslec. Oczywiscie wiekszosc
      mysli, ale jest grupa bezmozgiego miesa wyposarzona w samochody. Niestety, ze
      wzgledow bezpieczenstwa nalezy przyjac ze wszyscy wokol ciebia sa kretynami i
      beda sie jak kretyni zachowywac. I nie mozna miec o to do nich pretensji. To
      tak jaby oskarzac ocean za to ze tona w nim statki. To jest w ich naturze.
      Nalezy obserwowac otoczenie, reagowac na zachowania sie jego skadnikow i nie
      przejwomac sie.
      • Gość: wamal Re: To nie chamstwo ale zjawisko przyrodnicze. IP: *.proxyplus.cz / 213.17.208.* 27.08.04, 14:54
        A jak ocenić taki "wybryk"? Jechałem Skodą PickUpem 60/60 (już teren zabudowany-
        stare przepisy). Kilkanaście metrów przed skrzyżowaniem wyprzedził mnie opel-
        łezka i zaraz skręcił w prawo. Ledwie zdążyłem nacisnąć heble i rzucić
        wiązankę...
        • grogreg Re: To nie chamstwo ale zjawisko przyrodnicze. 23.09.04, 15:33
          A jakby na droge wyszedl Ci baran. Wiesz taki z rogami. To co? pomstowalbys na
          niego. No wyszlo zwierzatko bo nierozumne jest. To samo z tym baranem w ludziej
          skorze co Ci droge zajechal.
          • guest_of_honour a nie do końca 23.09.04, 21:00
            można z OC rolnika, właściciela barana ;)
            • aswywiadu007 Re: a nie do końca 24.09.04, 14:35
              OC dotyczy wlascicieli gospodarstw rolnych (pow. 1 ha).
              czy ktos majac 1 barana prowadzi gospodarstwo rolne?
              • guest_of_honour Re: a nie do końca 24.09.04, 20:09
                a po co komuś jeden baran? wydawało mi się że trzyma się je w stadach , a na
                łące 300 m2 raczej by się nie najadły :P
      • Gość: stinger Re: To nie chamstwo ale zjawisko przyrodnicze. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 16:12
        grogreg napisał:

> Nie mozesz zakladac ze inni uzytkownicy drog beda myslec. Oczywiscie
        wiekszosc
        > mysli, ale jest grupa bezmozgiego miesa wyposarzona w samochody. Niestety, ze
        > wzgledow bezpieczenstwa nalezy przyjac ze wszyscy wokol ciebia sa kretynami i
        > beda sie jak kretyni zachowywac. I nie mozna miec o to do nich pretensji. To
        > tak jaby oskarzac ocean za to ze tona w nim statki. To jest w ich naturze.
        > Nalezy obserwowac otoczenie, reagowac na zachowania sie jego skadnikow i nie
        > przejwomac sie.

Ja rozumiem, ale czy ten kierowca malczana mógłby się obejrzeć, a ten nic tylko
        debil jedzie bez oglądania się.
        • grogreg Re: To nie chamstwo ale zjawisko przyrodnicze. 23.09.04, 15:34
          Widocznie zwojow mozgowych mu nie wystarcza na kontrole tylnej polsfery.
          Wspolczuc mu tylko.
    • Gość: stinger II Re: Chamstwo na drodze. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 15:21
      stinger nie rób jaj !!! danielu bielo
      • Gość: stinger Re: Chamstwo na drodze. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 23:02
        Gość portalu: stinger II napisał(a):

> stinger nie rób jaj !!! danielu bielo

eeeee że co niby?
    • Gość: hocus pokus Re: Chamstwo na drodze. IP: *.toya.net.pl 24.09.04, 21:11
      chamstwu w życiu nalezy przeciwstawiać się siłom (ą) i godnościom (ą) osobistom
      (ą)
    • Gość: def Re: Chamstwo na drodze. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.09.04, 01:22
      Jadąc sobie około dziewięćdziesięciu kilometrów na godzinę za pewnym
      samochodem jadącym koło setki

ROTFL
    • Gość: gosc Re: Chamstwo na drodze. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.04, 11:01
      mnie tez zdarzaja sie podobne sytuacje, droga ktora czesto przejezdzam- poza
      terenem zabudowanym-jednopasmowa, zdarza sie ze jadac ze SPOREJ gorki ktos
      wyjezdza mi z prawej strony nie zatrzymujac sie by ocenic czy nic nie jedzie,
      ostatnio jechalismy(z tej gorki) w sporej kolumnie samochodow( w tym dwa jakies
      pks-y) wyjechalo nam ciquecento( o dziwo zatrzymal sie chyba rozejrzal i po
      prostu zajechal nam droge ), kazdy z kierowcow byl zmuszony go wyprzedzic bo
      ten jechal jakies 30km/h ...ech brak wyobrazni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka