Dodaj do ulubionych

Transport, DMC 3.5t.

16.11.14, 18:23
Witam wszystkich.
ostatnio obserwuję wysyp firm transportowych, jeżdżących busami czy dostawczakami do 3,5t; czyli kat.B
wnioskuję, że skoro jest podaż, to musi istnieć popyt :)

Jak waszym zdaniem wyglądają perspektywy otwarcia takiej firmy ?
Macie jakieś doswiadczenia we współpracy z takimi firmami, czy sami działacie/próbowaliście działać.
Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie myśl o własnej firmie, i m.in. jest takie coś jak wyżej.

inne uwagi mile widziane.
dzięki i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mariusz-ef Re: Transport, DMC 3.5t. 16.11.14, 19:00
      Ostatnie chwile na taką firmę
      Rynek nieco nasycony,by zaistnieć małe/ młode firmy zdobywają go ceną, przy okazji pasujące go (rynek).
      Jesli masz trochę zaciecia w sobie,nie boisz się wyzwań [w tym też ciężkiej pracy) to może ci się udać.
      Mając jedno auto kokosow może nie będzie, ale idzie z tego wyżyć.
      Życie zaczyna się po 3 samochodach.
      Oczywiście im ich więcej tym więcej innych spraw... tak więc mając firmę transportową szukaj też dobrych kierowców, o których, by ich utrzymać, trzeba dbać (głównie finansowo).

Ogólnie:
      Nie jest to lekki kawałek chleba ale żadna praca nie jest lekka jeśli się jej nie lubi...
    • loyezoo Re: Transport, DMC 3.5t. 16.11.14, 19:37
      Co prawda,to powinno być na forum biznes,a nie auto-moto ale ja, ponieważ mam kompletnie inne spostrzeżenie,to się nim podzielę.
      Na mieście widzę kilka aut z naklejkami ,oczywiście na busie (wynajmij mnie,szukam pracy)
      Kolega, właśnie rocznego Ducato sprzedaje,bo nie ma na niego pracy.Tzn.jest w kurierce,gdzie te auto po roku zostałoby rzęchem.Jak nie masz gdzieś układu,na stałą współpracę (poza kurierką) to daj sobie spokój.I tak jak wspomniał "mariusz-ef",życie się zaczyna jak masz flotę aut i kierowców nie z łapanki.Taki nie z łapanki,nie przyjdzie ci do pracy za 1500zł i tu zaczynają się schody.
      Jak widzę ogłoszenia z transportem za 0,80gr kilometr ,to ja się pytam jak to ma działać??
    • only_the_godfather Re: Transport, DMC 3.5t. 16.11.14, 20:10
      ie sprecyzowałeś dokładnie o jaki transport chodzi. Jeśli o towarów to tak jak pisali przedmówcy. Jeśli o transport osobowy to przedewszystkim mimo że bus jest dmc 3,5t to i tak musisz mieć prawo jazdy kat. D bo rejestrowany jest jako autobus. I też nie jest to opłacalny biznes, konkurencja która zaczyna wcześniej już zdążyła urosnąć i się rozwinąć, w PKS-ach i ich spadkobiercach które przetrwały prezesami, kierownikami zaczynają być młodzi gniewni dla których liczy się by zwiększać zyski i tez już nie pozwalają sobie grać na naosie konkurencji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka