14.11.05, 16:42
Mam straszny bałagan w mulinach. Jak je trzymacie, czy są jakie szpulki na te
nici???
Obserwuj wątek
    • reala1 Re: muliny 14.11.05, 17:40
      Ja mam swój własny sposób. Kupiłam takie zamykane torebki foliowe (na taki
      plastikowy zacisk - już nie wiem, jak to lepiej opisać). Ważne jest to, że
      jeśli ułożysz te muliny jedną obok drugiej i zamkniesz tak, żeby w torebce nie
      było powietrza to one sobie pięknie leżą (bez ruchu). To mój sposób, może ktoś
      ma lepszy?
      Reala
      • iko69 Re: muliny 14.11.05, 20:53
        A ja powycinałam na wzór oryginalnych takie tekturki,nawinęłam mulinę,opisałam
        jaka firma i nr koloru,z pudełek np.po syropkach wyciełam jeden bok,tak żeby
        zrobiło się takie podłużne i poukładałam,po kolei.Mam tego dosyc sporo,ale nic
        mi się nie miesza.Taki to mój chałupniczy sposób,ale pozwolił uporządkować moje
        zbiory.
      • doona Re: muliny 14.11.05, 22:18
        Witam. Mam ten sam patent, wg mnie doskonały. Te torebki w moim języku to
        strunówki-zamykane na strunę, ale one tak się nazywają. W jednej torebce jeden
        kolor, posegregowane wg firm, stoją w podłużnym pudełku jak w wojsku.
        Niezła ze mnie bałaganiara, ale w szufladzie z nićmi można się przejrzeć.
        Takie dziwactwo. Rodzina wie, że nie można mi tego pomieszać. No i tu chyba
        mnie pracy, niż nawijanie na tekturki. Pozdrawiam.
        • beatrycze_b1 Re: muliny 14.11.05, 23:04
          Mam duzy segregator i wkladki/koszulki foliowe przedzielone na piec w poziomie
          (kupowalam w sklepie fotograficznym pierwotnie pzreznaczone na kawalki kliszy
          fotograficznych) i kupilam tzw.szpatulki plastikowe DMC na ktore nawijam
          mulinki smilei wkladam do kazdej przegrodki przyklejajac kwadracik z numerkiem
          (na szpatulce tez jest miejsce na numerek)
          glinki.com/?l=xq22hx
          • andzia84 Re: muliny 15.11.05, 08:24
            Ja też trzymam w tych zamykanych torebkach, a dodatkowo mam listy kolorów i
            zazanaczam sobie, które mam żeby potem nie przetrząsać tych torebek. Wiem, że
            są szpatułki i segregatory DMC do trzymania mulin, ale one są dosyc drogie i
            wg. mnie zajmuje za dużo miejsca
            • meldzia Re: muliny 15.11.05, 09:16
              dzieki bardzo za pomoc. juz biore się za porządkowanie moich mulinsmile)
    • ezra1111 Re: muliny 15.11.05, 09:54
      Witam!
      swoje niteczki pociełam na 0,5 m kawałki i przewlekam przez dziurki robione na
      kartonie , piszę numer muliny staram sie to robić wg.kolorów i gatunku nici
      ,przy wyszywaniu nie muszę już ciąc nici
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka