dzaskulina 02.03.08, 19:25 Zastanawiam się jak oprawiacie te obrazy. Czy chodzice do jakichś fachowców czy same robicie z listewek? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artjoasia wersja oszczędnościowa 02.03.08, 22:20 Kupuję najtańsze gotowe ramki np. w Castoramie. Staram się dopasować wyszywany obrazek do standardowych rozmiarów ramek - czasem wymaga to dodania lub pominięcia kilku rzędów. Rozmiarów niestandardowych po prostu nie robię - nie stać mnie na robienie ramek na zamówienie i taki obrazek pewnie wylądowałby w szufladzie na wieki wieków amen. Pozdrawiam, artjoasia.fotosik.pl/albumy/199425.html Odpowiedz Link
ryznar13 Re: wersja oszczędnościowa 02.03.08, 22:32 ja zawsze oddaje obrazki do oprawy na pewno drożej wychodzi ale jest fachowo Odpowiedz Link
podkoweczka5 Re: wersja oszczędnościowa 03.03.08, 00:18 Ja kupuję ramki w sklepach lub innych miejscach i sama oprawiam,może dlatego że mam tych prac bardzo mało.Jedną prace oddałam do oprawienia i musiałam sama poprawić,materiał sie marszczył, a ponieważ był to prezent, nie miałam czasu oddać do poprawki.Nigdy nie oddam do fachowca, bo drogo i niestety nie profesjonalnie.pozdrawiam maria Odpowiedz Link
nutilka Re: skąd bierzecie ramki? 03.03.08, 07:46 Poszukalam w wyszukiwarce, bo taki temat pojawia się kilkakrotnie w ciągu roku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20039&w=74601241&a=74601241 to tylko część, zachęcam do poszukania wiecej. Ta wyszukiwarka to kopalnia wiedzy..czy rzeczywiście tak trudno z niej korzystac? Odpowiedz Link
sylwia15a Re: skąd bierzecie ramki? 03.03.08, 08:09 A może popatrzeć w sklepach za 2-5zł za jakimiś obrazkami,obrazek do kosza a ramka zostaje.Można też poczekać do lata kiedy rozstawią namioty z tanimi duperelkami,w tamtym roku kupiłam sobie trzy obrazki z kwiatami w ładnych złotych ramkach.Zapłaciłam 14zł.Potem wrzucę zdjęcie tych"pięknych kwiatów"na fotosik. Odpowiedz Link
monkaj4 Re: skąd bierzecie ramki? 03.03.08, 09:52 Ja ramki często kupuję tez i u fotografa, duży wybór i różne rozmiary (tylko trochę drogo wychodzi), ale za to mozna odrazu wybrać pasportu - jeżeli obrazek tego wymaga i aby lepiej się prezentował! Odpowiedz Link
podkoweczka5 Re: skąd bierzecie ramki? 03.03.08, 16:28 To po co są takie fora dyskusyjne, kiedy odpowiedz na każdy temat można znaleźć w wyszukiwarce? Przecież możesz nie brać udziału w takiej dyskusji. pozdrawiam maria Odpowiedz Link
dzaskulina Re: skąd bierzecie ramki? 03.03.08, 18:28 Wybaczcie, jestem tu nowa i jeszcze nie znam wszystkich oppcji tej strony. Ale dziękuję za odpowiedź. Już bedę wiedzieć jak szukać =) Odpowiedz Link
julita414 Re: skąd bierzecie ramki? 03.03.08, 19:24 wwwh.carlson-piechocki.pl/mail.php ja kupuje w tym sklepie i własnie czekam na paczę myśle ze jutro dostanę, ceny sa całkiem przystępne i czeka sie do 7 dni, robię tam rami na wymiar i jestem bardzo zadowolona, wykonanie bardzo staranne , tylko pasepaurto wybieram troche na wyczucie bo wiadomo kolory z ekranu odbiegaja od rzeczywistości, ale jak narazie nawet udawąło mi sie dobrze dobrać Odpowiedz Link
sanja3 Re: skąd bierzecie ramki? 13.03.08, 09:50 czy ramki kupowane u nich maja juz szkło lub PCV i "plecki" czy tylko drewienko ? Odpowiedz Link
koanka Re: skąd bierzecie ramki? 13.03.08, 17:04 ramki tam zamawia sie według potrzeb tz dobiera sie szkło, płytę, uchwyt i kazda część kosztuje osobno i potem na dole sumuje sie koszt całkowity ramki, wejdz na strone to zobaczysz, zamawiac przeciez nie musisz, dojdziesz do konca w wyborze ramki i sie wycofasz, nie trzeba sie logować , zakłądać zadnych haseł, ps pisze z tego konta bo zapomniałam hasła do konta julita414 Odpowiedz Link
barka01 Re: skąd bierzecie ramki? 08.03.08, 19:08 Jestem z Warszawy a ramki kupuję u plastyków na Mazowieckiej. Jest tam bardzo duży wybór ramek w różnych rozmiarach i fasonach, także w surowym drewnie. Można tam również dobrać passpartu lub kupić kolorowe kartony oraz grubą tekturę . Kupioną surową drewnianą ramkę sama maluję lub bejcuję na potrzebny kolor, dodaję zwieszkę i oprawiam haft. Wychodzi niedrogo i całkiem przyzwoicie ) Odpowiedz Link
wioslarka Re: skąd bierzecie ramki? 08.03.08, 20:08 Ja zamawiam w sklepie z artykułami dla plastyków. Są robione na zamówienie i dzięki temu są dokładnie takie, jakich potrzebuję, tzn. mogę ustalić ich wymiary co do milimetra i nie muszę się stresować, że obrazek nie zmieści mi się w standardowej ramce. Mogę też dobrać dowolny kolor a nie zdawać się na gotowce, które najczęściej są nijakie, w burych kolorach albo niskiej jakości. Nie po to haftuję jakiś motyw przez dłuższy czy krótszy okres czasu, żeby potem go zepsuć złą ramką I wcale nie są droższe od gotowych Odpowiedz Link
sanja3 Re: skąd bierzecie ramki? 13.03.08, 09:37 zamawiam pod wymiar w Castoramie z surowego drewna, razem ze szkłem i passpartou, oprawiam sama, ozdabiam ramki wg potrzeby mam po prostu autorskie. Odpowiedz Link
martaku1 wersja oszczędnościowa 13.03.08, 18:20 kupuję antyramy, są w różnych rozmiarach i można kupić je tanio w niektórych sklepach, ponieważ antyrama to szyba bez ramki, ramkę robię sama z papieru, takie kolorowe kartony można kupić w sklepach papierniczych więc taka ramkę mam dobraną kolorystycznie do obrazka. Odpowiedz Link