Dodaj do ulubionych

skąd bierzecie ramki?

02.03.08, 19:25
Zastanawiam się jak oprawiacie te obrazy. Czy chodzice do jakichś
fachowców czy same robicie z listewek?
Obserwuj wątek
    • artjoasia wersja oszczędnościowa 02.03.08, 22:20
      Kupuję najtańsze gotowe ramki np. w Castoramie. Staram się dopasować wyszywany obrazek do standardowych rozmiarów ramek - czasem wymaga to dodania lub pominięcia kilku rzędów. Rozmiarów niestandardowych po prostu nie robię - nie stać mnie na robienie ramek na zamówienie i taki obrazek pewnie wylądowałby w szufladzie na wieki wieków amen.
      Pozdrawiam, smile

artjoasia.fotosik.pl/albumy/199425.html
      • ryznar13 Re: wersja oszczędnościowa 02.03.08, 22:32
        ja zawsze oddaje obrazki do oprawy na pewno drożej wychodzi ale jest fachowo
        • podkoweczka5 Re: wersja oszczędnościowa 03.03.08, 00:18
          Ja kupuję ramki w sklepach lub innych miejscach i sama oprawiam,może dlatego że
          mam tych prac bardzo mało.Jedną prace oddałam do oprawienia i musiałam sama
          poprawić,materiał sie marszczył, a ponieważ był to prezent, nie miałam czasu
          oddać do poprawki.Nigdy nie oddam do fachowca, bo drogo i niestety nie
          profesjonalnie.pozdrawiam maria
    • nutilka Re: skąd bierzecie ramki? 03.03.08, 07:46
      Poszukalam w wyszukiwarce, bo taki temat pojawia się kilkakrotnie w ciągu roku
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20039&w=74601241&a=74601241
      to tylko część, zachęcam do poszukania wiecej.
      Ta wyszukiwarka to kopalnia wiedzy..czy rzeczywiście tak trudno z niej korzystac?
      • sylwia15a Re: skąd bierzecie ramki? 03.03.08, 08:09
        A może popatrzeć w sklepach za 2-5zł za jakimiś obrazkami,obrazek do kosza a ramka zostaje.Można też poczekać do lata kiedy rozstawią namioty z tanimi duperelkami,w tamtym roku kupiłam sobie trzy obrazki z kwiatami w ładnych złotych ramkach.Zapłaciłam 14zł.Potem wrzucę zdjęcie tych"pięknych kwiatów"na fotosik.
        • monkaj4 Re: skąd bierzecie ramki? 03.03.08, 09:52
          Ja ramki często kupuję tez i u fotografa, duży wybór i różne
          rozmiary (tylko trochę drogo wychodzi), ale za to mozna odrazu
          wybrać pasportu - jeżeli obrazek tego wymaga i aby lepiej się
          prezentował!
      • podkoweczka5 Re: skąd bierzecie ramki? 03.03.08, 16:28
        To po co są takie fora dyskusyjne, kiedy odpowiedz na każdy temat można znaleźć
        w wyszukiwarce? Przecież możesz nie brać udziału w takiej dyskusji. pozdrawiam
        maria
        • dzaskulina Re: skąd bierzecie ramki? 03.03.08, 18:28
          Wybaczcie, jestem tu nowa i jeszcze nie znam wszystkich oppcji tej
          strony. Ale dziękuję za odpowiedź. Już bedę wiedzieć jak szukać =)
    • julita414 Re: skąd bierzecie ramki? 03.03.08, 19:24
      wwwh.carlson-piechocki.pl/mail.php
      ja kupuje w tym sklepie i własnie czekam na paczę myśle ze jutro dostanę, ceny
      sa całkiem przystępne i czeka sie do 7 dni, robię tam rami na wymiar i jestem
      bardzo zadowolona, wykonanie bardzo staranne , tylko pasepaurto wybieram troche
      na wyczucie bo wiadomo kolory z ekranu odbiegaja od rzeczywistości, ale jak
      narazie nawet udawąło mi sie dobrze dobrać
      • sanja3 Re: skąd bierzecie ramki? 13.03.08, 09:50
        czy ramki kupowane u nich maja juz szkło lub PCV i "plecki" czy
        tylko drewienko ?
        • koanka Re: skąd bierzecie ramki? 13.03.08, 17:04
          ramki tam zamawia sie według potrzeb tz dobiera sie szkło, płytę, uchwyt i kazda
          część kosztuje osobno i potem na dole sumuje sie koszt całkowity ramki, wejdz na
          strone to zobaczysz, zamawiac przeciez nie musisz, dojdziesz do konca w wyborze
          ramki i sie wycofasz, nie trzeba sie logować , zakłądać zadnych haseł,

ps pisze z tego konta bo zapomniałam hasła do konta julita414
    • barka01 Re: skąd bierzecie ramki? 08.03.08, 19:08
      Jestem z Warszawy a ramki kupuję u plastyków na Mazowieckiej.
      Jest tam bardzo duży wybór ramek w różnych rozmiarach i fasonach, także w
      surowym drewnie. Można tam również dobrać passpartu lub kupić kolorowe kartony
      oraz grubą tekturę . Kupioną surową drewnianą ramkę sama maluję lub bejcuję na
      potrzebny kolor, dodaję zwieszkę i oprawiam haft. Wychodzi niedrogo i całkiem
      przyzwoicie smile)
    • wioslarka Re: skąd bierzecie ramki? 08.03.08, 20:08
      Ja zamawiam w sklepie z artykułami dla plastyków. Są robione na zamówienie i
      dzięki temu są dokładnie takie, jakich potrzebuję, tzn. mogę ustalić ich wymiary
      co do milimetra i nie muszę się stresować, że obrazek nie zmieści mi się w
      standardowej ramce. Mogę też dobrać dowolny kolor a nie zdawać się na gotowce,
      które najczęściej są nijakie, w burych kolorach albo niskiej jakości. Nie po to
      haftuję jakiś motyw przez dłuższy czy krótszy okres czasu, żeby potem go zepsuć
      złą ramką smile I wcale nie są droższe od gotowych smile
      • dzaskulina Re: skąd bierzecie ramki? 12.03.08, 12:59
        dziękuję za informacje smile
        • sanja3 Re: skąd bierzecie ramki? 13.03.08, 09:37
          zamawiam pod wymiar w Castoramie z surowego drewna, razem ze szkłem
          i passpartou, oprawiam sama, ozdabiam ramki wg potrzeby
          mam po prostu autorskie.
    • martaku1 wersja oszczędnościowa 13.03.08, 18:20
      kupuję antyramy, są w różnych rozmiarach i można kupić je tanio w niektórych
      sklepach, ponieważ antyrama to szyba bez ramki, ramkę robię sama z papieru,
      takie kolorowe kartony można kupić w sklepach papierniczych więc taka ramkę mam
      dobraną kolorystycznie do obrazka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka