agagalas2 03.01.09, 11:05 Zastanawiam się jakie macie plany noworoczne. Ja powoli kończę moja orchidee i zastanawiam się za co mam się wziąć teraz. Może zdradzicie mi swoje hafciarskie plany na rok 2009. Może mnie coś zainspiruje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwia15a Re: Plany noworoczne 03.01.09, 12:52 Witam serdecznie w Nowym Roku)) Moje plany na ten rok mają się tak: 1-skończyć wreszcie obrusik dla mamy 2-przemalować stojak na kwiaty na biały kolor 3-wziąść się za odnowienie szafy 4-znaleźć i wyszyć aniołka,który ma wisieć w pokoju nad drzwiami.Obrazek ma być długi i wąski-ciężko będzie takowy wyszperać 5-zlikwidować drzwi od szafki pod zlew w kuchni i uszyć jakąś fajną zasłonkę w to miejsce 6-uszyć coś co zakryje szafkę z butami w przedpokoju 7-kupić biały dywanik przed łóżko w sypialni 8-zawiesić gdziesz szafkę,którą dawno temu odnowiłam 9-kupić ramkę do obrazka xxx,który wyszywałam do kuchni 10-zrobić koszyki do łazienki z wikliny papierowej 11-namówić męża na nową kabinę prysznicową Jak widać moje plany na ten rok są bardzo różne)) Ile z nich dam radę wykonać? Kto to może wiedzieć???!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link
czekoladziak Re: Plany noworoczne 04.01.09, 12:36 moje plany noworoczne dotyczące haftów, to: - skończyć wyszywać konia na prezent ślubny dla mojej siostry (28 luty), - siostrzenicy wyszyć aniołki żeby nad nią czuwały lub metryczkę (cały czas nie mogę się zdecydować), - rodzicom wyszyć i zrobić poduszki na 30 rocznicę ślubu (Sylwester więc trochę czasu mam), - oczywiście powyszywać na Wielkanoc jakieś drobne obrazki do zawieszenia lub na kartki, - a dla siebie planuję jakiś podłużny obrazek ze zwierzątkami (parę schematów już mam ale jeszcze nie wybrałam konkretnego), - aha wyszyć jeszcze Elfa, którego dostałam w zabawie Secret Pal mam nadzieję, że mi się uda wszystko zrealizować Odpowiedz Link
aishka_a Re: Plany noworoczne 04.01.09, 12:56 Zacząć wreszcie życie na swoim, tzn. wnieść łóżeczko przed Wigilią 2009 do własnego mieszkania. Odpowiedz Link
aishka_a do agagalas2 04.01.09, 13:04 Agnieszko właśnie szukałam kontaktu z Tobą. Widziałam u Ciebie na blogu tą gałązkę orchidei. A mogę Cie prosić o jej schemat? Albo info gdzie go znajdę? Odpowiedz Link
agagalas2 Re: do agagalas2 04.01.09, 20:24 Ja kupiłam gotowy zestaw. Niestety po wyszywaniu powiedziałam już pewnej osóbce ze jej go dam. Nie mam skanera więc nie mogę bo zeskanować oraz nie posiadam tego schematu w swoich zbiorach ale jak kogoś się spytasz na forum to na pewno milion osób ma ten wzór bo jest on bardzo popularny. Niestety nie mam jak Tobie pomóc. Jak znajdę ten wzorek w necie to na pewno go Tobie podeślę na gazetowy. Odpowiedz Link
alfee Re: do aishka_a 05.01.09, 13:35 Mam oryginalny schemat. Orchideę skończyłam wyszywać 2 tygodnie temu. Jak chcesz, mogę go zeskanować dla Ciebie. Tylko, że to jest schemat Dimensions, więc podane są tylko kolory ich muliny. Nie ma DMC, Anchora, Madeiry czy czegoś podobnego. Szczerze mówiąc, nie spotkałam się jeszcze z przelicznikiem mulin Dimensions. Może ktoś ma? Pozdrawiam Odpowiedz Link
gosialair Re: do aishka_a 12.01.09, 13:27 Jeśli mogę się też uśmiechnąć o te orchideę. Szukam jej już tyle czasu, bo jest piękna. Ktoś też miał magnolię tej firmy, jest też imponująca. Jeśli mogę prosić to na gazetowy. Jeszcze chciałam zapytać jaką muliną Wyszywałaś? Pozdrawiam Odpowiedz Link
chaga555 Re: do alfee przelicznik mulin Dimensions 12.01.09, 14:06 prosze bardzo przelicznik mulin Dimensions: www.cyberstitchers.com/StitchingTools/FlossConversionCalc0B63.asp?processForm=0 www.laura-stitch.it/tabelle/conversione%20dimension%20dmc.htm Odpowiedz Link
nasza.zuzia Re: do alfee przelicznik mulin Dimensions 12.01.09, 14:22 Według tego przelicznika robiłam swoją orchidee, więc jest dobry. www.mulinkowe-krzyzyki.bloog.pl/foto,6499060,gal,454048,index.html#prev Odpowiedz Link
gosialair Prośba o wzór 12.01.09, 15:21 Dziewczyny proszę jeśli któraś ma wzory magnolii lub orchideii firmy Dimensions którymi się chwalicie to bardzo proszę na gazetowy. Zakochałam się w tych Waszych obrazach. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kinioslawa Re: Plany noworoczne 05.01.09, 10:17 Ja najpierw pokończę to, co mam zaczęte. "Dziewczynkę w kapeluszu" Wyspiańskiego, misie polarne, "Venus ze zwierciadłem". Przygotowane są "Dama z łasiczką" oraz Tygrys syberyjski, po drodze jakieś drobiazgi na pewno, poluję na jakieś nietypowe cztery pory roku. A potem: potem się zobaczy Odpowiedz Link
margola16 Re: Plany noworoczne 05.01.09, 22:03 Moje plany na najbliższe miesiące: 1. Oddać do oprawienia Damę z fantazją i magnolię z HP - obie prace skończyłam w sierpniu 2008. Trzy motocykle z HP oprawiłam sama w gotowe ramki kupione w sklepie. Do ramiarza mam za daleko i dlatego nie mogę się wybrać. 2. Wyhaftować Afrykanki, do których wzory dostałam od serenkax. Jedną już kończę. Już albo dopiero teraz. 3. Do czerwca skończyć malwy z Haftów Polskich, które haftuję dla znajomej na zamówienie. Więcej na razie nie planuję, priorytetem są malwy, a to niemała praca (28x74 cm) i trzeba zapełnić tło. Odpowiedz Link