10.02.13, 18:04
Nie będę się silił na oceny bo trudno by mi było zachować obiektywizm.

wyborcza.pl/1,75248,13378086,Dziennikarze_baluja_osobno__w_Warszawie_bawili_sie.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza#Cuk
Obserwuj wątek
    • andrzejg Re: Dwa bale 10.02.13, 20:13
      dwa bale - to prawda, ale ponieważ były w róznych miastach, to nie widzę problemu
      • wikul Re: Dwa bale 10.02.13, 20:59
        andrzejg napisał:

> dwa bale - to prawda, ale ponieważ były w róznych miastach, to nie widzę proble
        > mu

Jeżeli się nie mylę do tej pory odbywał sie jeden bal dziennikarzy. Czy podział społeczeństwa utrwalił sie już wewszystkich dziedzinach życia ?
        • jola.iza1 Re: Dwa bale 11.02.13, 23:18
          wikul napisał:
          > Jeżeli się nie mylę do tej pory odbywał sie jeden bal dziennikarzy. Czy podział
          > społeczeństwa utrwalił sie już wewszystkich dziedzinach życia ?
          Tak, jest podział, ale, że się utrwalił, już dziś?
    • wikul Re: Dwa bale 10.02.13, 22:13
      Balowicz Jerzy Jachowicz.

wyborcza.pl/51,75248,13378086.html?i=1
      • jenisiej Ale o so chozi? O dress code? 11.02.13, 21:21
        Jachowicz, ubrany w stylu smart casual na balu dość luzackiego środowiska dziennikarzy wygląda bardzo staroświecko. Trendsetterem jest jego były szef:

https://cdn8.se.smcloud.net/t/photos/thumbnails/118984/adam_michnik_640x0_rozmiar-niestandardowy.jpg
        • wikul Re: Ale o so chozi? O dress code? 11.02.13, 22:37
          jenisiej napisał:

> Jachowicz, ubrany w stylu smart casual na balu dość luzackiego środowisk
          > a dziennikarzy wygląda bardzo staroświecko. Trendsetterem jest jego były szef:

wyborcza.pl/duzy_kadr/5,97904,13377783,Bal_Niepokornych_w_Krakowie.html?i=1

Jednak na tym zdjęciu nie został wyeksponowany. Może bardziej pasuje do balu w Warszawie ?
          • jenisiej Gdzie pasuje Jachowicz? 12.02.13, 00:46
            wikul napisał:
            Jednak na tym zdjęciu nie został wyeksponowany.

Jakieś wnioski?
            Szczerze mówiąc na tych zdjęciach rozpoznaję jedynie Lisickiego we fraku i Sakiewicza w smokingu. No ale oni, o ile mi wiadomo, w odróżnieniu od Jachowicza nigdy nie pracowali na Czerskiej i prawdopodobnie nie zetknęli sie z wpływem tamtejszego arbiter elegantiae.

Może bardziej pasuje do balu w Warszawie?

Strojem? Nie mam pojęcia, nie byłem, nie widziałem. Pod każdym innym względem chyba raczej nie.
        • jaceq Re: Ale o so chozi? O dress code? 11.02.13, 23:51
          Raczej nie. Żorżi Jachowicz na ww. zdjęciu prezentuje się bardziej wytwornie od "byłego szefa". Może chozi o tego gawrona z plakatu "balangi niepokornych", wyglądającego na mocno upitego/najaranego ptaka? Nie wiem, ale jak bym miał zgadywać...

PS. I to nie jest smart casual. Smart casual teraz to jest np. szara mysz (gę gę) sejmu RP, niejaka pannna Pawłowicz. Zwróć uwagę zwłaszcza na te kolczyki.
          • jenisiej Jednak Wikulowi chodzi o strój... 12.02.13, 01:03
            ...a nie o ustrój czy inne głupstwa.

jaceq napisał:
            Raczej nie. Żorżi Jachowicz na ww. zdjęciu prezentuje się bardziej wytwornie od "byłego szefa".

No, zadał się z reakcją i cofnął się w rozwoju.

Może chozi o tego gawrona z plakatu "balangi niepokornych", wyglądającego na mocno upitego/najaranego ptaka? Nie wiem, ale jak bym miał zgadywać...

Jak w tytule - Wikula najwyraźniej zainteresowała powierzchowność red. J.

PS. I to nie jest smart casual. Smart casual teraz to jest np. szara mysz (gę gę) sejmu RP, niejaka pannna Pawłowicz. Zwróć uwagę zwłaszcza na te kolczyki.

Nie wiem, czy jestem staroświecki, czy postępowy, ale dla mnie to jest smart casual. Kolczyków p. Pawłowicz nie kojarzę - i szczerze mówiąc nie chce mi się ich szukać.
    • rycho7 Re: Dwa bale 11.02.13, 20:57
      wikul napisał:

> Nie będę się silił

Poczatkowo sadzilem, ze watek dotyczy parzystosci ocz, w sensie po belce na kazde.

Rozczulil mnie moj kultowy wrog piszac "z przedstawianiem świata jako świata do likwidacji, polemizować się nie da. I nie warto". Typowe wykluczanie zamiast komunikacji. Robmy swoje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka