Dodaj do ulubionych

Forum MM jakby rozkwita. Może to na wiosnę...

12.04.07, 22:26
Pamiętam czasy, gdy było parę postów na kilka dni. A teraz... :)

Przy okazji: kojarzy ktoś ten nowo zrobiony parking przy targu? Obok
przystanku Bagsa? Codziennie tamtędy chodzę i zgrzytam zębami jak go widzę.
Jest taki... zaplanowany na kolanie. Postrzępiony. Niby tak duzo miejsca, a
zmieści się tam mniej niz 10 samochodów.
Ale rekord to zrobienie pojedyńczego miejsca do parkowania na środku chodnika.
Jak wisienka na torcie. :) Na myśl o tym, że to jedno jedyne miejsce będzie
tam przez długie lata... Zgroza. Ciekawe kto robił zagospodarowanie terenu...
Obserwuj wątek
    • rozklapciocha Re: Forum MM jakby rozkwita. Może to na wiosnę... 15.04.07, 10:16
      wiesz, szwagier burmistrza ma firmę kostkarską, więc wszystkie poprawki,
      przebudowy itd. muszą być, niedługo będą wymieniali tę kostkę na kolorową i
      robili rozety i mozaiki, byle by szły pieniądze z miejskiej kasy
      • margot_may Re: Forum MM jakby rozkwita. Może to na wiosnę... 15.04.07, 19:06
        Czyli co? Inny kolor to jakaś fortuna? A na mozaikę czy rozetę idzie więcej
        kostki niż zwykle?
        Następnym razem czytaj ze zrozumieniem.
        • elutek.ch Re: Forum MM jakby rozkwita. Może to na wiosnę... 15.04.07, 21:03
          a moim "debeściakiem" jest
          przejście dla pieszych
          (przy rynku a dokłądnie przy rondzie
          chyba na ul 11go listopada)
          które prowadzi nie na chodnik
          ale dokładnie na pas zieleni!!!

brawo dla osób, które to zaplanowały :(
          • margot_may Re: Forum MM jakby rozkwita. Może to na wiosnę... 15.04.07, 21:49
            Kojarzę. :) Ale może teraz jak będą malowali pasy na jezdni to przesuną je w
            lewo, co by nie deptać zieleni. W ogóle to skrzyżowanie jest takie niedorobione.
            Na trzech rogach prowizoryczne chodniki i glina.
        • rozklapciocha Re: Forum MM jakby rozkwita. Może to na wiosnę... 15.04.07, 21:37
          widzę, że u ciebie ze skojarzeniami ciężko i należy wszystko wykładać
          łopatologicznie...
          • margot_may Re: Forum MM jakby rozkwita. Może to na wiosnę... 15.04.07, 21:42
            Słonko, ja nie o tym mówię. Nie chodzi o to, kto robił, tylko kto zaprojektował.
            Parking musi być, więc kostka brukowa-czyli kasa na konkretną powierzchnię i tak
            pójdzie.
            • rozklapciocha Re: Forum MM jakby rozkwita. Może to na wiosnę... 15.04.07, 23:14
              przecież ja dokładnie o tym piszę ... przykład ulica budowlana
              chodnik - zmiana planów - zerwanie chodnika- nowy chodnik itd.
              • margot_may Re: Forum MM jakby rozkwita. Może to na wiosnę... 16.04.07, 00:28
                Nie, nie piszesz o tym. W tym wątku nie obchodzą mnie sprawy finansowe. Można
                zaprojektować z głową bez względu na to, czy potrzebna jest wymiana chodnika czy
                nie.
                • rozklapciocha Re: Forum MM jakby rozkwita. Może to na wiosnę... 16.04.07, 17:35
                  to że ty o tym nie piszes nie oznacza, że ja o tym nie pisałam w pierwszym
                  poście
                  • margot_may Re: Forum MM jakby rozkwita. Może to na wiosnę... 16.04.07, 20:35
                    Rozumiem, czyli od początku z pełna świadomością pisałaś na inny, odrębny temat,
                    ale nie przeszkadzało ci to zarzucać mi, że nie potrafię połączyć obu tematów.
                    Gubię się w zetknięciu z twoją logiką.
                    • rozklapciocha Re: Forum MM jakby rozkwita. Może to na wiosnę... 16.04.07, 20:48
                      po prostu rozwinęłam temat o dadtkowe okoliczności, jeśli to za trudne dla
                      ciebie przepraszam
                      • margot_may Re: Forum MM jakby rozkwita. Może to na wiosnę... 16.04.07, 21:41
                        Nie pie..., myślałaś, że temat jest o korupcji, bo nie odróżniasz kwestii
                        projektu od wykonania. Ciągnę ta gadkę z tobą, bo zasługujesz na utarcie nosa,
                        jako osoba, która odnosi się do innych z pogardą już na wstępie
                        szafując słowami: łopatologicznie itp.
                        • rozklapciocha Re: Forum MM jakby rozkwita. Może to na wiosnę... 16.04.07, 23:20
                          wywołałaś swoim ostatnim postem wielki uśmiech na mojej twarzy ;)

TAK MASZ RACJĘ!!! skoro zaczęłaś wątek o projekcie chodnika jest on wątkiem
                          wiodącym i wszystko co jest poza nim napisane jest napisane nie na temat i nie
                          ma racji bytu. bardzo przepraszam cię, że nie zrozumiałam twojego toku
                          rozumowania i sprawiłam, że swoim słowami wykroczyłam poza normy przyjęte przez
                          ciebie jako twórcy tego wątku o projekcie ciągów pieszych w komunikacji
                          poziomej napowietrznej.

nie zawsze ja mam rację, jestem pogardliwa i boli mnie nos z powodu utarcia
                          • margot_may Re: Forum MM jakby rozkwita. Może to na wiosnę... 16.04.07, 23:32
                            "nie odróżniasz kwestii projektu od wykonania"--> nie znaczy: nie możesz napisać
                            o wykonaniu. znaczy: pisz o czym chcesz, ale nie złość się, że adwersarz nie
                            widzi związku pomiędzy twoim postem, a jego, a tym bardziej nie zarzucaj mu, iż
                            ma problemy z kojarzeniem.
                            • rozklapciocha [...] 16.04.07, 23:49
                              Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
                              • margot_may Re: Forum MM jakby rozkwita. Może to na wiosnę... 17.04.07, 00:10
                                Powtarzam jeszcze raz: możesz pisać o czym chcesz, ale niegrzeczne jest
                                obrażanie innych, gdy konstatują brak związku twojego postu z wątkiem.
                                Próbowałam ustalić związek, pytając czy sposób zaprojektowania (kolor kostki,
                                nietypowe rozwiązania projektowe) wpływa na koszt finansowy. Moim zdaniem nie
                                wpływa. I co? Otrzymałam tylko odpowiedź, że mnie trzeba wszystko łopatologicznie...
                                • rozklapciocha Re: Forum MM jakby rozkwita. Może to na wiosnę... 17.04.07, 08:49
                                  wpływa x2 lub x3
                                  • margot_may Re: Forum MM jakby rozkwita. Może to na wiosnę... 17.04.07, 17:46
                                    W jaki sposób?
                                    • rozklapciocha Re: Forum MM jakby rozkwita. Może to na wiosnę... 17.04.07, 20:43
                                      koszt galanterii betonowej kolorowej x2
                                      koszt ułożenia wzorów niestandardowych x3
                                      • margot_may Re: Forum MM jakby rozkwita. Może to na wiosnę... 17.04.07, 21:21
                                        Przecież kolor kostki to kwestia 2-3 zł, a nie podwojenia ceny. A niestandardowe
                                        wzory, to układa się na dekoracyjnie na placach, a nie na parkingu.
                                        • rozklapciocha Re: Forum MM jakby rozkwita. Może to na wiosnę... 17.04.07, 23:19
                                          ja nie pisałam o twoim konkretnie parkingu
                                          • mmpio Re: Forum MM jakby rozkwita. Może to na wiosnę... 18.04.07, 16:29
                                            dziewczyny, może już starczy:)
                                            mam nadzieję że nie posypie się zaraz a ty co się wtrącasz:P
                                            • rozklapciocha Re: Forum MM jakby rozkwita. Może to na wiosnę... 18.04.07, 17:44
                                              no właśnie.co się wtrancasz, ha ;)
    • ewcio2 Re: Forum MM jakby rozkwita. Może to na wiosnę... 26.04.07, 03:16
      A wracając do tematu to rzeczywiście forum nam rozkwitło i z samego dołu
      mazowieckich forów prywatnych wskoczyło na drugie miejsce (dzisiaj--> 26
      kwietnia 2007 g. 03:16 ;)

a wy dziewczyny mniej narzekania i więcej umiejętności wybaczania ;)
      • bor0wy Re: Forum MM jakby rozkwita. Może to na wiosnę... 26.04.07, 11:29
        A w zwiazku z rozkwitajacym forum. Co myslicie o przeniesieniu tego forum na
        nowe forum tzn takie "normalne" gdzie mozna porobic podtematy, powiadamianie
        maile o odpowiedzi itd? Co myslicie o takim pomysle?
        Dla mnie osobiscie strasznie ciezko czyta sie te forum. Sa w roznych miejscach
        rozne rzeczy. A tak to moglibysmy zrobic dzialy:
        1. Ogolne
        2. Szukam
        3. Sprzedam
        4. POlecam
        5. Odradzam
        6. I tak dalej takich glownych tematow moze byc duzo.

Mniej wiecej mysle o czyms takim: forum.vw-passat.pl
        Tzn na pewno byloby mniejsze i skromniejsze ale wlasnie takie podzialy itp.
        Wydaje sie ze mogloby to byc lepsze rozwiazanie niz to forum na gazecie.
        Poza tym na pewno jest jeszcze jedno forum minskie, a najlepiej byloby skupic
        wszystkich minszczan w jednym miejscu i dyskutowac na 1 forum a nie na kilku

pzdr
        • nie.my Jestem przeciw n/txt 26.04.07, 11:32

• rozklapciocha anarchia rulezzz !!! 26.04.07, 12:45
            :)
        • elutek.ch Re: Forum MM jakby rozkwita. Może to na wiosnę... 26.04.07, 11:34
          wiesz, mnie sie osobiście
          wydaję, że byłoby dużo
          czytelniejsze gdyby:
          po pierwsze ludzie kozystali
          z wyszukiwarki i nie zakładali
          po raz setny podobnego watku,

po drugie moderatorzy
          posegregowali watki np.
          mozna załozyc watek SPRZEDAZ i
          tam wpisywać swoje rzeczy do
          sprzedania, LEKARZ i tam umiescić
          watki dot lekarzy itd, itp.

a tak dla mnie jest git

ale jesli wiekszośc bedzie za
          to nie ma problemu :)
        • marbla4 Re: Forum MM jakby rozkwita. Może to na wiosnę... 26.04.07, 13:30
          Veto !

Przeniesienie na inne "normalne" forum, niesie zagrozenie ze trudniej go bedzie
          znalezc przecietnemu uzytkownikowi.
          A tu nawet jesli watek sie powtorzy to tacy zyczliwcy jak ja :] przegonia do
          szukacza ;)

pozdr
          M
        • mmpio Re: Forum MM jakby rozkwita. Może to na wiosnę... 26.04.07, 17:44
          Tu chyba też można sobie ustawić powiadomienia:) to po pierwsze:)
          Po drugie, rolę katalogów jak ktoś zauważył może pełnić kilka wątków
          Boję się że takie przenosiny tylko by podzieliły naszą i ak nieliczną grupkę na jeszcze mniejsze społeczności i któreś forum by wymarło:], lepiej tu zapraszajmy znajomych i dbajmy o porządek:)
        • margot_may Re: Forum MM jakby rozkwita. Może to na wiosnę... 26.04.07, 21:41
          O ile wiem jest to form prywatne, znaczy, że właściciele mogą sobie nie życzyć
          wątków typu szukam, sprzedam. Pamiętam, że takie rodzaje wątków były usuwane.
          • bor0wy Re: Forum MM jakby rozkwita. Może to na wiosnę... 27.04.07, 09:06
            Moim zdaniem tu jest straszny balagan. I chyba nikt nad tym nie panuje. Ale to
            byla tylko moja propozycja.
            A przede wszystkim fajnie jakby bylo jedno forum minska i tam wszyscy ludzie.
            No i troche porzadku nie zaszkodzi
          • elutek.ch Re: Forum MM jakby rozkwita. Może to na wiosnę... 27.04.07, 09:26
            Jeśli chodzi o wątki typu:
            sprzedam, kupie to miałam tu
            na myśli nasze drobne ogłoszenia!
            Nasze - tzn osób, które sie choć troszkę
            udzielają :)
            Jak ktoś wpadnie raz i nabazgrze: sprzedam
            samochód sratatata to taki wątek można usunąć!

Przecież jesteśmy jakąś społecznością
            i czasem jedni mają do sprzedania to co
            drudzy chcą krupić :D

Uważam, że nie ma w tym nic złego!

A może niech wypowiedzą sie:
            założyciel i administratorzy :)))
            • margot_may Re: Forum MM jakby rozkwita. Może to na wiosnę... 27.04.07, 23:42
              No właśnie.
            • albin83 Re: Forum MM jakby rozkwita. Może to na wiosnę... 28.04.07, 00:42
              Ostatecznie można by założyć osobny wątek "Ogłoszenia drobne" i tam je
              zamieszczać, a w nagłówku forum dać link (tak jak np. na forum Piaseczna
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=234).
              Ale wtedy wszystkie ogłoszenia pojawiające się w innych wątkach byłyby bez
              ostrzeżenia kasowane.

• elutek.ch do Albina ... 30.04.07, 09:10
                a może taki watek wrzucić
                na górę tak jak np rozkład jazdy
                PKS (ale napisać jasno i wyraźnie )
                że to dla osób "zadomowionych" na
                naszym forum a reszta idzie w kosz :)

Można przynajmniej spróbować jak nic
                z tego nie wypali to go usuniesz i tyle!
                :o)

Co o tym myślisz?

ps
                a tego forum to juz nie ma :(

• albin83 Re: do Albina ... 01.05.07, 13:26
                  elutek.ch napisała:

> a może taki watek wrzucić
                  > na górę tak jak np rozkład jazdy
                  > PKS (ale napisać jasno i wyraźnie )
                  > że to dla osób "zadomowionych" na
                  > naszym forum a reszta idzie w kosz :)

I zaraz podniesie się krzyk, że na forum kogoś się dyskryminuje a innych
                  promuje. Poza tym nie wiem, czy komuś będzie się chciało śledzić non stop taki
                  wątek i sprawdzać, czy ogłoszeniodawca pisze pierwszy raz, czy może już kiedyś
                  coś napisał.

A jakie jest zdanie innych na temat takiego wydzielonego wątku z ogłoszeniami?
                  Przypominam, że rok temu była już podobna dyskusja na ten temat. I trochę
                  więcej osób zabierało głos.
                  • nie.my Jestem za wątkiem ogłoszeniowym n/txt 01.05.07, 14:01

• margot_may Re: do Albina ... 02.05.07, 01:48
                    Ja też. Zobaczymy jak się będzie sprawdzał w praniu.
                  • ladyas Re: do Albina ... 02.05.07, 09:35
                    popieram wątek ogłoszeniowy :)
                  • szrek99 Re: do Albina ... 02.05.07, 19:00
                    Osobiście mam mieszane uczucia co do wątków reklamowych. Sporadyczne ogłoszenia
                    od użytkowników forum mogłyby istnieć i pewnie nie wywoływałoby to większych
                    protestów - tematy w takich wątkach mogłyby być poprzedzane wyróżnikiem. Obawiam
                    się jednak, że skończyłoby to się zalewem spamu i koniecznością wprowadzenia
                    jakiejś formy cenzury. Nie wiem czy administratorzy forum mieliby ochotę na taką
                    robotę.
                    Odrębny wątek reklamowy stałby się z kolei po pewnym czasie nieczytelny z racji
                    zamieszczania komentarzy do ogłoszeń, komentarzy do komentarzy, odpowiedzi na te
                    komentarze itp. W takim bałaganie znalezienie interesującej kogoś informacji
                    byłoby męczące. Po za tym większość umieszczanych ogłoszeń staje się po pewnym
                    czasie nieaktualna (mowa oczywiście o ogłoszeniach drobnych, typu
                    kupię/sprzedam), a dzięki istnieniu wspólnego wątku wciąż byłyby czytane.

Proponowałbym wprowadzenie "na próbę" możliwości zamieszczania drobnych ogłoszeń
                    w osobnych wątkach, poprzedzonych w temacie np. wyróżnikiem [OGL]. Jeśli skończy
                    się to namnożeniem wątków reklamowych od firm, zawsze można się z pomysłu
                    wycofać i poszukać innego rozwiązania lub pozostać przy dotychczasowym rozwiązaniu.

pozdrawiam - szrek
                    • albin83 Re: do Albina ... 04.05.07, 14:22
                      Ja jednak wolałbym, żeby wszystkie ogłoszenia były zgromadzone w 1 wątku.
                      Unikniemy zamętu na forum i sytuacji, że co drugi wątek będzie ogłoszeniowy.
                      Każdy może przecież dowolnie zmieniać temat swojej odpowiedzi i już w temacie
                      zaznaczyć, o co chodzi.
                      Oczywiście reklamy firm byłyby kasowane, pozostawałyby tylko ogłoszenia
                      użytkowników prywatnych.

Proponowałbym też przyjąć zasadę, że w wątku ogłoszeniowym nie odpowiadamy, a
                      każdy zainteresowany szczegółami pisze do ogłoszeniodawcy na priv.

Z biegiem czasu można wykasowywać najstarsze ogłoszenia w takim wątku, żeby
                      utrzymać porządek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka