Dodaj do ulubionych

FotoForum Płock

28.12.06, 15:10
fotoforum.gazeta.pl/71,1,875.html?f=875&t=1167314854079
zachęcam Was moi drodzy do współtworzenia tego forum poprzez dokładanie swoich zdjęć :)
pozdr.
Obserwuj wątek
    • roman_j Re: FotoForum Płock 28.12.06, 15:20
      Bardzo się cieszę, że powstało. Sam niestety nie pstrykam zdjęć, bo nie mam
      cyfrówki, a z tradycyjnym aparatem jest ta niewygoda, że jak się całego filmu
      nie wypstryka, to czasem długo trzeba czekać na zdjęcia. :-))
      Ale jak sobie zafunduję cyfrówkę, to na pewno dorzucę coś do fotoforum. Dość
      często widuję w Płocku coś wartego uwiecznienia. :-))
    • ernest_pinch Re: FotoForum Płock 28.12.06, 16:42
      Ja bym coś i wybrał, ale zobaczylem z jakim kunsztem tak autorzy robia zdjecia i
      jakos przeszla mi ochota na bycie tlem ;-)
      • beerek Re: FotoForum Płock 28.12.06, 17:18
        erneście nie przesadzaj :) wrzucaj co tam masz ciekawego :) nikt zawodowcem nie
        jest, jeden pstryknie lepiej drugi gorzej :) Nie chodzi tu o prześciganie się w
        umiejętnościach, chodzi tylko o dobrą zabawę.
        Także wrzucajcie co macie, zakładajcie nowe wątki, bawcie się dobrze :))
        pozdr.
        • ernest_pinch Re: FotoForum Płock 28.12.06, 21:24
          Wlasnie sobie uswiadomilem, ze ze generalnie nie fotografowalem bez ludzi w
          kadrze, uwazajac to za "stracone" "pstrykniecie":
          "bo przeciez nigdy nie bedzie mi sie chcialo ogladac "pustych" fotografii"....:D
          Czas to zmienic :)
          • roman_j Re: FotoForum Płock 28.12.06, 21:30
            Ja też chyba wolę fotografować z ludźmi, bo oni się zmieniają, a otoczenie
            zwykle nie. Zresztą wychodzę z założenia, że ludzie nadają zdjęciu jego
            specyfikę. Inaczej wychodzi widokówka. Ale myślę, że wszystko zależy od celu, w
            jakim się robi zdjęcie. Jeśli do wspominania, to z ludźmi albo ze sobą. Jeśli do
            podziwiania, to lepiej bez ludzi.
            BTW: Ładne zdjęcia z okna. Ja gdzieś miałem skan mojego zdjęcia z okna. Ale
            wcięło mi. Zdjęcie zresztą też.
            • ernest_pinch pstrykanie sobie a muzom 28.12.06, 21:38
              Mozna ujac ze mamy praktyczne podejscie.Czasami zdjecie musi poczekac na swe 5
              minut. Pamietam jak kiedys lezalem na plazy i obserwowalem zachod slonca. Na tle
              zanurzajacego sie pomaranczowego kola pojawil sie na horyzoncie statek. Zlapalem
              za aparat zeby zrobic fotke (pozniej wlozylbym do jakiejs butelki, "natkal"
              kwiatkow i powstalaby magiczna butelka ernesta ;) ) Ale zanim wysunal sie
              obiektyw, stateczek przesunal sie z obrysu slonca. Mimo to pykkkk... I wtedy
              okazalo sie ze mimo ze statek jest z boku, w obrebie slonca znalazla sie mewa
              podrywajaca do lotu. Zdjatko to czekalo 3 lata, az kiedys gdy Chris "rezal"
              banner do strony przypomnialem sobie o zdjeciu, ktore moznaby wykorzystac, jako
              elemencie ekologiczno-uspokajajacym ;)
              • roman_j Re: pstrykanie sobie a muzom 28.12.06, 22:04
                Muzom też można by porobić zdjęcia. Zwłaszcza płockim muzom. ;-))
                A co do ciekawych zdjęć, to kiedyś nad morzem pstryknąłem kumplowi fotkę pod
                zachodzące słońce. Tak trochę z głupoty. Myślałem, że i tak nie wyjdzie. Wyszło
                świetne. Najlepszy zachód słońca. Chyba zaraz je odszukam. :-))
      • roman_j Re: FotoForum Płock 28.12.06, 17:23
        Nie daj się prosić. W końcu sieć jest najbardziej demokratycznym medium. A poza
        tym to nie jest miejsce do publikacji fotek na konkurs. Chodzi nie o to, żeby
        prezentować publicznie swój kunszt, ale raczej, żeby pokazać coś ciekawego,
        ładnego, dziwnego, bulwersującego, czy jakieś ciekawe ujęcie albo choćby o to,
        żeby zdjęciem zainicjować dyskusję. Zdjęcie może być lepszym wprowadzeniem niż
        wpis na całą stronę. I o to chodzi. :-))
        • beerek Re: FotoForum Płock 28.12.06, 17:53
          dokładanie tak Romanie :) o to właśnie chodzi :)
        • ernest_pinch Re: FotoForum Płock 28.12.06, 21:28
          roman_j napisał:

> Nie daj się prosić.

Hehe. No i jeszcze lamer fotograficzny jest proszony :D
          Pamietam jak kiedys jeden kolesław zrobił strone www o swojej pierwszej podrozy
          za granicę (gwozdziem programu mialobyc to, ze lecial samolotem) :D.
          Zaczynalo sie tak: Proszony przez wielu o to bym opisał swoja podroz.....
          Ja przynajmniej mam udokumentowana prosbe ;) a kolesław, jak mniemam, łgał... ;-)
          • roman_j Re: FotoForum Płock 28.12.06, 21:32
            Masz alibi, jak się patrzy. Cykaj, pstrykaj i wrzucaj. :-))
    • mika_p Re: FotoForum Płock 28.12.06, 21:39
      Hy hy hy.
      Ja to ewentualnie mogę przedstawiac serie pt "moje najsliczniejsze na świecie
      dziecko na tle jakiegoś miejskiego szczegółu" ;DD
      • roman_j Re: FotoForum Płock 28.12.06, 22:10
        Jeśli "najśliczniejsze dziecko" nie ma nic przeciwko, to dlaczego nie? :-))
        • beerek Re: FotoForum Płock 28.12.06, 23:07
          SomSiadko załóż wątek np. Płockie dzieci :))) i będzie tam wrzucać wszelakiej
          maści latorośle :)
          • mika_p Re: FotoForum Płock 29.12.06, 00:06
            SomSiedzie drogi, dla ciebie wszystko, mogą być i płockie dzieci w płockich
            plenerach ;)
            Idę zakładać.
            • mika_p Melduję założenie wątku /n/t 29.12.06, 00:30

• beerek Re: Melduję założenie wątku /n/t 29.12.06, 11:00
                super fotki SomSiadkO :)) prosimy o więcej. ja wieczorową porą, jako ten brunet, dołożę coś od siebie tyż ;)))
    • beerek Re: FotoForum Płock 29.12.06, 14:56
      tak offtopicowo się zapytam tylko - jak przyszpilić wątek na stałę na forum? (tu taki przyszpilony jest o noworocznym piwie;) )
      • roman_j Re: FotoForum Płock 29.12.06, 15:48
        Trzeba mieć dostęp do szpilek. :-))
        BTW: przyszpiliłem ten wątek. O to chodziło? ;-))
      • mika_p Re: FotoForum Płock 29.12.06, 21:15
        Między nami moderatorami...
        Stawiasz ptaszek przy wątku, jedziesz w dół strrony, tam masz menu
        moderatorskie i między innymi guziczki "przyklej" "odklej". Wpisujesz liczbę od
        1 do 3 (ustawiasz w ten sposób kolejnosc przyszpilonych) i wciskasz "przyklej".
        • beerek Re: FotoForum Płock 29.12.06, 22:16
          Romku dziękuję za przyszpilenie:) Ale mi chodziło abym to ja przyszpilił na
          fotoforum pewien wątek. Niestety, to co pisze Mika, chyba nie jest mi dane jak
          narazie. Mogę tylko usuwać wątki, ewentualnie akceptować zdjęcia do publikacji.
          • roman_j Re: FotoForum Płock 29.12.06, 22:43
            Może zapytaj o przyszpilanie tutaj:
            fotoforum.gazeta.pl/71,1,999.html
            W pierwszej chwili pomyślałem, że może na fotoforum po prostu nie ma takiej
            opcji, ale widzę, że chyba jednak jest. A przynajmniej jest na "Forum o
            fotoforum". :-))
          • mika_p Re: FotoForum Płock 30.12.06, 00:11
            A jak piszesz coś na forum, które masz pod opieką, to od razu jesteś czarny,
            czy po drodze na czerwono?
            • beerek Re: FotoForum Płock 30.12.06, 10:59
              czarny. jestem tylko modem społecznikiem a z tego co zdążyłem się zorientować to
              czerwone nicki są administratorów.
              Szpilkować można również na fotoforum, widziałem takie tricki na warszawskim ff.
              • mika_p Re: FotoForum Płock 30.12.06, 12:22
                Ja też jestem
                moderatorem społecznikiem. To jest kwestia ustawień, uprawnień, jakie
                administracja nadaje moderatorom. Podstawowy to czarny, mozna posty kasowac i
                publikowac (i na FF publikowac zdjecia) oraz przenosic miedzy forami na które
                ma sie uprawnienia, a wyzszy to czerwony, mozna jeszcze cenzurować (wtedy
                pojawia sie zamiast postu "... z powodu złamania prawa lub regulaminu"),
                wysyłac na Oślą Ławkę i przyszpilać.
                Prawdziwy admin z redakcji moze jeszcze na przykład crossować :)
                • beerek Re: FotoForum Płock 30.12.06, 18:20
                  mika_p napisała:

> Ja też jestem
                  > moderatorem społecznikiem. To jest kwestia ustawień, uprawnień, jakie
                  > administracja nadaje moderatorom. Podstawowy to czarny, mozna posty kasowac i
                  > publikowac (i na FF publikowac zdjecia)

No to ja mam jak narazie tylko to :)
                  • roman_j Re: FotoForum Płock 30.12.06, 20:14
                    beerek napisał:

> No to ja mam jak narazie tylko to :)

Może innych nie dają na fotoforach? :-))
                    • mika_p Re: FotoForum Płock 30.12.06, 22:32
                      O ile się nie mylę, to dają.
                      Może za krótko Beerka znają.
                      • beerek Re: FotoForum Płock 31.12.06, 11:50
                        no to jeśli mi nie dadzą to wtedy mnie poznają :DD hrhrhr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka