beerek 28.12.06, 15:10 fotoforum.gazeta.pl/71,1,875.html?f=875&t=1167314854079 zachęcam Was moi drodzy do współtworzenia tego forum poprzez dokładanie swoich zdjęć :) pozdr. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roman_j Re: FotoForum Płock 28.12.06, 15:20 Bardzo się cieszę, że powstało. Sam niestety nie pstrykam zdjęć, bo nie mam cyfrówki, a z tradycyjnym aparatem jest ta niewygoda, że jak się całego filmu nie wypstryka, to czasem długo trzeba czekać na zdjęcia. :-)) Ale jak sobie zafunduję cyfrówkę, to na pewno dorzucę coś do fotoforum. Dość często widuję w Płocku coś wartego uwiecznienia. :-)) Odpowiedz Link
ernest_pinch Re: FotoForum Płock 28.12.06, 16:42 Ja bym coś i wybrał, ale zobaczylem z jakim kunsztem tak autorzy robia zdjecia i jakos przeszla mi ochota na bycie tlem ;-) Odpowiedz Link
beerek Re: FotoForum Płock 28.12.06, 17:18 erneście nie przesadzaj :) wrzucaj co tam masz ciekawego :) nikt zawodowcem nie jest, jeden pstryknie lepiej drugi gorzej :) Nie chodzi tu o prześciganie się w umiejętnościach, chodzi tylko o dobrą zabawę. Także wrzucajcie co macie, zakładajcie nowe wątki, bawcie się dobrze :)) pozdr. Odpowiedz Link
ernest_pinch Re: FotoForum Płock 28.12.06, 21:24 Wlasnie sobie uswiadomilem, ze ze generalnie nie fotografowalem bez ludzi w kadrze, uwazajac to za "stracone" "pstrykniecie": "bo przeciez nigdy nie bedzie mi sie chcialo ogladac "pustych" fotografii"....:D Czas to zmienic :) Odpowiedz Link
roman_j Re: FotoForum Płock 28.12.06, 21:30 Ja też chyba wolę fotografować z ludźmi, bo oni się zmieniają, a otoczenie zwykle nie. Zresztą wychodzę z założenia, że ludzie nadają zdjęciu jego specyfikę. Inaczej wychodzi widokówka. Ale myślę, że wszystko zależy od celu, w jakim się robi zdjęcie. Jeśli do wspominania, to z ludźmi albo ze sobą. Jeśli do podziwiania, to lepiej bez ludzi. BTW: Ładne zdjęcia z okna. Ja gdzieś miałem skan mojego zdjęcia z okna. Ale wcięło mi. Zdjęcie zresztą też. Odpowiedz Link
ernest_pinch pstrykanie sobie a muzom 28.12.06, 21:38 Mozna ujac ze mamy praktyczne podejscie.Czasami zdjecie musi poczekac na swe 5 minut. Pamietam jak kiedys lezalem na plazy i obserwowalem zachod slonca. Na tle zanurzajacego sie pomaranczowego kola pojawil sie na horyzoncie statek. Zlapalem za aparat zeby zrobic fotke (pozniej wlozylbym do jakiejs butelki, "natkal" kwiatkow i powstalaby magiczna butelka ernesta ;) ) Ale zanim wysunal sie obiektyw, stateczek przesunal sie z obrysu slonca. Mimo to pykkkk... I wtedy okazalo sie ze mimo ze statek jest z boku, w obrebie slonca znalazla sie mewa podrywajaca do lotu. Zdjatko to czekalo 3 lata, az kiedys gdy Chris "rezal" banner do strony przypomnialem sobie o zdjeciu, ktore moznaby wykorzystac, jako elemencie ekologiczno-uspokajajacym ;) Odpowiedz Link
roman_j Re: pstrykanie sobie a muzom 28.12.06, 22:04 Muzom też można by porobić zdjęcia. Zwłaszcza płockim muzom. ;-)) A co do ciekawych zdjęć, to kiedyś nad morzem pstryknąłem kumplowi fotkę pod zachodzące słońce. Tak trochę z głupoty. Myślałem, że i tak nie wyjdzie. Wyszło świetne. Najlepszy zachód słońca. Chyba zaraz je odszukam. :-)) Odpowiedz Link
roman_j Re: FotoForum Płock 28.12.06, 17:23 Nie daj się prosić. W końcu sieć jest najbardziej demokratycznym medium. A poza tym to nie jest miejsce do publikacji fotek na konkurs. Chodzi nie o to, żeby prezentować publicznie swój kunszt, ale raczej, żeby pokazać coś ciekawego, ładnego, dziwnego, bulwersującego, czy jakieś ciekawe ujęcie albo choćby o to, żeby zdjęciem zainicjować dyskusję. Zdjęcie może być lepszym wprowadzeniem niż wpis na całą stronę. I o to chodzi. :-)) Odpowiedz Link
beerek Re: FotoForum Płock 28.12.06, 17:53 dokładanie tak Romanie :) o to właśnie chodzi :) Odpowiedz Link
ernest_pinch Re: FotoForum Płock 28.12.06, 21:28 roman_j napisał: > Nie daj się prosić. Hehe. No i jeszcze lamer fotograficzny jest proszony :D Pamietam jak kiedys jeden kolesław zrobił strone www o swojej pierwszej podrozy za granicę (gwozdziem programu mialobyc to, ze lecial samolotem) :D. Zaczynalo sie tak: Proszony przez wielu o to bym opisał swoja podroz..... Ja przynajmniej mam udokumentowana prosbe ;) a kolesław, jak mniemam, łgał... ;-) Odpowiedz Link
roman_j Re: FotoForum Płock 28.12.06, 21:32 Masz alibi, jak się patrzy. Cykaj, pstrykaj i wrzucaj. :-)) Odpowiedz Link
mika_p Re: FotoForum Płock 28.12.06, 21:39 Hy hy hy. Ja to ewentualnie mogę przedstawiac serie pt "moje najsliczniejsze na świecie dziecko na tle jakiegoś miejskiego szczegółu" ;DD Odpowiedz Link
roman_j Re: FotoForum Płock 28.12.06, 22:10 Jeśli "najśliczniejsze dziecko" nie ma nic przeciwko, to dlaczego nie? :-)) Odpowiedz Link
beerek Re: FotoForum Płock 28.12.06, 23:07 SomSiadko załóż wątek np. Płockie dzieci :))) i będzie tam wrzucać wszelakiej maści latorośle :) Odpowiedz Link
mika_p Re: FotoForum Płock 29.12.06, 00:06 SomSiedzie drogi, dla ciebie wszystko, mogą być i płockie dzieci w płockich plenerach ;) Idę zakładać. Odpowiedz Link
beerek Re: Melduję założenie wątku /n/t 29.12.06, 11:00 super fotki SomSiadkO :)) prosimy o więcej. ja wieczorową porą, jako ten brunet, dołożę coś od siebie tyż ;))) Odpowiedz Link
beerek Re: FotoForum Płock 29.12.06, 14:56 tak offtopicowo się zapytam tylko - jak przyszpilić wątek na stałę na forum? (tu taki przyszpilony jest o noworocznym piwie;) ) Odpowiedz Link
roman_j Re: FotoForum Płock 29.12.06, 15:48 Trzeba mieć dostęp do szpilek. :-)) BTW: przyszpiliłem ten wątek. O to chodziło? ;-)) Odpowiedz Link
mika_p Re: FotoForum Płock 29.12.06, 21:15 Między nami moderatorami... Stawiasz ptaszek przy wątku, jedziesz w dół strrony, tam masz menu moderatorskie i między innymi guziczki "przyklej" "odklej". Wpisujesz liczbę od 1 do 3 (ustawiasz w ten sposób kolejnosc przyszpilonych) i wciskasz "przyklej". Odpowiedz Link
beerek Re: FotoForum Płock 29.12.06, 22:16 Romku dziękuję za przyszpilenie:) Ale mi chodziło abym to ja przyszpilił na fotoforum pewien wątek. Niestety, to co pisze Mika, chyba nie jest mi dane jak narazie. Mogę tylko usuwać wątki, ewentualnie akceptować zdjęcia do publikacji. Odpowiedz Link
roman_j Re: FotoForum Płock 29.12.06, 22:43 Może zapytaj o przyszpilanie tutaj: fotoforum.gazeta.pl/71,1,999.html W pierwszej chwili pomyślałem, że może na fotoforum po prostu nie ma takiej opcji, ale widzę, że chyba jednak jest. A przynajmniej jest na "Forum o fotoforum". :-)) Odpowiedz Link
mika_p Re: FotoForum Płock 30.12.06, 00:11 A jak piszesz coś na forum, które masz pod opieką, to od razu jesteś czarny, czy po drodze na czerwono? Odpowiedz Link
beerek Re: FotoForum Płock 30.12.06, 10:59 czarny. jestem tylko modem społecznikiem a z tego co zdążyłem się zorientować to czerwone nicki są administratorów. Szpilkować można również na fotoforum, widziałem takie tricki na warszawskim ff. Odpowiedz Link
mika_p Re: FotoForum Płock 30.12.06, 12:22 Ja też jestem moderatorem społecznikiem. To jest kwestia ustawień, uprawnień, jakie administracja nadaje moderatorom. Podstawowy to czarny, mozna posty kasowac i publikowac (i na FF publikowac zdjecia) oraz przenosic miedzy forami na które ma sie uprawnienia, a wyzszy to czerwony, mozna jeszcze cenzurować (wtedy pojawia sie zamiast postu "... z powodu złamania prawa lub regulaminu"), wysyłac na Oślą Ławkę i przyszpilać. Prawdziwy admin z redakcji moze jeszcze na przykład crossować :) Odpowiedz Link
beerek Re: FotoForum Płock 30.12.06, 18:20 mika_p napisała: > Ja też jestem > moderatorem społecznikiem. To jest kwestia ustawień, uprawnień, jakie > administracja nadaje moderatorom. Podstawowy to czarny, mozna posty kasowac i > publikowac (i na FF publikowac zdjecia) No to ja mam jak narazie tylko to :) Odpowiedz Link
roman_j Re: FotoForum Płock 30.12.06, 20:14 beerek napisał: > No to ja mam jak narazie tylko to :) Może innych nie dają na fotoforach? :-)) Odpowiedz Link
mika_p Re: FotoForum Płock 30.12.06, 22:32 O ile się nie mylę, to dają. Może za krótko Beerka znają. Odpowiedz Link
beerek Re: FotoForum Płock 31.12.06, 11:50 no to jeśli mi nie dadzą to wtedy mnie poznają :DD hrhrhr Odpowiedz Link