Dodaj do ulubionych

OSPA W CIĄŻY

15.02.06, 08:40
Hej dziewczyny!
Napiszcie proszę czy ktoraś z Was miala ospe będąc w ciaży???
Obawiam się, że moglam się zarazić, a jeszcze ospy nie przechodzilam.
Jestem w 19tc. Czytając informacje na ten temat w internecie trochę się
przestraszylam...
Obserwuj wątek
    • plavusa Re: OSPA W CIĄŻY 20.02.06, 22:05
      idź do lekarza, wiem , że przy ospie w ciąży trzeba wziąć jakieś lekarstwo czy
      szczepionkę, byle szybko

mnie szczęśliwie ominęła, a też się bałam
      • maarii13 Re: ospa 22.02.06, 12:15
        Tak, jest ponoć jakiś lek, ale należy go przyjąć do 3 dni po tym jak się mialo
        kontakt z ospą... u mnie miną niebawem 2 tygodnie, ale ospa może się wybijać
        nawet ok 20 dni, więc jeszcze trochę obaw mam...
        Ten lek to ponoc ponad 2 tyś zl kosztuje! To informacja od mojego lekarza.
        On kazal mi ten lek zażyć, ale najpierw zrobić w sanepidzie badanie krwi na
        przeciwciala ospy... Stety albo niestety nie zdążylabym ich zrobić tak szybko
        żeby ten lek wziąć rzeczywiście max po 3 dniach, więc pozostaje mi tylko
        czekać czy ospa się wybije czy nie....
        • plavusa Re: ospa 23.02.06, 09:09
          Pozostaje Ci więc byc dobrej mysli. Będzie dobrze! A stresy też szkodzą dzidzi,
          więc staraj sie nie zamartwiać:-) Pozdrawiam serdecznie!
    • aniad69 Re: OSPA W CIĄŻY 06.04.06, 15:13
      ja przechodziłam i to miesiąc przed urodzeniem. Jest taka szczepionka i
      rzeczywiscie trzeba ją przyjąc w ciągu 72 godzin od zarażenia się ale niestety
      nie mozną jej prywtanie kupić tylko przez szpital i to w jedynym miejscu w
      polsce w Warszawie - mam adres bo sama szukaam tej szczepionki po całej polsce
      przez trzy dni i jej nie zażyałm w sumie bo nie zdążyłam jej kupić (wyobraz
      sobie nikt w Polec w żadnym szpitalu jej nie miel, dopiero ta firma która mi
      podali w warszawie w instytucie choró zakażnych mogła ją sprowadzic na
      zamówienie z Austrii - rzeczywiście kosztuje ok 3 tys, zł).

Powiem tak, nie chcę Cię straszyć ale OSPA w drugim trymestrze ciązy jest
      nagrożniejsz i bardzo niebezpieczna - musisz byc koniecznie pod stała kontrola
      lekarza! Bałagam nie bagatelizuj tego !!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka