IP: *.ghnet.pl 22.10.09, 21:40
Mam niedługo możliwość rozpoczęcia leśych rozgrywek w tym sporcie jeszcze zanim zima na dobre zagości. I właśnie tutaj chciałbym zapytać zaznajomionych w temacie jak z doborem sprzętu, ubrania i obuwia. Co dobrze by się nadawało żeby nie skończyć z kontuzjami. Upatrzyłem nawet ciekawe obuwie, które już troche dobrych opinii zbierało www.bates.pl/buty-taktyczne-wojskowe/kolekcja-meska/buty-taktyczne-bates-2260.html nie wiem czy ktoś może miał z nim do czynienia. A co z resztą sprzętu co się nadaje dobrze?
Obserwuj wątek
    • Gość: Wrecekrzepki Re: Paintball IP: 195.205.221.* 30.10.09, 12:54
      Ja biegam w wysokich butach trekkingowych i nie mam negatywnych uwag.

Co do ubrania - przydaje sie koszulka termiczna i jak jest zimno - cienki polar
      (w kazdym razie mi to wystarcza). Jesli organizator nie daje mundurow to
      wystarczy jakis zwykly mundur z demobilu. Przydatna rzecz to ochraniacz na szyje.
      Maska - zdecydowanie z podwojna szybka, ktora najlepiej po kazdym scenariuszu
      dobrze wytrzec - wtedy nie bedzie parowac podczas gry.
      Rekawiczki - dosc przydatna rzecz, bo trafienie w palce jest dosc bolesne i
      zdarza sie, ze powstaja rany. Na poczatek moga byc nawet zwykle rekawiczki ze
      sklepu ogrodniczego - np. takie materialowe oblane guma od strony dloni. Dla
      lepszego komfortu mozna obciac fragment "palca wskazujacego" takiej rekawiczki -
      tak zeby spust naciskac golym palcem (jest to szczegolnie wazne przy strzelaniu
      z elektrykow, ktore maja czuly spust).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka