Dodaj do ulubionych

WOŚP: ile uzbierali

IP: 148.81.190.* 12.01.04, 20:47
orkiestrowy zrobiony ze srebra i złota medal

czy to aby gramatycznie?
Obserwuj wątek
    • Gość: karak o 32 proc. mniej IP: *.bchsia.telus.net 12.01.04, 21:08
      Zanosi sie na to, ze pycha, arogancja i chamstwo Owsiaka zaprezentowane w
      Zarach swieci taraz "tryumf". Dla mnie to historia z czasow "owsiakowskiej"
      Rozglosni Harcerskiej sprzed kilkunastu lat, kiedy to po raz pierwszy
      uslyszalem jakajacego sie chama. Do dzisiaj jakania mniej, ale za to wiecej
      chamstwa. Od tamtej pory niestety czuje niechec i niesmak do tej osoby. Po
      aferze w Zarach balem sie, ze odbije sie to na WOSP. Juz internetowy sondaz
      pokazal, ze 32 proc. internautow nie wezmie udzialu w owsiakowskiej akcji 11
      stycznia. I niezaleznie od koncowej kwoty jaka zostanie oficjalnie
      ogloszona, wciaz bedzie brakowalo okolo 32 procent. Szkoda, ze ten czlowiek
      nie wyciaga wnioskow z zycia. Sam nie potrafi i pewnie ma zlych doradcow.
      Oby nie byl to poczatek konca.
      • Gość: radioerewan Re: o 32 proc. mniej - plus VAT IP: *.acn.waw.pl 12.01.04, 21:14
      • Gość: Henruk Re: o 32 proc. mniej IP: 82.160.16.* 13.01.04, 02:34
        karak - ? a cóż to takiego, pochodna karalucha ?. Tym tylko jestem w stanie wytłumaczyć sobie pokłady arogancji, chamstwa, smrodu i zawiści ziejących z klawitury Pana(i) karaka. Gdyby nie ten "jakajacy sie cham" nie byłoby WOŚP, na kogo wtedy skierował by Pan(i) strumień pomyj?.
    • Gość: myszka Nad grammarem czuwa tam ze 100 osób IP: *.zabrze.net.pl 12.01.04, 21:18
      Wiec sie nie bój nic :)
    • Gość: Smutas Re: WOŚP: ile uzbierali IP: *.cable.net.pl / 195.85.229.* 12.01.04, 21:31
      Mam mieszane uczucia. Z jednej strony pomoc w leczeniu chorych dzieci, to
      sprawa bezdyskuzyjna i kazda forma, która temu słuzy jest mile widziana. Z
      drugiej strony - wydaje mi się, że nie można wyręczać państwa aż do tego
      stopnia z obowiązku leczenia małych pacjentów. Orkiestra może w jakiś sposób
      uzupełniać państwową opiekę medyczną a nie wykonywać 50% jej zadań. Peszą mnie
      również perspektywy żebrania w całym świecie, co ma w planie Owsiak. Ogromnie
      psuje też wizerunek tej imprezy inna działalność jej organizatora w
      stylu "Woodstock", która kreuje moim zdaniem bardzo szkodliwe postawy społeczne
      (róbta co chceta itp.), które juz daja znac o sobie.
      • Gość: havi Re: WOŚP: ile wydali? IP: *.wmgalicja.krakow.pl 13.01.04, 10:29
        choć bezsprzecznie idea wośp jest słuszna to nie można patrzeć bezkrytycznie na
        to nie wszyscy bowiem pracowali za darmo uszczuplając pieniądze z akcji w
        tamtym roku np artysci różni pochłonęli 14mln zł,a ciekawe ile telewizja? a ile
        sam owsiak. oby sie okazało że wszystko jest ok. Ładne i chwytające za serce
        obrazki z transmisji w TV to nie wszystko to efekt marketingu nastawionego na
        wyciągnięcie kasy od ludzi... chciałbym aby to ok. 90% trafiło dla dzieci a 10%
        na niezbędne koszty a wszyscy łącznie z artystami i TV i innymi firmami
        obsługującymi tą imprezę aby pracowali za darmo właśnie z potrzeby serca.

Inna sprawa że w ogóle musi dochodzić do tego aby ludzie płacąc wysokie podatki
        składki na ZUS różnego typu ubezpieczenia zdrowotne jeszcze musieli w taki
        sposób wspierać Naszą służbę zdrowia!!! ale to już inny temat (NFZ)

Ale to jest polska i pewnie cała prawde poznamy za pare lat.
    • Gość: :-) Owsiak na ministra ! IP: 141.155.79.* 12.01.04, 21:56
      Niedługo WOŚP uzbiera więcej kasy niż państwo przeznacza na ochronę zdrowia !
      • Gość: radioerewan Po co Owsiak. Ministerstwo Finansow zbiera juz IP: *.acn.waw.pl 13.01.04, 02:36
        od dawna z daleko wiekszymi sukcesami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka