Dodaj do ulubionych

Ornitologicznie

12.04.05, 08:40
Pieranka, takiego dziwaka widze na rzece od paru dni. Wyglada jak normalna ges
gegawa
grzesiak.kei.pl/jurek/listai2.html
ale gore szyi mia biale, leb czarny, a dolna polowe szyi w ma bardzo szykowne
poprzeczne pasy czarne i biale, dosc szerokie.
Masz pojecie kto to moze byc? Chyba dopiero pare dni temu sie objawil.
Obserwuj wątek
    • pieranka Re: Ornitologicznie 12.04.05, 09:15
      Muszę przewertować mój atlas - mo że uda sie go jakoś dopasować. Poza tym nazw
      tak z głowy to nie umiem podać.
      • brezly Re: Ornitologicznie 12.04.05, 09:20
        No warto, bo przystojne to ptaszysko :-)
        • lodzka_przadka Re: Ornitologicznie 12.04.05, 09:51
          Ja to chciałabym osobiście wylornetkować sowę. Widzę ją tylko jak szybko
          przelatuje nisko nad polem. Sowa raczej, dość mała.
          • brezly Re: Ornitologicznie 12.04.05, 13:57
            :-)
            "Pierwsze przylatują samce, żeby przygotować gniazda i czekać w nich na
            partnerkę. Śpieszą się zwłaszcza młode ptaki, którym jak mówi dyrektor Topola,
            "grają hormony". A także lenie, którym nie chce się daleko latać. Obserwacje
            wykazały, że ostatnio bociania młodzież najchętniej zimuje w Izraelu, gdzie jest
            dużo stawów rybnych. Ma stamtąd bliżej do Polski niż tradycjonaliści podróżujący
            aż za równik."
            • pieranka Re: Ornitologicznie 12.04.05, 14:14
              Ach ta dzisiejsza młodzież!

One te sowy to już w lutym się kojarzą i jajka mają, jedne z najszybciej się
              lęgnących są.
              • brezly Re: Ornitologicznie 12.04.05, 14:18
                Mnie sie zdam ze ja pare razy widziale sowe, w dzien jak spala.
                • aniela Re: Ornitologicznie 12.04.05, 14:27
                  to mogl byc nietoperz. zreszta w jaskiniach nie ma por doby, skad one wiedza
                  kiedy sie klasc spac ?
                  • brezly Re: Ornitologicznie 12.04.05, 14:30
                    Aha, a znacie ten witz jak to nietoperze wylatywaly z jaskini a jednemu nie szlo?
                    • millefiori Re: Ornitologicznie 12.04.05, 14:31
                      Temu z walkmanem?
                      • brezly Re: Ornitologicznie 12.04.05, 14:33
                        Ehe :-(( :-)))
                        • millefiori Re: Ornitologicznie 12.04.05, 14:35
                          Mnie ostatnio niechcacy wyszlo podgladanie nocnego zycia jezy. Omal na nie nie
                          wlazlam.
                        • anchan Re: Ornitologicznie 12.04.05, 14:36
                          Z bajeczek Babci Pimpusiowej

Latał sobie z radarem pewien gacek młody
                          I po drodze omijał przeróżne przeszkody,
                          Lecz właśnie gdy się cieszył, ze je tak omija,
                          Wpadłszy na jedną z przeszkód rozbił sobie ryja.
                          • pieranka Re: Ornitologicznie 12.04.05, 14:48
                            Boże, Babcia Pimpusiowa!
                            Jak czytałam powyższe, miałam jej głos w uszach dźwięczący
                      • pieranka Re: Ornitologicznie 12.04.05, 14:34
                        czy też ten, który zemdlał?
                        • aniela Re: Ornitologicznie 12.04.05, 14:35
                          aha, wiele wiecie o nietoperzach. to ja tez wracam sie douczac.
                          • pieranka Re: Ornitologicznie 12.04.05, 14:49
                            ale potem przyjdż z powrotem
                        • millefiori Re: Ornitologicznie 12.04.05, 14:36
                          Ten co sie przez tego walkmana kiedys zabije, ze bezczelnie spuentuje
                          • millefiori Re: Ornitologicznie 12.04.05, 14:37
                            U mnie sa. Nocki.
                  • vaud Re: Ornitologicznie 12.04.05, 21:14
                    aniela napisała:

> to mogl byc nietoperz. zreszta w jaskiniach nie ma por doby, skad one wiedza
                    > kiedy sie klasc spac ?

---> ... wieszac sie spac nie wiedza kiedy.
                    • olo53 Re: Ornitologicznie 12.04.05, 22:32
                      Bociany bez jakis mutacji, przylecialy i klekoca, zaby jedza, srok jakby wiecej
                      niz wróbli.
                      • olo53 Re: Ornitologicznie 12.04.05, 22:53
                        Do Brezlego- kaczka jest szpion
                        • brezly Re: Ornitologicznie 13.04.05, 07:50
                          olo53 napisał:

> Do Brezlego- kaczka jest szpion

Przebrany za ges? Ale szpion powinien sie wtapiac w tlo a nie pysznic sie wsrod
                          kaczek krzyzowek. Myslisz ze uzywa krzyzowek do przekazywania zaszyfrowanych
                          wiadomosci o stanie wody?
                          OK, sprobujemy go zdemaskowac. Ale rano go nie widzialem.
                          • brezly Re: Ornitologicznie 13.04.05, 09:21
                            Juz wierze ze moga szpiegowac.

www.pbs.org/lifeofbirds/brain/index.html
                            Ale historia z Ajsycholosem (zajelo mi chwile zanim pokapowalem o kogo idzie)
                            tez dobra. Ludzie sztuki juz dawno dorabiali sobie legendy :-)
                            • brezly Klucz do demaskowania szpionow 13.04.05, 09:31
                              www.surfbirds.com/asksurfbirds/askbelgium.html
                              Moj wyglada jak Brent goose w dniu swieta panstwoego.
                              • millefiori Re: Klucz do demaskowania szpionow 13.04.05, 10:48
                                A moj to sojka, co wiem bez sciagi:)
                                • millefiori Re: Klucz do demaskowania szpionow 13.04.05, 10:50
                                  Pamietacie szpiegowska kaczke z Allo, Allo? Long distance duck, ktora to nazwe
                                  agent angielski Crabtree, przebrany za "French polouceman" wymawial: "Long
                                  distance dick"?
                                  • pieranka Re: Klucz do demaskowania szpionow 13.04.05, 10:54
                                    A czy Allo allo jest dostępne jakoś? Mam sentyment do tych postaci
                                    • millefiori Re: Klucz do demaskowania szpionow 13.04.05, 10:58
                                      To musisz na maraton przyjechac. Mamy 5 kompletnych serii w oryginale:)
                                      Wyszla wersja pl 1. serii, kompletnie zabita przy uzyciu nowego lektora, nie da
                                      sie sluchac, fatalny glos i intonacja nie do przyjecia. Nie wiedziec czemu tak,
                                      bo lektora, ktory czytal wersje puszczana w TVP w ogole sie nie czulo.
                                      • pieranka Re: Klucz do demaskowania szpionow 13.04.05, 11:05
                                        5 serii! Jacie! jak ja nie lubię lektorów, nawet najlepszych
                                        • millefiori Re: Klucz do demaskowania szpionow 13.04.05, 11:10
                                          Powiem szczerze, ze byli lektorzy i przeklady, ktore wielbilam. Lektor powinien
                                          byc niewyczuwalny, a to jest duza sztuka i dar Bozy w jednym, by glos byl
                                          nienahalny, o ladnej barwie, spajal sie z tekstem, no i mastering musi byc
                                          doskonaly.
                                          Wielbilam za lektorstwo panow czytajacych Przystanek Alaska i wlasnie Allo, Allo
                                          w wersjach TV. Dyskrecja!
                                          • pieranka Re: Klucz do demaskowania szpionow 13.04.05, 11:12
                                            W kunszt coponiektórych nie wątpię, niemniej jednak napisy rilez, bowiem muszę
                                            słyszeć oryginalny dźwięk, niestety.
                                            Nawet na chińskich filmach, to silniejsze ode mnie.
                                            • millefiori Re: Klucz do demaskowania szpionow 13.04.05, 11:13
                                              To z Delfinem pogadam wzgledem tego co i owszem.
                                            • anchan Re: Klucz do demaskowania szpionow 13.04.05, 11:16
                                              napisy mają tę wadę, że ich z kuchni nie słychać, ale i tak wolę
                                              • millefiori Re: Klucz do demaskowania szpionow 13.04.05, 11:19
                                                Czesc, Anchan! Kiedys zrobilismy sobie z Delfinem kompletny szal tlumacza,
                                                puszczajac MASHa z hiszpanskim dubbingiem i francuskimi podpisami i tlumaczac na
                                                wersje oryginalna, klocac sie przy tym niemozebnie po polsku, bo wiekszosc MASHa
                                                po angielsku znamy na pamiec:)
                                              • brezly Re: Klucz do demaskowania szpionow 13.04.05, 11:20
                                                anchan napisała:

> napisy mają tę wadę, że ich z kuchni nie słychać, ale i tak wolę

Gggg :-) Kiedys tak z kuchni w pl. sluchalem jakiegos sympatycznego dialogu
                                                erotycznego, filmu nie pomne, scena byla ladnie lozkowa (ponoc) z dobrym
                                                dialogiem. Aha, z udzialem dowch osob plci przeciwnej, czego ja w tej kuchni nie
                                                bylem pewien. Wygladalo na jedno tej samej.
                                              • pieranka Re: Klucz do demaskowania szpionow 13.04.05, 11:21
                                                Fakt. Jestem niska, i zawsze ktoś mi w kinie zasłania ekran, a ponieważ i tak
                                                większość filmów jest anglojęzyczna, to napisy nie są mi aż tak potrzebne, ale
                                                jak byłam na "Smoku, tygrysie", to plecy mnie bolały, bo musiałam się wyginać i
                                                czytać napisy w lukach pomiędzy widzami przede mną, jako żywo chińskiego nie
                                                znam.
                                                • vaud Re: Klucz do demaskowania szpionow 13.04.05, 14:39
                                                  Kto jeszcze pamieta: " Czytal Lucjan Szolajski"?
                                                  • brezly Re: Klucz do demaskowania szpionow 13.04.05, 14:41
                                                    Ja, ja, ja! CzescVaud! :-)
                                                  • vaud Re: Klucz do demaskowania szpionow 13.04.05, 14:54
                                                    No ale znow gdzies poszles!?
                                                    a i ja: do pracy do roli i te.. no.. mloty do roboty.
                                                  • brezly Re: Klucz do demaskowania szpionow 13.04.05, 14:58
                                                    Jezde jezde. Nieochote mam strasznom dzis.
                                                  • anchan Re: Klucz do demaskowania szpionow 13.04.05, 14:59
                                                    niebieskie ptaki do paki
                                                    (w końcu to wątek ornitologiczny)
                                                  • vaud Re: Klucz do demaskowania szpionow 13.04.05, 15:00
                                                    czesc Anchan. Sie mi podobaly te napisy z kuchni.
                                                  • vaud Re: Klucz do demaskowania szpionow 13.04.05, 15:03
                                                    a propos niebieskich ptakow. Slow piosenki mi trzeba, bo pamietam tylko taki
                                                    kawalatek:
                                                    do nas, do nas na zebraczy sejm!
                                                    Wloczykije i opryszki hejze bracia!
                                                    (...)?
                                                    My niebieskie ptaszki, btacia zlodziejaszki(...)
                                                  • millefiori Re: Klucz do demaskowania szpionow 13.04.05, 15:06
                                                    Vaud, czesc! Z pamieci:
                                                    Jak dzwon,
                                                    rozlegnie sie spiew
                                                    I zbiegna na zwe
                                                    Opryszki ze wszystkichg stron
                                                    (i zas, da capo, o ton wyzej)
                                                  • vaud Re: Klucz do demaskowania szpionow 13.04.05, 15:09
                                                    Fiori, kope lat! A cale umiesz? I skad ta piesn w ogole? Bo mi sie z F.
                                                    Villonem kojarzy. Albo Notre Dame de Paris.
                                                    Dostalas Smsa?
                                                  • millefiori Re: Klucz do demaskowania szpionow 13.04.05, 15:15
                                                    No zesz. Mnie sie kojarzy ze spiewanym a capella zwolywaniem sie na wyjscie z
                                                    imprezy w wykonaniu my#1 husband &co.
                                                    Nic nie dostalam, pomylilam karty w komorkach i swoja biezaca, a nie rezerwowa,
                                                    pozyczylam Celtowi. Dzis odbieram, wiec dam znac.
                                                • millefiori Pieranka, Allo, Allo! 14.04.05, 10:16
                                                  Delfin zeznal co nastepuje:
                                                  1 seria Allo allo jest dostepna w Pl. Mozna dac w leb temu straszliwemu
                                                  lektorowi, uzyskujac wersje oryginalna. Bedzie wychodzic cd, tzn to, co BBC juz
                                                  wydalo, czyli do 4 serii wlacznie.
                                                  reszta @

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka