Dodaj do ulubionych

co robicie kiedy nie możecie zasnąć?

IP: *.uz.zgora.pl 15.08.02, 20:36
Kiedy nie mogę zasnąć wyobrażam sobie swój przyszły dom (pownie na
emeryturze)- mam teraz kawalerkę- dobieram kolory ścian, podłogi, meble,
dodatki, ogród. Zasypiam zazwyczaj zanim skończę kopać ziemię w ogródku....
o ile nie zjadają mnie całodzienne stresy. Wtedy do rana tłukę się po tych
kilku metrach. Kto ma sposób na zasypianie? Anka
Obserwuj wątek
    • Gość: agentka Re: co robicie kiedy nie możecie zasnąć? IP: *.stara-milosna.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 22:07
      licze od stu w dol;)dobranoc
      • orissa Re: co robicie kiedy nie możecie zasnąć? 16.08.02, 03:49
        Kiedy nie moge zasnac, wstaje, robie sobie herbatke z miodem i czytam ksiazke...
        a kiedy po godzinie czytania dalej nie jestem spiaca to zasiadam przed
        monitorkiem tak jak teraz, rozmawiam na gg i czytam forum :-)
        Pewnie tak czas zleci do rana i bedzie trzeba zajac sie obowiazkami w domu.
        Nastepna noca gwarantowany sen :-)
        Pozdrawiam.
    • ksywa Re: co robicie kiedy nie możecie zasnąć? 16.08.02, 12:14
      Nic oryginalnego - drink + książka, obowiązkowo jakaś trudna i popularnonaukowa
      (żeby nie była specjalnie wciągająca). Jak dochodzę, do tego, ze czytam jedno
      zdanie po raz dwudziesty, żeby cokolwiek zrozumieć, to wiem, że mogę dać sobie
      spokój i zgasić światło:-)
      • Gość: bin2 Re: co robicie kiedy nie możecie zasnąć? IP: *.uz.zgora.pl 17.08.02, 00:29
        A nocne podjadanie?
    • Gość: kluba1 Re: co robicie kiedy nie możecie zasnąć? IP: *.we.client2.attbi.com 17.08.02, 03:28
      Gość portalu: bin2 napisał(a):

> Kiedy nie mogę zasnąć wyobrażam sobie swój przyszły dom (pownie na
      > emeryturze)- mam teraz kawalerkę- dobieram kolory ścian, podłogi, meble,
      > dodatki, ogród. Zasypiam zazwyczaj zanim skończę kopać ziemię w ogródku....
      > o ile nie zjadają mnie całodzienne stresy. Wtedy do rana tłukę się po tych
      > kilku metrach. Kto ma sposób na zasypianie? Anka
      O rety, to samo !! Tez mam "swoj " domek z ogrodkiem. Ostatnio odkrylam
      problem a nie wiem, jak schody przestawic !!! :-))))))
    • aagnes Re: co robicie kiedy nie możecie zasnąć? 21.08.02, 10:55
      Gwarantowany sposob na sen w moim przypadku to podrecznik do "Prawa
      rzymskiego", co prawda dawno zaliczylam ten przedmiot, ale odruch zasypiania po
      przeczytaniu ok. 0,5 strony pozostal.
      • Gość: abro Re: co robicie kiedy nie możecie zasnąć? IP: *.waw.cdp.pl 28.08.02, 08:18
        aagnes napisała:

> Gwarantowany sposob na sen w moim przypadku to podrecznik do "Prawa
        > rzymskiego", co prawda dawno zaliczylam ten przedmiot, ale odruch zasypiania
        po
        >
        > przeczytaniu ok. 0,5 strony pozostal.
        polecam również ustawę o samorządzie województwa, o rachunkowości lub o
        zamówieniach publicznych, na mnie działa w 100%
    • reptar Sposób prawie idealny 22.08.02, 07:32
      Przeczytałem kiedyś w całkiem poważnym czasopiśmie, że istnieją ludzie, którzy
      przysięgają, że od lat oka nie zmrużyli, a że to tylko tak wygląda z ich punktu
      widzenia, bowiem istnieje taki rodzaj snu, że wszystko się wie, co się dookoła
      dzieje, a mimo to jest to *pełnowartościowy* sen.

Dla swoich potrzeb przerobiłem tę informację, na wszelki
      wypadek nie konfrontując swojej przeróbki z żadnym naukowym autorytetem ;)
      No pewnie, jeszcze by się okazało, że się mylę i straciłbym taką dobrą metodę ;)

Po prostu, kiedy nie mogę zasnąć, mówię sobie, że tym razem jest to "właśnie
      taki rodzaj snu". I skutkuje. Potrafię do czwartej nad ranem co pół godziny
      spoglądać na zegarek (cyfry ma świecące), nad ranem zasypiam, i wreszcie, kiedy
      budzik zadzwoni, wstaję... rzeczywiście wypoczęty.

Najważniejsze jest, żeby się nie denerwować. Nie walczyć o sen z samym sobą.
      Czasem przyczyny zdenerwowania są wcześniej, człowiek już się kładzie do łóżka
      zdenerwowany czym innym. Wtedy powyższa metoda ma ten mankament, że nie da się
      takiej nocy tak po prostu przeleżeć. Zaznaczam, że chodzi o "zdenerwowanie
      zewnętrzne", czyli nie wynikające z tego, że się nie może zasnąć, tylko z
      czegoś innego. Wtedy stosuję inną metodę: jak nie mogę zasnąć od razu (!), to
      wstanę, zajmę się czymś (najlepiej czytaniem). Za godzinę zaśnięcie jest już
      możliwe.
    • Gość: klopsik Re: co robicie kiedy nie możecie zasnąć? IP: 143.26.81.* 22.08.02, 10:51
      Onanizm - to zawsze pomaga, potem spie jak kamien.
    • Gość: TOYA Re: co robicie kiedy nie możecie zasnąć? IP: *.idzik.pl / 192.168.6.* 22.08.02, 21:03
      Połóż się normalnie do łóżka, załóż lekkie słuchawki, włącz radyjko i słuchaj.
      Kupiłem sobie specjalnie takie małe cacko cyfrowe (są wszędzie) z dobrą
      jakością dźwięku i ..... po problemie. Kosztowało mnie to niecałe trzysta
      złotych ale stokrotnie sie opłaciło. Słucham jedną lub dwie godziny i raczej
      nie zdarza mi się dłużej. Najszybciej zasypiam przy wszelkich "pogadankach".
      ale też dobra spokojna muzyka działa podobnie. Polecam.
      • Gość: simka Re: co robicie kiedy nie możecie zasnąć? IP: 2.4.STABLE* / 10.0.42.* 24.08.02, 03:46
        Gość portalu: TOYA napisał(a):

> Połóż się normalnie do łóżka, załóż lekkie słuchawki, włącz radyjko i
        słuchaj.
        > Kupiłem sobie specjalnie takie małe cacko cyfrowe (są wszędzie) z dobrą
        > jakością dźwięku i ..... po problemie. Kosztowało mnie to niecałe trzysta
        > złotych ale stokrotnie sie opłaciło. Słucham jedną lub dwie godziny i
        raczej
        > nie zdarza mi się dłużej. Najszybciej zasypiam przy wszelkich "pogadankach".
        > ale też dobra spokojna muzyka działa podobnie. Polecam.
        Guzik prawda.Kiedy sen nie przychodzi,oznacza to,ze nie chce Ci sie
        spać.Trzeba wtedy wykorzystać ten czas i np. pouczyć się,też z wykorzystaniem
        netu.Sprawdzaliście ,jak szybko ładuje się strona wyborczejo 3.30,albo posty
        na forum?!Ja sie całkiem przerzucam...
    • Gość: Rena szklanka mleka IP: *.dial.proxad.net 25.08.02, 14:47
      wariant 1 : szklanka mleka
      wariant 2 : wyobrazam sobie zielona lake i spacer po niej
      wariant 3 : ksiazka
      dobrej nocy
    • Gość: rychu Re: co robicie kiedy nie możecie zasnąć? IP: *.dgt.com.pl / 192.168.5.* 26.08.02, 12:17
      Niech się nikt z tu obecnych nie obrazi, ale wszystkie Wasze 'wynalazki' na sen
      to o kant d... rozbić.
      W przeciwieństwie do niektórych, sen-marzenie o własnym domku z ogródkiem stał
      sie w naszym przypadku jawą. 40 km od Gdańska, na Kaszubach kupiliśmy 5 lat
      temu upadłe chaziajstwo (2,5ha). 2ha uprawia sąsiad, resztę ogrodziliśmy,
      wyremontowaliśmy dom i szalejemy z ogrodem. Kwiaty, krzaczki, drzewka - broń
      Boże tuje czy inne kretyńskie iglaki, normalne brzozy, lipy, dęby i tego typu.
      Do tego ogród warzywny... A ile przy tym satysfakcji, zmęczeni fizycznie,
      psychicznie SUPERWYPOCZĘCI nie znamy uczucia bezsenności. Głowa do poduszki i 2-
      3 minuty i odpływamy. To wiosną, latem i jesienią. A zimą - odśnieżanie,
      kopanie śnieżnych tuneli - sama radość. I tak samo - no problems z bezsennością.
    • Gość: bob Re: co robicie kiedy nie możecie zasnąć? IP: 157.25.128.* 26.08.02, 14:24
      Ostatnio łapię komary, bo tylko one przeszkadzają mi spać.
    • Gość: Garfield Seta albo seks i już... IP: BIOMETMERCK* / *.biometmerck.pl 26.08.02, 15:29
    • Gość: piwosz Re: co robicie kiedy nie możecie zasnąć? IP: *.ltk.com.pl 26.08.02, 18:01
      cztery browary do poduchy i śpię jak zabity.
    • Gość: aisza Re: co robicie kiedy nie możecie zasnąć? IP: 212.244.177.* 27.08.02, 12:55
      biorę szydełko do ręki, siadam na bujanym fotelu, dziergam i czekam aż
      przyjdzie sen ...
    • poliklinik Re: co robicie kiedy nie możecie zasnąć? 27.08.02, 13:47
      Zasypiamy natychmiast.
    • Gość: Kasik Re: co robicie kiedy nie możecie zasnąć? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.08.02, 08:51
      Wiesz, sprawdziłam pewną metodę. Trzeba otworzyć oczy i nie pozwalać im zamknąć
      się. Po prostu trzeba stoczyć walkę z powiekami po paru chwilach,powieki stają
      się tak ciężkie, że same opadają i nawet nie wiesz kiedy zaśniesz.
      Powodzenia
      • Gość: bin2 Re: co robicie kiedy nie możecie zasnąć? IP: *.uz.zgora.pl 29.08.02, 08:07
        Dzięki wszystkim.W nocy słucham muzyki, oglądam filmy, objadam się, czytam,
        martwię pracą, zdrowiem, rodziną .....Gdzieś tam nad ranem zasypiam i cieszę
        się, że jeszcze nie muszę iść do pracy ale już za kilka dni to się skończy.
        Wasze rady wypróbuję - może z wyjątkiem 4 browarów do poduszki ..... Wszystkich
        pozdrawiam
    • bajerful Re: co robicie kiedy nie możecie zasnąć? 29.08.02, 16:26
      Gość portalu: bin2 napisał(a):

> Kiedy nie mogę zasnąć wyobrażam sobie swój przyszły dom (pownie na
      > emeryturze)- mam teraz kawalerkę- dobieram kolory ścian, podłogi, meble,
      > dodatki, ogród. Zasypiam zazwyczaj zanim skończę kopać ziemię w ogródku....
      > o ile nie zjadają mnie całodzienne stresy. Wtedy do rana tłukę się po tych
      > kilku metrach. Kto ma sposób na zasypianie? Anka
      #############
      ostrzę pinokia dopóki nie usnę
    • Gość: JK Re: co robicie kiedy nie możecie zasnąć? IP: *.pl 29.08.02, 19:54
      Rozwiazuje krzyzowki.
    • pantarej Re: co robicie kiedy nie możecie zasnąć? 03.09.02, 20:41
      koniaczek + walenie konia = dobry sen

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka