Dodaj do ulubionych

ciekawe audycje

24.08.03, 16:40
W Radiu Bis trwa bardzo ciekawa audycja (godz. 10-18) poświęcona Ukrainie.
Jest to kolejny odcinek cyklu "... niedziela w Radiu Bis". Trochę za późno o
tym wspominam, ale może jeszcze ktoś trafi.

pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • ralston Re: ciekawe audycje 26.08.03, 09:31
      Saunne, a co ciekawego mówili - niestety nie słuchałem audycji :(
      • saunne Re: ciekawe audycje 26.08.03, 10:44
        Trochę o historii, sporo o kulturze i miejscach wartych odwiedzenia, oczywiście
        o polskich akcentach i nawet o kuchni :) Wszystko przeplecione muzyką ukraińską
        (począwszy od folku po współczesny pop).

Może to trochę patetyczne, ale ilekroć zdaży mi się spotkać ze wchodnią kulturą
        nachodzi mnie refleksja, że moglibyśmy dużo zyskać, gdybyśmy tylko ożywili
        nasze kontakty gospodarcze, kulturalne i naukowe z Ukrainą, Litwą ale też i
        Białorusią. Szkoda, że u nas wciąż pokutuje niechęć do ludzi ze Wschodu.
        • ralston Re: ciekawe audycje 26.08.03, 14:25
          saunne napisała:

> Trochę o historii, sporo o kulturze i miejscach wartych odwiedzenia,
          oczywiście
          >
          > o polskich akcentach i nawet o kuchni :) Wszystko przeplecione muzyką
          ukraińską
          >
          > (począwszy od folku po współczesny pop).
          >
          > Może to trochę patetyczne, ale ilekroć zdaży mi się spotkać ze wchodnią
          kulturą
          >
          > nachodzi mnie refleksja, że moglibyśmy dużo zyskać, gdybyśmy tylko ożywili
          > nasze kontakty gospodarcze, kulturalne i naukowe z Ukrainą, Litwą ale też i
          > Białorusią. Szkoda, że u nas wciąż pokutuje niechęć do ludzi ze Wschodu.

Szkoda. Ta kultura kiedyś bardzo ubogacała naszą. Jeżdżę ostatnio po ścianie
          wschodniej i podziwiam materialne aspekty tego ubogacania. Tylko serce boli, że
          to często tak niszczeje...
          • ashanti5 Re: ciekawe audycje 26.08.03, 18:10
            Do moich ulubionych audycji zaliczam:
            - Tropicando Estereo w Radiu Jazz, sobota, godz. 21 (kiedys brała w niej
            udział :))Muzyka latynoamerykańska
            - Jatka Matka w Radiu Jazz, też w sooboty, chyba o 19. Audycja prowadzona przez
            Senegalczyka. Oczywiście muzyka afrykańska.
    • oszolom.z.radia.maryja Re: ciekawe audycje 04.10.03, 22:51
      najciekawsze są rozmowy niedokończone w radiu Maryja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka