Dodaj do ulubionych

Co robić?

26.08.04, 09:31
Niedawno podjęłam dobrze płatną pracę. Na początku zaplanowałam sobie,że
popracuję rok lub 2 lata i zaczniemy z mężem starać się o dziecko. Niestety
ostatnio instytnkt macierzyński jest u mnie dość silny. Zdałam sobie
sprawę,że nie chcę czekac już dłużej na dziecko. Chcę zacząć starać się o
dziecko już.
Zdaję sobie sprawę, że jak zajdę w ciążę to moi przełożeni nie będą z tego
zadowolwni, że zmieni sie ich stosunek do mnie, kto wie może nawet zwolnią
mnie z pracy.
Nie wiem co robić, z jednej strony praca jest dla mnie ważna, z drugiej
dziecko. Czy byłyście może w takiej sytuacji?
Obserwuj wątek
    • Gość: marvi Re: Co robić? IP: *.icpnet.pl 26.08.04, 11:36
      Co jest w tym momencie dla Ciebie najważniejsze?
      Dziecko czy praca?

Dziecko! Staraj sie, zajdz, idz na zwolnienie, niczym i nikim sie nie przejmuj
      (nie moga zwolnic kobiety w ciazy), odpocznij, wychowaj i znow wroc do pracy

Praca! Zapomnij o byciu matka, ale twoj czas biegnie nieublagalnie... chcesz
      miec strzelam np. 45 lat i isc na pierwsza wywiadowke - bedziesz najstarsza
      mama w klasie...
      • Gość: lilith76 Re: Co robić? IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 26.08.04, 11:56
        nie wiadomo czy zajdziesz w ciążę za pierwszym podejściem - może to zabrać i
        kilka miesięcy.
        spróbuj przymknąć delikatnie oko na antykoncepcję, nie zabezpieczaj sie już tak
        starannie i zostaw sprawy losowi na kilka miesięcy. jeśli los nie zadecyduje za
        ciebie, przemyśl jeszcze raz za (chcesz dziecka, ale czy to nie chwilowe, np.
        pod wpływem ciąży znajomej) i przeciw (za jakiś czas czeka cię ponownie mozolne
        wbijanie na rynek pracy - to niekoniecznie nic strasznego) i zajdź w ciążę
        świadomie.
    • Gość: Dalila Re: Co robić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 13:06
      Też miałam wątpliwości, ale zdecydowałam się i chcemy mieć dziecko. Natura tak
      to urządziła, że czekać za długo nie można, bo kobieta musi zdążyć odchować
      swoje dziecismile
      • gb.1 Re: Co robić? 26.08.04, 13:20
        Długo pracowałaś zanim się zdecydowałaś
    • Gość: moniKa Re: Co robić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 14:38
      Mowie z wlasnego doswiadczenia i ze szczerego serca, nie czekaj, ja czekalam i
      teraz zdrowie mi nie pozwala.
    • Gość: asia Re: Co robić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 14:47
      Gb, na Twoim miejscu bym poczekała. Żyjemy w nieciekawych czasach, o dobrą
      pracę jest bardzo ciężko, więc może poczekaj chociaż rok. To też zalezy od
      Twojego wieku. czy Twój zegar biologiczny już daje Ci się we znaki? Ile masz
      lat??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka