Gość: Bożena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 14:59 Co może spowodować wysoka prolaktyna? Jaka jest jej norma? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fiamma75 Re: Prolaktyna 07.02.05, 16:21 Zależy od laboratorium, ale zazwyczaj do ok. 25 ng/ml Nadmiar prowadzi często do: - rozregulowania cykli - braku owulacji, a więc niepłodności - problemów z zagnieżdżeniem zarodka - bolesności i obrzmienia piersi - mlekotoku - obniżenia libido Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasi Re: Prolaktyna IP: 80.51.206.* 07.02.05, 17:05 a jesli w objawach niepozadanych przy lekach, /metocopramidum/ jest napisane ze w skutkach ubocznych wystepuje miedzy innymi mlekotok, brak miesiaczki itd to znaczy ze podzwyzsza on poziom prolaktyny?dostawalam podwojna dawke /jak sie niedomyslila ani spytala pani Doktor waze mniej niz 59 kilo/ i w polaczeniu z pigulkami anty dostalam mlekotoku. po tygodniu odstawilam ale dopiero po tyg od odstawienia wszelkie "wycieki" zpiersi ustapily, a teraz mam takie dziwne piersi ;/ /dopiero koncze opak tab anty ktore zaczelam razem z lekiem/ i z tego powodu mam wybujala wyobraznie o ciazy/biore tab + prezerwatywy!/ czy te wszystkie moje fantazje sa spowodowane tym lepiek mimo odstawienia po tygodniu? sama niewiem co robic;/ nawet dwa testy ciazowe mam zaliczone = (/negatywne/ Odpowiedz Link Zgłoś
fiamma75 Re: Prolaktyna 07.02.05, 19:51 Metoclopramid b.mocno podwyższa prolaktynę i często na długo. Niektóre kobiety w ogóle nie mogą go brać z tego powodu. Idź koniecznie do gin. powiedz co się stało, musisz mieć zrobione badanie na poziom prolaktyny i na pewno przepisze ci bromokryptynę. Odpowiedz Link Zgłoś