Gość: kika IP: 194.205.246.* 27.06.06, 18:43 tzw kobiete z zasadami...nie chodzi o to ze jest nie atrakcyjna wrecz przeciwnie czeka na slub...czy to jest zdrowe podejscie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anka Re: poznalam 40 letnia dziewice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 18:45 a przepraszam czy ciebie w jakiś sposób to jej dziewictwo dotyczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: poznalam 40 letnia dziewice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 18:52 niezdrowe mam na myśli fakt, ze opowiada o tym osobom, które to natychmiast rozpaplują na forum Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: poznalam 40 letnia dziewice 27.06.06, 18:54 może wolałabyś poznać piętnastolatkę w ciąży? czy to według Ciebie zdrowsze podejście? 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: poznalam 40 letnia dziewice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 19:01 raczej codzienne, więc się opatrzyło i nikogo nie dziwi (oprócz 15-latki pytającej jak się to mogło stać) Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: poznalam 40 letnia dziewice 27.06.06, 19:03 > raczej codzienne, więc się opatrzyło i nikogo nie dziwi (oprócz 15-latki > pytającej jak się to mogło stać... ... skoro za pierwszym razem się nie zachodzi 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: poznalam 40 letnia dziewice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 19:04 a po okresie ma się tyle dni niepłodnych, ile dni trwał okres... Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: poznalam 40 letnia dziewice 27.06.06, 19:05 aaa, o tym to nie słyszałam. Muszę sobie zapisać, taka wiedza procentuje 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: poznalam 40 letnia dziewice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 19:07 aaaaa, to był niezwykle cenny wpis jedna z dziewcząt bardzo się ucieszyła, że ma 7-dniowe miesiączki do tej pory ją to raczej martwiło Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Re: poznalam 40 letnia dziewice 27.06.06, 19:45 Gość portalu: zuza napisał(a): > a po okresie ma się tyle dni niepłodnych, ile dni trwał okres... Czyli jednak Bóg istnieje! Odpowiedz Link Zgłoś
justyna302 Re: poznalam 40 letnia dziewice 28.06.06, 08:19 Oraz jak się nie ma orgazmu też się nie zachodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
m_marta_m Re: poznalam 40 letnia dziewice 27.06.06, 19:29 jej sprawa co robi w swoim życiu. no chyba że strasznie tym kogoś krzywdzi, rani itd. Gość portalu: kika napisał(a): >czy to jest zdrowe podejscie? a czy ta kobieta ma jakieś chore objawy? p.s. a co z zakonnicami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: poznalam 40 letnia dziewice IP: *.chello.pl 27.06.06, 20:06 Ja znam ze dwie przynajmniej i jakoś mnie ten problem nigdy nie prześladował. Swoją drogą, mentalnie są zdrowsze od kilkudziesięciu procent populacji, ale mimo wszystko nie widzę zależności. PS. Może jakąś dobrą książkę sobie poczytaj, do kina się przejdź, poopalaj?? Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: poznalam 40 letnia dziewice 27.06.06, 20:07 opalać to już może wystarczy na dziś... 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: poznalam 40 letnia dziewice IP: *.chello.pl 27.06.06, 20:09 Faktycznie, tu chyba dało się we znaki przegrzanie ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: poznalam 40 letnia dziewice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 00:31 No wiecie, typowe to to nie jest Raczej dosyć dziwne. Oczywiście nikomu nic do tego ale czy to zdrowe to nie powiedziałabym. Pozbawia się siebie radości z seksu i to w czasie gdy kobieta czerpie z niego najwięcej, czyli miedzy 30 a 40. Chociaż słyszałam że 50 latki też mają duże potrzeby. W każdym razie takie dziewictwo wydaje mi się pozbawione sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: poznalam 40 letnia dziewice 28.06.06, 00:50 dopóki ona jest z tym dobrze, to co jakiemuś seksuologowi rodem z "Cosmopolitan" czy inszego kolorowo - błyszczącego do tego? 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: poznalam 40 letnia dziewice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 01:06 A skąd wiesz że jej jest z tym dobrze? Nikt tu nie mówił o seksuologowi tylko o ludzkich potrzebach a seks jest jedną z nich i to bardzo ważną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: poznalam 40 letnia dziewice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 01:40 jak to fajnie jak wszyscy naokoło wiedzą najlepiej co jest komu potrzebne a czasem nawet lepiej wiedzą niż sami zainteresowani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: poznalam 40 letnia dziewice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 08:46 Jesteśmy ludźmi więc mamy podobne potrzeby fizyczne i psychiczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: poznalam 40 letnia dziewice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 11:18 podobne - to nie znaczy wcale takie same Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: poznalam 40 letnia dziewice 28.06.06, 10:41 Widzisz, Majeczko, jestem w porównaniu z Tobą szczeniarą, bo do trzydziestki jeszcze parę lat mi zostało, ale napiszę z autopsji (zakładam, że takiego listu jak mój Cosmopolitan by nie wydrukowało): od dobrych kilku lat jestem solo, życie seksualne zerowe i jest mi z tym naprawdę dobrze. I to nie jest żaden mechanizm wyparcia, wypieranie kompleksów i przekonań o własnej nieatrakcyjności, bo wszystkie dobrze wiemy, że nie jest żadnym problemem znalezienie napalonego na wszystko, co się rusza, faceta, i zapewnienie sobie ekstremalnych doznań erotycznych w związku opartym na seksie. Niezależenie od (nie)atrakcyjności partnerki, takie coś można znaleźć w tydzień. Mnie po prostu seks nie kręci, ale kręcą mnie inne rzeczy, wiec je robię. Według Twoich kryteriów powinnam iść do seksuologa na pewno, bo obojętny stosunek do seksu to jakaś dewiacja zapewne, a już na pewno w dzisiejszym świecie, który za normę uznaje bzykanie się z kim popadnie i gdzie popadnie. Mnie to ani grzeje, ani ziębi, i dopóki moje zerowe zainteresowanie erotyką nie wpływa negatywnie na moje relacje z kimkolwiek, nie mam zamiaru nic z tym robić. Nie wszystkim kobietom, wbrew temu, co chciałaby za pewne redakcja Cosmopolitan, hormony uderzają do głowy na widok facetów. 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: poznalam 40 letnia dziewice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 12:44 Cóż, sa na świecie dziwa o których nie śniło się filozofom A tak serio uważam że skoro nie masz jeszcze 30stki to możesz po odczuć jak bardzo brakuje ci seksu, ja miałąm podobnie, do 30stki mnie średnio interesował. Potem nastąpiła diametralna zmiana. Ale podkreślam że średnio a nie wcale. Człowiek jest istotą seksualna i zerowe zainteresowanie seksem świadczy jednak o zaburzeniach tej sfery albo podświadomym wyparciu (z powodów religijnych czy innych) Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: poznalam 40 letnia dziewice 28.06.06, 12:50 majka, nie słyszałaś o masturbacji??? nie to samo, ale pomaga. pozostanie w dziewictwie nie pociąga za sobą braku zainteresowania seksem i braku potrzeb seksualnych! może według ciebie samotna kobieta powinna dla higieny raz na kilka tygodni dać się zerżnąć komuś przygodnemu, ale dla niektórych to właśnie niehigienicznie. kwartał temu przekroczyłam trzydziestkę, mam spore potrzeby seksualne, ale bedąc kobietą samotną nie poszłabym sypiać z kim popadnie, bo mnie strasznie ciśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: poznalam 40 letnia dziewice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 20:48 Hehe słyszałam ale wybacz - to nie to samo Zastanawia mnie że wszystkie sprowadzacie sex do jakiejś mechaniki. A seks to przede wszystkim dotyk, bliskość, ciepłe słowa, pożądanie w czyichś oczach, poczucie że jest się piękną i kobiecą. Nie, nie zrezygnowałabym z tego nigdy. I kto mówi o przygodnych znajomościach, ja takowych też nie lubię bo się z tym źle czuję, ale oprcz związków romanse też miewam. Gdybym czekała na tego jedynego za kilka lat zostałabym być może 40letnią dziewicą Ufff dzięki Boże że mi na to nie pozwoliłes! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: poznalam 40 letnia dziewice IP: *.chello.pl 28.06.06, 13:27 albo podświadomym wyparciu (z powodów religijnych czy in > nych) lub świadomym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: poznalam 40 letnia dziewice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 08:00 ależ oczywiście, Majka ma calkowitą rację tylko chyba wychodzi z lekko blednego założenia - że każda kobieta czerpie dziką, nieustającą radość z seksu tylko skąd te dramatyczne listy do redakcji? posty? kolejki do seksuologa? niestety, majeczko, jak dorośniesz, to się dowiesz, że dla wielu pań radosny seks to ciężka orka i obowiązek więc pozwól ludziom żyć, jak chcą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: poznalam 40 letnia dziewice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 08:50 Bardzo mnie bawi, że jeśli ktoś ma inne zdanie niż inni to się go natychmiast usiłuje zepchnąć w dół ) Nic z tego. A starsza jestem od ciebie na pewno i to sporo, dlatego wiem jak to jest z sexem po 30stce. I nic nie pisałam o dzikiej radości z sexu tylko o fizjologii i potrzebach. Za chwilę napiszecie że czegoś takiego jak dojrzewanie seksualne nie ma Ależ ja jestem bardzo tolerancyjną osoba i jak dla mnie to każdy może żyć nawet na drzewie jak chce. Co nie zmienia faktu że mam swoje zdanie na różne tematy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: poznalam 40 letnia dziewice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 09:40 Gość portalu: Majka napisał(a): a starsza jestem od ciebie na pewno i to sporo, dlatego wiem jak to jest z sexem po 30stce i tu się niestety głeboko mylisz (jeśli chodzi o starszeństwo oczywiście) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: poznalam 40 letnia dziewice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 08:29 nie chodzi o to ze jest nie atrakcyjna wrecz > przeciwnie Gdyby była szpetna i paskudna, wszystko byłoby zrozumiałe? I to mówi kobieta o kobiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: poznalam 40 letnia dziewice 28.06.06, 09:02 jej życie - jej prawo dlaczego dziś dziwi taka postawa np. u kobiety singla, która nie spotkała odpowiedniego faceta? nie dla wszystkich seks jest jak depilacja nóg, czy maseczka z alg - zabiegiem higienicznym. jeśli jest od dłuższego czasu w związku z facetem, to byłoby to dla mnie dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
kwietniowe_cappuccino Re: poznalam 40 letnia dziewice 28.06.06, 09:43 Zasady... Piękna zapomniana cnota... Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: poznalam 40 letnia dziewice 28.06.06, 10:11 to ze jest dziewica to jeszcze nic nie znaczy. moze byc tylko technicznie dziewica. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: poznalam 40 letnia dziewice 28.06.06, 10:31 > to ze jest dziewica to jeszcze nic nie znaczy. moze byc tylko technicznie > dziewica. eeee... a co to znaczy? bo w google nic sensownego nie wyskakuje i słowniki też milczą 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: poznalam 40 letnia dziewice 28.06.06, 10:33 przypomina mi się wątek dziewczyny uprawiającej seks analny, bo dziewictwo chciała zachować dla "tego jedynego" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: poznalam 40 letnia dziewice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 10:37 Niezłe ) Odpowiedz Link Zgłoś
kwietniowe_cappuccino Re: poznalam 40 letnia dziewice 28.06.06, 10:40 pamietam, pamietam, to były emocje Odpowiedz Link Zgłoś
korlewna Re: poznalam 40 letnia dziewice 28.06.06, 12:17 Gość portalu: kika napisał(a): > ...czy to jest zdrowe podejscie? Dla mnie nie (!!), ale widać dla włascicielki owego dziewictwa zdecydowanie tak... I tak własnie powinno byc, bo kazdy z nas jest inny i mamy prawo do własnych wyborów (nawet jeśli innym wydaja sie dziwne). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: poznalam 40 letnia dziewice IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 13:20 Ostatnio gdzieś czytałam, że ludzkość w kwestii seksualności dzieli się na trzy grupy: heteroseksualni, homoseksualni i aseksualni. O dwóch pierwszych grupach powiedziano chyba wszystko, tajemnicza jest ta trzecia. W Stanach prowadzone są już badania na ten temat i okazuje się, że ta grupa jest bardzo liczna i można ją uznać za następną mniejszość seksualną. Czytałam wypowiedz młodej, pięknej kobiety, którą seks nie obchodzi wcale, pod żadną postacią. Nie wyobraża sobie, jak można kogoś pocałować, brzydzi się. Nie mówiąc o bardziej intymnych czynnościach. Próbowała seksu i stwierdziła, że nie robi na niej żadnego pozytywnego wrażenia a wręcz przeciwnie. Denerwuje ją zainteresowanie ze strony facetów. Do niczego jej to nie jest potrzebne. Przy tym jest normalną osobą, ma wielu przyjaciół wśród obu płci. Czasami tylko denerwuje się, że dla większości ludzi jest dziwadłem. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: poznalam 40 letnia dziewice 28.06.06, 13:28 Ja sie właśnie zastanawiam, dlaczego niektórzy się tak szokują, że są osoby, które żyją bez seksu. Człowiek jest istotą seksualną - ktoś napisał - no dobrze, ale jest tą istotą seksualną po to aby się rozmnażać. Tymczasem ostatnio przetoczyła się tu dyskusja na temat braku instynktu macierzyńkiego i decyzji o nieposiadaniu dzieci. I większośc nic w tym szokującego, nienormalnego czy niezdrowego nie widziała. Nie szokują również i są prezentowane jako normalne preferencje homoseksulne (jesteśmy wszak tolerancyjni). Czyli tak: człowiek ma prawo bez uznania za dziwaka nie pragnąć dzieci, współżyć z innym przedstawicielem własnej płci, ale jeśli w ogóle powstrzymuje się od seksu, niezależnie od tego jakie ma powody - o, to już dziwadło i nie wszystko z nim w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: poznalam 40 letnia dziewice 28.06.06, 13:28 a potem zbierze się takich spora grupa i będą chcieli parady urządzać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: poznalam 40 letnia dziewice IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 14:00 Jeżeli już teraz nie zacznie się o tym mówić otwarcie, jeżeli będzie się ich dyskryminować, jeżeli nie znajdą zrozumienia to będą urządzać parady. Widocznie czują się wyobcowani skoro w Stanach otwierają specjalne kawiarnie, kluby, w których czują się dobrze. Oby tylko nie wpadli w takie kłopoty jak homoseksualni. Odpowiedz Link Zgłoś
maalza Re: poznalam 40 letnia dziewice 28.06.06, 15:32 Ktoś puścił pięknego trolla a mimo to ruszyła lawina komentarzy )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: poznalam 40 letnia dziewice IP: 194.205.246.* 28.06.06, 17:44 kobieto..jakiego trolla...?? poznalam wlasnie taka kobietke i zaczelam sie zastanawiac ....od razu od trolli nie koniecznie trzeba wyzywac... lepszy temat o tamponie kt utknal w pochwie albo zatyczce od dezodorantu... Odpowiedz Link Zgłoś
maalza Re: poznalam 40 letnia dziewice 29.06.06, 13:59 Gość portalu: kika napisał(a): ..>od razu od trolli nie koniecznie trzeba wyzywac... Alez moja droga, ja nikogo nie wyzywam, to był mój komentarz zwykły, a od tego jest forum Zresztą, temat wątku poniżej krytyki... Odpowiedz Link Zgłoś
aniarazytrzy Re: poznalam 40 letnia dziewice 28.06.06, 18:32 Nie, powinna się pieprzyć z kim popadnie, to na pewno zdrowe podejście. Odpowiedz Link Zgłoś
feather Lilith76 28.06.06, 18:43 Lilith, jak zwykle celne komentarze. Nic dodac, nic ujac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Lilith76 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 20:52 Tak, ta Lilith siedzi tu 24/24 Ciekawy przypadek. Ciekawe kiedy je, żyje i pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Lilith76 28.06.06, 21:46 >>>eeee... a co to znaczy? bo w google nic sensownego nie wyskakuje i słowniki też milczą<<< no wiesz! musze ci wyklad robic? domysl sie! Venus Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Lilith76 29.06.06, 09:11 > Tak, ta Lilith siedzi tu 24/24 Ciekawy przypadek. Ciekawe kiedy je, żyje i > pracuje. kochana, o tej godzinie ty siedziałaś na forum, ja miałam życie osobiste. nie wiem, która z nas ma lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś