Dodaj do ulubionych

QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie

IP: *.akademiki.uni.torun.pl 24.08.09, 12:42
Ginekolozka przepisala mi dzisiaj qlaire, czytam opinie w necie, ale jak dotad
nikt nie poruszyl watku, ktory mnie interesuje. Kobieta powiedziala, ze tabsy
zaczna dzialac dopiero od drugiego opakowania. Poprzednio mialam cilet a po
nim kilka miesiecy przerwy i wracam do tabsow. Poprzedni gin mowil, ze tabsy
dzialaja od pierwszej tabletki. Nie cierpie tabletek, ale to jedyna pewna
antykoncepcja (przy prezerwatywach dostaje nerwicy), tylko skad te rozbiezne
opinie?? Czy chodzi o sklad tabletek?
Obserwuj wątek
    • to_jaaa Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie 24.08.09, 14:31
      a cóż napisali w ulotce?
      • Gość: blondi Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: *.nj.pl 22.10.09, 22:26
        ja mam takie pytanko może glupie ale prosze o pomoc w poniedzialek koncze
        yasminelle i mam wziaść q a na tych tabletkach nie jest napisane dzien tylko
        jakies naklejki co mam zrobic mam zaczac od wtorku?dzieki bardzo
        • Gość: blondi Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: *.nj.pl 23.10.09, 18:13
          i co dej czekam na jakas odpowiedz na moje pytanko prosze...
          • naa123 Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie 23.10.09, 21:14
            Musisz zacząć zażywać Qlaire tak jakbyś zaczynała następne opakowanie
            poprzednich tabsów. Jeżeli zaczynałaś zawsze we wtorek to znajdź sobie wśród
            paseczków taki który zaczyna się od wtorku i naklej nad tabletkami a resztę
            odklej i wyrzuć
          • Gość: ela Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.10, 13:13
            nie wiem w jaki dzień zaczynasz brać tabletki, ale jeśli np. zaczynasz brać dzisiaj czyli w środę odrywasz paseczek z nalepką rozpoczynającą się od środy i naklejasz na "portfelik" i dzięki temu możesz potem kontrolować czy danego dnia zażyłaś tabletkęwink
      • Gość: aneta Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 00:08
        No coz,biore te tabletki <qlaira> od 3 miesiecy,no i coz moge powiedziec.... libido <ok> smile nie nazekam co prawda troszke podupadlo,ale naprawde nie jest zle.Co do stosowania to tak-bierze sie je w pierwszy dzien cylku<miesiaczki> jesli ktos wczesniej nie bral tabletek <ja jestem taim przypadkiem> i bierze sie je przez 28dni bez zadnej przerwy,w dniu 28 powinna wystapic miesiaczka<jesli nie wystapi to sie nie martwcie,bo hormony w organizmie szaleja i moze jej nie byc wcale> takze spokojnie.Ogolnie jestem ZADOWOLNA smile <pomimo dosc wysokiej ceny> Pozdrawiam i zycze powodzenia.
        • Gość: sara Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: *.broker.com.pl 22.12.10, 14:10
          dobre sa to tabletki nowej generacji mniej szkodliwe bo zblizone to naturalnych hormonow.od 15 lat walcze z tradzikiem najpierw byl mlodzinczy teraz hormonalny i tu Qlaira mi pomogla jak nic innego. W zyciu nie mialam tag gladkiej buzi pory pozamykane zero wagrow rewelacja.
    • Gość: niebieskooka Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: *.akademiki.uni.torun.pl 26.08.09, 11:23
      W ulotce nic nie napisali, bo jeszcze nie kupilam tych tabletek. W ogole nie
      wiem, czy nie isc do lekarki jeszcze raz i nie poprosic o cos innego. Nie
      powiedziala mi, ze to zupelna nowosc (nie chce byc krolikiem doswiadczalnym) no
      i zanizyla cene tabletek. Nie znam sie na antykoncepcji hormonalnej, ale mam
      coraz wiecej watpliowsci co do tych tabsow.
      • koteczka-beauty Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie 26.08.09, 19:30
        Tu o nich poczytaj
        www.antyforum.pl/viewtopic.php?t=5301&postdays=0&postorder=asc&start=30 .
        Niby nowość, ale skład stary a nowa tylko kosmiczna cena. Ja z nich
        zrezygnowałam, ale może dla ciebie będą odpowiednie.
        • koteczka-beauty Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie 26.08.09, 19:35
          A ja na nie zareagowałam tak
          forum.gazeta.pl/forum/w,15080,98088581,99468884,Re_QLAIRA_nowe_tabletki_.html.

Jak dla mnie to pigułki dla dziewczyn z jakimiś nieregularnymi obfitymi
          miesiączkami itp. Ale jeżeli u mnie wszytko było ok to nie wiem po co mam płacić
          prawie dwa razy drożej.

Ps. dzisiaj spotkałam koleżankę, też dostała te pigułki właśnie ze względu na
          bardzo obfite miesiączki. On łyka tabletki pierwszy tydzień i na razie jest
          zadowolona.

Jak widać kwestia gustu.
        • enith Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie 26.08.09, 19:50
          Jesteś pewna, że stary skład? Nie spotkałam się jeszcze z 5-fazowymi pigułkami antykoncepcyjnymi, zwłaszcza mającymi w składzie walerianin estradiolu i dienogest. Te subsstancje stosowane są w zastępczych preparatach hormonalnych dla kobiet po menopauzie, a Qlaira jest pierwszym na naszym rynku środkiem stricte antykoncepcyjnym z tymi składnikami. Ja słyszałam, że są dobre dla osób mających plamienia po zwykłych pigułkach, ale pewnie i tak trzeba dochodzić metodą prób i błędów, co jest dla kogo dobre. Chciałabym stosować pigułki, ale właśnie plamienia trwające miesiącami i zerowe libido mnie zniechęciły do tej metody antykoncepcji sad
        • Gość: ela Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: *.chello.pl 26.08.09, 20:10
          nie "stary skład" lecz "nie-nowe skladniki"
          • enith Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie 26.08.09, 21:17
            Zdecydowanie nowe w antykoncepcji hormonalnej. Ciekawe, jakie doświadczenia mają dziewczyny stosujące te pigułki. Pewnie trzeba będzie trochę poczekać na opinie.
            • 32kropka Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie 28.08.09, 16:03
              Tabsy zawierają estrogen tzw. bioidentyczny, jego cząsteczka jest tak zbudowana
              jak estrogenu organicznego, etynyloestradiol jest inny, a jego progestagen był
              stosowany najpierw w valette, a potem w jeanine i ma działanie lekko
              antyandrogenne, ale w Niemczech stosowany od 1992, więc już sprawdzony, choć
              jeśli chodzi o plamienia, wcale im nie zapobiega, chyba że zróżnicowanie dawki
              estradiolu to reguluje. W każdym razie walerian powinien być lepiej tolerowany i
              mieć mniejsze skutki uboczne.
              • atenasil Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie 23.10.09, 08:01
                Każdy organizm jest inny i różne leki różnie działają na dany
                organizm. Ja stosowałam miesiąc, (przed miałam problem z regularnym
                cyklem, lekarz sam nie wie co mi jest, ale to inna bajka) po
                tygodniu brania Q cały czas plamiłam, bolał mnie brzuch tak jakbym
                miała własnie dostać miesiączkę, a jak już dostałam to myślałam że
                się wykrwawię. A humory miałam takie że chodziłam " po ścianach".
                Nie wiem czy to była wina hormonów ale nie chciałabym już przesto
                przechodzić. Za tydzień idę do lekarza jestem ciekawa co mi powie i
                kiedy teraz pojawi się miesiączka.
                • asiaisina222 Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie 09.07.12, 21:19
                  HEJ mam pytanko czy robicie przerwę w stosowaniu tych tabletek? czy jak kończycie jedno opakowanie np. w środę to od czwartku bierzecie tabletkę z nowego opakowania i tak ciągle?
        • Gość: bass Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: *.icpnet.pl 29.12.09, 14:38
          ja biore drugie opakowanie, pierwsze - KATASTROFA - krwawienia mialam prawie
          przez caly misiąc, delikatne, ale jednak byly. samopoczucie ok, ale krwawienia
          mnie załamały. Lekarz powiedział , zeby zacząć brac 2opakowanie i ma sie
          uregulować. Zaczęlam więc 2-gie i najpierw bylo spoko, miesiączka zaczęla sie
          przy pierwszej brążowej tabletce, i trwala 3 dni - super. teraz zaczynam 3
          tydzien 2-go opakowania i co mam od wczoraj - krwawienia!! Po nowym roku zaraz
          ide do lekarza zeby mi je zmienil. W poznaniu 1 opakowanie kosztuje 65zl więc za
          tą cene wymagam mega komfortu. Więc osobiście - nie polecam.
          • Gość: megi24 Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: 188.33.243.* 06.01.10, 23:16
            65 zł ?????? W Warszawie w Aptece Głównej na Dickensa (Ochota) płacę 34,90 za
            paczkę Qlairy. Jak dla mnie Q jest ok. Pierwsze tableki, po ktorych nie
            przytyłam. Pz
            • zaxscd10 Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie 10.01.10, 21:25
              mam pytanie jeśli wcześniej brałam harmonet (21 tabletek) ostatnią tabletkę
              wziełam 03.01.2010 i teraz mam 7 dniową przerwę jutro (11.01.2010) powinnam
              zacząć nowe opakowanie a lekarz zmienił mi na harmonet i zastanawiam sie czy
              dobrze ze zrobiłam przerwe. czy moge teraz bezpiecznie zaczac brac qlaire??
              bardzo prosze o pomoc
            • Gość: nowa 47 Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 19:24
              w Łodzi cena też na poziomie 35 zł.biorę trzecie opakowanie i jestem
              zadowolona, chociaż jeszcze nie do końca pewna ich skuteczności. Czy
              któraś polega na nich do końca?
          • magwi0 Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie 21.01.10, 12:02
            hej, ja łykam właśnie 4 opakowanie tych tabsów.Moja przygoda z nimi
            zaczęła się ze względu na bardzo obfite krwawienia miesięczne i
            między- KOSZMAR! w trakcie brania 3 opakowania byłam na kontroli-
            lekarz powiedział że wszystko ok.Samopoczucie po nich ok.Jedyne co
            mnie denerwuje i niepokoi to ciągłe różowe podplamiania, miesiączka
            ok, krótka i skąpa. Mój lekarz twierdzi, że nie chce mi dawać
            mocniejszych tabsów , bo nie chce zbyt mocno ingerować w mój
            organizm i ciągle mi tłumaczy że te są bezpieczne dla organizmu.sama
            nie wiem już co o nich myśleć, czy któraś z dziewczyn też tak ma?
        • Gość: mola Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.12, 10:46
          Ja ich nie polecam dwa podejścia po 1 op czułam sie fatalnie ból klatki piersiowej skok ciśnienia i skurcze łydek .Odczekałam 3-mies i ponownie próbuję, ale zakończyłam na 14 tabletce silny ból głowy trzy dni i wysokie ciśnienie 160/91.jest dwa dni po odstawieniu i przerwaniu w połowie brania .Ciśnienie wraca do normy .Brałam wiele tabletek starej generacji typu tri -regol ,tri -minulet po ich wycofaniu brałam cilest i nigdy żadnych problemów .A nie sprawdzone środki niech producenci testują na swoich żonach .Spr. za granicą np YAZ ,Yaśminelle nowej generacji. Nie tyję się po nich bo odprowadzają wodę z organizmu .I powodują krzepnięcie krwi czyli udary zakrzepice na ,które zaczęły popadać młode kobiety za oceanem itd.Ale ulotki o tym informują są bardzo obszerne a jak się Wam coś stanie -to trzeba było czytać ostrzeżenia. Przed użyciem zapoznaj się z ulotką .KOBIETY NOWE TO SĄ DOBRE TYLKO SAMOCHODY .Jestem 45 latka i wiem co piszę pozdrawiam kobiety .
          • Gość: Alyssa Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: *.sip.clt.bellsouth.net 22.09.12, 22:31
            Madre kobiety nie biora zadnych hormonow antykoncepcyjnych,bo wiedza,ze jest to trucizna dla organizmu!
            • Gość: ja Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.13, 09:09
              I rodzą niechciane dzieci!
            • Gość: anik Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: 91.192.77.* 09.05.13, 07:36
              i wierzą w kalendarzyk katolicki ;D
              • bisiek10 Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie 09.05.13, 13:57
                Jesli sie dobrze stosujesz do zasad NPR uznawanego przez kosciol katolicki to ci tabsy nie sa potrzebne.
          • Gość: Kaja Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: *.tktelekom.pl 09.02.15, 14:09
            To prawda co napisała moja przedmówczyni. Ja po Yazie omal nie umarłam.! Samopoczucie fatalne! 2 godz po zażyciu tabletki mdłości i poty, po 2 tygodniach brania wylądowałam u lekarza na ekg, z tabl podjèzykową na szybkie obniżenie ciśnienia, miałam 220/110 i niewyobraźalny bôl głowy! Ogólnie jestem niskocißnieniowcem. Koszmar! Te leki 4 generacji, czyli Yaz, Yasmine i Yasminelle znakomitej firmy Bayer są wycofane z obrotu w USA jako szczególnie niebezpieczne. Syf! Nie dajcie się truć.
    • naa123 Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie 23.10.09, 14:16
      Biorę trzecie opakowanie. Dostałam te tabsy ze względu na plamienia
      międzymiesiączkowe. Generalnie jestem bardzo zadowolona. Przy pierwszym
      opakowaniu powychodziły mi na czole jakiś małe podskórne pryszcze ale
      dowiedziałam się od lekarki, że te tabletki słabo działają na cerę. Jednak przy
      drugim opakowaniu wszystko było już ok. Generalnie bardzo krótkie i skąpe
      miesiączki ale to raczej dla mnie plus.
      • claratrueba Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie 03.12.09, 07:07
        Qlairę po innych tabletkach bierze się bez przerwy na krwawienie, wtedy działa
        od razu. Po implancie, minipigułkach i co tam jeszcze od 9 dnia- stoi w ulotce
        czarno an różowym. Generalnie to tabletki najlepiej imitujące naturalny cykl
        hormonalny, ryzyko działań ubocznych i ich intensywność wielokrotnie mniejsze
        niż przy innych tabletkach antykoncepcyjnych.
        • Gość: malina Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: 81.210.48.* 28.12.09, 14:13
          ja jestem po jednym opakowaniu dopiero. mam nieprzyjemne uczucie napiecia w
          lydkach. nie wiem moze ten naturalny estradiol dziala silniej niz
          syntetyczny?? i zastanawiam sie po jaka cholere daja te tabletki placebo? ja
          tego nie lykam bo po co. 2 dni przerwy to nie jest matematyka wyzsza, da sie
          zapamieac. czy oni wychodza z zlaozenia ze ludzie sa takimi idiotami ze nie
          policzą dwoch dni przerwy i musza cos lykac w tym czasie zeby im sie nie
          pomylilo?? przesada
    • Gość: marzena Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: *.wroclaw.vectranet.pl 20.01.10, 21:29
      dziewczyny dajcie sobie spokój.....biore te tabletki od miesiąca i
      właśnie już wiem że nigdy wiecej!!!!!!!
      na samym początku już mi się nie spodobały, ale stwierdziłam że może
      panikuje...4 miesiace temu urodziłam 2 dziecko (nie karmie piersią)
      wiec myślałam że wszytkie objawy są może spowodowane tym że mam w
      domu wiecznie zadyme smile ( chodzi mi że naprawdę przy dwójce
      wspaniałych dzieci jest co robić smile)) ale od kilku dni bolało mnie w
      okolicy serca, rece się trzęsły zawsze po godz od przyjecia
      tabletki.....masakra
      poczytałam znowu ulotke (kiedy natychmiast odstawić) zadzwoniłam do
      lekarza...mam odstawić natychmiast i po miesiączce natychmiast
      przyjść do niego na badania...i hormonalne też...
      NOWOŚĆ NA RYNKU...A MY SAME JESTEŚMY TESTERAMI..ŻAŁUJE ŻE SIĘ
      ZDECYDOWAŁAM !!!!!!!
      WCZEŚNIEJ BRAŁAM TABLETKI I BYŁO OK....a to to jakaś ...ach.brak mi
      słów....mam nadzieję że nikomu nie zaszkodzą poważnie....
      pozdrawiam
      • Gość: gosc Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 21:44
        koleżanka z konkurencji?
        • Gość: Iza Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.10, 23:34
          Ja biorę Qlairę 2 miesiąc i jest OK. Po piwrwszej paczce
          miałam "niby" miesiączkę po białej przedostatniej, piszę niby, bo to
          raczej plamienia takie (ok 2 dni) po drugiej teraz paczce, dostałam
          okres (po pierwszej białej ) taki normaly. Pewnie należę do tych
          książkowych, czego i wam życzę. Pozdrawiam. Iza
        • Gość: ania Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 10:23
          myślę, że tak!wink biorę je 2 m-ce, jestem tak bardzo zadowolona, że wszystkim je polecam po innych byłam spuchnięta jakby pogryzły mnie pszczoły a qlaira jest rewelacyjna tak jakbym nic nie brała zero skutków ubocznych żadnych mdłości po prostu są super!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Justa Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: *.138.c94.petrotel.pl 20.09.11, 15:43
            Witam. Jestem w trakcie brania tabletek QLAIRA dopiero zaczelam i wzielam narazie 2 tabletki i pojawily sie wymioty czy to normalne? czy trzeba poinformować o tym lekarza? Za pomoc bardzo dziękuję. Pozdrawiam
      • Gość: malpeczka Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: *.cdma.centertel.pl 12.03.10, 20:55
        Witam,

całkowicie sie zgadzam z opinią. U mnie tabletki wywołały atopowe
        zapalenie skóry, zwiększoną ilość wypadających włosów. Niestety
        jesteśmy królikami doświadczalnymi w rękach koncernu i lekarzy
        którzy ślepo je przepisują. Ja rezygnuje
        • Gość: Natusiczka Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: *.143.246.94.artcom.pl 27.03.10, 22:10
          Witam,
          ja równiez chce podzielić się doswiadczeniem w stosowaniu Qlairy.
          Powiem odrazu, ze do tych "nowoczesnych" tabletek podeszłam z
          entuziazmem. Moja ginekolog poleciła mi je ze względu na suchości,
          obniżone libido i wypryski. Hormonalnej antykonc. wcześniej nie
          stosowałam.
          Jestem przy 1 opakowaniu. I martwi mnie fakt iż od 2-3 godzin po
          zażyciu pigułki zaczyna mi walić serce, czyję niepokój i ścisk w
          głowie, brakuje mi powietrza, jest mi żimno, rewolucja w jelitach.
          Najpierw myślałam że jestem przewrażliwiona,ale taki stan obserwuje
          u mnie dzien w dzień wieczorem po zażyciu tabsów. Po czym na
          następny dzien te objawy ustępują i znów mi się wydaje że może to
          była tylko moja wyobrażnia, więc ryzykuje i biore dalej. Nie wiem
          czy słusznie postepuję??
          Najbardzie dokuczliwe jest to że to sie dzieje wieczorem kiedy
          organizm domaga sie odpoczynku, a tutaj nagle jakby mi kto kofeinę
          dożylnie podawał. Nie mogę spokojnie zasnąć i jak "zajączek
          energizer" latam wieczorami ze szmatka i glancuję co sie da. Tylko
          taka nerwowa stymulacja bardzo mnie niepokoji i powoli zaczynam
          nienawidzić ten stan nerwowego tiku.
          Ślicznie proszę o radę!
          • Gość: gosc Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.03.10, 22:14
            to bierz rano (i przeczytaj ulotkę)
            • Gość: Natusiczka Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: *.143.246.94.artcom.pl 27.03.10, 22:22
              Ulotkę ja juz nie jeden raz z mężem przeczytałam. Bardziej mi chodzi
              o to czy takie skutki uboczne mijają z czasem. Bo biorąc te pigułki
              dalej ja głównie na to liczę.
              • Gość: Paula Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: *.web.vodafone.de 02.04.10, 23:12
                Nie mijaja... musisz je odstawic...

Ja osobiscie przez pierwszy miesiac bylam zadowolona.. w drugim
                zaszlam w ciaze biorac regularnie tabletki bez pomijania ich..
                poczym po 6-tyg poronilam...

hmmm.. moze i moj blad...
                w Niemczech (gdzie mieszkam) kosztuja one 5,00 euro za 3 miesiace co
                znaczy za 3 paczki.. w przeliczeniu okolo 20zl...

cena atrakcyjna..

pozdrawiam.
        • Gość: gosia 40 Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: *.as13285.net 22.10.12, 14:03
          nie polecam ja dostalam lupiezu na glowie ,zaczely przetluszczac mi sie wlosy ,moje piersi byly napuchniete i bolace ogolnie zle samopoczucie ,kiedys bralam rozne tabsy ,ale nigdy nie mialam skutkow ubocznych ,mysle ze to gowno
    • Gość: QQQ Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.10, 15:06
      a nie lepiej brać tabsy wypróbowane niż jakieś "nowości" ?
      • Gość: agi Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 18:10
        hej
        dla mnie głowny problem to garsciami wychodzace włosy. Czy któras z
        was tak ma? Biore Qlaire juz 5 mcy i nic kompletnie mi nie dolega z
        wyjątkiem naprawde potwornego wychodzenia włosow. zastanawiam sie
        czy ich nie odstawic.
        • Gość: Klajniak. Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 13:23
          Witam ja je brałam praktycznie po urodzeniu , stosowałam je osiem miesięcy i
          czułam się dobrze , poza małym problemem że nie miałam okresu tylko małe
          plamienia. Ostatnio poszłam do lekarza i kazał mi zmienić bo nie może tak być
          aby nie było okresu. Po za tym powiedział że powinny zniknąć z rynku sama nie
          wiem co o tym myśleć , zaczęłam nowe inne tabletki ale po nich czuje się nerwowa
          i mam sucho w gardle i boli mnie żołądek. pozdrawiam.
          • Gość: Em_KA Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: *.37.219.48.dyn.user.ono.com 09.08.10, 02:22
            wiec ja mam podobnie z tym ze nie mam dzieci. Zaczelam Qlire 2 m-ce
            temu i po pierwszym opakowaniu nie wystapil okres, wczoraj wzielam
            ostatnia tabletke z hormonem i tez powinna wystapic miesiaczka i do
            tej pory nic i nawet sie na to nie zapowiada. Wczesniej bralam
            microgynon 21 i zawsze dostawalam okresu po skonczeniu opakowania z
            tym ze mialam plamienia w miedzyczasie dlatego lekarka zmienila je
            na Qlaire. Nie wiem jakie skutki uboczne moge jeszcze przypisac
            Qlairze bo z powodu mojej fizycznej pracy ciezko stwierdzic co jest
            wynikiem wysilku a co tabletek. Moge napisac ze ostatnimi czasy
            wyspetowaly u mnie migrenowe bole glowy ktore byly nie do
            wytrzymania, wahania nastroju chyba jednak wynikaja z mojego
            charatkeru choc kto wie...
            Dla dziewczyn ktore nie wiedza kiedy zaczac Qlaire gdy braly
            wczesniej inne tabletki:
            jezeli konczycie stare opakowanie zaczynacie nowe tabletki jakby
            byly kontynuacja starego opakowania czyli bez przerwy
            jesli byla przerwa po starych tabletkach to zaczyna sie nowe wraz z
            pierwsza miesiaczka, widze ze duzo osob pyta o to.
            O naklejki tez ktos zapytal: jezeli konczycie stare tabletki w srode
            przyklejacie pasek zaczynajacy sie od czwartku, to bardzo proste.
            Pozdrawiam
    • Gość: Ruda Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: *.net.pulawy.pl 21.08.10, 14:46
      ja biore 1 opakowanie, własnie zostały mi 2 tabletki placebo, jestem z
      nich zadowolona smile fakt,okresu nie mam, tylko plamienie,ale jak
      powiedział lekarz, tak też się może zdarzać
      • Gość: karolina Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: 78.144.68.* 02.09.10, 18:11
        Witam
        Wlasnie skonczylam 2 opakowanie okresu brak !!
        Dzis rano zrobilam test dwie grube krechy masakra!
        Pani ginekolog powiedziala ,ze przy zmianie tabletek nic nie powinno sie stacsmile i podkreslila ,ze przy torbielu ktory mam szanse na ciaze 0.
        Podkresle bralam regularnie ,bez wymiotow biegunki nic z tych rzeczy .Nie wiem co o tym myslec .
        Zycze powodzenia
        • xsenna Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie 08.09.10, 17:47
          ciekawa jestem czy mialas okres po pierwszym opakowaniu,a jesli nie to czy zrobilas wtedy test.
          • Gość: gość Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.10, 08:40
            Hej dziewczyny,

Ja za pare dni koncze moja znajomosc z qlaira, która trwała 14 miesiecy. Powiem tak ze wszystko bylo ok poza tym ze zdazylo mi sie ze wogole nie mialam okresu. Rozmawialam z lakarka która powiedziala mi ze nie jest to dobrze. Poza tym skutkiem uboczym u mnie jest to ze jestem spuchnieta niestety. Zreszta jak dla mnie to malo komfortowa sytuacja ze nie mam okresu tylko plamienia. Napewno na kazdy organizm dzialaja one inaczej napisalam tylko o moich doswiadczeniach.
            • Gość: magda Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.10, 22:35
              Ja też powinnam zacząć od czwartku 2 paczkę Qlairy. Na początku powiem, że okres zaczął mi się gdy brałam 23 tabletkę. Wydaje mi się, że przytyłam + piersi są wieksze i jędrniejsze. Dostałam wysypki na buzi i szyi. Nie jest strasznie duża, choć źle się z nią czuję i tak, bo moja buzia zawsze jest nieskazitelna. Pozdrawiam!smile
    • Gość: Mili Vanili Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: *.toya.net.pl 13.11.10, 15:51
      Witam, ja dzis zaczxynam drugie opakowanie i właśnie....nie wiem ,zzy je kupować. Nie jestem pewna, ogołnie mam ostatnio troche problemów, ale wydaje mi sie ,że moje samopoczucie jest dużo duuuużo gorsze.Non stop albo chce mi sie płakać, albo jestem najzwyczajniej w świecie smuuuuutnasad Fizycznie ok, w pierwszym tygodniu jakies pryszczyki samo znikające. Nie wiem, chyba dam jeszcze im szanse, ale jeżeli następny miesiac przesmuce i przepłaczę to juz drugiej szansy nie będzie tym bardziej ,że nie sa tanie.Pozdrawiamsmile
      • xsenna Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie 17.11.10, 22:06
        Ja zaczelam 3 opakowanie i jestem zadowolona,zadnych skutkow ubocznych,no oprocz tego ze okres mam normalny w sumie,troche dlugo jak na tabsy.
        • Gość: ania Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.12.10, 19:32
          za ja mam pytanie zaczełam właśnie pierwsze opakowanie kiedy one zaczynają działac, oraz jeśli ktoś ma 35 dniowy cykl to też nie przeszkadza żeby je brac no bo te tabletki są na 28 dniowy cykl a każda ma prawie inny skład
          • Gość: ewejaz Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.11, 17:16
            jak zaczynasz brać w pierwszy dzień miesiączki to działają od pierwszej tabletki a jak później to po 9 tabletce. Ale ja dla pewności zabezpieczałam się dodatkowo przez pierwsze dwa tygodnie. A co do cyklu to nie ważne jaki miałaś cykl bo teraz tabletki ci go wyznaczają.
    • muesly Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie 25.03.11, 17:34
      HEJ! CZY KTOŚ BRAŁ DWA OPAKOWANIA POD RZĄD I WIE KIEDY PO KTÓREJ TABLETCE ZE STAREGO OPAKOWANIA PRZYJAC NOWE?!!! PONIEWAZ 2 TABELTKI W STARYM SA JUZ PLACEBO!! CZY W PRZYPADKU TYCH TABLETEK DA RADE TAK ZROBIC?! pozdrooo ~MUESLY
    • Gość: miśka qlaira IP: *.dynamic.chello.pl 22.09.13, 15:40
      Czy to prawda ,że Qlairę przyjmuje się bez robienia przerwy?
    • Gość: Dadzia Bez przerwy IP: *.sta.asta-net.com.pl 13.10.13, 20:25
      Oczywiście, że bez przerwy! Jest w opakowaniu na tyle tabletek. Wcianam chyba z 8 opakowanie.
    • Gość: ola mieszane odczucia IP: *.ip.netia.com.pl 10.12.13, 10:25
      Hej, czytam w necie na temat Qlairy. Jestem po 2 opakowaniu i chyba 3 nie kupię.
      Ogólnie wszystko ok, przy pierwszym op. plamienia - do przeżycia, ale przy drugim skurcze i mrowienie w lewej ręce i nodze, w połowie op. powiedziałam o tym lekarce, kazała kupić magnez. Niestety nic nie pomaga, a jest gorzej, ból i taka ociężałość, rwanie lewej ręki nie ustaje. Chyba moja przygoda z tym specyfikiem zakończy się bo poważnie obawiam się o skutki. @ po 2 czerwonej tabletce - jak w ulotce, średnio obfite.
      Mam 38 lat i dostałam je na obfite krwawienia - w ciemno, pewnie dlatego, że miała akurat opakowanie od producenta.
      Dopiero po badaniach okazało się że mam bardzo złą cytologię (LSIL i CIN) oraz dużego mięśniaka. Idę do innego lekarza a ta niech sobie znajdzie inne króliki doświadczalne.
      Odnośnie antykoncepcji - nie wiem czy działają bo i tak z powodu brania innych leków musiałam się dodatkowo zabezpieczać.
      Myślę ze moja wypowiedź nieco pomoże innym Paniom w wyborze leku. Ja takich informacji szukałam.

• Gość: Yenn qlaira IP: *.um.warszawa.pl 26.08.14, 09:22
      Po latach stosowania wielu roznych tabletek, z tych jestem bardzo zadowolona. co prawda biore je dopiero od miesiaca ale nie mam zadnych absolutnie skutkow ubocznych. przy wielu innych czesto pojawial sie stan zapalny i mega wahania humoru. mi lekarz mowil, ze te maja tez zapobiegac tym nastrojom. nic mnie nie boli, zadnego plamienia miedzy mies. jedyny dla mnie minus to cenasad
    • naila90 Re: QLAIRA - nowe tabsy - stosowanie 16.03.25, 11:11
      Zostało mi jedno opak Qlaira. Jeśli ktoś zainteresowany to kontakt karolcia370@wp.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka